Коментари - Анкара: Виена е столицата на радикалния расизъм | dnes.dir.bg
назад

Анкара: Виена е столицата на радикалния расизъм

Мевлют Чавушоглу нарече днес Австрия "столицата на радикалния расизъм", в отговор Виена му отговори да смекчи тона.

Обратно в новината

Коментари - Анкара: Виена е столицата на радикалния расизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа не трябва да води с турция каквито и да е било преговори и ен трябваше изобщо да започва. Просто да подкрепи БГ и гърция да укрепят външните й гранци. Миниране на всички сухопътни граници и военна охранява на морските. Тогава и турция ще престане да приема незаконно преминали границата й, а проблемът ще е решен, мангалите ще останат в собствените си страна.

TIREX

никога турция не трябва да бъде в европа.

Вижте този министър на снимката. Един ден и българският външен министър ще изглежда така.

Щом дойде ред и на Австрия положението е изпуснато. Тя е връл противник наТурция да е в ЕС

Хора като Курц са нужни на Европа. Меркел ни дойде в повече. Нека Четвъртият райх най-накрая да се превърне в Европейски Съюз.

...този че си е обраснал брадата не означава ,че е по-малко талибан....вижте ми погледа само....орка ...без брада и чалма ....ван от цивилизованiят свят...а бе що не си седите там дето ви е мястото ?...ми все се натискате за Eвропа ???

Ако Виена е столица на радикалния расизъм, то анкара е столица на дивия ислямизъм и психаропоклонничеството.

dobrin

що да изтурваме анкара заради виена?с немеца ни турговия мозеш да завуртиш ни кафене да си отвориш ...все нови световни редове му се привиздат.а турчинут вече 7-6 века е на босфора и нищо не се променя...

До "засегнатите" от цитирането на "неудобни" откъси от Корана: Струва ми се че вече е време, лансираните като "Божи слова" в тази книга, които явно никакъв Бог не би се принизил до толкова, че да ги произнесе, а явно са измислени от средновековни, изкривени умове, трябва (както всъщност правят и християните с някои човешки идиотщини, вкарани в Стария Завет като "око за око, зъб за зъб" и др.), да се намери начин да бъдат извадени от свещените книги или официално отритнати, като изживелици. По отношение на "расистка Австрия", призовавам добронамерените турски съфорумци, да се замислят на хипотетичната ситуация, някои от малцината останали от чистките християни в Турция да започнат самоубийствени атентати срещу ислямистите неверници в името на Христос. И да кажат честно, би ли останала дори една християнска къща незапалена. Прагът на търпимост на Европа е твърде висок, уважаеми комшии. Ако искате човешки живот за вас и децата ви, учете се от нея. Това ви е шансът.

Добре и вярно казано, но уви мозъците им няма да го разберат, нито с примери нито с логични расъждения. Живота им се основава на абсурдни догми, недопускащи нищо различно. За тях е толкова нормално да те убият защото си различен, колкото и да отмъстят до 100-тно коляно ако някой посегне на тях защото са различни от него, паралера не могат да го направят.

Moje da si nagal obache Turcia nadmina sebe si.V Turcia nikoga ne e imalo prava na choveka.Horata gi izbivat po vreme na shestvia.Da Turcia ima edin velik politik Kemal Ataturk koito promeni Turcia.ZA sajalenie nito Bulgaria nito Turcia imat takiva politici dnes.

РАСИСТ. Това започва отново да звучи гордо....

За първата половина на 2016 г. повече от 1700 турски граждани са поискали статут на политически бежанци в Германия. Това в Българската преса за съжаление не го пише. Тези са кюрди от югоизточна Турция. Е, как може питам аз, да се водят каквито и да било преговори за членство в ЕС на Турция при това положение?!? Мисля, че този турски министър трябва първо доста да поработи за да се създаде демократична система в страната му, преди да нарича австрииците расисти.

Не може го докарате с приказки! Точно вие да съдите другите и да се правите на жертви, при това нагло и с претенции. Гулем смех, гУлем панаир. Да се благодарите, че големите още имат интерес от вас, та ви има като държава. съществувате.

Австрийците са напълно наясно с Турция и турците. В Австрия вече има много голямо турско малцинство, което се увеличава. При евентуално влизане на Турция в ЕС и увеличаването на турските имигранти, етническият състав на Австрия значително ще се промени, все пак това не е 80-милионна Германия.

Ти внимавай какви ги дрънкаш, да не стане чичото с мустачките да дойде да ти обърше няколко здрави шамара, че ще се наакаш в памперса като екипажа на "Доналд Кук" при вида на СУ-24...

каква столица е... Нещо във Виена няма патаклама както в Анкара.

Ле ле мале тия май скъсаха синджира и се люснаха яко надолу!

