Ердоган: ЕС да приеме Турция, ако е срещу ислямофобията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Европейският съюз "трябва да приеме Турция" като член, ако наистина се противопоставя на ислямофобията.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: ЕС да приеме Турция, ако е срещу ислямофобията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция е много напред със материала ,има бая успели турци в европа които се връщат обратно в турция там да развиват бизнес и да живеят за постоянно .Обиколил сам ЕвроПа и съм чул и видял,Европа не е както преди, тя клекна просто.

Турците са повече от циганите. Направи си рисърча. Турците са 8.8%, а циганите 4.9%.

. Само късогледите злобари могат да отрекат зашеметяващото развитие на страната край Босфора. Брутният им продукт е далеч над този на всички Балкански страни взети заедно. Благодарение на младото жизнено население хората се пенсионират далеч преди 60 годишна възраст. Лекарствата на 80% се поемат от соц. осигуровките, много държави от злощастният ЕС могат само да мечтаят за такива достижения. Бюджетът отделя все повече средства за образование, медицина и инфраструктура, въпреки че поддържа една от най многобройните и ултрамодерни армии в света.

какво чакаш отивай там .аз работя в германия -нито един турчин не се връща. мой приятел -турчин има къща в истанбул, но там е само баща му!МАЙ СМЕ САМО ЗА ПРИКАЗКИТЕ? ХАЙДЕ ДАЙ ПРИМЕР!АЗ ЗНАМ, А ТИ САМО ДРЪНКАШ.

Ние не сме тежест за Европа, ние сме ле к за нея И ПЪРВАТА ИЗЛЕКУВАНА "ДУХОВНО" СТРАНА ЩЕ БЪДЕ БЪЛГАРИЯ!!! ТОЗИ АНАДОЛСКИ ХИТРЕЦ ЕРДОГАН, МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ В ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА СЕ НАДИГА МОЩНО АНТИИСЛЯМСКО ДВИЖЕНИЕ И ТУРЦИЯ ЩЕ ВИДИ ЕС ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!ЗАТОВА,КАТО ВЪРЛ ЗАЩИТНИК НА ИСЛЯМА ,ТОЙ ОБВИНЯВА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ЕС ЗА ИЗОЛАЦИЯТА НА ТУРЦИЯ!ВЛЕЗЕ ЛИ ТУРЦИЯ В ЕС,ИСЛЯМА ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СТИГНЕ САМО ДО ВИЕНА!ЖАЛНА ИМ МАЙКА, НА СМОТАНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ! ДАНО СЕ УСЕТЯТ ПО НАВРЕМЕ КАКВО ГИ ЧАКА!НИЕ ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ 500ГОДИНИ И ОЩИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ!

,че турция ще бъде приета в ес...особено след атентата в париж и изказванията на ердоган. атентата показа ,че исляма като религия не е толерантна и хората изповядващия са тесногръди живеещи в средните векове .а с думите на ердоган ,че застават зад 45 млн мюсулмани в европа защото са от техният род,език и вяра показва ,че самият той противопоставя исляма на християнството-през средните векове тезата е била валидна но сега за християните никой не би се бил и умрял за вярата -надявам се .

Няма да ти минат шмекериите!

Кой ти разбира езика от последните изречения?!!! Защо ми пишеш на турски ,бе!!!

От какъв зор ще сте в Европейския Съюз? Този май не е учил география.

Ако си сложиш забрадка, а жена ти фес - идвайте. Не ви чакаме! Не ви искаме! Ама идвайте - ще сте за атракция! Акъл нямате, тъпи сте, за слуги ви бива. Иначе сте ислямисти колкото си искате. Не ви е виновна религията, а кухото пространство между ушите ви! Ибрикчии сте били, ибрикчии сте и такива ще си останете. Жалко, че и европейците стават такива ...

кошара с овци!

Има, има... Турция ще има газ, а Европа -не. 2018г се спира транспорта на газ през Украйна. И..... Великата Османска империя ще обхване и Западна Европа. .... Може би това искаха ЕС?!?!

"Турция сега е силна държава и тя няма да стои пред вратите на ЕС и да проси членство."НЕЩО ПОВЕЧЕ. СЛЕД ТУРСКИЯ ПОТОК, ТУРЦИЯ ЩЕ ПИШЕ ПРАВИЛАТА ЗА ЕС!!! АКО НА МЕРКЕЛ НЕ Й Е ЯСНО СЕГА, МНОГО СКОРО ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ. СТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕРЕСНО. ЖАЛКО , ЧЕ НИЕ СМЕ ВЪТРЕ.....

