Диригентка пострада и призова за ремонт на столични тротоари

Френско-българската диригентка Нели Пинтева Банс пусна петиция за ремонт на тротоарите на София след инцидент с нея.

Обратно в новината

Коментари - Диригентка пострада и призова за ремонт на столични тротоари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като в "европейската" столица тротоарите са в окаяно състояние, не е чудно какво може да се види в другите населени места. Миналата година след шумно рекламирания ремонт на бул.Витоша - все още стои едно недовършено петно на кръстовището при 14-та поликлиника. А по-нататък , на кръстовището с ул. Крайще наклонът за преминаване от единия до другия тротоар е толкова стръмен , че за да не се подхлъзне някой " не внимаващ" е необходимо да се монтират парапети. И още много забележителни моменти на уличното строителство.... думи няма

Ориенталщина...част от манталитета на българина...такива са хората(повечето) просто,мърльовци и мърли...не се обиждайте,защото си е така. Трябва да има яки глоби за мърлите,които изхвърлят какво ли не през тераси и прозорци-доматени обелки,черупки от яйца,костилки,фасове...кой с нормален акъл би направил подобна свинщина?! Много са такива,за съжаление...И управляващите и на тях такъв им чипът,возят се в колите си,гледат мизерия по улиците и изтормозен електорат и си пресмятат далаверите,от къде колко може да им падне...много подтискаща и неприятна гледака е България днес.

Тротоарите както и пътищата са инструмент за пълнене на партийните каси. Стотици поръчки за ремонт се правят за да може тази схема да финансира управляващите чрез партийни фирми, печелещи поръчките за инженерна и пътна инфраструктура. Няма значение кой управлява - системата обслужва всеки добрал се до властта. Сиреч, колкото повече дупки и лошо качество - толкова повече пари в касите.

Правилно, СФ с нищо не наподобява на Европейска столица; порутени и грозни сгради, разбити улици и тротоари (дори из самия административен център). Предлагам за сравнение Букурещ - прекрасен (пак балкански) град: гладки тротоари, стотици реставрирани сгради, читави улици.... Красота!

нито тротоарите, нито дупките се оправят каквото и да се случи и счупи, колкото известен, полуизвестен или съвсем неизвестен е тоя дето "изоква". Въпрос на манталитет във всеки смисъл на тая дума - да сме нехайни, да покрадваме, все е манталитет. Гледайте си в краката, няма значение ходите ли на избори и как гласувате.

"Тротоар прати диригентка в болница". Да ви имам и заглавието. Естествено, тротоарът е виновен, да се накаже като се разруши напълно. Пак е намерила нещо, което наричат тротоар в София тая жена, аз скоро не съм виждал. Виждам паркинги, места за сергии и заведения, тук-там нещо като велосипедни алеи, виждам ровове и отворени шахти за достъп до подземна инфраструктура, но тротоар не виждам. Общината също не знае какво означава тази дума, и този дето се изказва, явно мисли, че това е нещо, което се рисува с боички.

И в така наречения "най-добър град за живеене" -Бургас тротоарите са в ужасно състояние. Да не говорим за вонята по "Александровска" в частта на север от паметника. Улиците въобще не се мият . Но , явно , на племето му харесва да живее в блато и да си избира крадци да го управляват.

........... разказва в петицията, че е една от многобройните пострадали от тротоарите в столицата и смята, че е време софиянци да поискат това да се промени. СОФИЯНЦИ ОТДАВНА ИСКАТ НО ........... УПРАВАТА НЕ ЧУВА СОФИЯНЦИ! ЖАЛКО!

Може да е паднала върху кучешко л..но и то да е омекотило удара, иначе последиците щяха да бъдат още по-тежки.

За 25 г. Столична община и последните 10 години Фандъкова едно дърво не са посадили ж.к. Левски-В. А трвните площи, които съккварталците бяхме засаждали на доброволни начала чуваме, че са продадени на приближени лица, защото вече са и заградени. На някои тревни площи вече изникнаха нови сгради. А ние лапаме прахоляка, напразно дирим сенчица и вибрираме ежеминутно от шума на всеки излитащ самолет.

