Коментари - ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли | Днес.dir.bg

ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли

Предстои комисията да реши - ще се справи ли с гласуване само с наличните

Обратно в новината

Коментари - ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли | Днес.dir.bg

Коментари

Какво правим? Зелени чорапи ли?

на ви чести и прозрачни избори - направо обявявайте резултата без избори - тошко африкански на 1-во място с няма такава държава

Професор МК винаги е бил цар на стъкмистиката. Сега поне грешките ще са натурални.

Избирателите в Турция не могат да четат менюта на български, какъв машинен вот в чужбина?

То не е нормално и избирателите от Турция да определят как да живеем ние тук.

нали промениха изборния кодекс?

Ох, милите! За една работа сложени, но не успяха да я свършат! Занимават се с всичко друго, но не и да проведат изборите. Или пък точно това е целта... Мислете за кого ще гласувате, по действията ще ги познаете.

Машинният вот беше грешка, така че браво на комисията - по-малко машини за бракуване ще има. Съболезнование на Сиела-Норма за пропуснати ползи.

PEYTSCH

СуперПрезиднта да пусне нова депеша, че изборите се отлагат за септември 2 в 1. Шат на патката главата.

В някои нормални държави е прието да се гласува два дни.У нас се правят на капрали от ПСВ- давай на мускули и после роене до припадък с гарнитура подправени протоколи.

В Индия се гласува повече от месец.

От некадърно правителство друго не може да се очаква.

Всяка машина може да бъде заменена от хора. Начи, вместо 1000 машини ще сложим 10 000 човека, ще им платим по 100 лв за деня на гласуването и готово. Вместо на машини, ще казваш за кого гласуваш и 10 човека вадят тефтеря и пишат. На края на дена прибират по 100 кинта и вадят разпечатка стил барманска сметка, за кой колко са гласували. Чиста работа. И ефффтина.

вместо 1000 машини ще сложиш не-повече от 1000 човека. А може и да ен сложиш. Щото машини=немашини персоналът в СИК-овете е същия.

А Чери вече ги беше приготвил тия машинки, дора талончета за търкане шяха да пускат ...

Питанката е - след като не достигат машини, кой ще определи в кои секции няма да бъда поставени? Може би там, където гласуват за ГЕРБ или в махалите ... Все пак Мунча е червен, няма как да не помогне на Партията!

.........Сега боклуците с едноклетъчни мозъчета, които приеха закона така, че да се гласува САМО с машини в секции с над 300 избиратели разбраха ли какъв бълвоч сте сътворили. ..Абе изроди защо създадохте законова възможност фирмата доставчик на машини да извиват ръцете на ЦИК......Мамицата ви долна неграмотна, къде е оня ушат фатмак мунчо и да ни обясни що е това корупция...ето това което се случва е УЧЕБНИКАРСКИ пример за корупция в рамките на закона!

От къде се изсипа тази герберска смрад в нета????????

От леглото на майка ти…

Простотия до шия. Що ли се чудя. Той простака Тиквоний друго освен простаци не може да напазарува. Да сте му живи и здрави, ближете му задните части за последно, щото парите в най-скоро време ще ви ги резнат.

„Щяхме да издумкаме 6 милиона и половина за 1 500 машини, обаче понеже не можахме, не ги издумкахме.“ Е като не ви трябват, за чий тръгнахте да ни пилеете данъкоплтскъте пари? Ми купете си джипове с тях, а?

Помотайте се още малко с организацията, пък оттам нататък като нищо разкази с неочакван край.

Mac по-скъп от 6000 лв не виждам да се продава сега (с операционна система и гаранция). Това за изборите трябва да е чудо машина, нещо като Mac и половина.

Направо викаш по фейс-а да се гласува, или инстаграм, или пък гугъл. Не - по добре по мейл (ама да може от няколко мейла). Я по-добре да е като при конкурсните - кой колкото гласове може - да праща. Всъшност, най-добре да не се борим, нека Радев каже кой печели изборите - все пак това е човек с голям морал - никога няма да излъже. А ма той май друго освен лъжи не е казвал - и жена си излъга с Деса и държавата с апартамента за Деса и хората - уж да протестират срещу мутрите. За сега май само Путин и Божков не е посмял да излъже.......