Исторически Австрия и Полша спират опитите на турската империя за завладяване на Европа, сега Австрия отново й е пречка, докато пък европейските държави както преди много сложно и фатално теоретизират.

Виена два пъти спира нахлуването на дивашките османски орди в цивилизована Европа.

Меркел не се ли е скарала на тоя австриец как така обижда ислямистите?

Австрия е най-последователната европейска страна в позицията си, че Турция няма място в ЕС. Както каза преди години външният им министър: "Не мога да си представя, че ЕС ще граничи със Сирия и Ирак."

Верно, това ли е казал? Яко!

Тея карат по ред - вчера даваха акъл на Италия, днес правят разбор на Австрия. добре, че е петък - може да решат да почиват и да видим кого ще захапят от понеделник нататък.

Чалмите почиват четвъртък и петък...

Днес Австрия, утре и други и накрая, дай боже и ние!А в Япония не са идиоти.Там чалмите нямат шанс.Да помислим върху това.

Да там ислямът е забранен със закон.

Като ги полазиха мангалите се сетиха , че мангалите са си мангали, а преди подкрепяха тъпата немска крава. Даже започнаха да си изграждат отбранителни линии

Справки за расизъм, ненавист и омраза има колкото искаш в книгата на която се клани г-н Чаушоглу и неговият Президент. Ето два примера на баш толерантност от корана: Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! (Коран, 4:34) Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. (коран 5:33) Все европейски и демократични ценности. Стига. Това са две коренно различни цивилизации. Няма как да се смесят и разберат.

Това от Корана на Ислямска държава ли го извади?

Наистина, хубаво е човек да чете Свещените книги, но не както дявола чете Евагелието (Т.е. - нека да не изваждаме от контекста фрази, думи, съждения и да ги използваме чисто йезуитски - само за да защитим или отхвърлим дадена теза или така както на нас ни изнася.)

не ти штем коранските тъпотии. ти и себеппдонните ти можезе старателно да завиете корана на тръбичка и прецизно да си го заврете оцад.и не ни занимаваите повече.

Чудно ми е, ако великите сили се споразумеят за Сирия и отнемат оръжието на Анкара-мигрантите, в коя миша дупка ще се завре този смешник. Или пак ще започне да ближе австрийски задници.

където няма мъже е грозно,там където няма жени е тъпо. Затова и в турско-индийските сериали е 'ем тъпо 'ем грозно. Mein Verlangen ist bemannt.

EUROn

Абе всеки да се знае гьола бе въобще не ми пука че някой ще ме нарече расист!

.... Една от тенденциите, враг на човешките права и ценности, е расизмът, а днес Австрия е столицата на радикалния расизъм", каза Чавушоглу.... --- добре е да им се казва истината в очите! ---

и това доживяхме- точно пък турците да се оплакват от расизъм! ти да видиш.

добре е тогаца като не ти харесва да не ходиш там. какво всички човекоподобни африканци и азяци все към австрия,германия и швеция напират, а все не им харесват порядките там? гион сърати такива. казват ви хората че не ви искат вие пак се натискате за там. па и те да се нагаждат към вас - не обратното... наглеци такива.

Тва малкото ще се окаже по-мъж от останалите политици в ЕС. Дипломация, дипломация, но да оставиш Турция да ти диктува всичко- това не разбирам.

Не е нужно да си дипломат от кариерата, или историк, или политически анализатор, за да прецениш, че не би трябвало да се преговаря (или изобщо да се резговаря по конкретен въпрос) с Турция от позицията на "Ние сме Демократи (следва първенюшко покашляне), защото сме от ... централната и/или от западната, и/или от северозападната част на Европа, ние сме "открили и/или създали това-и-това-и-това", а вие там сте ... ха!, още сте там на клона, с янаган в ръка" и т.н в този дух - това не работи в полза на никого.

на никой не му пука работи ли. Важното е, че е истина. Турците не са мръднали в развитието си последните 200 години. Опита за гримиране, направен от ататюрк, се оказа неуспешен.

Който подценява австрийците много бърка. Скоро може да се окаже, че австрийците със своята сдържаност, търпеливост управляват ЕС, а турците ще погълнат твърде горчив залък.

Дори никак не подценяваме австрийците, нали те дадоха на този свят Хитлер.

Хората се делят на добри и лоши.Другото са глупости... Добрият човек си избира в какво да вярва,естествено в доброто! Знаете ли колко лоши българи има? А леля Зейнеп е туркиня, но не изповядва Исляма,ходи на православна църква Вярва в учението на Христос,зачита всички християнски празници,пости всички пости на 100%.Ходи си нормално облечена.Другарува само с добри хора.Родителите и рано починали.На 13год.за първи път влиза в х.п.Ал.Невски ...и до ден днешен. Аз съм сигурен ,че днешните турци са потомци на еничари от цяла Европа!

