Меркел не се дистанцира от резолюцията за арменския геноцид

Германският канцлер Ангела Меркел не се дистанцира от резолюцията на Бундестага за арменския геноцид в Османската империя през 1915 г., предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Меркел не се дистанцира от резолюцията за арменския геноцид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По този въпросен така нареченият от в кавички измислен арменски геноцид, който е най голямата лъжа на империалистическите среди насочена срещу турската нация, която е наследница на най хуманитарната империя Османската, успяла да контролира територии над 10милиона квадратни км и е запазила етническият мир в пределите си.

това не може да бъде отчетено като престъпление, камо ли за геноцид, нали? В края на краищата за какво престъпление може да се говори щом е било насочено срещу неверници. От там и позицията ти е напълно разбираема и предсказуема.

Bravo Erdogan

Меркел не се дистанцира? 50 кинта за неспазване на дистанция!

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОБВИНИ МЕРКЕЛ, ЧЕ ВЗИМА САМО ПОГРЕШНИ РЕШЕНИЯ. НИЩО, ЧЕ ТОВА Е МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНОТО И ПРАВИЛНО ЗА ПОСЛЕДНАТА ПЕТИЛЕТКА...

Има тУрци има проблем. Няма тУрци, Няма проблем.

За Анкара отричането на престъплението от 1915-1923 г. е държавна политика. Освен това, там Конституционния съд е регистрирал Османска партия. Една от целите й е да изгради Турски ислямски съюз, като възстанови всички територии на Османската империя. Новата Османска партия ще организира лагер за обучение и ще огласи проектите си за образованието по целия свят, където има турци и ще работи за обединението им. Така че, някой ден за България и за Германия този Ердоган може да изглежда като пухкаво зайче. А Европа пак ще мига "изненадано".

тече геноцид над немския народ но това ще се прехвърли и над останалите европейски народи пълзяща ислямизация и подмяна на коренното население

В определението за геноцид попада и изявлението на калинка-кристалинка за замяната на коренното население с друго, за нея по-добро. но тези гнусни популисти са над тези неща и това не ги засяга. Но Иде и Видов ден!

"Щайнмайер отново заяви днес, че признаването на арменския геноцид от Бундестага не ангажира правителството, ..". Това на практика означава, че коалиционното правителство се дистанцира от решението на бундестага и няма какво да се усуква, че не влиза в конюнктурни услуги на Ердоган за поканените на чужда трапеза от меркел и габриел..

Меркел не присъства на заседанието на Бундестага, гласувало резолюцията за признаване на арменския геноцид. По този начин още тогава тя се дистанцира от решението на Бундестага. Сега половината и министри просто са последвали примера и.

:-) Имам готов план за падане на визите за Турция. 1) Турция признава че исляма е човеконенавистно лъжеучение, забранява го, събаря всички джамии, гори корана и осъжда на смърт нежелаещите да се отрекат от исляма. 2) Турция си прибира всички джагали от Европа. 3) Турция признава не само арменския геоцид, но и всички гадории които са вършили откак се е пръкнал гнусния им народ и плаща репарации за всеки един пострадал - поименно. Като са готови, чакаме 500 години и вкарваме молбата им за разглеждане

Имам и аз готов план, сигурен съм че ще ти хареса. 1. Ти признаваш че не си чел нито една религиозна книга, т.е. истината. Нито пък си чувал за кръстоносните походи. 2. Прибирате си всички миячи на съдове, общаци, чистачи и проститутки от ЕС, ще си решите и демографския проблем; 3. Признавате че сте последната дупка и резила на ЕС, и излизате от него. Връщате до стотинка и всичките откраднати от ЕС пари. След 500 дена те виждам в тълпата от скъсани и дрипави ганъовци по площада.

Прескачам темата за книгите - няма как да знаеш какво съм чел, а и аз нямам желание да доказвам - не страдам от его. По-интересен е факта какво си ти. Без съмнение си мюсюлманин. Факта че пишеш на грамотен български показва че си БГ гражданин, Факта че използваш изрази като "Прибирате си..Признавате че сте...Връщате до ..." показва че не се възприемаш като част от БГ. Това само доказва че враговете сте сред нас, че исляма е страшно зло което трябва да бъде изгонено от територията на Европа.