АМАН ОТ ГЕРБЕРСКИТЕ КРАДЦИ.ДОКАТО СА НА ВЛАСТ САМО КРАЖБИ И ПЪЛНО ЗАНЕМАРЯВАНЕ

Прав си, а другите са тоолкова честни милите че от сромност не остана нищо в ,,Държавата,,:)))

любимият ми тротоар в софия е на ботев и симеон. Там, точно по средата на снишаването за инвалидни колички от тротоара към пътя е поставен кол със пътен знак :) хахахаха

Защо трябва да се ремонтират тротоарите, когато много повече пари могат да отидат/да се откраднат от поредното асфалтиране на Цариградско, "златната мина" на управниците от ГЕРБ?!

ОСТАВКА ЗА ТОЯ САМОКОВСКИ ПУДЕЛ!!!ако не бяха парите от ЕС, как щеше да изглежда София...Данчето е крайно не компетентна, а и е вечно хремава време да си почине!

Кой назначи една проста учителка по руски език да управлява София , Оставка и на село в Ямболско при тронките ! Герб са популиска партия с поддръжка от Американското посолство , но не и от местното население от Българи ! Погледнете колко поддръжка и каква оценка от народа имат !

Гледайте си в краката, не се спъвайте в мотика, за да не си припомните откъде сте... Хем и носът ще ви е здрав, хем ръката... В ямболско живеят достатъчно достойни хора, не си пробвай простотията върху тях!

TIREX

а ако се спъне продавачка таксист? значи щот диригентка и чудо голямо?!

Да се направи пълна проверка на Фандъкова и нейните близки , мъж ,любовник , свекър ,свекърва ,братя, сестри ,деца ,внуци какви имоти и пари имат тук и в офшорките ! Ще видите че е пълна с имоти и пари , а вие си трошете колите , коленете и главите по уж ремонтираните улици на София !

Попитали група японски туристи след разходка в столицата: - Какво видяхте от София? Те отговорили: - Нищо, защото през цялото време си гледахме в краката, да не се утрепаме на някой тротоар или болдюр!!!

Ами, умни хора! Макар и да не са диригенти... Болдюр ли му казват в Япония!????

Японците бъркат л и р. На думи с "л" произнасят "р".

Някой продължава да клати председателството!

Миналата седмица се разходих из Любляна и Загреб. Не видях типични за нашите градове гледкия като: дупки по улиците; разбити тротоари; спрели по улиците, където им падне и паркирали не където трябва коли; неработещо или липсващо улично осветление; миризливи кофи за смет; разпилян навсякъде боклук; неподдържани перфектно паркове и места за отдих и т.н. Замислих се защо е така и реших, че единственият отговор е: ТАКА ИСКАТ ТАМ ХОРАТА. Въпросът е: Защо ние не го искаме?!?

Съгласна съм. През юни бях в Санкт Петербург. Квартирата ми беше в квартал, като Младост на 17 етаж от 24 етажен блок. Никъде не видях фас, а камо ли боклук. Как поддържат този 5 милионен мегаполис, не разбрах, но навсякъде беше чисто. В София имам впечатление от квартал Слатина, където чистотата е в трагично състояние. Непочистено, сухи клони, боклуци, треви, израсли в площадката за спорт...трагично положение. Гаражни клетки, поставени на пътното платно?!! Вижда се от всякъде, ясно е, че няма ред. Плащаме си данъците, но за какво? Ще трябва да се организираме и а поискаме отговорност за несвършената работа!

