Турция ще получи изтребителите пето поколение Ф-35 от САЩ

Първият самолет от поръчката ще бъде готов на 21 юни и турски пилоти ще преминат курс на обучение в база на щатските ВВС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политиката на Ердоган, целяща по-силно влияние в Близкия Изток (за сметка на САЩ/Израел) все още не е достигнала онази крутична точка , която да извади Анкара от НАТО, съответно да я лиши от 100 х Ф-35 ! "Заиграването" с КРЕМЪЛ е с тактическа цел !

таман руснаците ще го скиват и разучат

Руснаците ще го гледат като "голЕм камък". Историята показва, че НЕ МОГАТ горките и да копират даже.

България трябва да въоръжава яко с ракети от рамо.

А от крак, може ли?

Турците разбират от авиация и самите те "правят авиация". Турците са едни от най-натренираните пилоти в НАТО. И пилотите им заслужават на-добрата техника. Евала на политиците им, че могат да извлекат дивиденти от това.

Естествено. Това си е сделка за минимум 20 милиарда - сума която фалиралата америка не може да си позволи да изпусне. Султана пак играе между големите, и печели.... засега.

Тузи самолети ще бъдат използвани срещу България и другите балкански държави.

Тези самолети ще бъдат използвани срещу България и другите балкански държави.

плашеха,че ще купят руския кукурузник който е още само в пияните глави на рашките.

да нямаш акъл, не може да си мислиш, че американците ще се откажат от продажбата на която и да е бройка (един такъв самолет е около 200 милиона долара). Бъдете сигурни, че не се извива опашка от купувачи по простата причина, че са малко държавите, които могат да си го позволят. А освен покупката, за всеки самолет текат яки разходи по амортизация и поддръжка. Ако и Ким Чен Ун или Асад поискат, също ще им бъдат продадени такива самолети - нищо, че са обявени за "терористи".

BRCK

Глупости. Турция, СА и Израел за единствените които се класират като съюзници достойни за Ф35. Ние ако искаме да си купим -няма да ни продадът дори и по 300мил парчето. Щото аборигените технологии не заслужават. А те ни имат за аборигени и още даже и визите не са ни махнали!

Компоненти за F-35 се произвеждат в САЩ, Италия, Израел, Холандия, Австралия, Канада, Норвегия, Дания, Турция и Япония. Планерите се сглобяват в САЩ, Италия и Япония. За "скапан" самолет никак не е зле!

Първо, тези самолети са около 80 милиона долара. Второ, не са чак толкова добри, колкото си мислиш, иначе САЩ нямаше да ги продава. Трето, на България такъв самолет няма да продадат коще да се насерем от близане, за България само 40 годишни таралясници.

Ако можем да си платим - всякакъв самолет ще ни дадат. Ама пари нямаме ... защото отидоха 1 милиард и половина за заплащане на руснаците на неизползваемите реактори на Белене.

няма ли и за нас нещо гратис по бедност?

Хмммм,няма да им дадат Ф- 35,ама Су -57 чака!

МДам, ще им продадат някое СУ от 8-те бройки протоипи :))) Даже индийските цигани се отказаха от проекта и парите които са дали. За нищо не става руския скрап.

Колкото и да не ги харасваме гаджалите, в много отношения вървят напред. 5то поколение самолет ще имат а ние имаме 1 една бройка от 1во поколени от 20ти век.

stankow

Да, турците отидоха много напред с авиацията. Защото ние нарязахме нашата. В момента имаме: 12 бр. Миг-21, на съхранение, 15 бр. Миг-29, 14 бр. Су-25, 12 бр. транспортни самолети, 20 бр. учебно-бойни, 53 хеликоптера. Няма как 30 години нихилизъм, предателство и унищожение и накрая да не изостанеш с десетилетия ...

Миг-21 "на съхранение"? Какво означава това? Имаме ги на склад или какво...??!!?

Да бе, и то 100 са заявили, да подарят 1 на каракачанов

Малко данни за Ф-35. Лакхийд Мартин купува документацията на Як-141. Има същата характерна опашка и двигателя навътре в нея. Наричан е "военното бедствие", заради огромните разходи за разработка. Спори се за между 400 милиарда до 1.3 трилиона долара. Поради опита да е самолет за всичко, във всичко е по-лош от конкретните алтернативи. За примере в близък директен бой Ф-16 е по-добър от Ф-35. В зависимост от модификацията Ф-35 на час полет струва между 21 000 и 31 000 долара. За примера Gripen C/D струва на час полет 4 700 долара. Спекулира се, че един израелски Ф-35 е ударен от при нападение над Сирия с С 200 (от 60-те години) и се е върнал в Израел. От там само се съобщавало за сблъсък с птица и че е изваден от употреба, но не показват изтребителят.

Дрънкаш глупости.

Оспорвай конкретно. Всяко едно от споменатите от мен неща може да ги намериш и да прочетеш за тях в интернет.

stankow

Не са глупости. Ф-35 е добър, но не чак толкова.

пълни измишльотини без никаква почва и липса на тези "ФАКТИ" в интернет.

Уточнете моля! Летателен учебен час или летателен час с употреба на въоръжението при изпълнение на бойна задача.

Защо му е на Ердоган да се въоръжава?!?!? Турция постоянно се въоръжава и става все по опасна за целия регион! На Тръмп изобщо явно не му пука,какво може да се случи след продажбата на такива оръжия,на него му пука единствено за милиардите,които ще се трупат от продажба на тези оръжия... Но все пак,защо му е на Ердоган да се въоръжава толкова,с кого ще воюва,май наистина ще се опита да възцари османската империя този малък антихрист...

Интереса клати феса! Туй не е от днеска, не е от вчера, а от как го има човека.

критикува Ганьо турски- У нас 98% от хората са грамотни, а у вас е обратното. Ганьо турски му отговаря: Да , но у нас ни управляват именно тези 2%!

кат ще н ипазаят небетпо да е с ново !

те парите не миришат... американците сами ще си изядат глвата като им разглобят самолетчето и до изучат болт по болт тия дето са с С-400

то затова са внесли законопроект да не им доставят самолета , то Тайпи беше започнал да рипа на Израел що бомби палестинците :))) ... ще си остане с С-400 и скоро може и на руски танкове да мине :)))

А ти прочете ли статията?

"Подготовката за предаването на първия самолет от турската поръчка върви по график и следващата седмица на 21 юни е планирана официална церемония по този повод. След нея самолетът ще бъде доставен в базата на американските ВВС в щат Аризона, където турски пилоти ще преминат обучение за работа с машината." това прочетох, ти разбра ли го ? не видях никъде че отива в турция ?!? ... ти прочете ли го ?

Да не забравя- самите кравари признават, че още е бъгав!

над 1000 бройки призведени. А ушанките си стоят с 8 броя СУ-та, протоипи :))) Даже индийците се отказаха изцяло от участие и казаха задръжте парите, от този самолет дори шасито е непригодно за каквото и да :)))

Супер, да си купят още. Цена по-висока от теглото в злато. Поддръжка умопомрачително скъпа. Покритие много капризно. Невидимка, но не и за съветските и руски радари - доказано във войтата в Югославия. На печелившите честито!!!!

айдеее на комунягите Догана и той ги изостави...хахаххах

Не разбрах какво искаш да кажеш?

Абе той щот тебе ше те вземе да си му булка!мбухахаха или ше варди на жинкати междукълковото пространство с тоо новия самолЕт начи.!.