Турция привика и.д. посланик на Франция заради карикатурата в "Шарли ебдо"

Страната ще предприеме и съдебни действия в отговор на сатиричното списание

Обратно в новината

Коментари - Турция привика и.д. посланик на Франция заради карикатурата в "Шарли ебдо" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми и в турция да направят карикатура с макрон, все пак е свобода на словото шарли ебдо имат свобода на словото и правят обидни карикатури, който се засяга, да направи обидна карикатура с тях, не да трепе хора

За да станеш член на ЕС ,Президента не може да нарежда да вестниците,какво да публикуват.С неговите изказвания Ердоган само поощри радикалните ислямисти да убиват невинни хора и днес има още трима убиете пред църква и един ранен пред френското посолство в Саудитска Арабия.Трябва най накрая заспала Европа от името на ЕС ,да предупредят тоя "Вожд" на исляма в света,че при подобни изяви ще има търговски санкции спрямо Турция.

Ludiamaus

И какво ли са искали да кажат с тази каарикатура! Франция първата демокрация в света, с първите революции, с художниците си карикатуристи, с комедийните си актьори, със свободата на словото. И какво сега Ердоган ще съди, какво свободата на изразяване, свободата на комедията, на карикатурата, на сатирата. Не става али малко множко с претенциите към ДЕМОКРАТИЧНИ СТРАНИ, ПЕЧАТ, СЛОВО! Вероятно не голияят задник под хиджапа е гледал, според карикатуриста, а е търсил критикари и противници, търсил е кюрдси терористи От къде ЕрСДухан разбра че нещото което се вижда под хиджапа е жена, а не джендър или кюрдски терорист!

Мерака за халифат е голям .

не разбирам какво общо има една такава "карикатура" с Ердоган, с Турция и с исляма в частност? Това не е никаква карикатура, а е просто някаква безвкусна тъпотия - каквито между другото, са повечето от простотиите на тия Шарли Ебдо. По принцип една карикатура трябва да се опира на факти и да ги засилва леко, шаржира в посока смешно, като засилва някакви противоречия в живота, от който е взета. Примерно, Тръмп се е развел и веднага след това се е оженил пак - може да се направи карикатура как си гледа часовника и се жени и развежда, за да се намекне нещо и т.н. А на какви реални факти се опира тая глупост? Че Ердоган вдигал гащи на жена? Че то всеки /без педалите, естествено/ вдига гащи на жена - Макрон да не би да не вдига? Т.е. цялата тая работа е повече от безсмислена. Както може да нарисуват Ердоган, така може да нарисуват и Путин, или президента на Индонезия, или японския император и пр., когото си искат. Къде е тук смисълът? Няма такъв. По принцип французите напоследък са много неприятни кпеленца, които тормозят цял свят с военните си намеси и вече са доста извратени - далеч назад в миналото останаха времената когато бяха готини, с Делон, Белмондо, Далида и т.н. Сега са просто едни западноевропейски идиотчета. И не, не съм нито турчин, нито мюсюлманин. Просто съм човек с вкус и не виждам абсолютно нищо смешно, нито интересно в Шарли Ебдо. Съжалявам ги, тъй като за мен те са едни кретенчета.

Научи се да разбираш,че ако дойде време друг да те научи - загубен си.

Ludiamaus

Е как пък да разбереш обущарю картината "ДЖОКОНДАТА" там даже обувките не са нарисувани. След 1980 година в Турция и не само в Стамбул аз видях много красиви момичета и жени, флиртувах с такива и да ти кажа че имат невъобразимо чувство за хумор при флирта.Иди днес дори в Истамбул и погледни какво точно е сега. Виж подтичващите зачохлени момичета, виж млади жени. не гледай на пазара в Одрин или на Капъллъ чарши жените които до колкото ги има отдавна са преминали възрастта в която са предразполагали за флирт. А и с жиджапа върви разбери, жена ли е, манаф ли е, или джендър -то. Шаржа е едно драги обущарю, карикатурата е съвсем друго, а сатирата е нама да ти стигне живота да проумееш. Турция след Тургут Йозал не е тази туция която прие и екскурзиантите, остана само ДОКТРИНАТА ЙОЗАЛ, и то в избрани строфи

Ludiamaus

И не се прави на Петър, дето се е отрекъл от Исус, самият ти словоред, начина на мислене и изразяване казва -аз съм резняк! Франция се изпълни с такиваа резняци, поради което не е като по времето на Мишел Константин, Луи Журдан, Бурвил или Габен. Но пък тогава и ОАС не бяха във Франция.

