Ледената Тунджа не уплаши Калоферското мъжко хоро

Мъжкото хоро в Калофер, водено от кмета Румен Стоянов, под звуците на гайди и с най-малкия участник в хорото Валентин Анастасов на 6 години, влезе в студените води на река Тунджа.

Обратно в новината

Коментари - Ледената Тунджа не уплаши Калоферското мъжко хоро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се отрежеш на мотика през нощта и да играеш хора и ръченици по гьоловете на сутринта. Не сте такива защото сте били 500 години под робство, а сте били 500 години под робство защото сте такива. Аз съм Турчин и знам как сега духовните българи ще скочат сега, ама пред клавиатурата. Когато ви яздехме клавиатури нямаше. Сега Борисов, Костов и Станишев ви били виновни. А тогава кой ви беше виновен бре храбреци И по какви дупки се криеха дедите ви , когато кумира ви Ботев слезе на Козодуй

Много моля мюсюлманите да не коментират християнските празници, най-малкото са некомпетентни за това. Иначе, издържано в наглейшия ти тон, бих могъл само да ти КРЕСНА " Яж ми х.я чи.ак смо.ан!!!!!!!!" Дано от "Дир" не ме цензурират за това!!!

Забравих да вметна - като си такъв мъж пред клавиатурата, следващата година на тази дата защо не идеш в Калофер, да им го кажеш лично това, на тия мъже там... Имам доста приятели от Калофер и ти гарантирам, че ще стане МНООООГО забавно, дори и да можеш да бягаш бързо. С неуважение!

Браво калоферци! Продължавайте все така майка му мечка..... Браво мъжаги! И учете така деца и внуци, да не изчезва българското, че както главоломно намалява....А за мъжкото достойнство и топките не се притеснявайте! СЪЗДАТЕЛЯТ не случайно ги е оставил извън тялото - да се охлаждат (това сериозно). Даже йогите препоръчват ледено душче за топките. Продължавайте все така!

По-скоро заглавието би трябвало да е следното: "Ледена Тунджа не уплаши калоферските комплексари"... :-D

Написа тъпанарът ! Има една песен специално за теб " Оо колко си прост!"

БРАВО! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ!

Пример: 987 ( нерегистриран ) 06.01.2013 12:49 здраве и късмет на калоферци!те си имат ум и талант,които да развиват в полза на България.Честит празник,българи! От мен 49 точки. Други точки или номинации? Нека оценим хората..

браво хубаво е.

Ех, така като ги гледам тези мъжаги, си мисля ако има кой да им раздаде по една пушка и да ги поведе към жълтите павета!!! Да видим къде ще се дянат пу...те от центъра на София?

...видов ден иде....

Примитивизъм е много точна дума, аз бих добавила и езичничество и варварство, какъв Ботев, какъв Йордановден, какъв Христос, какви 5 лева!?!?

Нещастница! Примитивната си ти и най-вече на горния етаж.

И за теб поздрав с песента " Оо колко си прост!"/а

Моите уважения към Вас, но този "примитивизъм" в действителност се нарича "традиционен християнски обичай" Като сте арелигиозна /съдейки от мнението Ви/ защо въобще се хабите да коментирате неща, от които хал хабер си нямате? Със здраве!

Поредната еманация на българския примитивизъм, отвратително! И не виждам какво общо с тази простотия има Ботев. А колкото до спора куде е роден, и аз знам, че е роден в Карлово.

ей ЕНИЧЕР мазен................такива като теб в реката и под вода за половин час

Абе , анадолски , общото на Двойния празник е , че Ботев е роден на днешния ден. турчин си ти pecko.

Ти за много възвишен и еволюирал ли се имаш ? Онази песен е поздрав и за теб !

БРАВО ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ !!! САМО ТАКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ !!! само не разбрахме последно Вальо на 4 или на 6 години е :)

Хубаво е че тези хора с цялотот си сърце защитават традиция . Лошото е че тази традиция всъщност е абсолютния символ на духовното еничарство. Защото християнството ( както и ислямът) е еврейска идеология, която да контролира духа на народите и постепенно да ги вкарва в еврейския духовен хомот. Истинските достижения на БГ арите - държавИ, календар и такава справедливост в управлението, че да остане Господ-ар Бог-ар във всички славянски езици са постигнати преди с измами, безскрупулно и насилствено да се установи християнството в БГ. После постепенно то да подрива старите БГ традиции до степен, в която християнските ( еврейски ) измишльотини да се отчитат като български. Еничаринът дава цялата си сила да служи на турския поробител. Духовният еничарин пък дава цялата си сърцатост, за да подкрепя книжническите митове. А какво ли биха милели по въпроса за пиянското хоро кавхан Исбул, или хан Маламир, или хан Пресиян? Има един маламиров надпис; добре показва отношението им :-)

Последните десет години от лудниците започнаха масово да изтърват такива ,,тангристи,, като теб и те се завъдиха във форумите.. Симеон Велики и Свети Борис Покръстител такива като теб ги е бесел за топките с главата надолу!

Българите винаги е имало кой да ги мрази, мъчи и убива. Не си много оригинален, а въобще замислял ли си се някога какъв си?

