Турция привика и.д. посланик на Франция заради карикатурата в "Шарли ебдо"

Страната ще предприеме и съдебни действия в отговор на сатиричното списание

Обратно в новината

Коментари - Турция привика и.д. посланик на Франция заради карикатурата в "Шарли ебдо" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия се оляха... Във Франция има истинска свобода на словото и политиците не могат да казват на медиите какво да публикуват и какво не. Това да не им е тоталитарна Турция или смехоподобна България, където това е нещо нормално?

Ердоган и турчурята, да ми ядат уя!

А в любимата ти раССия карикатурите с путКин са много популярни чувам! А!

Сблъсък на култури. Европейската култура е много чужда на Ердоган и повечето турци. Само като си помисля че съвсем до скоро Ердо се натискаше да го приемат в ЕС. Поне с тази безумна идея е свършено.

Готина карикатура беше.Ердоган ако това приема като обида значи има проблем с главата.

Някои хора цял живот руснаци са им в главата...

И Френския посланик му е обяснил, че Франция е в Европа, а Турция е в азия. В еропа има свобода на словото, което може да изборази Ердоган, както си иска. Също така Шарли ебдо има карикатури на Меркел... ама Германия не привиква посланици. Това е привично на диктатури и страни в които човешките права не се спазват.

турците са същите изостанали подчовеци като руснаците! Нямат място в ЕВРОПА! Да си седят и да си се зомбират с речите на изперкалите си вождове!

Изобщо нямаше да отида там. Какво общо има Френската държава с някъкво списание. Да не е редактор! Ама, че изкривено мислене на тези четвъртити мохамедански глави.

Защо да ти изброявам безбройните световно известни Руски учени, писатели, артисти и т. н. Руснаците са дали толкова много на света, че турците никога не могат да постигнат и един косъм от брадата на профета.

И моя, и моя

Турците са мръсни и долни мангали...

На майорчето са му и в пърделника

На мен пък ми се видя просташка, както и повечето им карикатури на тези. Поне аз не виждам сатира...

Ама са обидчиви и все обидени ходят

Всъщност Ердоган гледа косматия (пъпчивия?) г­ъ­з на ханъ­мата и казва “Охоо – пророкът”, което прави карикатурата още по-заядлива ("обидна") и съответно по-добра. а "Насаме той е много забавен" е повече коментар от автора или изказване на ханъмата. .

Мълчание! Значи франсетата са набарли някаква истина с тази карикатура. Ако не Ердо, то синовете му сигурно пийват и щипат булки и френските служби знаят. Това е само предупреждения...следващият път може и снимки да има и тогава орките от анадола ще изпаднат в шок, какви ги върши техния светец! Ще видите че след това предупреждения, Мустакатият Манаф ще спре да се заяжда или поне ще спре да закача Макрон директно и ще премине в обиди към институцийте в Франция и други в ЕС.

що бе? не бъди скромен! изброй ги тия титани на мисълтта!

За съжаление не става така. Дамо да припомня, че карикатурите на Шарли Ебдо им донесоха атентат на главата. И тогава френската държава се намеси. И отприщи вълна от насилие, независимо от добрите си намерения. Дори и Шарли трябва да носят отговорност за действията си. Така е справедливо. А Макрон носи последствията от действията на шепа идиоти, които имат карикатури и на светата троица, със светия дух наврян в зад.ника на Иисус.

Турците се усетиха че Франция си търси причини за война с Турция Това и трябва на Франция една бърза война в която бляскавите французи размазват пълчищата кръвожадни орки Изобщо представата на Франция да бъдещето на Европа е такова Франция да воюва Германия да работи а останалите да слушкат Една война Франция Турция ще затвърди този модел

Без българските турци които смятат България за родина и са част от българският народ!

необразован си, не се излагай, но за майор може....

Но, как ли би реагирал францив, ако хюриет публикува, как макрон повдига пенюара на збръчкана, курвенски гримирана бабичка

че Ердоган е вдигнал полата на Франция и е лъснал голия задник на измислената демокрация

Ко чааш юруш

Майкати ли ти каза

Карикатурата е забавна и наглед невинна но явно е бръкнала на гнусния турчин някъде дълбоко (засегнала го е демек) и турската гордост като се е надигнала та "глей ся кво става". Просто животно е тоя и иска да мачка наред и най-беснее, че цяла Европа го е взела на майтап.

Аз не мисля, че европейската култура се изразява точно в това, би било жалко! Нито един акт на насилие не е оправдан, но и тези драсканици не са нищо повече от липса на култура, не са и особено забавни! За мен свобода на словото означава нещо друго! Европейските ценности също не могат да бьдат принизявани до такова ниво!

Турчолята да го начукат на миризливата ти майка.

Щае съди Хюриет че е прекопирал карикатурата от Шарли Ебдо

А кьде е мястото на Бьлгария.Африка живее по лобре от Бьлгарите.

Лошото е че Бойко се цепи от Европа и на практика е с Турция Пак сме от грешната страна

В Шарли ебдо нещо за Бойко няма ли ?

Да им го духаш на турчолята мръсен и кирлив ганю

Гьрците също обидиха нашия мин. председател, обаче на него не му пука особено и не си го слага на сьрцето - имам предвид историята с барба Ганьос. И според мен авторите точно за това останаха разочаровани - от липсата на внимание! Мисълта ми е, че колкото по-малко внимание се обръща, толкова по-малко популярни стават такива изцепки и обратното!

