Коментари - Троянската луканка влезе в гарантираните специалитети на ЕС | Днес.dir.bg
Коментари
Напишете кога му е рождения ден на този майстор! Ще го празнуваме всяка година. Ако има Нобелова награда за кулинария я е заслужил.
Това с луканките ми е малко като с надениците в Германия и сирената във Франция. То е едно и също, ама понеже се прави в различен град и го пишен че е друг вид наденица
намерен писмен източник от второто царство, Търновград, специално Трапезица, където се говори за пиене на "ракъ" . Ама ако се регистрира ракията като български продукт, знаеш ли колко по-малко акциз ще взема държавата?
по 25-тина грама на ден . някои блъскат по една пръчка на ден и после що им е 200 кръвното
в родопа Троян луканката се прави само със вносно месо. Местно месо от години не се изкупува.
на български колбас:"При производството на този продукт не е пострадало нито едно животно";)
От един близък приятел, който се научи сам да си пълни и да си суши. Давам кинта за месото и ми заделя.
"Ракъ" е турска дума. Произлиза от "аракх", което е арабско силно пиене още от древността. Допреди България да падне под турско робство, реално дестилати българите не са произвеждали - само вино (и кумис още в прабългарски времена, което пак е само фермент, а не дестилат).
което е показано на снимката е правено от свинска мърша, но за пияниците това е без значение.
Троянската луканка влезе в гарантираните специалитети на ЕС
Наименованието идва от град Троян, където луканката е произведена и популяризирана за първи път от майстор Илия Таслаков
Обратно в новината