Турция изучава характеристиките на руските изтребители Су-35

Възможностите на системите С-400 са недостатъчни за осигуряването на цялостната защита на страната, казва Исмаил Демир

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" Турски Ф-16 прелитат в небето край столицата Анкара, за да тестват възможностите на руските ракетни системи С-400" ,и .......хоп,"възможностите на системите С-400 са недостатъчни за осигуряването на цялостната защита"

Ние,ми те още не са монтирани бе мамун, нещо не си уред с мисленето.

И какво толкова има да ѝ се монтира ве? Ако комплекта е пълен, развръщането му е въпрос на минути, най-много на броени часове. За да се тестват възможностите на системата не е нужно кой знае колко. С-400 е силно надценена, като възможности и ефективност. Доказват го израелците над Сирия, Ирак и Иран. Летят си където и когато поискат.

ха ха ха - били изучавали внимателно !!! Ми чи то бай Ердо назначи зетя си на най- важният пост в държавата бе ! Кво има да изучават като краиният резултат не зависи от характеристиките на самолета а от волята на Ердо ? Да припомня ли старият лаф Султана се оплакал на главният евнух че в харема има само прости кадъни кючекчийки. Тогава главният евнух му отговорил че има и умни кадъни- поетеси, художнички тъкачки шивачки Коя от тях султанът би желал довечера да сподели ложето му ? А султанът отговорил - Тая с най-големият гъз

Турция се ориентира към Евразийския съюз и това стана ясно отдавна, още когато Москва спаси живота му в опита за преврат, който западът му организира...

ама ги разбираш нещата!

Па как ги изучават тия характеристики в анадолския манафет , то акъл се иска за тая работа .

нека не се заблуждаваме ! Целта на писанията за "страшните" съветски а сега руски оръжия отдавна е ясна - да се обработи общественото мнение на западните общества, за да се увеличават все повече военните им бюджети. Руските самолети са добри за летене, но съвременното въоръжение е ефективно благодарение на компютърните технологии, а там руснаците изостават много от САЩ. Ако компютъра ти дори само с една секунда е по-бавен, ти си обречен. Но със своя атомен арсенал Русия може да унищожи човешкия род на планетата. Какво ви говори изказването на Путин: "Ако я няма Русия, за какво ни нужен този свят ?!

говори за това че трябва да мислиш преди да им посягаш. Относно тъпотията ти "Ако компютъра ти дори само с една секунда е по-бавен, ти си обречен." - американския ядрен арсенал ако не знаеш се управлява с допотопна техника работеща с дискети (!!!). Искат сега да отделят бесни милиарди за да я модернизират! Ф-22 "мощен ли му е процесора" - как мислиш? Ми не, не е! Праисторически е! Но това не е проблем - електрониката, която се използва при военните е тясно специализирана и доста по-различна от тази на която си цъкаш игрички. Доста си неосведомен.

Ако САЩ не сритат Турция за ц400 значи положението е зле. Обаче само на мен ли ми се струва че Ердоган отдавна прекали с шантажите и обидите към целия свят?

Оценката на коментарите под тази статия е най-доброто потвърждение на тезата, че референдумите са колосална глупост. Слабо грамотни хора не бива да бъдат питани за каквото и да е. У нас Лукойл не плаща корпоративен данък, купуваме най-скъпия природен газ в ЕС, зам. председателя на руския парламент преди време каза, че са си купили половин България, нито един руски посланик не се е опитал да каже и една дума на български от уважение към приемащата страна, руснаците казват за нас "Курица не птица и Болгария не за граница", отнасят се към нас като треторазредна държава .... и въпреки това мнозинството от населението са русофили, искат да излезем от НАТО и да сме с т.нар. братушки. Това е много тежко психично заболяване. А най-големия проблем е, че родителите пълнят главите на децата си с откровени глупости. За протокола - 10г. съм прекарал в Русия и говоря руски като майчиния си български. Руснаците ни презират и ни смятат за втора ръка хора. Осъзнайте това и ще бъдете граждани на света, а не хора с комплекс за малоценност, очакващи братушките

Не, не за втора ръка! Те ни смятат за предатели. Което е още по-лошо.

"отнасят се към нас като треторазредна държава" - пише се трторазрЯдна неграмотнико, критикуващ останалите по отношение на грамотността им. Вземи си купи един буквари и изкарай едно вечерно училище вместо да демонстрираш публично мозъчния си недоимък. Да, не трета ами пета ръка хора сме като чета неграмотните мозъчни запеци на индивиди като теб...

