Издирват група туристи, изгубила се в Рила планина

Продължава издирването на групата туристи, изгубила се в Рила планина. Сред загубилите се има и малки деца.

Обратно в новината

Коментари - Издирват група туристи, изгубила се в Рила планина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се закрият крайно непроизводителните планински служби. Те са консуматори на пари на данъкоплатците, но пък за сметка на това имат доста ниска заетост. Така се получава, че им плащаме да се излежават в повечето време. Следователно отиването в планината да става на собствен риск - губиш се и или се намираш или ...

обаче им трябва и актуална топографска карта иначе тия координати работа не вършат. Ако имат картата, координатите не им трябват изобщо ;)

не ги ли намериха вече?

То трябва да са редки малумници за да се загубят там.

ПО СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ СМЕ ХОДИЛИ ПО 4-5 ДНИ САМО С ЧИФТЕТАТА И МАГНЕЗИЕВА ЗАПАЛКА ЗА ОГЪН ...ОБАЧЕ ТЯ НЕ Е ЗА ДЕБИЛИ :))

Сигурно са тръгнали с нокия с фенерче. Изобщо няма да се учудя...

Маркировката в някой планини е като състоянието на пътищата ни. Направо липсва.

Странно е да се загубят по този натоварен с туристи маршрут. По отношение на неочакваната кончина на Филип Плевнелиев - моите съболезнования на семейството му. Хубаво е, че редакторите на дир.бг са затворили статията за коментари

Съболезнования и за всички дечица за който забравяте че са умрели от глад, лошо здравеопазване, жертва на трафик на хора, блъснати по улицата благодарение на това, че НЯМАМЕ ДЪРЖАВА.

А нямаме държава благодарение на комунисти-номенклатурчици като вашите, които от некадърност разсипаха държавата, а после я окрадоха до шушка и до ден днешен не позволяват на нормалните хора да се развиват!

Питай бялата турска ханъма Болен - завършеният онанист, защо нямаме държава. Питай и кремълският фашист Пупи.

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ И ЗА ДЕЦАТА ИЗБИТИ ОТ ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА И ИСЛЯМИСТИТЕ В СИРИЯ С ПРОДАДЕНО ИМ ОТ ПЛЕВЕНЛИЕВ ОРЪЖИЕ .....

на вас все са ви виновни другите пфууууу

като е хубаво, че са затворили за коментари, защо коментираш?

За да тръгнеш да правиш преходи в планината не нужно само желание,,,

Pesh0

колко пари ще им струва издирването ? и ще кажете ли кои са тези дето ги търсят ............. за пари :)

Какво ти дреме,дребен? Ти ли ще плащаш? На счетоводител на чужди пари ли се правиш?!

Pesh0

Какво ти Пука отворен ? Пари от изгубени ли ще искаш ?

Стига сте ревали злобни тъпаци. Случило се е вече. Дано ги намерят живи и здрави.

Pesh0

Дано са живи и здрави да платят , на тези дето ги търсят :) смях в залата

ПСС е съставено предимно от доброволци, тъпако! Отделно си нямаш и на идея дали тези туристи имат застраховка или не... 160лв е репатрирането на човек. Ще си платят ако нямат застраховка, кво толкова....бахти михлюза смотан!!!

като дете ходех с баща ми, водач на групи из рила, пирин и сатара планина, от ком до емине и от сапарева баня до рилският манастир, имало е снежни бури през август, внезапни свлачища и мъгла, но никои не се губеше, защото имаше истински планинари, а не самозванци, само с любители - водачи не се ходи на дълъг преход в планината! дано да всичко да завърши успешно za tezi turisti!

Явно отдавна не си стъпвал в планината защото щеше да ти направи впечатление, че в момента в някой планини маркировката е под всякаква критика.

така е, прав си отдавна не съм ходил из рила, пирин и пр. затова и казвам, на дълъг преход в планина се ходи с опитен водач, с подходящи дрехи, обувки и обстоятелството, че маркировките не са подновявани от години не бива да се подценява. навремето баща ми, опитен планинар и журналист от вестник "ехо" ходеше по хижите и описваше състоянието им, без да скъпи похвали или порицания, информираше за маршрутите, състоянието на маркировката и съответните мероприятия, дали сега съществува такъв вестник, с подобна информация не знам, но би било само от полза на любители - туристи и опитни планинари!

ГРУПА МАЙМУНИ -от типа homo buddalenzis-ще бъде открита в БГ! предлагам изследванията за интелектуалните им качества да се направят в Академията на Науките на Чукотка!

След като им работят мобилните телефони означава, че имат достъп и до интернет. Толкова ли са прости да не си свалят GPS приложение или най-елементарното компас?!?!

Толкова са прости.

Безкрайна е Българската тъпотия,с малки деца на стръмен терен!!!!!!!!!!!!!

Безкрайно тъпо е да се загубиш в българска планина, посред ясен, топъл летен ден. Бих казал, че това е невъзможно даже за охлюв /щото на рогцата и той има някакви очи/.

Ние също преди години сме се лутали около Рилския манастир. Имаше стар път, който изведнъж се превърна в дере и наистина беше много стръмен и хлъзгав от шумата на дърветата. Мога само да кажа, че поддържането на пътеките и маркировките трябва да се поддържат по-добре. Ние тогава намерихме сами как да стигнем до манастира, но бяхме в 10 часа вечерта, вместо в осем при колата. Дано да ги намерят скоро.

Възможно е да не можеш да излезеш в желаната точка. Но това е все едно да кажа, че ако не мога да намеря щанда с млечни продукти съм се загубил в супермаркета и не мога да намеря вратата.

Pesh0

и като се намерят сами , колко ще им струва издирването ? Смешни и жалки сте . кой ги търси и какви пари иска за това ?

По-редно е да се съсредоточим върху проблема с групите терористи по нашите земи.

Pesh0

за циганите ли говориш ?

Pesh0

за циганите ли говориш ?

или каквато и да е синтетика. Това е най-вероятната причина.

еи много сте изпростели в бг... хората ти го скриха да не се правят неуместни коментари но неисе... пак ще се намери наикои простак... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бахти смешните туристи...От Иван Вазов до Манастира да се изгубиш действително се изисква творчество и умение!

И романтика.

да омаловажаваш НОВИНАТА.

Може да са паднали в някоя пропаст. Нищо не се знае.

От хижа Иван Вазов до Рилския манастир да се загубиш наистина трябва сериозно творчество. Да не би детето да ги е водило ?

Сърдечна недостатъчност вследствие на...