Съгласна съм. През юни бях в Санкт Петербург. Квартирата ми беше в квартал, като Младост на 17 етаж от 24 етажен блок. Никъде не видях фас, а камо ли боклук. Как поддържат този 5 милионен мегаполис, не разбрах, но навсякъде беше чисто. В София имам впечатление от квартал Слатина, където чистотата е в трагично състояние. Непочистено, сухи клони, боклуци, треви, израсли в площадката за спорт...трагично положение. Гаражни клетки, поставени на пътното платно?!! Вижда се от всякъде, ясно е, че няма ред. Плащаме си данъците, но за какво? Ще трябва да се организираме и а поискаме отговорност за несвършената работа!

Така е , защото там ги заобиколиха социализЪма и комунизЪма !

Така, ли? Ами защо, тогава, в Пхенян няма да видиш нищо от изброеното от мен? Ще ти дам само два примера от "онези времена". Във Варна имаше 2 катаджийки. Пресечеш ли платното от ДНФ до Тракия, не през подлез, два лева веднага ти даваха фира. Същото ти се случваше и ако решиш да чоплиш семки в Морската в Бургас. Там патрулираха едни дядковци, на доброволни начала. Да не ти казвам как го отнасяха минаващите на червен светофар. А сега всеки вчерашен келеш оправдава липсата си на елементарно възпитание с лошото наследство на социализЪма, щото номерът минава. Нали трябва да гласува за простаците, осигуряващи "комфорта" всеки да сере където му падне.

Руснаците са на светлинни години пред България. Не пиши глупости, а иди и се увери.

Не петиция направо да завежда дело и да ги съди тея гадни крадци, където само крадат и нищо не влагат в инфраструктура....

И ти вярваш че ще ги осъди,това да не ти е западна Европа:)))

След избухване на демоосирацията, София се напълни с провинциалисти и цигани. Града не е строен за 2 милиона население, улиците са тесни и не могат да поберат огромния трафик, селяните паркират колите си по тротуарите, пред жилищата си, както каруците на село. Обществени гаражи не се строят за разлика от МОЛове..а даже и да се построят, андрешковците няма да дават пари да държат колите си там. Фандъкова е слаб кмет, не може да се наложи да оправи проблема с ужасния автомобилен апокалипсис в София. Въздуха е отровен, шума е невъобразим, тротуарите са разбити, улиците са с дупки, ...ужас без край. Общинскста управа оправя само 3,4 знакови и централни улици и нехае за останалите. Дърветата са станали исполини, няма светлина от тях, корените им повдигат тротуарите, клоните им се забиват в главите на пешеходците, общината нехае..защо избираме некомпетентни хора да се грижат за нас, защо????

По официални данни София е под 1.3 мил. Стига с тия легенди за по 2 милиона... Най много се оплакват "софиянците" първо поколение, с мама и тате от селата наоколо ... Дето са си направили гаражите на магазини и си паркират трошките на тротоара. Всяка година им слушаме плачовете за годишните стикери за паркиране...

Не всеки е имал щастието да бъде роден на "жълтите плочки", каквото и да означава това. Това означава ли, че не бива всяко лято да ходи на море?

Познавам няколко такива екземпляра, имали "щастието" да се родят точно на"жълтите павета" и повярвай ми, освен с това, че са се родили там, няма с друго какво да се похвалят.

Гражданино, първо се научи да пишеш правилно. После разбери, че хората на село си имат гаражи и дворове, където си паркират колите. А там на село колите наистина са необходими, за разлика от София, където има доста по-подходящи и удобни и евтини начини за придвижване.

"Града не е строен за 2 милиона население, улиците са тесни и не могат да поберат огромния трафик, селяните паркират колите си по тротуарите, пред жилищата си, както каруците на село." Брех тези Софиянци, за 100 години от 20 хиляди станахте 2 милиона, то зайци да бяхте нямаше толкова бързо да се размножите!!!

В ж.к. Левски В" всяка втора плочка е счупена на парчета, които се клатят наляво-надясно! А стъпил малко накриво, а попадаш в болница. Така че хайде да не оправяме само центъра и централните улици. И без това всичките ни данъци отиват за тоя център, а ние газим в калта!

