Посланици се оплакват от липса на преводачи в курортни РПУ-та

500 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани като подкрепление на полицейските управления в летните курорти за предстоящия сезон, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Очаква се 3,5 млн. туристи да посетят страната ни това лято.

Обратно в новината

Коментари - Посланици се оплакват от липса на преводачи в курортни РПУ-та | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе не съм фен на ЦвЦвновото МВР, ама пък да им осигуряваме и преводачи по районните!!!! Айде стига! От години прекарвам отпуските си зад граница, а и доста често ми се налага да пътувам, та никъде не сполучих да попадна на преводач не с български, ами с който и да е славянски език! Та бих им препоръчал на посланиците да организират издаването на подходящи разговорници за своите сънародници

Има много служители владеещи чужди езици в МВР най-различни структури но никой не ги търси и не следи за това как се представяме пред света. А и те са хора на най-ниско ниво, обикновено без нужните връзки за да направят кариера. В МВР всичко си е в стил 80години на миналия век. Там промяна няма , за преустройство не се говори а демокрацията е в сферата на миражите.Управляват кадри от комунизма и чат -пат някой от ДПС симпатизанти дето са вечно балансьори.

коментара ми е към 89(нерегистриран)

По начина на оформяна на изречението ти смятам,че си жена!Ти сериозна ли си в твърдението си,че като идват за 2-3 седмици на море в БГ трябва да знаят БГ език(който е изключително труден....нищо,че и децата го говорят!!).Аз лично съм обиколил за моите 27 год цяла ЕУ без макс 4 държави и нито финландски зная,нито испански,гръцки и т.н.Достатъчно е да знаят английски и немски,защото всеки на запад знае минимум английски независимо от възрастта или поне се опрася с него,но наистина оправя спокойно,а не както в БГ се казва"ами зная да,оправям се с англ"а знае само фък....

Както винаги собствени мисли за собствено величие...Нито съм жена, нито съм си стоял за моите 48 години само "на село". Когато самите ние не си защитаваме езика, нямаме самоуважение, ще сме си все същите "бай Ганьовци" колкото и да се пъчим че знаем английски, френски и т.н.

Ами да си назначат като не им стигат..Длъжни ли сме да знаем всички езици а български никой да не иска да научи/елементарни неща както ние се стремим да научим като отиваме в друга държава/ като идва в България.

Scorpi

"Или уволнената в Бургас учителка,пак по английски,защото е бременна(ау,какво престъпление!)" е това споре теб правилно ли е? как после няма да има само старци в България. 90% съм сигурен, че ти нямаш деца.