Цацаров: Радев просто изпълни Конституцията

Иван Гешев благодари на президента, че е спазил основния закон на държавата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От хора ,които не са анестезирани ,това е резултата.Болката е била явно силна,за да се получи този вот.Там където не е имало болка е имало реални очаквания за такава , ако не се гласува "правилно".Не мога да разбера защо Цаци "разцепи мрака" с този абсурден извод,че "президентът е изпълнил Конституцията", след като имах очакването,че като студент трябва да е учил ,че конституционните норми са с непосредствено действие.Те не могат "да се изпълнят".Щом аз като анестизолог знам това, какво да приказваме повече.БЕЗ КОМЕНТАР.

Този път президентът трябваше да остави без всякакви мотиви тази процедура. Няма никакъв смисъл да се занимава след като всичко е предрешено. С процедура или без., каквото са си решили това си и правят.

От проЗт шапкар изненада не чакай. За тоя от сто баса сто ще спечеля.

Според мен този път президентът направи абсолютна грешка възползвайки се от правомощието дадено му по конституция.

Г-н Гешев казал, че не е притеснен от мотивите на президента. Точно това е притеснителното – за да не се притесниш от решението (не от мотивите), значи нещо ти куца в критериите. В нормалните демократични държави само общественото съмнение в честността на подобна кампания е напълно достатъчно за оттегляне на кандидата. Да не говорим, ако и държавния глава не му гласува доверие. От тази гледна точка поведението на г-н Гешев е необяснимо. За чудене е, от къде този човек има подобно самочувствие – че той да беше чел само коментарите в социалните мрежи, щеше да е наясно с мнението на хората. Дори не го смущават обществените протести срещу кандидатурата му. А още повече трябваше да го смутят протестите в негова защита – поне да се поинтересува кой ги организира, и след това да говори, че се касае за чисто професионален, а не за политически избор. И най-накрая да си зададе простичкия въпрос – ако главния прокурор се избираше пряко от прокурорите в страната, дали резултатът пак щеше да е такъв, какъвто се реализира във ВСС.

Всичко беше публично ,бе господине,пряко предаване 10 часа,нищо скрито покрито.Ти не разбра ли,че екипа на Радев изсмука от пръстите си мотивите,без изожщо да да нужни.Пълни глупости!Министъра на правосъдиети не е задължен да представи политически кандидат ,нито да има състезание.Още повече Гешев е единна кандидатура на прокурорската колегия.Ти какво сега да има парашурист който не познава системата?Имаше дати за предложения,минаха и заминаха,така ,че всичко е спазено.А това,че точно Хелзинския комитет,не го подкрепил или Боец на Цветан Василев е то ясно защо?

sawo

Цацата тепърва ще напича, реално Радев няма срок за подписване (не е прецедент да не се подпише президента), а спокойно може да попита и ВКС дали е законно да се представя назначаване за избор :)

Просто процедурата е измислена от някой бивш главен прокурор и така системата е непробиваема и така е завещана и такава ще си остане . От тук нататък всеки избор ще бъде предварително известен. Избор на прокурор няма вече да има ..... само назначаване....!!!!

Чисто професионален избор може да има само при 2 условия: 1. Да номинира и гласува цялата гилдия - всички юристи, а не политически избран ВСС. 2. Гласуването да е тайно. Да видим кой ще гласува тогава милиционер да стане главен прокурор.

Гешев е работил в МВР много отдавна и това е плюс да познава системата практически отдолу нагоре,а не отгоре и да не вижда долу.Поетапно се издига до прокурор и зам.гл.прокурор.Доколкото разбирам говориш за избор спуснат отвън.Е не!И все пак се информирай се,че Гешев е издържал допълнително всички изпити за пълноправен юрист.Също е важно да се знае,че в Симеоново подготовката е разширена и много по обхватна в наказателната сфера отколкото при общото обучение по право.

Гешев е устойчив като клозетна седалка. Нищо не го притеснява, к'во да го притеснява?

За разлика от вас се намери човек дето да се държи достойно, да казва това което мисли, да не се навежда да целува ръка на боко , да защитава мнението ма мнозинството българи които мислят като него ама властващите са далеч о тях и не им дреме какво казва народа..

Човека целува ръка само на благоделката си синьо червена другарка и изпълнява заповедите й.Изобщо не е на всички българи,а на една партия която го ползва да й лъска имиджа,да не допуска да се дълбае в миналото на криминалния преход.