Турция може да влезе в ЕС единствено по тръбата на т.н. Турски поток, на която много наивници се надяват. Русия все още не е направила официално предложение за тръбата и още по-малко за условията които поставя. Кьор фишек. Руснаците са в ъгъла....

турция и саудитска арабия спонсорират всички терористи ислямисти.цял свят го знае.никои не иска турчилята в европа.а реджепа и любовницата мудавидолу са за лудницата.

Европейците ще са луди, ако пуснат 80 000 000 турци в Европа, с 600 000 армия, модерно въоръжена!Това все едно да поднесеш на тепсия на Ердоган велика турска империя, каквато историята не познава! Той на сън всяка нощ се вижда като новия султан Великолепний!!!

Давуотглу заяви, че ако Европа има намерението да бъде световна сила, няма как това да стане без членството на Турция, а излизането от икономическата криза е невъзможно без динамиката и предприемачите на страната му. "Ние не сме тежест за Европа, ние сме лек за нея, който ще ѝ помогне да се изправи и да върне силата си. Ако европейците имат нужда от работа, сега ние им предлагаме вратата на развиваща се Турция", каза още Ахмет Давутоглу.

Бас държа,че ако се стигне до гласуване за влизане на Турция в ЕС, нашите политици ще гласуват "ЗА"

Много ясно,до един са помияри.

местан няма да гласува. Той не иска туркия да е европейска. И тя не иска. А места казва, че е български гражданин. Дали е вярно?

Турците да се откажат от мюсюлманството и да приемат християнството едва след това да мислят за присъединяване към ЕС!

TR е17 икономика в света ,а това не се харесва на Eвропа, от 10 години повечето турци подкрепят г-н Eрдоган и неговата партия, дай боже и BG да има такива политици

Такива политици ни трябват - като Ердоган безстрашни и готови да се справят с всичко!

А защо смятате че ЕС е срещу ислямофобията ?? Таман взеха да се усещат соросоидите ама не се бойте, вече е късно, те забрадките ще изрежат пишките на всички в европата след 100тина години...

господинчо не е необходима само икономическата ви стабилност, а задължително е да изпълните и необходимото и достатъчно условие за верска търпимост на останалите членове на ЕС към вашата страна като спрете радикалния ислям и се откажете от хегемонистичните си стремежи за върховенство на мюсюлманската религия!

Те и стабилност нямат. Имат няколк оодини бърз ръст, който в момента се забавя неустоимо, а всеки, който не е олигофрен знае какво следва. Който не знае, предстои да види. На Ердоган не му трябва ЕС, а му трябва обяснение защо икономиката спада. Трябва му външно сътресение, с което да обясни този факт. Обикновеният м уизбирател още не е усетил ясно, какво става, а си харчи парите, струпани от някоко години насам. Но към края на тази година ще почне да разбира. След ощ половин година, ще задава въпорси. Ето за тогава на Ердоган му трябва да има аргумент защо не върви и аргументът би бил, че ЕС иска промени, които костат много на икономиката. Ето ти щастливо стечение наобстоятелствата! За Путин, това беше подкупа към Анукович, който подмени платформата си (политически незаконно действие), стана патакламата, завзе Крим, което му струва оконателно рухване, но вече има обяснение на провала си, който фактически почна преди две години и половина със съвсем изненадващ за него спад. Защо ли за мене не бе изненадващ, а за келеша Путин бе?... И пак ЕС и САЩ виновни! Е, как? Кой друг да е съизмеримо голям, че да е виновен, като така големи са само ЕС и САЩ. При това свали минималните цени на алкохола, с коетозавърши образа си на пълен идиот! Свестен човек на такъв няма да даде нито една адмирация! Политически келеш. Виж на лумпените шито (не знам защо) им харесва, а то е подготвено за тях. Типични маневри за пред руски пияндурници и подобни на българиските полуолигофрени комунисти.

ТАМ БИЛО РАЙ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ!