"трторазрЯдна" - това си написал. Искаш ли спор относно това кой е грамотен и кой не е? А, глупав руски слуга?

много ли те заболя от факта че си НЕГРАМОТЕН?

кажи, треторазрЕден некадърник с разреден мозък?

И що така бе Миме?!

Турция многократно повече милиарди от бизнеса с Русия и руските туристи и за нея не е проблем да плати тези 3,5 милиарда за С-400 и още толкова за няколко СУ-та. Когато Русия спря руските туристи след свалянето на техния самолет Ердоганчо разбра, че губи не само милиарди но и, че ще загуби и милиони гласоподаватели. За турците търговията е преди религията, пък била тя и ислям...

те руснаците само като им спряха вноса на доматите и им се стъжни, какво остава за туристите...

Сега като не купят Су, няма да имат и руски компютри - най-добрите в света.

Абе на нас какво ни пука - да си играят големите. Мисля, че е ясно каъв самолет трябваше да си купим ние - евтин. С тези бройки които можем да си позволим който и модел да вземем все сме гола вода.

то дали ни трябва авиация изобщо - един С-400 и покриваме цялата "татковина" :))))

Е вече си имат руско оръжие, което, както можеше да се очаква не оправдава турските надежди!

Търсят си повод да си купят още такова! Ако бяха недоволни щяха да го върнат а те вместо това искат да закупят още! Кошмар!

СУ-35 е епгрейдната версия на СУ-27. В този самолет няма нищо революционно, за да бъде определян като изключителен. Индия имаше намерение да купи трицифрено число от този самолет, но избра френския Рафал. Според индийците СУ-35 не притежава тези технически характеристики, които Русия твърди, че са налице. Освен това, макар и по отношение маневреност самолета да е на топ ниво, в съвременната авиация това е несъществена характеристика, т.к. така наречения dogfight отдавна е отживелица. Друг сериозен проблем е поддръжката му, доколкото или липсват резервни части, или доставката им е неритмична. За България покупката на подобен самолет би била изключително глупаво решение, доколкото ще ни постави в зависимост от страна, която не е член на НАТО.

Egypt To Receive Russian Su-35 In 2020 Despite U.S. Threat Of Sanctions Now according to the Russian state media report, Moscow expects to begin deliveries of the jets in 2020. Under a $2 billion contract, the Egyptian Air Force would finally receive high end heavyweight fighter jets to form the elite of its fleet – an asset it has sought since the mid-1970s when it attempted to acquire F-15 Eagle air superiority fighters from the United States.

"Согласно Expert Online, Египет получит первые два Су-35 в начале следующего года, доставка будет завершена к середине 2023 года, сделка включает не менее 26 самолетов стоимостью 2,7 миллиарда долларов. Египет планирует создать две эскадрильи "Сухого"."

сравни го с нашата "оферта"!

Ами, какво да сравнявам? България купи най-доказалия се боен самолет 4-то поколение. СУ-35 на практика няма бойни мисии. А за качествата на руската авиация бих дал пример с чисто новия МИГ-35, от който се отчупи парче по време на демонстрационен полет. Призовавам всеки, който страда от психично заболяване и е с диагноза "русофилство" да потърси лекарска помощ

"най-доказалият" се боен самолет го свалят индийците с МиГ-21, както и сирийците с праисторически С-200! Успех в паралелната реалност!

Ф16 е дори по-добър от Ф35 по много показатели. Освен това е самолетът с най-много свалени противникови и най-малко загубени.

"доколкото ще ни постави в зависимост от страна, която не е член на НАТО" - ама именно! Кой изобщо ще ти разреши да нарушиш досегашната зависимост от НАТО със независимостта да приемаш собствени суверенни решения?!?! Няма как да стане, тъй като това е функция на суверенните държави, а БГ и децата знаят, че не е таква! Ще си ползваш това, което ти е разрешено от господаря, а не това което ти искаш - ти дори нямаш право да посмееш да поискаш че ще те пляскат през ръцете!

Ние сме единствената страна, в която живеят неуки лумпени, които искат близки отношения с азиатска диктатура. Посети някоя държава в Прибалтика, или Полша, или Грузия и обясни, че избираш Русия пред САЩ. Мисля, че много бързо ще започнат да гледат на теб с насмешка

Sukhoi 37, NATO code: UFO

Убавец, като дупката им Патриот. С уй да го сочиш.

На картинка са хубави, но кой ги купува?