Ludiamaus

Уф, пак то на всяка тъпотия трябва да отвърнеш: Абе, гьотлек, за времето което говориш Франция водеше битки във Виетнам, водеше битки са ОАС или това не го прочете покрай Ален , Белмондо, Далида -а аз ще прибавя и Демонжо, Вартан, Бриджит Дали ще си спомниш нещо за подводницата Минерва

AHACAHAMA !

Тоя Доги няма и грам чувство за хумор! Карикатурата е направо убийствена! Евала на редакцията, у нас само Теню Пиндарев, Борис Димовски и Нинов си позволяваха такива шаржове. Но се иска и минимално разбиране, дори наш Тато е разправял вицове за...себе си! Ма този много чувствителен бе, откога стана такъв правоверен мислюманин? След натрупването на първия милиард ли?

Покажете я тази карикатура, до се по смеем и ний

Напиши в Гугъл - карикатура Ердоган и можеш да се смееш на воля.

Мерси мосю

Престанете да обръщате вниамние на този човек. Точно това той иска - да прикрие вътршните си провали с изява в защита на една религия. Франсетата са толкова интровертни, че не разбират че просто работят за него.

Ако такава карикатура се появи къде да е по света, и на нея са изобразени който и да било от цшвилизованите държави с действаща свобода на словото, то съответната цивилизовна държава не би направила нищо. Пример е Меркер в гръцките медии с хитлерови мустаци. Медиите го обсъдиха в Германия. Държавата Германия нямаше никакво отношение. Същото би било с Макрон, Тръмп, бат Бойко и т.н. Тва Ердогана е идиотско същество, а турската държава е доста далеч от цивилизованост.

Прав сте за всичко освен квалификациите за цяла Турция. Там има страхотни хора и вярвам, че ще намерят пътя обратно към Европа.

Написах зържава, имайки предвид устройството на институциите им. В последните години бяха подронени доста от устоите на светската и правова държава. Ясно е, че има много свестни хора, но нее обсъждаме държавно действие .... привикване на и.д. посланик...

Всякакви коментари от сорта на "турците" са такива, а "французите" онакива показват ниска интелигентност и липса на човечност. Кои турци и кои французи? Може ли да се слагат милиони хора под един знаменател и да им се лепят етикети? Ако говорим за отделни личности (особено политически), например Ердоган и Макрон, тогава бихме могли да бъдем по-конкретни и критични. Не съм олям фен на нито единия от тях, но бих отбелязал следното: Възходът на Ердоган, за мен, е резултат на сбърканата европейска политика към Турция. Десетки години нашите комшии бяха залъгвани с перспективата за европейско членство, което е принципно невъзможно. И в момента адхезията между отделните европейски страни не е толкова голяма. И сега Европа взима изключително трудно общи решения (да не говорим за изпълнението). А какво би се получило в добавка с една 80 милионна Турция и сигурно още 20 милиона в диаспора. За всеки нормален човек е ясно, че така Европа би загубила и малкото, което ни свързва. Даже не ми се коментира, какво би се случило с България. На турския народ трябваше да му се каже ясно, че ние искаме добри отношения и приятелство, но не и общ дом. Това беше честния подход, но Европа за пореден път демонстрира своето двуличие. И като казвам Европа, имам впредвид, разбира се, нейния политически елит. Така в турското общество бяха събудени определени настроения, затова че опитвайко се да се харесат на Европа те правят определени компромиси със своята идентичност, срещу което не получават очакваното. Израз на тези настроения стана именно Ердоган.Така че в крайна сметка той е реакцията, а не причината. И да, в момента е проблем, но в никакъв случай нямаше да бъде толкова голям, ако Европа беше наясно със себе си. И тук отново имам впредвид политиците, включително Макрон. И накрая искам да кажа, че като дълбоко вярващ християнин, намирам за изключително глупаво и нехуманно да се гавриш с вярата на хората. Не смятам, че това е свобода на словото. По-скоро е презрение към големи групи хора, което презрение в крайна сметка пробужда демони. Френското общество има за какво да се замисли.

