Скъпи визи гонели туристи от страната

Неприятна изненада с цените на визите за България преди сезона отказва туристи от Русия, Украйна, Казахстан и Беларус.

Обратно в новината

Коментари - Скъпи визи гонели туристи от страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вначалото на юли бях със семейството си на почивка в КК"Албена". Там се запознах с група руски туристи , които бяха впечатлени от прекрасните условия които предлагат курортите ни. Това ,което им тежи е визовия режим. Руснаците се оплакват ,че визите за българи пребиваващи в Русия струват 20 долара , а за руснаците в България -100 долара и споделиха ,че има огромен отлив на желаещи да почиват в България точно по тази причина.Мисля ,че управляващите трябва задължително да облекчат визовия режим за руснаците, тъй като туризмът ни губи огромни средства от това.

Vibudhi

На България не й трябват дрогирани, пияни и заспали деца! С 3 до 5 год. изостава умственото развитие за сметка на физическото на нашите деца и младежи!Те не разпознават добре доброто от лошото. Да не говорим за служещите на чужди интереси в управлението юпита. Те не познават собствената си история и не знаят какво ги чака след тези 4 год. разсипия! А що се отнася до рояците платени лакеи- драскачи, на комарите не им обръщаме внимание.

В България се държат като дрогирани Министър Н. Младенов и други глупаци в МС. Визите и в моменат са скъпи, а дрогираните идват в повечето случаи без визи от ЕС, Великобритания, Дания и др. северни дестинации. След акто имаш конкуренция от съседните държави с безвизов режим за туризъм, мислещите управници би трябвало да се коригират надолу в таксите. Да ама не, нашите не са мислещи, те са дрогирани за пълнене на бюджет. Така, понеже не си вярват на данъчната администрация, че ще може да проконтролира туристическия бранш, дали ще бъде честен и да си плаща всички такси и данъци, дали ще чука касовите апарати на всеки турист и клиент, те предпочитат сигурното - да вземат парите предварително. Но парите следварително ще отидат в други близки нам и по-читави в туризма държави. Нашите главоци да не забравят, че Турция е образец на посрещане на туристи в по-добра природна среда, по-евтина дестинация, с безброй по-добри хотели и обслужване, двойно по-дълъг сезон. Е как да се конкурираш с тях, когато ти удрят балтията още в МнВР??!!! Младенов, чифутино, като си с еврески корени, поне се научи да търгуваш!

smirn0ff

на България и трябват платежоспособни туристи, а не бедняци! ОДОБРЯВАМ!

А немските пенсионери - пие едно кафе 4 часа, барем руснаците пръскат яко пари по заведения и магазини на черноморието!

уф, айде моля ви се - всяка година преди сезона се реве как туристите бягали, как отрасълът загивал... после след сезона се оказва, че това едва ли не е най-добрият сезон.... Бълюгаринът по традиция е ревльо и мрънкач, тъй че не знам що ни занимавате с подобни неща.

Vibudhi

Платените, пияните и спящите е добре първо да се събудят а след това да пишат в полза на Дянков и Герб !

Елена

А комунистическите разсейки да се скрият - къде видя да съм споменявам ГЕРБ???? Разрови се в миналогодишните новини да видиш как ревяха как сезонът бил опропастен, как нямало да има туристи, а послед септември, октомври как се изказваха колко добър бил сезонът, едва ли не най-добрият до момента. Същото и по-миналата година. Ама хич не мога да ги отразя - това е частен бизнес и винаги е бил подпомаган от държавата, нещо, което държавата не прави за другите бизнеси - щото, най-вече комунистите, си държат хотелчетата и не щат да вадят турзима от списъка с приливигировани. Затова да си затварят шайбите и по-малко да реват, ако ще фалирват, да фалирват - хич не ми дреме.

Vibudhi

Дянков и Герб посегнаха на Държавния резерв, на Сребърния фонд, на Социалните фондове, на Атомната енергетика,на годините за пенсия,на проектите за евтин газ и ток, а сега и на Туризма ! Единствената сезонна печеливша дейност носеща пари у нас, след разбиването на Икономиката на страната! Господ бави но не забравя! Какво ги чака тях и техните семейства само Господ знае! Туризма с Руско говорящите страни трябва да е с безплатна виза както е в Турция! Ако наистина целта бе да се получат повече пари, решението е точно обратно на вдигането на визите.

абе мноо си тъп бе - какъв евтин ток те гони - тоя от Белене ли? който хич няма да е евтин, щото комунистите предадоха интересите на България ли? Евтин газ от Русия ли чакаш? Я иди малко икономика да научиш, преди да ти лъснат 2-те гънки в мозъка.

Luna0102

Абе ти като казваш "платените и пияните да се събудили" барем да се беше събудил преди да пишеш, че ще ти отрежат от надницата.

Неотдавна на летище София руснак вдигна страшен скандал , защото на секюрити контрола му взеха тирбушон от ръчния багаж. То бяха закани , че ще ги съди къде ли не , той така си пътувал винаги , кви са тия българи да му взимат тирбушона :-) Настояваше за протокол за изземването и среща с шефа на летището... Просто няма такива пияндурници като руснаците и поляците . Само с няколко стотни назад изостват скандинавците. В БГ се шири мнението , че консумираме много алкохол , но в сравнение с тези нации ние сме като агънца невинни...