суверенните държави, за които забраните на натУтУ не работят

В момента върви стар Руски шпионски филм ...17 мига от пролетта. Интересен е

Този филм 17 мига върви непрекъснато по някоя от програмите им, изобщо пуснеш ли тяхната телевизия, ако не показват новини реклами или обръщение на путин, винаги виждаш някой я в съветска, я във фашистка униформа!

През комунизма, който не можеше да се сдобие със свестен автомобил, на Москвич се радваше.

разлика имаше, ама само в теглото :)

Много добре ги познавам. Комшията винаги пътуваше с две щайги гаечни ключове в багажника на дванайстака. Без аналог.

Само погледнете F-15 Strike EAGLE! Страхотен самолет, недостижим за аниматоритпе. Нещастните ватенки все още са десетки години назад от този превъзходен самолет. Каквито и имена да им слагат, както да ги кръщават, просто не могат. Изостават завинаги.

Оди го разправяй на виетнамците и им кажи колко добри войници са американците!

е твърде голям самолет, което не е предимство

Става за панаирджийски номера.

Той и камиона е по-голям от лекия автомобил и какво тогава? "Не е предимство" ли? Предимство за какво? Имат и по-малки, МиГ-29/МиГ-35 например. Различни самолети с различно предназначение.

Като каза миг29 - да по-голям е от ф16, с два мотора, но пък никога не е побеждавал ф-ката :)

когато се управлява от камилари и Су-35 да е няма да я победи, но наскоро индийците показаха как се сваля Ф-16 с МиГ-21, а сирийците потрошиха напудрен израелски Ф-16 с праисторически С-200! А какво ли би направил С-300? А С-400?!?!? За С-500 да споменавам ли?

И не забравяй един "дребен" факт - в Сърбия Ф-ките летяха с радаари в пасивен режим докато целеуказанията ги получаваха от AWACS! Та съпоставката ти на стари МиГ-ове със зле тренирани пилоти срещи Ф-ки с изключени радари, на които AWACS-а им вършеше работата е леко смешно! Руснаците имат аналогични системи на AWACS-а, както и оръжия срещу тях. Та твоите нови господари са силни единствено срещу зле тренирани камилари. Питай ги индийците какво ги правиха със Su-30MKI на съвместните учения.

възможностите на системите С-400 са недостатъчни за осигуряването на цялостната защита ---- важен извод, който очевадно доста бързо са разбрали турците...

ще излезе, че совите не са това, което са ...

Всички руски безаналови хвърчила са много нескопосани имитации а Ф15. И все още не могат да му достигнат параметрите и бойните възможности. Жалка работа.

Просто пиши "Невероятный пилотаж Су-35С" в youtube, пусни първото видео, което ти излиза на това търсене и ако не ти се гледа цялото видео, дай на 5:10 от видеото и гледай. Ще видиш една от многото причини защо тези "хвърчила" са безаналогови. Успех.

На анимации и фотошоп го докарват.

И не е зле да се осведомиш, че това е състезание с радиомодели. И конкретно този момент който споменаваш, пилота-радиолюбител е един италиански юноша.

такъв пилотаж няма да видиш никога от F-15/F-16/F-18/F-35/F22. Не съществува планер с по-оптимизирана аеродинамика и система за управление от СУ-то, който буквално и нагледно си играе с физичните закони! Не отдавна имаха демонстрация в Истанбул и направо им спряха часовниците - забравиха и за Ф-16 и за Ф-35, а медиите се насраха от ласкателства по адрес на СУ-то - за рязаните карабини то изглеждаше като нещо невиждано!

Явно става за панаири.

Действително по отношение маневреност самолета е на много високо. Но сравнение с F-35 или да не говорим с F-22 е нелепо. F-35 и F-22 са информационни платформи, а не просто самолети. Ракетата отдавна ще е полетяла към СУ-35, а той дори няма да е видял F-35. В Иран свалиха от постовете им генералите, командващи ПВО и ВВС, просто защото иранците получиха разузнавателна информация, че израелски F-35 летят във въздушното им пространство.

Су-35 има един от най-мощните радари с диапазон 400км. Съветвам те и да се пообразоваш за новите радари на руснаците радиооптическа фазирана антенна решетка (РОФАР): "РОФАР позволит нам увидеть самолет, находящийся в 500 километрах, так, словно мы стоим в 50 метрах от него на аэродроме, его портрет в видеодиапазоне. Более того, если нужно, эта технология позволит заглянуть и в сам самолет, узнать, какие люди и техника в нем находятся, поскольку сигнал может пройти любые препятствия, даже метровые свинцовые стены", — сказал Михеев журналистам.

