Чужденци губят интерес за почивка в Гърция

Неопределеното положение с разплащанията в страната след затварянето на банките в понеделник причинява значителни загуби на туризма в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Чужденци губят интерес за почивка в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз няма да се откажа със семейството.Втои вариянт Хърватска, но на нащо черномолие няма да стъпа при тези МУТРИ и СЕЛЕНДУРИ!!!!

Чета във форума и разбирам ,че българите сме безкрайно компетентни във всичко ( както винаги разбира се ) : ЕС , Еврозона , световна икономика , Гръцки проблеми и т.н. и т.н.! Забелязвам обаче , че сме и невероятно лесни за манипулиране , което ме навежда на мисълта че сме и мноооого наивни и неспособни ( или нежелаещи ) да се замислим за някой неща !Като чета , разбирам че доста нашенци ходят в Гърция , а от това следва че имат поглед върху живота там , Та въпросът ми е : Има ли в Гърция сив сектор , корупция , незаконни строежи , неплащане на данъци - И ако има , защо много хора в БГ решиха ( и се радват безкрайно ) , че гърците били '' паднали на колене '' само след 2 дни затворени банки и няколко '' крещящи '' пенсионери ?! Че то ние на цялата ни беднотия няма да се паникьосаме толкова - камо ли гърците ! Дали пък са толкова без пари и зле ?! Някой може ли да ми отговори ??? Аз мисля че се цели нещо съвсем друго !

В момента съм на почивка в Албена. Току що се прибирам в хотелската си стая. Наложи ми се да прескачам трима пияни руснаци валящи се по коридора за да влезна в стаята си. Няма ли най-сетне да свършат парите на тази божия напаст изпратена за наказание на грешния български народ....

Запомни, какво си написал! Руснаците имат пари и ще продължават да имат. Докато се прибираше в хотела, някой пиян англичанин не ти ли падна върху главата?

Аз засега не се отказвам. Планирал съм Лефкада. Следя събитията, ако се окаже, че има проблем с горивата (Лефкада е далеч от границата, с един резервоар не мога да отида и да се върна), резервен вариант е Римини. Вариант на нашето море докато съм жив, няма да разглеждам.

- Как наричаме грък с 300 жени? - Овчар.

-Как наричаме синът на грък и овца. - Българин

Светът е широк и точно сега да избереш Гърция за почивка си е малоумие.

- Ахтопол, 5 лиева на лигло.

И защо? Те и по-рано гърците си работеха само кеш. Не вярвам, морето им да пресъхне, ципурата да избяга, дините и пъпешите са засяти и вече узрели и поне до есента узото няма да го изпият. Камъните, по които са ходили я Ахил, я Херкулес, я самата Атина Палада са си там. А пък слънцето въобще не се интересува от дребните земни проблеми, все така ще си пече.

Какво разбираш от истинска почивка?Тогава иди да почваш в мъглите на Англия!

мокрите сънища на бг министърката на туризма.

Около 10 души сме и ще ходим в Гърция . Хем им се кефим на чистото море и сносни цени , хем им се кефим че са пичове и патриоти в световната политика ! Надяваме се и ГЕРБ и РРБ да прихванат нещо от Гърците ,ама надали ! На тях им е сменен чипа и са с дистанционно са обхват 10 000 км.

10 хил. това сте избирателите на БСП, веднага ви познах-не ходете в Гърция там не обичат комуняги, там ги еб-т, яко.

Аз предпочитам да няма много хора по морето, въобще не ми трябват туристи наоколо.

И аз така.

Да им е честит социализЪма и комунизЪма! Сега остава само руска автономна република да станат, за да заприличат напълно на Крим. И без това едно време е бил техен.

И един завод за полупроводници им трябва.

До там води путиноидната политика - до катастрофа. Щирлиц(Ципрас) унищожава Гърция с неочаквано бързи темпове.Добре,че е ЕС иначе това беше края.Сега ще го изритат тва комунде и пак ще развържат кесията срещу реформи.

Хора, не забравяйте, че днес е едва ден втори след дефолта, не е двайсти!