Не може наследниците на пилоти на легендарните Мерсешмити да лазят на колене пред ятагана. Крайно време е Luftwaffe да се възроди! Сигурен, съм че немците за 1, 2 години заводите на БМВ ще произведат такъв изстребител, че турците ще хвърлят чалмите, защото те доказано се укротяват само след един, два здрави разгрома.

Германия може да го направи,но не иска нарочно. Темата за милитаризацията и геноцида са особенно болезнени там. Спомените им са повече от кошмарни.

"не се дистанцира от резолюцията на Бундестага за арменския геноцид в Османската империя" та за т'ва с'а със 'се сила работи за германския , че и европейски геноцид .

Турция това, Турция онова... Всички проблеми са свързани все с Турция - от 500 години та чак до сега. Турция е гадна, защото прави гадории, а прави гадории защото е ислямска. Ако не бяха мюсюлмани, нито щаха да колят българи, нито арменци. Извода е че големия враг на човечеството е исляма - от измислянето му та до ден днешен

Не сте съвсем прав. Преди време си задавах въпроса, защо в Испания има такива прекрасни паметници на културата от "съжителството" на исляма и християнството. А при нас, на Балканите, имаме само руини и цели планини от човешки кости и черепи. След няколкогодишно четене на различни източници, отговорът дойде от само себе си. На Иберийския полуостров мюсюлманите са бербери и араби. Балканите са завзети от по-силните тогава, и по-организирани племена. Да, парадоксално, но по-организирани именно поради примитивизма си, полу-човешки (даже за тогавашните представи), племена - турци, които по стечение на обстоятелствата са приели исляма. А вече като мюсюлмани, с претенцията, че техният султан (който не е единствен, защото тогава е имало поне стотина султанати) е единствен представител на всевишния, са причинили безброй беди на всички представители на човечеството -християни, мюсюлмани, евреи и т.н. Темата е много дълга и сложна...

Сори, ама съм прав. Ако попрочетеш (минавам на "ти") малко история на средновековието, ще попаднеш на много интересни факти. Например: В онези години е имало британски градове плячкосани от арабски пирати. И понеже са не просто пирати но и араби, те са взимали и местното население като плячка и са ги продавали като роби на същите иберийски араби, които ти възхваляваш. Особенно са били ценни британските момченца - руси, със сини очи - ползвали ги за да задоволяват извратените си арабски наклонности. Ха сега си представи че си средновековен британец продаден в робство на иберийския полуостров - тогава болката в свинкстера дали ще ти позволи да се възхитиш от "изумителните постижения" на арабската архитектура?!

Браво на Меркел! Защо ли нашият премиер като Меркел не показа че България няма да се огъне под натиска на Ердоган? А какво стана впрочем с нашето признаване на арменския геноцид? Заметоха ли го под масата, щото щяха да го признаят официално и пак имаше протести от страна на Турция?

Шило

Нямат куража да го направят.

Тя Меркел, да се беше позамислила и позагрижила за геноцида, който предстои в Европа.

наистина очахвах да поздравите меркел за позицията й :) предвид обстоятелствата но явно основната ви задача е да плюете германия която наложи санкции на русия :) има логика но си пишете чиновете в пропагандната войска на путин :)))

а бе ти да не си щерев,баси тъпото

добрееее болшинство сте и печелите германия е ужас франция сащ прави сте! еталоните са русия венецуела северна корея поздравявам ви че спечелихте световна доминация :)))

Шило

А спри с това сипане на глупости и заемане на място. Ако няма какво да кажеш, намери си друго място, на което да "твориш"

опитите ти да се правиш на балансиран русофил са жалки :) ти си много ефективно промит мозък или заплатен не ми пука

Шило

Браво на куража на Меркел. Дано заплахите от Ердоган за пускането на орките да са само блъф.

Турците са най- лоялното малцинство в Германия- всичките карат мерцедеси или поне немски коли...