Хахаха "Анимация/Фотошоп" викаш - с това крайно малоумно заявление само доказваш колко си невеж/некадърен/неосведомен и същевременно колко невероятно е Су-то - иди обясни на рязаните карабини в Истанбул, че са гледали "Анимация/Фотошоп" на живо хахахахахахахаха будала!

Ти си куха гъдулка бетер украинците - има в интернет половин-часова компилация от интервюта с разни укрански политици и журналисти, които през последните години твърдяха, kak Кримският мост не съществува, руснаците не могат да го построят а това, което показват по телевизиите че строят са просто рендери/3D анимация! Хахахахаха излишно е да ти разказвам колко фрапиращ и умопомрачтелен беше момента за укрите, когато Путин подкара камион по тоя 3D render, а малко след това самите укри имаха възможност да се разходят сред виртуалната реалност!

пиши в тубата "MAKS 2017 Тренировочные полёты Су-35С", пускай първото видео и ако нямаш сила да изгледаш цялото видео, гледай направо след 6:35 още "анимация/фотошоп". И да те светна - това, което за теб изглежда нереално и немислимо, отдавна е норматив за руската военна авиация. Пусни си после Капитан америка или някоя друга измишльотина на Марвъл да си оправиш психологическия комфорт, че истината трудно се преглъща. Лека вечер.

Да бехте изучили су-27 то същата работа, фейс лифтче

Турция може да придобие Су 35 на по-ниска цена, от колкото ББ купува бъдещи таратайки Ф 16 с предплащане

Без да коментирам възможностите на Су-35 и модерът F-16 закупен от България трябва да се съглася,че хипотетично ако България и Турция искаха да купят Су-35 то Турция щеше да получи по добра цена и по добро обслужване на самолетите си.Защото в България руската агентура щеше да подпише неизгодни и скъпи договори с руската страна.Както за газът при Р.Овч. Както за робският договор за ,,Южен поток” ,както за осъждането ни от Атомстрой чрез руски агенти които без да имат правомощия внесоха пари по сделката за да може да ни осъдят и още не са наказани и едва ли ще бъдат...Докато Турция си защитава интересите и там руски агенти действащи така нагло както в България нямат шанс

та кой ти е крив че някой те клати? Тоя дето те клати или ти дето с кеф си даваш задника за някоя-друга комисионна?

Разбира се, виж само Египет какво получава за някакви си $2 милиарда! Egypt To Receive Russian Su-35 In 2020 Despite U.S. Threat Of Sanctions Now according to the Russian state media report, Moscow expects to begin deliveries of the jets in 2020. Under a $2 billion contract, the Egyptian Air Force would finally receive high end heavyweight fighter jets to form the elite of its fleet – an asset it has sought since the mid-1970s when it attempted to acquire F-15 Eagle air superiority fighters from the United States. Добре ли е? Сравнете го с нашата "оферта"!

Сетих се нещо си. Турците са отрязани от Ф-35 и затова се насочват към Су-35. Това ясно. Но защо не се тръшкат да молят чичо Сам за вече доказалите се Ф-16, каквито си имат от няколко века насам? Явно според турците, които са се белосвали покрай дъртите Ф-16, те не струват, затова и поглед към Су-35. А ние защо избрахме архаичните и скъпи сапунерки Ф-16, вместо къде-къде по модерните и способни Су-35, при това на символични цени от братушките?

Защото Винету е "Наш мерзавец", както казал Хари Труман за Сомоса.

От ,,братушкити” нищо символично не сме получавали. И моделът F-16 е суперсъвременен и превъзхождащ многократно рускийт архаичен самолет който е останал технологично на ниво 70- те години на 20-ти век

Много ме е яд че ватенките не само имат мост да продават газ на Китай ами на всичкото отгоре ще продават самолети на Турция. Просто ще се пръсна!!!! Единствената ми утеха е че китайците може да минат през моста една вечер и да превземат Сибир а С-400 да се взриви от самосебе си и турците ще се ядосат и ще спрат да работят с Русия. Ама най много ме е яд че 1878г тези гадни ватенки направиха България държава...ако не бяха те, сега щяхме да сме още част от Турция и да си живеем живота заедно с братята които онаждат овцете по Анадола. Ех таз пуста съдба!!!!