Мизерия, мизерия! Тъй като необходимите за провеждан на изборите средства идват от данъците, които плащаме, редно е да могат да гласуват само тези, които плащат данъци в България плюс деца, учащи и пенсионери. Така необходимите средства /не само за машините/ ще намалеят поне с 1/3!

"Крайната цена обаче се увеличава заради изискването, освен доставката на машините, да се осигурят и дейности по обслужването, което многократно надвишава услугите, извършени на изборите на 4 април." Защо ли се не очудвам? Типично за нашите институции с претенции за допълнителни екстри и прочие, но за същата цена от преди!?! Как си го представят това като възможност? И какъв е смисъла от тези допълнителни услуги след като ще са само за новите 1500 бройки докато другото си е както е било!? Е пак може да сме на изцяло машинно гласуване след като и без това искаха само с настоящата наличност да правят изборите!

Оооочудваш ли се? Знаеш ли как се изложиха от Сиела на миналите скорошни избори? Аз не разбирам защо не ги осъдиха за неустойки по договора... може би за да не провалят сегашните избори. А те нагли - не стига, че им се размина, а и още отворили устата да лапат...

Не не се очудвам и това и написах, въпреки че го оплесках, но както и да е. А от Сиела с какво точно са се изложили? нима имаме сроковете им на работа? На по предните избори когато искаха машини от герб заявиха че за близката година не можеше да се доставят нужният ни брой. Сега на скорошните избори ги получихме, но видиш ли не били достатъчни, макар да е точната искана от нас бройка. Вие знаете ли за колко време подготвят 1500 бройки? Защото аз със сигурност не знам! Пък и от статията звучи сякаш проблема не е времето за изпълнение на поръчката, а цената за която да се изпълни!

иди и попитай комисиите, прегледай регионалните новини. покриха всичко.

Хе ! Навремето имах контакт със “Сиела” за касовия си апарат , когато се подвизаваха на Гара Искър. Абсолютни мошеници , които не ги интересува нищо друго, освен парата и как да извият ръцете на клиента ! Няма значение , ще минем и без тях ! Важното е друго - независимо как ще се проведат изборите, Боко да е аут !

Ех стоене дръто комунде си ти ама хитро по селски та знае ли се :)

кой не скача е чьервьен...

Кво значи. Независимо ,как ще се проведат? Ти добре ли си? Идиот

PEYTSCH

Чета че някой щял да прави избори...вече не помня за какви избори приказват, нали има супер гениален кабинет на Р.Радев ? Не ви ли аресва ?

Как може да искаш да се гласува само с машини, после да гласуваш закон без дори да е сметнато, колко ще струва всичко това и дали е възможно да се реализира. Като гласувахте закона тъпи ли бяхте да проверите аджаба осъществимо ли е?

Към кого точно е въпроса ти? Тези ли гласуваха закона? Искали да да качат цената със 75% Ако бяха герберите да са подписали на часа, 'би го в населението

Не я прекратявайте поръчката.защо я прекратявате?!

+75% искат отгоре на договореното Правилно я прекратяват

Ааа, не лъже бе наглец! Няма договорено. Някой умник като теб е решил, че машини и софт и логистика ще са 6.5 милиона. Без да пита, без проучване, без подготовка. И сега реване щото се оказва, че не става. Ми нормално, не става така.

Айде, айде. Слави тъпото се оттегли от изборите, щотот така му беше наредено. Другото, което щеше да попречи на "верния" вот е машините, и тех ги скалъпиха така, че да ги няма. бе всичко е предопределено, а за нас прах в очите. Видиш ли това такова, онова такова, а то някой дърпа сизала и казвал как да бъде, пък ние не ги усещаме тея неща и не можем да проумеем, че не сме прави ....

И сега какво ново какво ще измислят от Герб, за да манипулират вота? Нещо напоследък на тези КЛОУНИ не им се получава.

Ердуган е доволен вече печати бюлетини.