освен собственият ти мироглед и начин на мислене ти пречи да живееш нормално с хора имащи различни от твоите език, вяра и обичаи и които не ти правят нищо лошо и също като теб желаят да загърбят черните спомени от миналото и заедно с теб да живеят в мир, разбирателство и взаимно зачитане чрез спазването на едни и същи закони в един и същ икономически и политически съюз?! След като си толкова непреклонен защо тогава не само че си съгласен тях да си, но и в действителност с и в един и същ военен съюз (НАТО), което в действителност е много по-по-опасно поради взаимното обвързване чрез съюзническите задължения и е по-недопустимо и според начина ти на мислене?!

по-спокойно, бе! Това именно целят политиците - да се хващаме за гушата, а те да пълнят своята. Турция няма да я приемат в обозримо бъдеще, и то не заради исляма, а заради това, че на развитите икономики не им трябва конкурент. Трябват им пазари. Затова приемат измекяри като нас, като Румъния, та и Украйна подкокоросаха. Колкото по-силна става Турция, толкова повече шансовете й намаляват. И колкото повече се увътря ЕС във войни, разправии и тероризъм, толкова по-щастливи са САЩ. С една дума уравнението е с много неизвестни.

кой ще те приеме теб в ЕС бре ефенди. Седи си там у турско и не се напъвай там където влизат хора с нормално държание, без догми и без да бълват или да допускат транзитно преминаващи терористи. ЕС ама на куково лято - иска ти се само в розовите сънища които сънуваш.

Ердоган, макар и политиката му да не ми е симпатична, е прав.

Очевидно е, че дългият престой по върховете на политиката става причина човек да губи чувството си за реалност. Така е и с турския президент. Приемането на една държава в Съюза става със съгласието на всички членки. Дори всички останали да се съгласят, гърците никога няма да гласуват за приемане на страната му в ЕС, докато окупацията на Северен Кипър е факт. А той бленува за много повече, след като руснаците му дадоха още козове с газовия поток. По-добре е да се откаже не само от ултиматумите, а изобщо.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СТАТИЯТА Е АБСОЛЮТНО ПРАВА. И ЕРДОГАН ДОБРЕ ВИЖДА ПОДЧИНЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, В КОЕТО СЕ ОЗОВАХА ЕВРОПА , ГЛЕДАЙКИ САМО САНКЦИИТЕ ПРОТИВ РУСИЯ. СЕГА ТЯ ТРЯБВА ДА СЛУШКА КАВОТО Й КОМАНДВАТ ОТ ТУРЦИЯ!!!!

Путин и Ердоган са сродни души затова се сближават но от това нищо добро за България няма да дойде!

Аллах да благослови и да даде много мъжка сила и превечен живот на премъдрия човеколюбец, изтъкнат хуманист, всеобхватен енциклопедист, харизматичен политик и скромен човек господин Ердоган, който със своята нравствена красота, ясна мисъл, дълбока любов към праведните хора, със своето уважение и зачитане на европейските ценности, невероятна умереност и търпимост КОВЕ светло и щастливо бъдеще не само за избрания и извисен турски народ, не само за всички европейски народи, но също така и за всички Човеци (с главно "Ч"), имащи щастието да споделят взаимната си съдба на хуманни същества на тази прекрасна, благодатна и уютна ЗЕМЯ, създадена от най-великия и човеколюбив Бог на Вселената, наречен със скромного име Аллах!!! Нека Аллах да благослови и нашите ръководители на ДПС господин Местан и господин ДОган, както и всички вас, заблудени в своето тесногръдие и невежество създания!

браво мелиха,прекрасен и точен коментар.... Ağzına sağlık

Пишете на правилен български език, оттук правя извода, че живеете в моята Родина, без да я считате за своя. Често пътувам до Турция, харесвам турците, които срещам там, дори изселниците, които може и да носят болка в сърцата си. Прави впечатление, че докато те разсъждават нормално, тукашните сте озлобени и се правите на по-големи католици от папата. Защо изобщо стоите в България, отивайте там, където ви харесва повече! Злобата ви няма да ни липсва.

Щеше да те смешно ,ако не беше тъжно..... много те съжалявам каквото и да си...

