ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли

Предстои комисията да реши - ще се справи ли с гласуване само с наличните

Обратно в новината

Коментари - ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сиела духна таратора.

А Радев лапа банана

Как беше лафа? Изберете нас, ние ще ви оправим... Едно гласуване не могат да направят за 3 месеца, държава искали да управляват... пази боже...

“Справиха се” некадърниците. Това им беше целта. Вече и за непредубените стана ясно че целта е провал на вота и управление на червения фашист Радев. Българския народ трябва да се събуди и да ги измете тези продажници. Хунта ли? Скоро ще разберете какво си докарахме на главите. След 32 години отново комунизъм с най-черните окраски. Честито на всички които се бориха за нова политика и държавност. Сега я имате. Радвайте се

Наш Мунчо прави избори - няма машини, няма бюлетини, абе изобщо нищо няма. Венсеремос, Ура, Да живей живей труда!

Направете гласуването в 2 дни. Събота и неделя и осигурете логистика на машините.

"Избори се правят и без машини, и без бюлетини!" Браво! Обявявайте резултатите и БЕЗ ИЗБОРИ!

Сиела трябва да бъде изхвърлена от всички обществени поръчки. Безпардонно надути цени. Саботаж!

Няма да им клякаш на тези нещастници!

То не било модела Бойко,а модела Радев. Хак ви е,гласувайте за чалгарите и маямите бабикянски.

"От фирмата / "Сиела Норма" / предупредиха в писмо до медиите, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката, НА КАКВАТО И ДА Е ЦЕНА." НАГЛИ до безобразие! ... Сачева да отиде ПАК ДА НАГРАДИ И. Тодоров ЗА ЦЯЛОСТНА ДЕЙНОСТ! Крайно време беше на ДА СПРАТ КРАНЧЕТО на изнудвачите от държавата- КЪРМИЛНИЦА.

ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли - ГГЗ !!! А бБ дали е им платил старите машини ?!?

Вие пипате ли си екраните с птъстите по телефоните? Ами в компютрите как си влизате? Ами имате ли устройства с тъч-сктин? Ами кой ви гарантира тогава "Тайната на вота, като пипате тъч-скрийна със същите отпечатъци?

Джафкай си зад стобора. Бизнесът си има правила. Ако не можеш да играеш лаеш след влака.

Една задача имаше временното правителство и се провали. Сега могат да си говорят каквото искат.

Простолюдието се подвежда от приказки на популисти, демагози и измамници, че машините ще решат какъвто и да е проблем с честността на изборите. За съжаление изхарчихме стотици милиони за това :(. След това нека някой да каже, че сме най-бедната държава в ЕС щом може да си позволим това.

За да проведем честни и прозрачни избори, да сме свободни и равни пред закона, както би трябвало да е в една демократична страна, Део и онова русото муци от тотото да изтеглят имената на партиите и броя депутати за всяка партия. Аз искам 10% комисионна от спестените пари за идеята. Ще си пусна банковата сметка след приемане на идеята, за да съм честен и прозрачен пред целокупния суверен. Че съм експерт е очевидно.

Важно е да се сложат наши хора по МВР-тата, НАП и митниците. Партийните каси са празни и трябва бързо да се напълнят. А изборите - майната им!

Чакам съседа да ми каже.Давам ти. 10х.лева.Изнасяй се.Така решихме с жената.

То всичко сега започва. Те едни избори не могат да оргранизират тръгнали държавата да управляват. Предстои поредния хаос в държавата. За щастие точно тези които гласуваха за хунтата на Радев плюс Трифонов още по-бедни и мизерни ще станат. Нека да им е за урок!

Не виждам тия напъни за какво са, при положение че от сега е кристално ясно, че на изборите ще спечелят ГЕРБ. Би било добре да е с Бащицата начело, но едва ли ще е (за огромно наше съжаление).

Вместо комисия Манолова в парламента да бях направили комисия машинно гласуване и да бяха поканили фирмите на разговори да се разбере какво може и какво не и кога. Аз ако бях на тия от ЦИК бих отказал назначението и бих им казал с такъв закон и такива срокове няма как да стане оправяйте се. Сега именно правителството и Румбата с тях и ще си измият ръцете.

Сега трябва да се правят на Исус с една рицка да нахранят всите секции

Разбира се след това Радев ще излезне и ще каже кръволка Боко е виновен, той саботира изборите. Ще видим до кога ще минава радевите номера с прехвърлянето на отговорността на други!