+10000000000

Дайте да се замислим защо турците започват да се интересуват от руския СУ35 и са на път да загърбят и F16 и F35.Според мене причината е изцяло в американците и тя беше изказана в позицията на френската министърка на отбраната.Вижте какво става ,значи самолетите F16 и F35 вече не са самолети а член в договора на НАТО за солидарната отбрана.Има член 5 от договора,обаче американците ,казват ,значи член пети се заменя от член F16/F35.Не купуваш F16/F35 -няма член 5!?А като ги купиш -после съжаляваш и си скубеш косите и за цената и други едни салтанати!?И турците сега гледат накриво и член пети ,и НАТО и F/F35!?а ние сега гледаме сеир,тупаме се в гърдите ,слагаме отпред Соломон Паси да забавлява публиката с нелепости,но има опасност после на нас да ни гледат сеира!?

Купувайте презервативи, докато има

Смях в залата, страна членка на НАТО ли беше Турция или?? Руско ПВО, руски самолети, вето в пакта. НАТО е пред разпад!

Пусто му НАТО... уж още от излизането на Франция от него все е в разпад, а все се разширява...

Schilo

Няма безкрайно разширяване. В един момент идва едно голямо "пук". Явно, баща ти не ти е купувал балони, за да го знаеш.

Аааа за това ли СССР направи пук, като опита да се разшири с Афганистан... Интересното е, че все още чакаме загнилия капитализъм да изчезне ама... взе, че социализма умря... калпави пророци сте, да знаеш...

Schilo

Може би. Това е съдбата на всичко. Британска империя, Френска империя, Испански колонии, португалски...

Принципно нищо не пречи. Гледат умишлено противопоставяне, за да придадат смисъл на съществуването на НАТО.

Прав е Исмаил Демир, и най-добрата ПВО система не може да издържи дълго на въздушни атаки, без помощта на модерни и интегрирани в системата, изтребители...Колко е добър Су-35-не знам, но самолет с по-грациозен полет не съм виждал...красива работа.

То и новите дрехи на цяра бяха изящни и красиви, пък накрая взе, че се оказа гол...

Правиш глупави подмятания, не знам какво да ти отговоря?

Вярно, новите самальоти на Царя от Банкя са гола вода.

Не ги мислете Сутата и гаджалите. Извън САЩ и съвместни разработки между Франция и Англия, СССР (и сега Русия) прави най конкуретно способната военна техника, вкл. и изтребители. За това има елементарно и логично обяснение. Само в тези държави има правилната комбинация от технология, опит, научни и производствени възможности да се произведе такова нещо. Ако можеш да произвеждаш коли ( поне най важните компоненти за тези коли) тогава това означава че можеш и да произвеждаш такъв тип военна техника. Тюркието, наред с други държави, никога не са имали тези елементи и за това винаги са купували. Някой хора обаче се опитват това да се промени..като Ердоган..но не е лесно. Едно е да сглобяваш Ф-16 и Рено с вносни части от САЩ и Франция, друго е да имаш отрасли в собствената си държави която да произвежда тези компоненти (поне най важните от тях). Ако утре се направи ембарго на всички държави по света, и нито една няма право да внася каквото и да е било, 4-5 ще са държавите които имат способноста да продължават да произвеждат сложна продукция като коли и военна техника. Това което гаджала иска - и руснака с готовност може да му даде - е началната фаза, която обаче ще се състой в сглобяване на тези самолети без реалната възможност да произвежда компонентите..двигатели, електроника, радари и прочие. В допълнение, феса също се опитва да дразни САЩ по други политически причини като купува или се прави че проявява интерес към руска техника. Кое е по добро зависи от куп елементи....общо взето, ако бях държава и имах лукса да избирам без да се съобразявам с политически нагласи, бих си купил американски изтребители, самолетоносачи, кораби и снайпери и руска ракетна техника - Точки, еСове, Бастиони, Градове и по новите калашници. Макар Русия да може да произвежда военна техника за НАТО, САЩ никога няма да се съгласи по очевидни причини и хока всеки който се опитва да го прави. Германия е единствената страна която може да участва в тази игра, но поради ред причини не им се разрешава.

Schilo

Всеки знае себе си. Принципно сте прав.

И най-добрите компютри и коли прави. Както и най-добрите лекарства.

Браво на Турция- истински разветчици..

Днес само лоши новини за соросопитешката измет}:-)))

Лесно ли ти влиза? Политиката е за политиците. Нема що да се пънеш

С каква цел сё итересуваш ве щерюпитек? Явно са ти пръснали пърдюхата турските ТИРаджии и ся сё чудиш ка да си събереш умирисаната карантия назад през разпрания пърдушелник.!. мбууухахаха

Schilo

След новините за ТП, Силата на Сибир и СП-2- определено.