14 000 000 лева делено на 1500 машини. Означав, че една машина за гласуване струва над 9 330 лева. За сравнение, един компютър с инсталиран софтуер, който може да върши много повече и по-сложни неща неща струва 1000 - 2000 лева. А относно "авторските права" за софтуера и цената му, смятам, че ние вече сме я платили при предишната поръчка.

Цената не включва само пластмаса и платки, а доста повече допълнителни услуги

какви? новият автомобил, жакузи и любовница на препродавачите от Сиела? Подкупа, пардон, комисионата?

2к услуги на машина. това за 3-4 дни. интересна надница има маймунката, която персонално (дали?) ще съпортва всяка една от машините.

ИЗВИНЕТЕ НЕ 2000 а 7-8 хиляди.

Ами пуснете оферта в ЦИК, много ще ви се зарадват! Предложете им и калкулатори по 5 лева - пак същата работа вършат.

айде да не навлизаме в детайли дали и какви точно оферти имаше, и как точно ама точно Сиела спечели.

PEYTSCH

Очаквам прекратяване на изборите в...Турция поне.

А гербопитеците да си джафкат. Боце поне малко трябва да изразни чекмеджета!

Не са важни изборите, важно е че успяхме да си нагласим наши ченгета на всички властови позиции!

Сега ли Боко ще ви е виновен?

Тези избори ще бъдат пълно фиаско! Дано поне да са денонощни, че иначе ще стане: аз много исках, да гласувам, ама нямах желание....., като виждам опашката!

PEYTSCH

Кои избори ?

Ми знам ли и аз, разправят, че щяло да има някакви там! Чувам, че обещавали- светли бъднини!- хората мислят, че е като на концерт, палиш фенерчето на мобито, махаш с ръце нависоко и ставало светло!

Кво стана сега:“ кой им се изтропа в бикините" на предложилите само машинен вот?!? Палячовци, ето това е популизъм на 100%! Обещават неизпълними неща, представете си ако такива са начело на държавата....

Тия от Сиела тоз път удариха на камък.10 бона за таблет-егати изнудвачите.

Предлагам да пратим г-н тошко да намери кан Крум и да нахлуят в офисите на тези крадци от сиела. На връщане и през бтв, че ония от сутрешния блок пак лъгаха, мазаха нещо...

Ще имаме незаконни избори. Нали в закона пише, че се гласува само на машина. Нали това приеха протестиращите? Пак ли ще газим волята на народа

Конституцията е над закона. И, когато една фирма прави саботаж, просто се осигурява упражнаването на правото на глас с каквото може.

Очаквам поредната теория на конспирацията. " Фирмата за машините била на седмия братовчед по дедова линия на Бойко Борисов и умишлено вдигнала цената за да прецака изборите" Нам защо са ни тия машинни за гласуване.

Като те бия все герберски кучета ще ти се привиждат.

Тая фирма само толупа от Банкя може да я избере - 1500 машини за 14 млн?? Това прави по около 10 000 на машина!!?! Че то един супер мощен лаптоп струва до 6000, а това е таблет на цената на 1000 лв максимум с кутията.

Ми не е така.доставка,логистика до всички секции в света,потдръжка за години.освен това първите още не са платени.Бе човек като знаеш иди ги достави ти!Взимаш 6,5 милиона и ги доставяш.келепир голям.Взимаш кредит 6,5 милиона купуваш ги разнасяш ги и чакаш да ти платят ако изобщо ти платят.дейдтвай!

С танко ли си, без танко ли си? Прост си като цървул!

станко, 7000 лева пер машина за половината тея пари ще купят три и ще ги пратят да има да се чупят. поддръжка.

Тъпо, и ти ли си като сегашните ни управляващи да не знаеш, че в България няма друга такава фирма? Като се яви само една фирма на конкурса, какво има да избираш? Ако не бяха сключили договор герберистите, нали радев и компания щяха да вият до небесата. А на всичкото отгоре за твое сведение Сиела е близка до комунистите фирма ... Аз си мислех, че като нелепото НС прие машинния вот, "специалистите" от антигерб коалицията са е подготвили по темата, имат решение и ще извадят друга фирма... но откъде толкова акъл..И каква стана тя - хвани едните, удари другите - пълна некадърност и некомпетентност във всички партии. Едно нещо е общо за всичките ни политици - всичките са зависими от един или друг мафиот.