Напълно поддържам написаното. Пъд мъдрото ръковадство на този човек турските семейни ценности ще залеят Европа, всяка жена, която изневерява ще бъде или погребана жива, или подложена на обществен линч и пребиване с камъни. Средностатистически тези случаи в турция-защитничка на човешките ценности са 200 годишно. Радетелят и защитник на правата вяра ердоган ще въведе в Европа принасянато на жив курбан по един християнски свещеник годишно с виковете "аллах алкабар". В момента това ежегодно се извършва в Анадола. Ще се закрият всички християнски църкви, а скромният ислямист като ревностен правоверен ще унищожи всички последователи на останалите вероизповедания. Всеки български мюсюлманин тръгнал да се засели в турция първо ще бъде "обиден" на границата от турските гранични пазванти в името на правата вяра, същото ще последва жена му и малолетните му дъщери. Съдейки по пламеннта агитация на Мериха тя ще тръгне първата, да оказва "медицинска" помощ в борбата на съратниците на скромния човек, разпространяващ светлината на правата вяра на Стария континет.

всички сте болни мозъци, затова завинаги ще сте си в Азия, не само географски... по-добре внимавйте в руското приятелство, не се знае кога ще ви теглят майната и те, нищо че Путин любезно ви се усмихва в момента.А руснаците имат богат опит в справянето със самозабравили се мюсюлмани, защото много от бившите им републики са мюсюлмански. Няма как европейците да приемат хора, които не познават думата толерантност...

Очевидно привържениците на турската партия в България милеят повече за Турция, отколкото за Държавата в която са родени и живеет. Това е разбираемо, но нека се знае от всички българите чии интереси защита турската партия. Също така нека си види и кои са причината за разделянето на народа.

Браво Mелиха много си права, всички ние трябва да кажем не на ксенофобията и ислямофобията.

Турският поток вдигна акциите и настроението на българите с турско етническо самосъзнание. Четете братя, какво е казал Великия везир на Османската империя -Мидхад паша : В България няма турци..... Не се вълнувайте толкова. Не случайно в Турция вас ви наричат гяури. Нищо , че и техния майчин език е българския. Бащиния в част от тях е турския... Но майчиния, бабиния, прабабиния и т.н. е българският

Интересното е, че повечето ми познати от Турция, които нямат нищо общо с нашите преселници, не харесват Ердоган, докато "нашите " умрат за него

интересно че повечето булгаристанци и булгаристанки умират за боико тиквата...това е прототипа на българина

Я иди и кажи същото да съседите ви от другата страна на Марица. Там ви няма още от 1912 година. А тук злоупотребявате с добрината и великодушието ни. Забравяте, че ние оставаме верни на завета на великия Васил Левски - в нашата държава всички - и българи, и турци, и цигани, и евреи ще живеят като равни. Затова продължаваме да търпим нахалството, но всичко си има граници.

Ясно стана ти от кои си ... тия дето се кланят на Еродоган и забравят Ататюрк, и гласуват за ДС.. така де ДПС - свои сред чужди, и чужди сред свои

Я го тоя моичкия ! Марш в къщи, чоджум, хапчетата да си вземеш !

Всичко написано по надолу е вярно.Но освен това грандоманията при него е велика....построй си най големият палат резиденция в света. Освен това се говори ,че корупцията при Ердоган е огромна.Възхода от 8 % ръст там се дължи най вече на Саудитата който наливат огромни средства в Турция за да им налагат Ислияма още повече.Те натискат по този начин да влезат в Европа.

Ей, няма такива наглеци като Ердоган и Давутоглу, счупиха всички рекорди!

Всеки трябва да живее у дома си, а не да ги събират и да правят Вавилон (ЕС) всеки да не разбира другия.Турция да живее в Турция, Германия в Германия, Франция в Франция и всеки друг по местата им.Иначе един или двама главенстват над всички, другите да им се обиждат и да чакат подаяние (БГ).ЕС една несправедлива, тоталитарна и силно бюрократизирана структура. Силните имат привилегии и предимства по-слабите да се влачат с години. Отгоре на всичкото ЕС живее не по средства харчи повече отколкото произвежда да осигури на по-богатите комфорт. Но това излиза на криво ето сега започнали да печатат евро.Следва инфлация и обедняване. Къде им предимството?

А Вие в собствената си държава ли живеете??? Начинът на изразяване, словоредът Ви навявава алюзията, че сте руснак / рускиня. Няма нищо лошо, ние уважаваме всички националности, но не ми харесва закостенялото ви мислене по отношеное на съвременните развития.!