Лелеее, добре че не съм християнин, евреин или мюсле , а БълГарин. Как ли щях да издържа да разчитам единствено на лъжи, измами и убийства, за да живея според идеала? У нас икона и за огрев не влиза в къщата.У вас?

Хахахахахаха... :-D Добре си му го казал! :-D

Браво, българи! Живи и здрави да сте! Съхранявайте все така българските традиции!

Е как така ледена Тунджа не уплаши младите мъже, а навремето се уплашихме от ордите на Баязид Светкавицата? Или ни напазаруваха сега и тогава?

Цяла нощ пият и пеят революционни песни!! И после с пияните тикви се хвърлят в реката. Герои! Българи юнаци!! А останалите тикви примират от възторг и гордост.. Далече ще стигнете дегенерати ниедни!! Впрочем, вие вече сте стигнали..

стой си в щатите американецо , яж макдоналдс , пий кока кола и не коментирай българските традиции и неща които не разбираш !!!Радвай се за О Бама и остави БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ !!!

и ви гледам дебилизма. Предполагам , че имате нужда от зрители. Гледам, че и нормалните хора в България понаписаха нещо за вашата група.

нещастник ..............цял живот ще ходиш като КУЧЕ без корен и род

а бе пичове, нямате ли жени, деца за които да помислите какво ще ядат утре или някакви обувки да им купите. Или любовници, които да поканите на питие. Или мислите, че любовниците ви ще ви харесват заради ненормалните ви изцепки. Но явно и предполагаемите ви любовници са извратени като вас. Нормален човек ще пие ли цяла нощ и на сутринта да се бухне в реката на 6 януари. "Вашия" Ботев добре ви го е казал. "А вий, вий сте идиоти!"

Тези глупости за рода и за корена отдавна не са актуални. Да се напиваш по цели нощи в кръчмите, да дереш гърло с патриотски песни и да псуваш все що е напуснало "великата" родина е евтино и пошло патриотарстване. Защото, драги ми "патриоте", родината се носи в сърцето, традициите и любовта към тях - също. А онези "патриоти", които се сещат, че са такива само на маса и в стадо със себеподобните си, също са дървета без корени. Минало може и да имат, но достойно бъдеще - едва ли.

Stay away!Не плюй в кладенеца- не се знае кога ще ти се наложи да пиеш вода от него.

Хайде плъховете да си знаят мястото!

От САЩ викаш , а ? Абе и аз съм тук , но гледам да пазя традициите , да държа българското у себе си , а такива като теб тук май никой не ги харесва , нито ние българите , нито американците или хората от другите народности , защото всеки дошъл тук , пази нещо от корена си , а ти явно си го изял увит в опаковка от мазен хамбургер . Има един фейлетон написан от Алеко Константинов '' Пази Боже сляпо да прогледне'' , почети го , ще ти свърши същата работа , която би ти свършило едно огледало . Езически , религиозни или просто местни , тези ритуали са уникални и съхраняват духа на българите , нещо , което ти явно нямаш .

здраве и късмет на калоферци!те си имат ум и талант,които да развиват в полза на България.Честит празник,българи!

Браво Калоферци,Българи при Вас е БЪЛГАРИЯ !

На колко години е най-малкият участник Валентин Атанасов? На 4 или на 6?

Браво , да живее България !

Ето как хората си правят национално отговорна политика! Без политици! Браво на калоферци и калоферки! Гледам снимките - красиво и вдъхновяващо е. Пуснете клипове в тубата!

Уникален ритуал и уникална традиция . Ето такива традиции трябва да пазим и да показваме на чужденците. А Бойко , Цв. Цв. и Цецето да правят блокади на Баско. Явно не само на ДПС- на много хора от власта не им понасят революционните песни.

ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ВАС КАЛОФЕРЦИ! ТАКА СЕ ПАЗЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИ! "НАСТАНЕ ВЕЧЕР, МЕСЕЦ ИЗГРЕЕ, ЗВЕЗДИ ОБСИПЯТ СВОДА НЕБЕСЕН, ГОРА ЗАШУМИ, ВЯТЪР ПОВЕЕ, БАЛКАНЪТ ПЕЕ ХАЙДУШКА ПЕСН!"

са били комунистите както тогава ,така и сега!И не само са врагове на създаденото от народа,но и на самия български народ и всичко българско!Но народът винаги е по-силен от тях,ще е по-силен от тях и сега,на 27.01.2013г!

Уффффф!

Браво,и много калоферчета да направят,че чезне българското племе

Това беше комунистическата пропаганда едно време, истината е, че Ботев е роден в карлово, където е живяло семейството му и е бил учител баща му, и на 4 годишна възраст се преместват в Калофер.

Коко ходи си пий хапчета , и после се гръмни !! .... И никога не стъпвай в Калофер

През 1848г. даскал Ботьо Петков създава в Калофер третото класно училище, след вече създадените такива в Копривщица и Пазарджик. През същата година се ражда и синът му Христо Ботев. Ако са били в Карлово, как тогава е създал училището в Калофер? А иначе, да са живи и здрави калоферци и всички българи! Днес е третият най-голям християнски празник. Да е честит именния ден и на всички именници!

За малоумниците, баща му на БОТЕВ е пътувал четири години от Карлово до Калофер с маршрутката. С такъв дух на калоферци можем да градим БЪЛГАРИЯ.