Исмаиле, уточни, че под %руски съпруги в Турпция се разбират преди всичко руски мусюлманки и то от Кавказ. Те ходят там на работа и доста често се женят за турци. От това всички остават много доволни. Жените, че са се отървали от беднотията в Кавказ, а местните младежи, че са си взели прекрасни съпруги. В Русия мусюлманството е традиционна религия и е уважавана от властите, както е уважавано и християнството При нас по определине причини, има малко разлика..

не съм 100% сигурен че опитите ви да изкарате германия по-зле от русия са заплатени но много много приличат на такива защото истината няма нищо общо с това което казвате медведев сам заяви че няма пари за индексиране на пенсиите мюсюлманите в някои части на русия дори в москва са бити и убивани на верска и расова основа в други части мюсюлманите убиват милиционери и спецназ или сте платени или промити мозъци но създавате лъжлива представа за света днес а това е дразнещо но истината пак ще ви удари плесница както 90те години на ссср :)

Шило

А бе ти наистина си като латерна. Знаеш едно нещо и го повтаряш навсякъде. Къде търсиш пак Русия, Медведев, Путин в отношенията Германия- Турция по повод на геноцида върху арменците?

мисля че говоря доста логично и обосновано :) а връзката с русия си точно ти :) и подобните на теб които наводнявате форумите по сайтовете с лъжи :) сега разбра ли

Какъв глупак!!!

Билкай Йоней - това е името на новата министърка на интеграцията в провинция Баден-Вюртемберг. Тя е туркиня по произход, успяла благодарение на балансираната си позиция да се наложи в Социалдемократическата партия.

Виждам че си чел разни неща и имаш мнение. Интересува ме едно нещо - осъзнаваш ли, че 90% е вероятно твоите пра-пра- дядовци и баби да са били българи-християни? Съответно ти си забравил корените си и се кланяш на поробителя - тоя, който насила е сменил вярата на пра-пра- дядо ти или в най-"добрия" случай е потурчил пра-пра баба ти. Или ти е по-удобно да си с по-силния и да казваш - така е добре?

Колко арменци живеят днес в Турция и защо не се завърнат в Родината ?

Шило

Никой не знае. Има ли въобще арменци в Турция? Предполагам, че са останали, ама наистина колко са?

защото наскоро в България имаше концерт на арменския културен институт в Истанбул.

Главния архитект на Истанбул е арменец!!!!кон с капаци си и четеш само от руското посолство.

А в Армения има ли жив турчин?

vasil

В Турция в момента българите-християни са около 400 души и живеят само в Истанбул.Също така само там живеят и доколкото са останали арменци и гърци.

Колко евреи живеят днес в Германия?

Шило

Мдаааа, октоберфест ще е на кадаиф и айрян.

последно путин отвори най-голямата джамия в европа в москва ли беше в берлин ли беше

Шило

И какво? Свинскко пак можеш да ядеш в Москва, няма нападения, никой не крещи в магазина "Путин ни покани"....А бе, ти наспа ли се?

Русия е държава с огромно мюсюлманско население, което обаче е стабилно като брой. Огромната част от това население са модерни мюсюлмани (погледни съпругара на Благо Джизъса -:)) - татари, башкири, балкари, кабардинци. На тези хора трябва да им се осигурят условия да упражняват религията си. Германия е държава, в която до преди 50 години не е имало мюсюлмани. Там броят им нараства прогресивно и ако продължава така, в един момент ще станат мнозинство. "Модерни" са малка част от тях - основно малка част от турците и огромна част от иранците. За останалите "аллах" е най-важното нещо в живота им!

не е вярно, фрау "мутти"! тя избегна позорно гласуването на резолюцията за арменците, за да се умилква на ердоганя. бабке, това е велик срам: лицемерие безкраи!!!!!

Това което се случва е резултат от много "хитрите" планове на еврогейците. Мазнят се на турците, за да ги използват срещу Русия. Какво правят немски войници в Турция, след като няма кой да пази жените им в Германия? Плашат Путин? Ми той вече не може да спи, но не от страх, а по-скоро от смях. Е, най-накрая Европа ще си получи заслуженото за цялата си "хитрост".

Ей, предател - заминавай в Русия щом толкова ти харесва и да не сме те видели повече.