... И накрая искам да кажа, че като дълбоко вярващ християнин, намирам за изключително глупаво и нехуманно да се гавриш с вярата на хората. Не смятам, че това е свобода на словото. По-скоро е презрение към големи групи хора, което презрение в крайна сметка пробужда демони. Френското общество има за какво да се замисли. Според "дълбоко вярващите" има послание(в зоната на морала), което идва от свръх-силата(СС). Тъй като има различни версии на това послание, значи опира до човека да реши кое е вярното(ако изобщо го има). Но човекът може да сбърка и да избере грешното. А за СС не представлява никаква трудност да пусне посланието на всеки един човек, а не да залага на неговата вяра, защото той може да сбърка. Значи, според СС е изключително важно всеки човек да живее според единствено вярното послание, но от както свят светува, хората живеят според морала на групата/племето и тези морали са доста различни. Това е факт. Следователно или СС не е никаква супер-сила или такова послание не съществува. Ако някой ти каже, че СС-та му е казала ти да му дадеш 3 лева, ти ще му отговориш : "на мен никой нищо не ми е казвал, така че гледай си работата и не ме занимавай с глупости". Ако един канибал ти каже, че яде хора, защото неговата религия му повелява така, би трябвало да го приемеш, защото според теб е "...изключително глупаво и нехуманно да се гавриш с вярата на хората".

И какво от това, спрете правокатори те, или обявете война!?

В последните месеци, особено след Брекзитът, Франция се появява на всеки "километър" по света. Някои окултни среди реанимират възраждането на ... Наполеон Бонапарт.

Ердоган поне ни показва стегнато сочно дупе, но какво ли би могъл да ни покаже макрон

...килотите на...

Това нищо не е пред моето "шеговито"отношение към мюсюлманските кадъни... На моята страница във Фейса съм си направил колаж.... -две истински снимки на две жени...две апетитни,наляти "каки"... -едната снимка е на разголена едрогърда християнка с кръстче на шията...с дълги бедра и с хубаво дупе -другата снимка е на също така цицореста мадама ,само,че мюсюлманка с полумесец на шията, с прозрачен хиджаб и със също така дълги баджаци и хубаво дупе... Отгоре върху двете снимки които са съединени,има общ двоен надпис на български и турски език,който гласи: " Гьот ве гьоюзлер дин йок !" ( Гъз и цици религия нямат ! ) Никой мюсюлманин,или мюсюлманка досега не са ми се е разсърдили...А аз имам стотици приятели мюсюлмани-жени и мъже... Напротив получих хиляди лайкове....плюс сосни и пиперливи коментари с еротичен привкус на всички езици....кефят се хората... То е важно как ще го поднесеш...деликатно ,с чувство за хумор,но без да обидиш някого...:)

Ти си доказан педераст и фелдфебел от ДС

Гьот, гьот, аз съм пълен идиот и се еба в гъза само с Радев и Путин нон-стоп. Пълна селска пача съм и “приятелите” ми, които се смеят на простотиите ми са същите олигофрени и червени цепегъзци като мен.

Гьрците също обидиха нашия мин. председател, обаче на него не му пука особено и не си го слага на сьрцето - имам предвид историята с барба Ганьос. И според мен авторите точно за това останаха разочаровани - от липсата на внимание! Мисълта ми е, че колкото по-малко внимание се обръща, толкова по-малко популярни стават такива изцепки и обратното!

В Шарли ебдо нещо за Бойко няма ли ?

Той сигурно искрено ще се развесели и ще си сложи карикатурата в рамка!

Карикатурата е забавна и наглед невинна но явно е бръкнала на гнусния турчин някъде дълбоко (засегнала го е демек) и турската гордост като се е надигнала та "глей ся кво става". Просто животно е тоя и иска да мачка наред и най-беснее, че цяла Европа го е взела на майтап.

Лошото е че Бойко се цепи от Европа и на практика е с Турция Пак сме от грешната страна

Ко чааш юруш

че Ердоган е вдигнал полата на Франция и е лъснал голия задник на измислената демокрация

Я си еби майката ве резняк скапан!