Всички експерти боклуци и скапани счетоводители, да млъкнат. ПРЕД ИСТИНАТА: Държавни разходи на Гърция процент от БВП - 2007г. - са 17,83%, 2008г. - са 18,13%, 2013г. - са 17,22%, ... За този индикатор, Световната банка предоставя данни за Гърция от 1960 г. до 2013 г. Средната стойност за Гърция през този период е 14.92 процента при минимум от 9.78 процента през 1963 г. и максимум от 20.54 процента през 2009 г. Държавни разходи Германия процент от БВП - 2007г. - са 17,87%, 2008г. - са 18,27%, 2013г. - са 19,41%, .. За този индикатор, Световната банка предоставя данни за Германия от 1970 г. до 2013 г. Средната стойност за Германия през този период е 19.57 процента при минимум от 16.39 процента през 1970 г. и максимум от 21.6 процента през 1981 г. Което доказва, че Гърция не са харчили повече от другите. А дали са мързеливи: Един българин прави 20 200 долара БВП, немец 43 000 долара БВП, румънец прави 11 500 долара БВП, македонец прави 15 900 долара БВП, унгарец прави 20 300 долара, грък прави 32 250 долара БВП. https://link Минимална заплата българска - 180 евро, немец - 1 470 евро, румънци - 217 евро, македонец 213 евро, унгарци - 332 евро, гърци - 683 евро. Производителността зависи от инвестициите: На годишна база един, на зает в Германия се падат 18 000 долара инвестиции, а на зает българин се падат 3 900 долара инвестиция. Франция има по-голям БВП на зает, при по-малко инвестиции на зает, годишно, 16 700 долара на зает. Гърция, годишно на зает се падат 8 000 долара. link

за 190 години откакто са независими 90 години са били във фалит. какво да гледаме, какво да четеме. куче влачи диря няма!

С тази разлика, че в Германия пенсиите се дават от фондове, а в Гърция от държавата. Това са още 16% от БВП.

Винаги съм знаел,че това,стъкмистиката, е велико нещо! Като гледам тия цифри ,и в същото време виждам колко българи висят по кафенетата /щото нямат работа/...не знам как всеки от тях е докарал 20 200 долара БВП. В Гърция... Няколко пъти съм ходил. Грък изпотен от работа не видях. За тях... не знам. Може нещо от туризъм да докарват. Или от морски транспорт. Знам ли? Но голяма гръцка произвеждаща фирма не познавам. Иначе , ако тези анализи се правят по данни от НАШИ стъкмистици ,може за нас да излезе ,че трабва да добавим още 50-60 000 долара на човек към българският БВП. :-)

има по 10 000 резервации повече на ден

Тъй,тъй! Дай с подобни писания да разклатим още Гърция!Те идат от инвеститорите,които прогнозират края на света,ако Гърция не приеме техните условия. Ами тогава да ходят на почивка в Тунис.Там е по-спокойно и има стабилност!

Демографската криза която предстои в гърция ще задмине дори нашта такава

пък Боко речи че ще станем като тях ...ама друг път )))) нещо не виждам гърци да бършат задници на БГ пенсионери....

таквиз неща?

Не е казвал такова нещо, освен ако не го слушаш през ушите на Антон Кутев, отскоро аут от ръководството на партийката.

Много ме радват последните събития в Гърция! Бившата ми жена отива другата седмица на море там с новия си мъж ... и двамата яко са се изнервили от неизвестността, постоянно си крещят. Аз пък казах, че не пускам детето там в тази обстановка, другата седмица ще си го гледам. А за август направих резервация и ще водя малкия на Малдивите. Жената още не може да повярва как се прее...а, че ме изтърва - ще ходя на Малдивите за 10 дни, а нейния мухльо тегли кредит за 4 дни в Гърция :)))

Дано поне си вярваш?:)))

Мислех да му постна едно отговорче на колегата с шестиците, но колкото идейки ми идваха - всичките бяха за затриване от модератора... :) Вие сте намерили умерения тон, който на мен ми убягваше... :) Присъединявам се към репликата ви!

що народ не знае, че всяко бъдеще почва с вяра в него. ............ чрд. той марулята си знае.

Е не може да не те е прецакала с нещо , признай си сега. Най-вероятно ти е зела апартамента и живее с мухльото в него.

Нищо не можа да вземе, защото се оказах достатъчно умен да не се оженя за нея. Дадох й само 10 лева за такси, за да може да си тръгне :))

смешен трол

Ти си жалка креатура :P

рядкост са хубавите маже днес.. да не му плащай ей, хитрец..