EUROn

Колега историята е добра и навярно е истина но какво е общото с темата?

"Трябва да се приеме реалността, че присъединителните преговори с Анкара в момента са само дипломатическа фантастика" БРАВО-О-О, БРАВО-О-О-О!!!

на Турция, като са и излишни и в тежест емигрантите, защо ги прибира ? Да си ги връща още от техните граници

EUROn

Едно голямо БРАВО на австрийците и в частност на Себастиан Курц точно така трябва да се процедира с Турция видяхме ги колко са се демократизирали начело със Султана си. Много се радвам че Австрия гледа адекватно на нещата и смее да го изразява публично това ми дава спокойствие че Турция скоро време да не кажа никога няма да влезе в ЕС защото Австрийцте ще са там и ще кажат ясно НЕ и останалите страни ще трябва да се съобразят с това НЕ.

Виена има исторически вековен опит с Османската империя, за разлика от по-западните столици.

сага я оцапахме! кого да подкрепим сега, а евроатлантически пилета шарени? 'натовският съюзник' турция или 'натовският съюзник' австрия?

EUROn

Мисля че е очевидно че на Турция не може да се разчита за каквото и да било.

EUROn

Те са като фурнаджийски лопати днес са с НАТО и САЩ утре с ИД други ден са с Путин.......общо взето зависи как се събудил Султана

Това едва ли е проблем. Нашите политически мъже ще успеят да се надупят и в двете посоки, като ще им остане ресурс за поне още 3. След това вече може да се тревожиш.

Я петлерасчетата се чудят сега кой да подрепят приятеля на Путлер Ердоган или на наложилата санкции на Русия Авсрия. Не знам дали схвана колко си тъп, затова ще ти го кажа направо: тъп путлераст безродник си!

може и да съм тъп. точно затова не разбирам как ердоган уж е приятел на Путн, пък е в натото, ще ни пази небето и ние сме задължени да му помагаме, ако някой го нападне. да ме осветлиш по този въпрос?

Верно е оцапахте Хасане! Самоче Австрия не е член на нато, и по тази линия не може да бъде манипулирана, за разлика от останалите европейски палячовци! Ако ме питаш мен, най ме устройва Турция да си е нормална цивилизована държава както си беше до скоро, и да си въртим комшулука, но нещо се прецаква яко!

е, щом Австрия не е член на нато, ще трябва да подкрепяме натовеца ердоган. няма как.

За да оцелее ЕС, трябва да се отегли от НАТО и да се създаде единна европейска армия и край с сбъркания мултикултурализъм! Защото тези инакокултурни са стигматизирана паплач.Иначе в ЕС го чака радикализиране и идване на власт на крайно десни партии и последвал разпад! Явно мурзилките именно това искат.

Нашите от ДПС са агенти на КГБ в цивилни дрехи. А в Русия на гърба на руските милиционери пише" ДПС".... голяма партия е имал Ердоган в България и Русия..ха.ха

Явно и хапчетата не помагат при теб...

А ПУТИН СТРОЙ ОГРОМНИ ДЖАМИИ И ПРЕВЪРНА РУСИЯ В МЮСЮЛМАНСКИ РАЙ!

Покажи ми как пишеш и ще ти кажа какъв си!

Тези не са радикални мюсюлмани, те са православни мюсюлмани..ха.ха

Браво на австийците, продължавайте да следвате пътя на родения в Австрия човек от близкото минало.

По точно в " Бранау"!

"Анкара е призована да смекчи своя подбор на думи и курс на действия, както и да си подготви домашното", защото в противен случай, какво? Цял свят вижда, че при подобни призиви Ердоган си го мести от единия крачол в другия. Какво ще направи ЕС, ако Турция си я кара по ориенталски и не чува призоваванията? Все пак, Кристиан Керн не може да се сравнява с Путин!

Расизъм ли?Че в Турция да не живеят черни...

Очакваме скоро референдуми в Австрия и Унгария за напускане на ЕС. Тези държави няма да позволят ислямизиране.

Заслепен от омразата си към Турция допускаш неточности: 1 - Пишеш мръсни мюсюлмани, а новината е само за Турция - турците са само част от мюсюлманите и до сега няма нито един турчин бежанец в Европа. 2 - Готов си да приемеш всички араби в ЕС, само и само нито един турчин да не стъпи там. 3. Оставаме с впечатлението че освен турците , няма други мръсни мюсюлмани.

германия и австрия са пълни с турци. мигранти/имигранти - наречи ги както ти хасесва.

Подозирам, че в Австрия няма тикви!

Фесовете, май започнаха да се самозабравят - Лошо няма! Всичко се връща тъпкано... Всяко зло, за добро!

Напоследък наблюдавам едно непрекъснато и преднамерено заяждане на Анкара с ЕС. Какво целят?

EUROn

Да стоплят отношенията си с Русия :)