не бешЕ само една. Сега СА само една. и много добре знаеха какво ще се иска още преди подписването (имат информация) и не възразиха. чакали са да стане момента, минаха 30+ дни и сега точно извиват ръце. а ако беше пуснат отделен търг щяха да оквичат орталъка 'ама ние сме избрани'.

Много гробарски у(И)чета коментират тук....Защо ли?

Разбира се след това Радев ще излезне и ще каже кръволка Боко е виновен, той саботира изборите. Ще видим до кога ще минава радевите номера с прехвърлянето на отговорността на други!

Сега трябва да се правят на Исус с една рицка да нахранят всите секции

Вместо комисия Манолова в парламента да бях направили комисия машинно гласуване и да бяха поканили фирмите на разговори да се разбере какво може и какво не и кога. Аз ако бях на тия от ЦИК бих отказал назначението и бих им казал с такъв закон и такива срокове няма как да стане оправяйте се. Сега именно правителството и Румбата с тях и ще си измият ръцете.

Не виждам тия напъни за какво са, при положение че от сега е кристално ясно, че на изборите ще спечелят ГЕРБ. Би било добре да е с Бащицата начело, но едва ли ще е (за огромно наше съжаление).

В известна степен си прав, чиче. ГЕРБ не са цвете, ама от наличния политически кошмар са най-малкото зло. Та, ще се надяваме да успеят, май май.

не си прав. Танцуващите заедно ДПС и американската партия не са по-цвете.

То всичко сега започва. Те едни избори не могат да оргранизират тръгнали държавата да управляват. Предстои поредния хаос в държавата. За щастие точно тези които гласуваха за хунтата на Радев плюс Трифонов още по-бедни и мизерни ще станат. Нека да им е за урок!

Чакам съседа да ми каже.Давам ти. 10х.лева.Изнасяй се.Така решихме с жената.

Важно е да се сложат наши хора по МВР-тата, НАП и митниците. Партийните каси са празни и трябва бързо да се напълнят. А изборите - майната им!

За да проведем честни и прозрачни избори, да сме свободни и равни пред закона, както би трябвало да е в една демократична страна, Део и онова русото муци от тотото да изтеглят имената на партиите и броя депутати за всяка партия. Аз искам 10% комисионна от спестените пари за идеята. Ще си пусна банковата сметка след приемане на идеята, за да съм честен и прозрачен пред целокупния суверен. Че съм експерт е очевидно.

Простолюдието се подвежда от приказки на популисти, демагози и измамници, че машините ще решат какъвто и да е проблем с честността на изборите. За съжаление изхарчихме стотици милиони за това :(. След това нека някой да каже, че сме най-бедната държава в ЕС щом може да си позволим това.

Една задача имаше временното правителство и се провали. Сега могат да си говорят каквото искат.

Вие пипате ли си екраните с птъстите по телефоните? Ами в компютрите как си влизате? Ами имате ли устройства с тъч-сктин? Ами кой ви гарантира тогава "Тайната на вота, като пипате тъч-скрийна със същите отпечатъци?

Аз ще скролвам с копито.

ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли - ГГЗ !!! А бБ дали е им платил старите машини ?!?

"От фирмата / "Сиела Норма" / предупредиха в писмо до медиите, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката, НА КАКВАТО И ДА Е ЦЕНА." НАГЛИ до безобразие! ... Сачева да отиде ПАК ДА НАГРАДИ И. Тодоров ЗА ЦЯЛОСТНА ДЕЙНОСТ! Крайно време беше на ДА СПРАТ КРАНЧЕТО на изнудвачите от държавата- КЪРМИЛНИЦА.

Джафкай си зад стобора. Бизнесът си има правила. Ако не можеш да играеш лаеш след влака.