Че силата на Сибир е безплатен за Китай Че иначе ще плъзнат китайските зелени човчета. По новия мост. А те са доста повече от руските и много по-учтиви. Ще ги хапнат на закуска, ако се наложи. Барабар с автоматите.

Украйна е готова да спре транзита на газ от Русия. Това заяви министърът на енергетиката на страната Алексей Оржел пред местна телевизия. Той поясни, че в украинските хранилища има „рекордно“ количество синьо гориво, което ще позволи на Киев да премине отоплителния сезон „въобще без транспортиране или доставки“.

Schilo

Безплатен? Интересно, няма ли да плащат газа?

Schilo

Да му мисли Западна Европа, ако украинците спрат транцита. И ЕС- ама друг път. Не им вярвай на киевчани. Засега само гащи свалят и се предлагат.

За остров Даманский чувал си?

Скоро ще се пукнат като свиня, напомпана със слава. Хашек го е казал

Schilo

Явно си Швейк?

Всичката електроника е втора ръка от Китай, но така бойни самолети не се правят. Руссия никога няма да има самолет пето поколение. Всяка страна, която се хване с руските лъжи е обречена на изоставяне и гибел. Сърбия е добър пример.

Schilo

Руският самолет 5-то поколение вече навлиза на въоръжение, ама нейсе. Явно си 50-60 години след събитията.

Засега само го пускат да съпровожда Путин, но на безопасно разстояние, защото и кормилната му уредба не струва и като нищо може да го тарани без да иска.

Schilo

Май не са само 50-60. Нали? Чети малко повече.

А бе не знам кава ти е информацията ама официалната е че Китай е инвестирал в Сърбия повече от 9.5 милиарда долара. Така че който се хване на твоята ..... въдица е загубил.

Една влакова спирка, шест изгнили миг 29 от седемдесетте години и лъжа, че защищава Косово. Резултатът е ясен за всички. Тепърва има да пропада Сърбия.

Schilo

Какво искаше да кажеш? Че нещо, няма смисъл в твоята "мисъл"

Тъй наречените пето поколение, са по-лоши от предни по много характеристики. Стелтът не прощава на аеродинамиката. Ф-16 е по-добър от Ф-35 на близък бой, а какво да говорим за още по-бързи и маневрени изтребители, дори като Грипен или старите МиГ-29 или изтребители Су-та. Казах изтребители, а не бомбардировачи и щурмовици от около 70-та година, като Су-24 и Су-25.

Явно си раждан след 1990-та. Да си наясно - американците имат електроника класове А-военна, Б-промишена и Ц-общонародна. Руснаците имата само един клас. Грее като пе

... като печка и пак работи!

Кога си раждан не е ясно, но с американската техника клас А совалките бяха като фойерверки, новите Ф22 и Ф35 не летят и т.н.

Самолет-красавец! Достатъчен е дори външният вид - съвършеният му профил, за да ти стане ясно, че това е самолет с безупречни летателни и бойни характеристики. Мерцедесът на бойната авиация! Неподражаем е техническият гений на братушките във военната техника, горд съм!

Точно там е за такива като тебе. Вързан с усмирителна риза и с една снимка на красивия СУ на тавана. И аз ще съм горд, че един луд руски шпионин по-малко има в красивата ни родина :)

Schilo

Че кво му е на Су-то? Царят на въздуха в Сирия.

Може да нарежат Ц400 на скраб или да нападнат страна член на НАТО ...

Schilo

нали платиха, да правят, каквото си искат.

Нали сте НАТО, как така се оглеждате за СУ-35. Ако си вземете, подписвате присъдата на Шкембе войвода и Тиквун. Не така комшу...

Че той си мисли, че като имат икономическа изгода от него и няма да му ритнат стола ... въпрос на време да му намерят цаката - не му стана ясно май

Schilo

на ердо цаката ще я намерят турските избиратели. Което не значи, че ще има кой знае какви промени. Отбранителната им политика е ясна- диверсификация.

Schilo

Тия двамата си купиха индулгенцията. За сметка на обикновения българин.

Погледнете го безаналоговото Су. Поглете стъкления капак на пилотската кабина на Ф16. Не могат ватенките дори и него да произведат, но големи уста отварят. Не се плашим от руските таралясници. Турците не са чак такива ахмаци, че да се набутат със Су-та.

Schilo

ти-не, ама тези, които разбират-да.