"Мазнят се на турците, за да ги използват срещу Русия", след това обаче Путин (като форма на самозащита) даде рамо на наглостта на Ердоган. И гледай сега Русия и Турция, какъв кадаиф ще направят от Европа! Християнските ценности не важат, ако не са руски християнски ценности.

Е, за християнски ценности в еврогейския съюз, трябва да се говори по-скоро в минало време. А, инак Путин няма голям избор, все пак знае че атомните бомби в Инджирлик, са предназначени за нападение над Русия. След като ЕС трупа оръжия около Русия, би трябвало да очаква някакво противодействие.

Тази Меркел трябва да знае,че влезе ли Турция един ден в ЕС, Ердоган ще поиска Меркел да тури фереджето иначе ще и пусне милиони бежанци...

... да бъдат допуснати на посещение в базата Инджирлик в Турция и да се срещнат с германските воено служещи там...ВОЕНО КАКВООО?

Скоро всички жени в германия ще спрат да носят къси поли и ще покриват косите си както повелява пророка ! Ако не го направят няма да са в безопаснот сами на улицата. Плана за превземане на германия от ислямистите успя.

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея. Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко. Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново стават едно. По това време българите са били около милион и половина. А българският етнос през 60-те години на 19-и век наброява около 7 милиона, като се включат българите в Северна Гърция, както и тези около Скопие.

ИДИОТ !!!! КАК Е ВЛЯЗЛА БЪЛГАРИЯ В ТАЗИ ИМПЕРИЯ ?С ДЕКЛАРАЦИЯ ? С РЕФЕРЕНДУМ ?

Ами доброволно. Баязид е племеник на Иван Шишман(сестрата на Шишман е женена за султан Мурад и Баязид е тяхно дете. Крали Марко не воюва против турците, а заедно с тях.Синът на Иван Шишман прима правата вяра и става Искандер (Всевишния да е доволен) и става васал на османската империя...

бяхме от една огромна держава - СССР .. там няма изчезнал нито славянски нито тюркски народ, само са ги карали да учат руски вместо тюркси .. затова сега има тероризъм от анадола до киргизстан, искат по не-мирен път да стават ислямисти ..

Радвай се че не сме били под руско ига 500г чу щеше да изчезнем като Волжка България....

Тук е България, на който това не му харесва да си хареса едно по-високо място и да се хвърли от там ! Турците са извършвали зверства по нашите земи и сега трябва да платят за това !

Това се случва заради интересите на Русия. По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много. Но в България са идвали много умни хора от Русия и един от тях Достоевски, е описал по доста по-различен начин как живеят робите. Аз му имам доверие.Вие знаете, че това не е само тук при нас. В световната история определени велики сили с конкретни интереси винаги са разделяли народите от най-близките им приятели. Докато ние сме разделени от нашия най-близък приятел Турция, те могат да си правят с нас каквото си пожелаят.Първата полза за народа ни е, че ще сме наясно със самите себе си. Ще знаем кои сме и откъде идваме. Лъгани сме много време първо, че сме славяни, сега че сме иранци. Това влияе лошо на обществото ние нямаме гражданско общество. Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма да не си знаем историята.

турски тролове, повтарянето на една лъжа няма да я направи истина. Хора, възпитавайте си децата да знаят и помнят тази мрачна страница от нашата история. На турчин вяра не можеш да имаш!

Исмаиле май българският народ не мисли както теб.Трябва да знаеш, че Константинопол-столицата на Византия е бил най-цивиливизованото място в света в продължение на повече от 10 века.., а България е била в непрекъснат, икономически, духовен и всякакъв обмен с Византия...не случайно още първите наченки на ренесанса са именно тук (например челквата в Бояна)Ако не беше турското робство, сега България (а и целият югоизток на Европа) щеше да е много-много по развито място.Например Унгария (тя е била "само" 250 години под османска смрад!) е била много по развита от Австрия до падането си, а виж днес как е...колкото по-дълго си бил под османска смрад (България, Албания - 500-550 г., Румъния, Гърция и Сърбия - 400 год, Унгария, Хърватска - 250-300 и т.н.

Моите уважения но по врама на османците е призната БПЦ и знаем кои са противниците. Построени са толкова църкви че вие сега не можете да ремонтирате и просите пари от държавата-т.е. и от нашите данъци!!!