Много ме развесели. Не знам що са ти набили минусите. То на Малдивите сега е дъждовният сезон и не е много за ходенка. Можеше Тенерифе да напишеш :-)

Ама си зъл ,мн зъл ,какво си се зарадвал и ти като отидеш на Maldives с какво ще плащаш? Те там само за тебе питат ...мн си зъл ей

Колкото и да не харесвам нашето море, може в един момент и да е по-добре от гръцкото! Ако си се пачкосал и си мислиш че всичко е ОК,това е голяма грешка, защото гърците и да искат да ти доставят читава услугата- няма да имат как!Пример:аз съм ресторантьор- като не мога да купя съставките за салатата- не мога да ти дам! Същото се отнася и за чаршафите (като свърши праха), сапуна и т.н. и т.н. - всяко нещо се купува с пари!Докато не се научат на бартери, без пари за 2 седмици ще са на нула- никой нищо няма да може да прави- ще опоскат магазините и после гледай!

Веднага ти повярвах! Доматите и краставиците са засети, цъфнали и вързали. Ако имаш пари, ще си купиш. Ресторантьора има пари, защото никой не плаща в ресторантите с кредитна карта.

Здравейте, аз съм представител на гръцки Туроператов в България. В момента в Гърция имаме много туристи, в различни райони / Халкидики, Пиерия, Йонийско море, о-в Евия, о-в Крит, Лефкада и т.н./. На място с тях са 5 представителя / българи / и това което мога да кажа със сигурност е, че никъде не се усеща проблем от страна на туристите. Хотелите си изхранват нормално, в магазините се намира всичко, с бензинът също няма проблем. Разплащанията с кредитни карти стават без проблем, а чужденците могат да теглят по 400 евро на ден, което си е по регламент.

сега - да, а после? не става въпрос какво става в момента, а за това - какво ще стане после

после . светло бъдеще ))))мерсаж

И да допълня. И аз си карам с тирчето лубенички от гърция за Полша и немам проблем. Що баш за поляците дето си имат и аз незнам , но явно щом ги возя , че износа си върви / и то баш за полша 8 и далавера вероятно си има.

ама тук пишат по поръчка на Магнолий Фон Анцуг Самсунготски , който пък умра да се подлиже на гейовете и хамериканците....така че споко наясно сме с шиша отзад на баба Меркел

и ша има ли намаление за гъркини? ..верное е, четох, некакъв мисли нашенки за гъркини..

Този който е постнал тази статия май не я чел.

Чък Норис е успял да изтегли 70 евро от гръцки банкомат!

Всички у БГ-то на почивка! За едно по- различно преживяване!

Хайде стига с тази Гърция - да й имаме проблемите - техните пенсионери ги ограничили да теглят по 60Е/ден, т.е. половината на месечната пенсия на българина - не знам защо ги оплакваме - все още гъркини не са се появили у нас да гледат пенсионери!

39% от българите почиват в Гърция и Турция. По-показателно от тази цифра какво представляват курортите ни, здраве му кажи. Заглавието на статията е поръчково и означава, ходете на Ч.Море.в Бетоновата чалгаджийница...

Русалки като Лилeто Павлова, във залива на Варна! Сър Менов, Сатъра, исправил на крака Сатирата*.

ако искате да се нахендрите - посетете бълг мутренско черноморие и да ви съдерат кожата за чадъри и шезлонги.за два часа шезлонг и чадър - 30 лв.

тук никож не споменава българското черноморие ако забеляза, мове би ако един ден всички морета пресъхнат и остане само черно море аз ше заведа моето семежство на... панчерево !

sonibvc@gmail.com

И там ша та намерат :)

Може някой да се прецака и да дойде в бг, но ти гарантирам че след като разкаже за хубавите си преживявание тук, на следващата година никой няма да дойде.

Чужденци губят интерес за почивка в Гърция От самата статия разбирам , че гърците са загубили интерес по разбираеми причини , а не чужденците. Сменете поне заглавието.

Ципрас нанесе големи поразии след призива си да няма олинклусив в гръцките курорти. ако имате парички в повече - посетете ги. аз и моите познати турските курорти, които всичките им са олинклусив и евтини.

като имаш пари ко праиш в турця бе отворко, с пари се ходи на ибиза, сеишели, малдиви и борабора. турция в момента, с автобус 12 часа струва колкото сициля със самолет за 1.2 часа. стига писали глупости ами ровете за оферти.

не. нямам пари, както и повечето от българите нямат и поради това предпочитат да почиват в Турция.