Коментари - ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли | Днес.dir.bg

ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли

Предстои комисията да реши - ще се справи ли с гласуване само с наличните

Обратно в новината

Коментари - ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли | Днес.dir.bg

Коментари

Какво правим? Зелени чорапи ли?

на ви чести и прозрачни избори - направо обявявайте резултата без избори - тошко африкански на 1-во място с няма такава държава

Професор МК винаги е бил цар на стъкмистиката. Сега поне грешките ще са натурални.

Избирателите в Турция не могат да четат менюта на български, какъв машинен вот в чужбина?

То не е нормално и избирателите от Турция да определят как да живеем ние тук.

нали промениха изборния кодекс?

Ох, милите! За една работа сложени, но не успяха да я свършат! Занимават се с всичко друго, но не и да проведат изборите. Или пък точно това е целта... Мислете за кого ще гласувате, по действията ще ги познаете.

Машинният вот беше грешка, така че браво на комисията - по-малко машини за бракуване ще има. Съболезнование на Сиела-Норма за пропуснати ползи.

PEYTSCH

СуперПрезиднта да пусне нова депеша, че изборите се отлагат за септември 2 в 1. Шат на патката главата.

В някои нормални държави е прието да се гласува два дни.У нас се правят на капрали от ПСВ- давай на мускули и после роене до припадък с гарнитура подправени протоколи.

В Индия се гласува повече от месец.

От некадърно правителство друго не може да се очаква.

Всяка машина може да бъде заменена от хора. Начи, вместо 1000 машини ще сложим 10 000 човека, ще им платим по 100 лв за деня на гласуването и готово. Вместо на машини, ще казваш за кого гласуваш и 10 човека вадят тефтеря и пишат. На края на дена прибират по 100 кинта и вадят разпечатка стил барманска сметка, за кой колко са гласували. Чиста работа. И ефффтина.

вместо 1000 машини ще сложиш не-повече от 1000 човека. А може и да ен сложиш. Щото машини=немашини персоналът в СИК-овете е същия.

А Чери вече ги беше приготвил тия машинки, дора талончета за търкане шяха да пускат ...

Питанката е - след като не достигат машини, кой ще определи в кои секции няма да бъда поставени? Може би там, където гласуват за ГЕРБ или в махалите ... Все пак Мунча е червен, няма как да не помогне на Партията!

.........Сега боклуците с едноклетъчни мозъчета, които приеха закона така, че да се гласува САМО с машини в секции с над 300 избиратели разбраха ли какъв бълвоч сте сътворили. ..Абе изроди защо създадохте законова възможност фирмата доставчик на машини да извиват ръцете на ЦИК......Мамицата ви долна неграмотна, къде е оня ушат фатмак мунчо и да ни обясни що е това корупция...ето това което се случва е УЧЕБНИКАРСКИ пример за корупция в рамките на закона!

От къде се изсипа тази герберска смрад в нета????????

От леглото на майка ти…

Простотия до шия. Що ли се чудя. Той простака Тиквоний друго освен простаци не може да напазарува. Да сте му живи и здрави, ближете му задните части за последно, щото парите в най-скоро време ще ви ги резнат.

„Щяхме да издумкаме 6 милиона и половина за 1 500 машини, обаче понеже не можахме, не ги издумкахме.“ Е като не ви трябват, за чий тръгнахте да ни пилеете данъкоплтскъте пари? Ми купете си джипове с тях, а?

Помотайте се още малко с организацията, пък оттам нататък като нищо разкази с неочакван край.

Mac по-скъп от 6000 лв не виждам да се продава сега (с операционна система и гаранция). Това за изборите трябва да е чудо машина, нещо като Mac и половина.

Направо викаш по фейс-а да се гласува, или инстаграм, или пък гугъл. Не - по добре по мейл (ама да може от няколко мейла). Я по-добре да е като при конкурсните - кой колкото гласове може - да праща. Всъшност, най-добре да не се борим, нека Радев каже кой печели изборите - все пак това е човек с голям морал - никога няма да излъже. А ма той май друго освен лъжи не е казвал - и жена си излъга с Деса и държавата с апартамента за Деса и хората - уж да протестират срещу мутрите. За сега май само Путин и Божков не е посмял да излъже.......