Попринцип, Исмаил е прав че няма изчезнал народ от владението на османската империя.

Няма изчезнал народ на принципа, няма изчезнала домашна овца или крава... - просто те са нужни за постоянно доене..., а се сети от къде са събирани данъците и къде са отивали.., кой на кого е работил ангария, кой на кого, се е кланял...рано или късно ще има възмездие...!!!

щЕ ПОСМЕЕ ЛИ НЯКОГА И НАШИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА ОСЪДИ ТУРЦИЯ ЗА ГЕНОЦИД ?

Турция е извършвала геноцид върху арменците,но и върху българи,румънци,сърби,гърци... Турция дори в днешно време извършва геноцид срещу кюрдското население без изобщо да и пука!!! Турция спонсорираше до скоро Ислямска държава,която пък извършва геноцид срещу всичко живо,независимо от вероизповедание или народност... Но всичко на този свят се връща,просто така е устроен светът!

Танте, колкото и да я ругая за сбърканата ѝ "политика на отворени врати", за едно ѝ свалям шапка - каже ли нещо, отстоява го и не си върти трътката "по целесъобразност";)) Чу ли, Баце?;))

Мадам Меркел в момента губи влияние дори в партията си. Затова прави такива изказвания. Нищо лично,- политика е!

Да, факт, губи позиции, НО мадам Меркел не си врътна г.за, когато беше най-напечено по "бежанския" въпрос и султана бълваше змии и гущери и заплашваше, че ако признаят геноцида над арменците, той ще им "пусне бежанците"! И Бундестага, и Меркел си приеха това, което бяха решили по този въпрос! Но остави я настрана Меркел - НИЕ, нашите политици, какво направиха по въпроса?;))

Османската кочина трябва да бъде унищожена със всякакви средства.

Абе Меркел ханъм, защо изказваш мнение ? Най-миролюбивата религия не позволява на жените да изказват мнение, те са длъжни да изпълняват какво мъжете им наредят ! Свиквай !

прекалено надменно говориш за германия :) май си изгубил почва под краката и нямаш представа кой си и къде се намираш :) германия е супер държава

Няма такава държава вече джанъм, скоро ше и сменят и знамето, вместо орел ше има полумесец.

Кога за последно си ходил там? Да, Германия е отлично подредена държава, с много организиран и трудолюбив народ. Бавария, долините на реките Мозел и Рейн имат прекрасна природа. Много красиво и подредено е и в малките градчета и селца на Шварцвалд, Зауерланд, Айфел... Но... нещата се движат в погрешна посока! Градове като Дуисбург, Дортмунд, Есен, Гелзенкирхен, огромни части от Берлин, Кьолн, Бон, Франкфурт, Хамбург са едни огромни гета. Мръсотия, шум, престъпност! Когато новите 5 милиона гости се "интегрират" след 4-5 години, броят на проблемните райони ще се умножи...

Разбира се, че е геноцид и той не е само срещу арменците! В момента се извършва от същата тази Османска империя (наследника й) геноцид на д кюрдите, при това на територията на друга държава член на ООН! Това, което върши в момента Търция, е престъпление срещу човечеството, геноцид, двоен стандарт и пълно безобразие в геополитически план!

в името на справедливостта трябва да кажем че и асад бомбардира сирийските кюрди

това е вътрешнополитически въпрос! Не е влязъл в Турция с танкове!!!

Късно е бабо, за китка. Обамата и доган ще ти подобряват генофонда, докато BRD още преди да свърши окупацията през 2099 година, ЩЕ СТАНЕ ХАЛИФАТ-САЛТАНАТ.

гледайте си муджикистан с огормния брой сунити и младия путин с 2 години по-стар от баба меркел :))))

">>>", ти не ми глей годините ми, а каква "златна" * носА, а?!

Който отрича престъпление срещу човечеството е престъпник! Да подведат Р-Доган под наказателна отговорност и да искат от турските власти да го екстрадират!

"Гузен - негонен бяга". Всички нормални държави са се дистанцирали от предишни противоречиви управления по техните земи, включително самата Германия. Само Турция се гордее с османците и диващината им.