Но, как ли би реагирал францив, ако хюриет публикува, как макрон повдига пенюара на збръчкана, курвенски гримирана бабичка

Щае съди Хюриет че е прекопирал карикатурата от Шарли Ебдо

Турците се усетиха че Франция си търси причини за война с Турция Това и трябва на Франция една бърза война в която бляскавите французи размазват пълчищата кръвожадни орки Изобщо представата на Франция да бъдещето на Европа е такова Франция да воюва Германия да работи а останалите да слушкат Една война Франция Турция ще затвърди този модел

Мълчание! Значи франсетата са набарли някаква истина с тази карикатура. Ако не Ердо, то синовете му сигурно пийват и щипат булки и френските служби знаят. Това е само предупреждения...следващият път може и снимки да има и тогава орките от анадола ще изпаднат в шок, какви ги върши техния светец! Ще видите че след това предупреждения, Мустакатият Манаф ще спре да се заяжда или поне ще спре да закача Макрон директно и ще премине в обиди към институцийте в Франция и други в ЕС.

Всъщност Ердоган гледа косматия (пъпчивия?) г­ъ­з на ханъ­мата и казва “Охоо – пророкът”, което прави карикатурата още по-заядлива ("обидна") и съответно по-добра. а "Насаме той е много забавен" е повече коментар от автора или изказване на ханъмата. .

Турците са мръсни и долни мангали...

Ама са обидчиви и все обидени ходят

Без българските турци които смятат България за родина и са част от българският народ!

Майкати ли ти каза

Да им го духаш на турчолята мръсен и кирлив ганю

Долно племе са!

Изобщо нямаше да отида там. Какво общо има Френската държава с някъкво списание. Да не е редактор! Ама, че изкривено мислене на тези четвъртити мохамедански глави.

За съжаление не става така. Дамо да припомня, че карикатурите на Шарли Ебдо им донесоха атентат на главата. И тогава френската държава се намеси. И отприщи вълна от насилие, независимо от добрите си намерения. Дори и Шарли трябва да носят отговорност за действията си. Така е справедливо. А Макрон носи последствията от действията на шепа идиоти, които имат карикатури и на светата троица, със светия дух наврян в зад.ника на Иисус.

турците са същите изостанали подчовеци като руснаците! Нямат място в ЕВРОПА! Да си седят и да си се зомбират с речите на изперкалите си вождове!

Защо да ти изброявам безбройните световно известни Руски учени, писатели, артисти и т. н. Руснаците са дали толкова много на света, че турците никога не могат да постигнат и един косъм от брадата на профета.

що бе? не бъди скромен! изброй ги тия титани на мисълтта!

необразован си, не се излагай, но за майор може....

А кьде е мястото на Бьлгария.Африка живее по лобре от Бьлгарите.

И Френския посланик му е обяснил, че Франция е в Европа, а Турция е в азия. В еропа има свобода на словото, което може да изборази Ердоган, както си иска. Също така Шарли ебдо има карикатури на Меркел... ама Германия не привиква посланици. Това е привично на диктатури и страни в които човешките права не се спазват.

Готина карикатура беше.Ердоган ако това приема като обида значи има проблем с главата.

На мен пък ми се видя просташка, както и повечето им карикатури на тези. Поне аз не виждам сатира...

Сблъсък на култури. Европейската култура е много чужда на Ердоган и повечето турци. Само като си помисля че съвсем до скоро Ердо се натискаше да го приемат в ЕС. Поне с тази безумна идея е свършено.

Аз не мисля, че европейската култура се изразява точно в това, би било жалко! Нито един акт на насилие не е оправдан, но и тези драсканици не са нищо повече от липса на култура, не са и особено забавни! За мен свобода на словото означава нещо друго! Европейските ценности също не могат да бьдат принизявани до такова ниво!

Ердоган и турчурята, да ми ядат уя!

И моя, и моя

Турчолята да го начукат на миризливата ти майка.

Ludiamaus

Ами то сам си го каза -са мършояди, освен умрели и козички на какво да го начукат, освен малките момченца

Тия се оляха... Във Франция има истинска свобода на словото и политиците не могат да казват на медиите какво да публикуват и какво не. Това да не им е тоталитарна Турция или смехоподобна България, където това е нещо нормално?

А в любимата ти раССия карикатурите с путКин са много популярни чувам! А!

Някои хора цял живот руснаци са им в главата...

На майорчето са му и в пърделника