Мизерия, мизерия! Тъй като необходимите за провеждан на изборите средства идват от данъците, които плащаме, редно е да могат да гласуват само тези, които плащат данъци в България плюс деца, учащи и пенсионери. Така необходимите средства /не само за машините/ ще намалеят поне с 1/3!

"Крайната цена обаче се увеличава заради изискването, освен доставката на машините, да се осигурят и дейности по обслужването, което многократно надвишава услугите, извършени на изборите на 4 април." Защо ли се не очудвам? Типично за нашите институции с претенции за допълнителни екстри и прочие, но за същата цена от преди!?! Как си го представят това като възможност? И какъв е смисъла от тези допълнителни услуги след като ще са само за новите 1500 бройки докато другото си е както е било!? Е пак може да сме на изцяло машинно гласуване след като и без това искаха само с настоящата наличност да правят изборите!

Оооочудваш ли се? Знаеш ли как се изложиха от Сиела на миналите скорошни избори? Аз не разбирам защо не ги осъдиха за неустойки по договора... може би за да не провалят сегашните избори. А те нагли - не стига, че им се размина, а и още отворили устата да лапат...

Не не се очудвам и това и написах, въпреки че го оплесках, но както и да е. А от Сиела с какво точно са се изложили? нима имаме сроковете им на работа? На по предните избори когато искаха машини от герб заявиха че за близката година не можеше да се доставят нужният ни брой. Сега на скорошните избори ги получихме, но видиш ли не били достатъчни, макар да е точната искана от нас бройка. Вие знаете ли за колко време подготвят 1500 бройки? Защото аз със сигурност не знам! Пък и от статията звучи сякаш проблема не е времето за изпълнение на поръчката, а цената за която да се изпълни!

иди и попитай комисиите, прегледай регионалните новини. покриха всичко.

Хе ! Навремето имах контакт със “Сиела” за касовия си апарат , когато се подвизаваха на Гара Искър. Абсолютни мошеници , които не ги интересува нищо друго, освен парата и как да извият ръцете на клиента ! Няма значение , ще минем и без тях ! Важното е друго - независимо как ще се проведат изборите, Боко да е аут !

Ех стоене дръто комунде си ти ама хитро по селски та знае ли се :)

кой не скача е чьервьен...

Кво значи. Независимо ,как ще се проведат? Ти добре ли си? Идиот

PEYTSCH

Чета че някой щял да прави избори...вече не помня за какви избори приказват, нали има супер гениален кабинет на Р.Радев ? Не ви ли аресва ?

Как може да искаш да се гласува само с машини, после да гласуваш закон без дори да е сметнато, колко ще струва всичко това и дали е възможно да се реализира. Като гласувахте закона тъпи ли бяхте да проверите аджаба осъществимо ли е?

Към кого точно е въпроса ти? Тези ли гласуваха закона? Искали да да качат цената със 75% Ако бяха герберите да са подписали на часа, 'би го в населението

Не я прекратявайте поръчката.защо я прекратявате?!

+75% искат отгоре на договореното Правилно я прекратяват

Ааа, не лъже бе наглец! Няма договорено. Някой умник като теб е решил, че машини и софт и логистика ще са 6.5 милиона. Без да пита, без проучване, без подготовка. И сега реване щото се оказва, че не става. Ми нормално, не става така.

Айде, айде. Слави тъпото се оттегли от изборите, щотот така му беше наредено. Другото, което щеше да попречи на "верния" вот е машините, и тех ги скалъпиха така, че да ги няма. бе всичко е предопределено, а за нас прах в очите. Видиш ли това такова, онова такова, а то някой дърпа сизала и казвал как да бъде, пък ние не ги усещаме тея неща и не можем да проумеем, че не сме прави ....

И сега какво ново какво ще измислят от Герб, за да манипулират вота? Нещо напоследък на тези КЛОУНИ не им се получава.

Ердуган е доволен вече печати бюлетини.