стига се излагай с това "азори, малдиви и борабора". колко българи могат да си позволят да посетят тези места. масовият българин посещава турция и гърция, разочарован от нашето черноморие.

чужденците отдавна са загубили интерес за гърция, те ходят на азори, малдиви и борабора. в гръко ходим предимно булгар, руманечи и македон, и осталная балканская сволач.

От много години западняците ходят на море в Гърция и турция . Тук при нас само отмарят по ден _ два и пак по толкова на връщане. Това ви го казвам с 100 % истина.

А ДАЛИ СА ЗАГУБИЛИ ИНТЕРЕС КЪМ ГЪРЦИЯ ЧУЖДЕНЦИТЕ - ПОГЛЕДНЕТЕ ЗА 5-ЗВЕЗДНИТЕ ИМ ХОТЕЛИ ДАЛИ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.

най-добре за почивка на Балканите е в Турция. ниски цени, олинклусив ,чисто море и плажове, културно обслужване. веднъж посетил плажовете им, се връщаш отново.

Само дето плажове като хората нямат, иначе обслужването е определено добро.

стига да не поискате една бира да изпиете, може да ви набият, недаи да се падне и некои баирам ....мани бегаи, ако сте от софия, на море се ходи вече само с метрото, ако ме разбирате, последната спирка и визерчето...

Чудесно! Таман ше има повече място за "богатите" Българи които милеят гъркиня да им чисти стаите и грък да им налива бирата. Изпитвам подозрение обаче че чистачката ще продължава да се казва Пенка а сервитьора Иван!

Противоречиви сведения. Няма нито една отменена резервация. А заглавието чужденците губят интерес . Абе като оня виц на кого да вервам , но тупана или на оная си работа. Ей , разрови кошера Секси алекси и сега толем зор как да го гътнат . От избора му до днес няма никви преговори , а само зор , зор да го бутнат и провалят тези европиявици.

Ей смешник руски, стига лъга. По CNN председателя на камарата на хотелиерите обяви още миналия ден, че още тогава е имало 15% отказани резервации, а още по-лошото е че нови last minute резервации почти няма.

sonibvc@gmail.com

Всички ние знаем колко достоверни са новините по СиЕнЕн....щом там са го казали, няма как да не е истина ;)

е те това есамата истина винаги тогава може може ))))) смешен лизач си ти май а?? и мишок ....

гледал на боб председателя

Ако имате пари в брой няма да имате никакви проблеми при почивката си в Гърция!!!!! Единствено,ако не носите,проблемът е,че трябва да се редите на опашки до банкоматите,пари за чужденци в гръцките банки има!!!! Затова най добре си носете пари в брой и си изкарайте поредното приятно лято там!!!!

Благодаря, но ще пропусна да посетя Гърция в следващите 50 години ;)

Твой си проблем,аз точно обратното ще правя в следващите 50 години заедно с всичките ми приятели!!!!!

Хем ми е по-близо,по чисто,по спокойно,а и доста добре като цена.Ходя в началото на Септември,когато цените са ниски,а и жегата по-малка.Една нощувка за мен жената и дететето ми е 30 евро на нощ в студио.

Носете пари в брой и пълнете резервоара и така поне до Тасос нямате никви грижи. С пълен резервоар отивате и се връщате. Сега като плащате с пари в брой Гърците се отнасят още по-добре с туристите...не че преди са се отнасяли зле...абе доста по-добр еот тук е. Там ги няма ония селтаци с татуирани дракончета по ръцете, дето искат пари за всичко на плажа....

Ходете им пълнете гушите на гърчолята, а после се чудете защо в България е зле.

TИPAMИCУ

Точно заради отношението към клиентите избягваме това което ни натрапваш.Лесно се губи доверито и трудно се печели отново. Доста усилия трябва да положат за да ни върнат като посетители.

И,какво,да пълним гушите на крадливите български мафиоти ли,които изпозастроиха Черноморието и съсипаха всичко с бетон!!!!!???? Да продължаваме да пълним гушите на българската мафия,която окраде парите на народа,а сега още да им наливаме ли?!?!?? Я у лево!!!!

В Гърция започнах да ходя след като се разочаровах от нашите "курорти". И ще продължа да ходя ,докато не се разочаровам и от техните. Обичам си Родината ,но това което нашенци направиха по морето... :-( Все пак получавам достатъчно малко за труда си и не мога да си позволя да хвърлям пари на вятъра.