Това нищо не е пред моето "шеговито"отношение към мюсюлманските кадъни... На моята страница във Фейса съм си направил колаж.... -две истински снимки на две жени...две апетитни,наляти "каки"... -едната снимка е на разголена едрогърда християнка с кръстче на шията...с дълги бедра и с хубаво дупе -другата снимка е на също така цицореста мадама ,само,че мюсюлманка с полумесец на шията, с прозрачен хиджаб и със също така дълги баджаци и хубаво дупе... Отгоре върху двете снимки които са съединени,има общ двоен надпис на български и турски език,който гласи: " Гьот ве гьоюзлер дин йок !" ( Гъз и цици религия нямат ! ) Никой мюсюлманин,или мюсюлманка досега не са ми се е разсърдили...А аз имам стотици приятели мюсюлмани-жени и мъже... Напротив получих хиляди лайкове....плюс сосни и пиперливи коментари с еротичен привкус на всички езици....кефят се хората... То е важно как ще го поднесеш...деликатно ,с чувство за хумор,но без да обидиш някого...:)

Ердоган поне ни показва стегнато сочно дупе, но какво ли би могъл да ни покаже макрон

Той сигурно искрено ще се развесели и ще си сложи карикатурата в рамка!

В последните месеци, особено след Брекзитът, Франция се появява на всеки "километър" по света. Някои окултни среди реанимират възраждането на ... Наполеон Бонапарт.

Долно племе са!

Я си еби майката ве резняк скапан!

И какво от това, спрете правокатори те, или обявете война!?

Всякакви коментари от сорта на "турците" са такива, а "французите" онакива показват ниска интелигентност и липса на човечност. Кои турци и кои французи? Може ли да се слагат милиони хора под един знаменател и да им се лепят етикети? Ако говорим за отделни личности (особено политически), например Ердоган и Макрон, тогава бихме могли да бъдем по-конкретни и критични. Не съм олям фен на нито единия от тях, но бих отбелязал следното: Възходът на Ердоган, за мен, е резултат на сбърканата европейска политика към Турция. Десетки години нашите комшии бяха залъгвани с перспективата за европейско членство, което е принципно невъзможно. И в момента адхезията между отделните европейски страни не е толкова голяма. И сега Европа взима изключително трудно общи решения (да не говорим за изпълнението). А какво би се получило в добавка с една 80 милионна Турция и сигурно още 20 милиона в диаспора. За всеки нормален човек е ясно, че така Европа би загубила и малкото, което ни свързва. Даже не ми се коментира, какво би се случило с България. На турския народ трябваше да му се каже ясно, че ние искаме добри отношения и приятелство, но не и общ дом. Това беше честния подход, но Европа за пореден път демонстрира своето двуличие. И като казвам Европа, имам впредвид, разбира се, нейния политически елит. Така в турското общество бяха събудени определени настроения, затова че опитвайко се да се харесат на Европа те правят определени компромиси със своята идентичност, срещу което не получават очакваното. Израз на тези настроения стана именно Ердоган.Така че в крайна сметка той е реакцията, а не причината. И да, в момента е проблем, но в никакъв случай нямаше да бъде толкова голям, ако Европа беше наясно със себе си. И тук отново имам впредвид политиците, включително Макрон. И накрая искам да кажа, че като дълбоко вярващ християнин, намирам за изключително глупаво и нехуманно да се гавриш с вярата на хората. Не смятам, че това е свобода на словото. По-скоро е презрение към големи групи хора, което презрение в крайна сметка пробужда демони. Френското общество има за какво да се замисли.

Ако такава карикатура се появи къде да е по света, и на нея са изобразени който и да било от цшвилизованите държави с действаща свобода на словото, то съответната цивилизовна държава не би направила нищо. Пример е Меркер в гръцките медии с хитлерови мустаци. Медиите го обсъдиха в Германия. Държавата Германия нямаше никакво отношение. Същото би било с Макрон, Тръмп, бат Бойко и т.н. Тва Ердогана е идиотско същество, а турската държава е доста далеч от цивилизованост.

Прав сте за всичко освен квалификациите за цяла Турция. Там има страхотни хора и вярвам, че ще намерят пътя обратно към Европа.

Престанете да обръщате вниамние на този човек. Точно това той иска - да прикрие вътршните си провали с изява в защита на една религия. Франсетата са толкова интровертни, че не разбират че просто работят за него.

... И накрая искам да кажа, че като дълбоко вярващ християнин, намирам за изключително глупаво и нехуманно да се гавриш с вярата на хората. Не смятам, че това е свобода на словото. По-скоро е презрение към големи групи хора, което презрение в крайна сметка пробужда демони. Френското общество има за какво да се замисли. Според "дълбоко вярващите" има послание(в зоната на морала), което идва от свръх-силата(СС). Тъй като има различни версии на това послание, значи опира до човека да реши кое е вярното(ако изобщо го има). Но човекът може да сбърка и да избере грешното. А за СС не представлява никаква трудност да пусне посланието на всеки един човек, а не да залага на неговата вяра, защото той може да сбърка. Значи, според СС е изключително важно всеки човек да живее според единствено вярното послание, но от както свят светува, хората живеят според морала на групата/племето и тези морали са доста различни. Това е факт. Следователно или СС не е никаква супер-сила или такова послание не съществува. Ако някой ти каже, че СС-та му е казала ти да му дадеш 3 лева, ти ще му отговориш : "на мен никой нищо не ми е казвал, така че гледай си работата и не ме занимавай с глупости". Ако един канибал ти каже, че яде хора, защото неговата религия му повелява така, би трябвало да го приемеш, защото според теб е "...изключително глупаво и нехуманно да се гавриш с вярата на хората".

Написах зържава, имайки предвид устройството на институциите им. В последните години бяха подронени доста от устоите на светската и правова държава. Ясно е, че има много свестни хора, но нее обсъждаме държавно действие .... привикване на и.д. посланик...

Покажете я тази карикатура, до се по смеем и ний

...килотите на...