Ако не си ксенофоб и то към кои? към руснаци, които са славяни, то няма да търсиш неправилни словореди за да уличиш руснак (рускиня) и друг начин на мислене различен от твоя. Ти си не само ксенофоб, а и символ на соца, къде-то е било забранено друго (самостоятелно) мислене. Ако обичаш, затлаченият ти мироглед не го натрапвай на други. По-добре гледай от кого се наводнява БГ от вън, което наистина носи опасност, а не търси руснаци и рускини към които трябва да имаш, ако не уважение, то поне някаква почтеност като на представители на една значима световна цивилизация.

Аз бих казал друго: Всеки да живее там, където се чувства добре, но да уважава и спазва законите в страната, която го е приела. Неприемливо е да отидеш в чужда държава, да я избереш за свой дом и да се опитваш да налагаш на коренното население своите правила. Това вече е нахално и безочливо, срещу това се бунтуваме, когато говорим за нежелани пришълци.

Не съм съгласна. Всеки може да живее там, където се чувства добре, обаче! - ако съответната държава и нейното население са съгласни. Няма значение как пришълецът се държи - виждали сме много вълци в агнешка кожа. Единственият критерий трябва да бъде - желаят ли жителите на дадена държава пришълци или не. Може да желаят от определени етноси, или с определена квалификация - глас Народен, глас Божи!

Да приеме поканата на арменския президент да присъствува на възпоменанията в по случай 100 годишнината от геноцида над милион и полвина арменци избити от турската държава.

аайде европейският съюз се разпада малко по малко

Не се притесняваи, ще го замени нов Турско-Европейски съюз

Европа още помни милионите избити и изнасилени европейци от турците през ХІV и XV век.

DA ! Kато свалят фереджетата ! Kато свалят бyрките ! Kато свалят шамиите ! Kато спрат да се дyпят кbде ли не на обществени места ! Kато спрем да чyваме от дJaмиите да извиват на yмряло ! Mоже и да ги приеме Eвропа. Eвропеиците не могат да вярват на такива оT4аяни фанатици . Dа, ще каже някои : " Cилна вяра в бога ! " Dа, но Xитлер " с бога напред изби милиони хора!

Относно Хитлер. Национал социалистите са атеист. А благодарение на него Европа вижда цигани отново едва сега, след присъединяването на България и Румъния.

Това е един от най ревностните бранители на радикалния ислям. С идването си на власт той се опита да смаже светската държава по един безцеремонен начин,като вкара по училищата да учи подрастващите ,че създателя на светската държава, Ататюрк е бил пияница и пушел много цигари и бил лош човек.Така си навя гнева на прогресивно мислещото население в Турция.Никой не пише ,че неговата жена е кюрдка.И в Истамбул откакто той е на власт е набъхан с цели тумби кюрди които убиват ,изнасилват и тормозят нормалните интелигенни турци.Този човек се движи всеки ден с 300 човека охрана .Страха да не го убият при него е всекидневен.Най малко гласували за него има в Бурса там където живеят нашите сънародници и това го кара да полудява и мрази българските турци.Ето за какво иде реч,големия турски демократ.

По-добре да отива в азиатския сьюз на Путин. И да си прави турски поток. На Европа не и трябват диктатори и ислямисти.

Да се изтеглят от Кипър

Kипър винаги ще си остане турски остров , 101%от турците мислят като мен

Очаквам България и Турция заедно да сме в Шанген и да ЕС.

назначим за агитатор сред носачките на бурки, да им разясняваш колко е по-добре да си показват лицата и телата, а не да са като буби и пингвини! Така ще допринесеш за световния напредък!

Както би казала Меркел "lеck mich".

И без Турция скоро в Европа ще живеят преобладаващо повече неевропейци, в метрото в Париж отдавна пътниците негри, араби, азиатци са болшинство, така е във всички по големи градове на Европа, Лондон, Берлин, Амстердам, Кьолн, Брюксел, Хамбург и т.н. Именно те са живителната енергия която поддържа стара и уморена Европа.

Ааа, недей с лошо! Европейците вече се светнаха какво им се случи от много демокрация и толерантност. Сега махалото тръгва в другата посока.

Светнанха се само в Дрезден. В другите градове са кротко одрямали.

това население трудно се приобщава към нормален стандарт на живот или изобщо не е в състояние да го направи. Може да са добри в спорта и поп музиката, но за друго ги няма. Живеят на гърба на умните, предприемчиви и с високо IQ европейци, които реално движат напредъка на цивилизацията, докато съществува.