Много гробарски у(И)чета коментират тук....Защо ли?

Тая фирма само толупа от Банкя може да я избере - 1500 машини за 14 млн?? Това прави по около 10 000 на машина!!?! Че то един супер мощен лаптоп струва до 6000, а това е таблет на цената на 1000 лв максимум с кутията.

Като те бия все герберски кучета ще ти се привиждат.

Очаквам поредната теория на конспирацията. " Фирмата за машините била на седмия братовчед по дедова линия на Бойко Борисов и умишлено вдигнала цената за да прецака изборите" Нам защо са ни тия машинни за гласуване.

Ще имаме незаконни избори. Нали в закона пише, че се гласува само на машина. Нали това приеха протестиращите? Пак ли ще газим волята на народа

Тия от Сиела тоз път удариха на камък.10 бона за таблет-егати изнудвачите.

Кво стана сега:“ кой им се изтропа в бикините" на предложилите само машинен вот?!? Палячовци, ето това е популизъм на 100%! Обещават неизпълними неща, представете си ако такива са начело на държавата....

Ми не е така.доставка,логистика до всички секции в света,потдръжка за години.освен това първите още не са платени.Бе човек като знаеш иди ги достави ти!Взимаш 6,5 милиона и ги доставяш.келепир голям.Взимаш кредит 6,5 милиона купуваш ги разнасяш ги и чакаш да ти платят ако изобщо ти платят.дейдтвай!

В събота машините са в Пазарджик, а в 7 сутринта в неделя - в Париж! Как да стане точно?

Предлагам да пратим г-н тошко да намери кан Крум и да нахлуят в офисите на тези крадци от сиела. На връщане и през бтв, че ония от сутрешния блок пак лъгаха, мазаха нещо...

Тези избори ще бъдат пълно фиаско! Дано поне да са денонощни, че иначе ще стане: аз много исках, да гласувам, ама нямах желание....., като виждам опашката!

В известна степен си прав, чиче. ГЕРБ не са цвете, ама от наличния политически кошмар са най-малкото зло. Та, ще се надяваме да успеят, май май.

Сега ли Боко ще ви е виновен?

Не са важни изборите, важно е че успяхме да си нагласим наши ченгета на всички властови позиции!

А гербопитеците да си джафкат. Боце поне малко трябва да изразни чекмеджета!

PEYTSCH

Очаквам прекратяване на изборите в...Турция поне.

14 000 000 лева делено на 1500 машини. Означав, че една машина за гласуване струва над 9 330 лева. За сравнение, един компютър с инсталиран софтуер, който може да върши много повече и по-сложни неща неща струва 1000 - 2000 лева. А относно "авторските права" за софтуера и цената му, смятам, че ние вече сме я платили при предишната поръчка.

PEYTSCH

Кои избори ?

С танко ли си, без танко ли си? Прост си като цървул!

Тъпо, и ти ли си като сегашните ни управляващи да не знаеш, че в България няма друга такава фирма? Като се яви само една фирма на конкурса, какво има да избираш? Ако не бяха сключили договор герберистите, нали радев и компания щяха да вият до небесата. А на всичкото отгоре за твое сведение Сиела е близка до комунистите фирма ... Аз си мислех, че като нелепото НС прие машинния вот, "специалистите" от антигерб коалицията са е подготвили по темата, имат решение и ще извадят друга фирма... но откъде толкова акъл..И каква стана тя - хвани едните, удари другите - пълна некадърност и некомпетентност във всички партии. Едно нещо е общо за всичките ни политици - всичките са зависими от един или друг мафиот.

Ердуган е доволен вече печати бюлетини.

Цената не включва само пластмаса и платки, а доста повече допълнителни услуги

Ами пуснете оферта в ЦИК, много ще ви се зарадват! Предложете им и калкулатори по 5 лева - пак същата работа вършат.

И сега какво ново какво ще измислят от Герб, за да манипулират вота? Нещо напоследък на тези КЛОУНИ не им се получава.

Айде, айде. Слави тъпото се оттегли от изборите, щотот така му беше наредено. Другото, което щеше да попречи на "верния" вот е машините, и тех ги скалъпиха така, че да ги няма. бе всичко е предопределено, а за нас прах в очите. Видиш ли това такова, онова такова, а то някой дърпа сизала и казвал как да бъде, пък ние не ги усещаме тея неща и не можем да проумеем, че не сме прави ....

Не я прекратявайте поръчката.защо я прекратявате?!