14 000 000 лева делено на 1500 машини. Означав, че една машина за гласуване струва над 9 330 лева. За сравнение, един компютър с инсталиран софтуер, който може да върши много повече и по-сложни неща неща струва 1000 - 2000 лева. А относно "авторските права" за софтуера и цената му, смятам, че ние вече сме я платили при предишната поръчка.

Цената не включва само пластмаса и платки, а доста повече допълнителни услуги

какви? новият автомобил, жакузи и любовница на препродавачите от Сиела? Подкупа, пардон, комисионата?

2к услуги на машина. това за 3-4 дни. интересна надница има маймунката, която персонално (дали?) ще съпортва всяка една от машините.

ИЗВИНЕТЕ НЕ 2000 а 7-8 хиляди.

Ами пуснете оферта в ЦИК, много ще ви се зарадват! Предложете им и калкулатори по 5 лева - пак същата работа вършат.

айде да не навлизаме в детайли дали и какви точно оферти имаше, и как точно ама точно Сиела спечели.

PEYTSCH

Очаквам прекратяване на изборите в...Турция поне.

А гербопитеците да си джафкат. Боце поне малко трябва да изразни чекмеджета!

Не са важни изборите, важно е че успяхме да си нагласим наши ченгета на всички властови позиции!

Сега ли Боко ще ви е виновен?

Тези избори ще бъдат пълно фиаско! Дано поне да са денонощни, че иначе ще стане: аз много исках, да гласувам, ама нямах желание....., като виждам опашката!

PEYTSCH

Кои избори ?

Ми знам ли и аз, разправят, че щяло да има някакви там! Чувам, че обещавали- светли бъднини!- хората мислят, че е като на концерт, палиш фенерчето на мобито, махаш с ръце нависоко и ставало светло!

Кво стана сега:“ кой им се изтропа в бикините" на предложилите само машинен вот?!? Палячовци, ето това е популизъм на 100%! Обещават неизпълними неща, представете си ако такива са начело на държавата....

Тия от Сиела тоз път удариха на камък.10 бона за таблет-егати изнудвачите.

Предлагам да пратим г-н тошко да намери кан Крум и да нахлуят в офисите на тези крадци от сиела. На връщане и през бтв, че ония от сутрешния блок пак лъгаха, мазаха нещо...

Ще имаме незаконни избори. Нали в закона пише, че се гласува само на машина. Нали това приеха протестиращите? Пак ли ще газим волята на народа

Конституцията е над закона. И, когато една фирма прави саботаж, просто се осигурява упражнаването на правото на глас с каквото може.

Очаквам поредната теория на конспирацията. " Фирмата за машините била на седмия братовчед по дедова линия на Бойко Борисов и умишлено вдигнала цената за да прецака изборите" Нам защо са ни тия машинни за гласуване.

Като те бия все герберски кучета ще ти се привиждат.

Тая фирма само толупа от Банкя може да я избере - 1500 машини за 14 млн?? Това прави по около 10 000 на машина!!?! Че то един супер мощен лаптоп струва до 6000, а това е таблет на цената на 1000 лв максимум с кутията.

Ми не е така.доставка,логистика до всички секции в света,потдръжка за години.освен това първите още не са платени.Бе човек като знаеш иди ги достави ти!Взимаш 6,5 милиона и ги доставяш.келепир голям.Взимаш кредит 6,5 милиона купуваш ги разнасяш ги и чакаш да ти платят ако изобщо ти платят.дейдтвай!

С танко ли си, без танко ли си? Прост си като цървул!

станко, 7000 лева пер машина за половината тея пари ще купят три и ще ги пратят да има да се чупят. поддръжка.

Тъпо, и ти ли си като сегашните ни управляващи да не знаеш, че в България няма друга такава фирма? Като се яви само една фирма на конкурса, какво има да избираш? Ако не бяха сключили договор герберистите, нали радев и компания щяха да вият до небесата. А на всичкото отгоре за твое сведение Сиела е близка до комунистите фирма ... Аз си мислех, че като нелепото НС прие машинния вот, "специалистите" от антигерб коалицията са е подготвили по темата, имат решение и ще извадят друга фирма... но откъде толкова акъл..И каква стана тя - хвани едните, удари другите - пълна некадърност и некомпетентност във всички партии. Едно нещо е общо за всичките ни политици - всичките са зависими от един или друг мафиот.