Казва се в името на конституцията или в името на народа ;)

Според Гешев изборът бил "ЧИСТО ПРОФЕСИОНАЛЕН, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ". Е, не! Ако изборът не беше политически, щеше ли да има гражданска вълна от недоволство?! Гражданското общество трябва да гласува доверие на Гешев за цели 7 ГОДИНИ. Лесно ли се дава такова доверие при съмнения за професионалните и най-вече етичните качества на Гешев?! Щом Гешев изкара Пеевски сълзица за аферата КТБ, и се подигра с Иванчева, не бих гласувала грам доверие на Гешев, ако ще да е най-подготвеният юрист за поста.

Точно за корумпето Иванчева ,сериозно ли?Пуснаха записи,3х75 иска " невинната" кметица.И колко други свидетели потърпевши от нейните изнудвания.Не си " инфо" защото не следиш процеса.КТБ не е афера,а криминално олигархична пирамида източвала т.н.банка с поставени лица ,издърпала парите на вложителите в милиарди.Е може ли толкова наивно ,обвинителния акт е публичен,чети и разсъждавай,ама не,по лесно първосигнално.

Имаме президент с топки, за разлика от предишния!

И предишните президенти имаха топки. Само че- отзад.

Малко е неудобно това, ама Десито ли ти каза?

Какви топки,де са?Щом се пусна на подсъдимите съсипали държавата,няма топки!Слугинаж!

Тъй, тъй, стой зад Гешев както си стоиш;) Ама да те питам, докато все още си главен и си му началник, де - какво пишат и хортуват разни хора, юристи при това, че и в таблици за прегледност са го подредили даже , за едно от "най-знаковите дела" на Избраника - това за "аферата КТБ"?! И как този голям професионалист не е видял досега "едни 500 милиона кредити" на една иначе твърде видна - и буквално, и преносно - фигура?!

Една патка тук виждам анонимно да пита, но що не видях да пита някой нещо реално да пита. Патко предложи как да докарат комундето в България а не ръси само простотии

Ко речиии?!;) Я пак - отначало, с къси изречения, с пунктуация , както са те учили в отделенията, белким се разбере какво искаш да кажеш, главанако неграмотен!

Запитан: Притесняват ли ви мотивите на президента?, Гешев отговори: Нищо не ме притеснява, какво да ме притеснява? Гьонсуратлък!

Това , че някакви протести се организират срещу него. какво го интересува ?! Това са "хейтъри"... лошото е че такова поведение е повсеместно из дебрите на властта.

По добре ''хейтър'' отколкото подлога на мутра....И защо кога скачаха срещу Пеевски бяха ''умни и красиви'' а сега същата ситуация вече са ''хейтъри''?????

но на дебилите не им е удобно това. Те као могат ще зачеркнат цялата Конституция за д ане се пречка на гербобаджанащината!

Все нещо трябва да прави другаря Радев за тези 11 бона месечно. Полза никаква, но дейност трябва да се имитира, иначе хората ще започнат да се питат - защо ни е Президент без никакви пълномощия, а за градивни идеи да не говорим... Пък роклите на Първата дама са дизайнерски, от скъпите..

БЪлгария не е президенстска република Има си изпълнителна влат. Питай тя какво прави като е нейна работа да прави всичко в България !

Да, все нещо трябва да се прави за тези пари;) А да си забелязал Цацко за 7 г. и за малко по-голяма от тази заплата на месец, какво направи - конкретно, ако може?;)

МНОГО СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН...

Цацаров заяви официално, че изборът се решава в две други сгради и преди, и сега. За каква Конституция изобщо говорим?

Обаче никой не го зачекна за това и не прати приказките му в специализирания или нс за да ги обясни както е редно, защото всичките там дето възхваляваха гешевия са същите целуващи ръка на галения от ''папи''..получил поредния инструктаж от Козяк..

Гешев е зависим и некадърен! Истинска калинка на Пеевски и Доган!

Един Главен прокурор - ако не е зависим от БСП и ДБ - не ми го хвали! Цацаров например - привикват го в ЦУМ да давя обяснения на Гергов. Що не пробва Гергов да викне така и Гешев?

Конституцията. Отговорността за избора е на Цацаров и ВСС. А също така и на премиера,че не изпълни правомощията си и не предложи още една кандидатура.

Представи си какво щеше да говори Радев, ако Бойко беше дал негова кандидатура..

sawo

Цаца, не е толкова просто и ти го знаеш :) Но нищо де, изложете се още, няма грижи :)

Ръбъла джурка ли процедурата? Айде пак да джурка!

той не беше ли обещал да подаде оставка, ако не падне мониторингът :)