Троянската луканка влезе в гарантираните специалитети на ЕС
Наименованието идва от град Троян, където луканката е произведена и популяризирана за първи път от майстор Илия Таслаков
Обратно в новинатаКоментари - Троянската луканка влезе в гарантираните специалитети на ЕС | Днес.dir.bg
Коментари
което е показано на снимката е правено от свинска мърша, но за пияниците това е без значение.
ко става??
на български колбас:"При производството на този продукт не е пострадало нито едно животно";)
Това е България в ЕС и нейното бъдеще...това на колбаси!!!
в родопа Троян луканката се прави само със вносно месо. Местно месо от години не се изкупува.
Това с луканките ми е малко като с надениците в Германия и сирената във Франция. То е едно и също, ама понеже се прави в различен град и го пишен че е друг вид наденица
Напишете кога му е рождения ден на този майстор! Ще го празнуваме всяка година. Ако има Нобелова награда за кулинария я е заслужил.
А месо ще слагат ли вече в нея ???
Ами луканката!
намерен писмен източник от второто царство, Търновград, специално Трапезица, където се говори за пиене на "ракъ" . Ама ако се регистрира ракията като български продукт, знаеш ли колко по-малко акциз ще взема държавата?
спомагателни суровини... дещайте се за кво става дума... а за солта да не говорим