не бешЕ само една. Сега СА само една. и много добре знаеха какво ще се иска още преди подписването (имат информация) и не възразиха. чакали са да стане момента, минаха 30+ дни и сега точно извиват ръце. а ако беше пуснат отделен търг щяха да оквичат орталъка 'ама ние сме избрани'.

Много гробарски у(И)чета коментират тук....Защо ли?

Разбира се след това Радев ще излезне и ще каже кръволка Боко е виновен, той саботира изборите. Ще видим до кога ще минава радевите номера с прехвърлянето на отговорността на други!

Сега трябва да се правят на Исус с една рицка да нахранят всите секции

Вместо комисия Манолова в парламента да бях направили комисия машинно гласуване и да бяха поканили фирмите на разговори да се разбере какво може и какво не и кога. Аз ако бях на тия от ЦИК бих отказал назначението и бих им казал с такъв закон и такива срокове няма как да стане оправяйте се. Сега именно правителството и Румбата с тях и ще си измият ръцете.

Не виждам тия напъни за какво са, при положение че от сега е кристално ясно, че на изборите ще спечелят ГЕРБ. Би било добре да е с Бащицата начело, но едва ли ще е (за огромно наше съжаление).

В известна степен си прав, чиче. ГЕРБ не са цвете, ама от наличния политически кошмар са най-малкото зло. Та, ще се надяваме да успеят, май май.

не си прав. Танцуващите заедно ДПС и американската партия не са по-цвете.

То всичко сега започва. Те едни избори не могат да оргранизират тръгнали държавата да управляват. Предстои поредния хаос в държавата. За щастие точно тези които гласуваха за хунтата на Радев плюс Трифонов още по-бедни и мизерни ще станат. Нека да им е за урок!

Чакам съседа да ми каже.Давам ти. 10х.лева.Изнасяй се.Така решихме с жената.

Важно е да се сложат наши хора по МВР-тата, НАП и митниците. Партийните каси са празни и трябва бързо да се напълнят. А изборите - майната им!

За да проведем честни и прозрачни избори, да сме свободни и равни пред закона, както би трябвало да е в една демократична страна, Део и онова русото муци от тотото да изтеглят имената на партиите и броя депутати за всяка партия. Аз искам 10% комисионна от спестените пари за идеята. Ще си пусна банковата сметка след приемане на идеята, за да съм честен и прозрачен пред целокупния суверен. Че съм експерт е очевидно.

Простолюдието се подвежда от приказки на популисти, демагози и измамници, че машините ще решат какъвто и да е проблем с честността на изборите. За съжаление изхарчихме стотици милиони за това :(. След това нека някой да каже, че сме най-бедната държава в ЕС щом може да си позволим това.

Една задача имаше временното правителство и се провали. Сега могат да си говорят каквото искат.

Вие пипате ли си екраните с птъстите по телефоните? Ами в компютрите как си влизате? Ами имате ли устройства с тъч-сктин? Ами кой ви гарантира тогава "Тайната на вота, като пипате тъч-скрийна със същите отпечатъци?

Аз ще скролвам с копито.

ЦИК прекрати поръчката за нови 1500 машини за изборите на 11 юли - ГГЗ !!! А бБ дали е им платил старите машини ?!?

"От фирмата / "Сиела Норма" / предупредиха в писмо до медиите, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката, НА КАКВАТО И ДА Е ЦЕНА." НАГЛИ до безобразие! ... Сачева да отиде ПАК ДА НАГРАДИ И. Тодоров ЗА ЦЯЛОСТНА ДЕЙНОСТ! Крайно време беше на ДА СПРАТ КРАНЧЕТО на изнудвачите от държавата- КЪРМИЛНИЦА.

Джафкай си зад стобора. Бизнесът си има правила. Ако не можеш да играеш лаеш след влака.