Коментари - Троянската луканка влезе в гарантираните специалитети на ЕС | dnes.dir.bg
назад

Троянската луканка влезе в гарантираните специалитети на ЕС

Наименованието идва от град Троян, където луканката е произведена и популяризирана за първи път от майстор Илия Таслаков

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Троянската луканка влезе в гарантираните специалитети на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

което е показано на снимката е правено от свинска мърша, но за пияниците това е без значение.

ко става??

и със смядовската луканка. Имаше дори местна порода прасета за нея.

Немам я чувал тая троянска луканка.

на български колбас:"При производството на този продукт не е пострадало нито едно животно";)

Това е България в ЕС и нейното бъдеще...това на колбаси!!!

?? Що? Какво лошо има да произвеждаш каквото и да е, включително колбаси ?

в родопа Троян луканката се прави само със вносно месо. Местно месо от години не се изкупува.

Това с луканките ми е малко като с надениците в Германия и сирената във Франция. То е едно и също, ама понеже се прави в различен град и го пишен че е друг вид наденица

Не е едно и също, има разлики в съставките - различни подправки например.

Напишете кога му е рождения ден на този майстор! Ще го празнуваме всяка година. Ако има Нобелова награда за кулинария я е заслужил.

Сам ли си приготвяш луканката, защото от магазина отдавна не е направена от месо.

От един близък приятел, който се научи сам да си пълни и да си суши. Давам кинта за месото и ми заделя.

А месо ще слагат ли вече в нея ???

Само в "Pro"-версията за ценители, със сериен номер в лимитирани серии :) :) :)

Каква чест !

Ами луканката!

намерен писмен източник от второто царство, Търновград, специално Трапезица, където се говори за пиене на "ракъ" . Ама ако се регистрира ракията като български продукт, знаеш ли колко по-малко акциз ще взема държавата?

"Ракъ" е турска дума. Произлиза от "аракх", което е арабско силно пиене още от древността. Допреди България да падне под турско робство, реално дестилати българите не са произвеждали - само вино (и кумис още в прабългарски времена, което пак е само фермент, а не дестилат).

спомагателни суровини... дещайте се за кво става дума... а за солта да не говорим

по 25-тина грама на ден . някои блъскат по една пръчка на ден и после що им е 200 кръвното

Преместих го.