Това разграничение център - периферия винаги ме е шокирало, още от комунизма. Ако периферията не плащаме данъци - да си правят каквото си искат в центъра. Друго - на хората от провинцията, всичко на повече от 2-3лв с такси е далече.

Знаем, че по тротоарите трябва да се движим с ниски удобни обувки и не откъсващи поглед от настилката, дори и през лятото, много повече през зимата за да няма миг невнимание - сериозни последствия.

То и в Бали няма тротоари и се движиш плътно до оградите на къщите,ама това ли трябва да ни е сравнението,като се бием в гърдите,че сме в европейска столица

На кметицата от Самоков тротоарите в София очевидно и се струват нормални. Явно на жената от Франция и се струват, че са това което са - кочина с ями, дупки от бомбардировки, като че ли нарочно направени неравности Питам се какви ли са тротоарите в Самоков.

Ами за твоя информация, Самоков си е едно малко нормално градче, с много читави тротоари. Има си главна улица за пешеходци, има си и търговска улица. Единствения недостатък че има много от новите българи, които още се опитваме да ги интегрираме, ама на тях българския им се струва сложен. Ама нищо, ще го научат.

Тази селяндурка нагла, не е от ,,Самоков" а от Белчин Баня или маАлите около нея. Иначе хрисима,унила и покорна на банкянскиО дзвер.

можеш да разходиш и моя.

пред прозорците на кабинета на Фандъкова!

Разхожал си дядовия, отиди в Москва или Санкт Петербург ама нямаш пари и кисаеш в СофиаТА

Веднъж развеждах колега германец по улиците на централна София, който никога преди това не беше идвал в България. Човекът беше в шок от състоянието на тротоарите, особено, когато взе да се мръква.

Като пешеходец най-редовно срещам затруднения при придвижване от паркирани или паркиращи автомобили, велосипедисти, скейтбордисти, кучета и кучкари, събрани нагрупични по тротоари, подлези и алеи.

Най-странното е, че както е описано мястото на инцидента излиза, че госпожата е пострадала точно пред общината! Би трябвало поне там тротоарите да са добре направени!

Toва представлява София-уж високи цени на имотите уж престижни квартали а като тръгнеш по улицата на престижния квартал тротоарът представлява една кална нива с разпилени безразборно плочки по нея.

Малка корекция, по скоро допълнение към казаното : В кв. Кръстова Вада наскоро минах, има "улици" които са проходими само с автомобил 4х4 или за по заможните 6х6. Не разбирам какъв е този български манталитет, да живееш в къща за милиони, да газиш в калища, около теб да е обрасло в шубраци и да живееш без никаква инфраструктура !!! Иначе автопарка е ясен, коли за много пари но не могат да сипят по 50м асфалт .

са високи щото куцо и сакато иска да живеев София. Не е виновен , който яде баницата. Който пълни гушите на строителните фирми и банките, с които се обвързва до гроб да не се оплаква.

Надявам се, че всички коментиращи са подписали петицията! Съгласна съм, че проблемът не е само в София! Но хора, трябва ли един полу-българин да се бори за нашите права! Предварително благодаря за активността Ви, добри хора!

Пуснал съм 4 сигнала и 2 жалби за належащ ремонт на софийски тротоари и ще ви кажа какво се случва..разиграват ме като маймуна вече 11 месеца и отговора е "ще бъде предложено за включване в инвестиционната програма"..Сами си отговорете къде отиват 1.2 млрд. лв. годишен бюджет на Столична Община!!

loyola

К'ви петиции, к'ви 5 лева - затвор и отнемане на придобитото имущество до девето коляно му е цаката!

Колко квадрата софийски тротоар ремонтираха за 20 години Каракачанов,Янчулев,Софиянски и Герджиков ,за да зеят кутево - къневските отрепки срещу Данчето ??

То че доста от тротуароте трябва да се ре монтират е факт но и много хора не гледат къде ходят.

Някои хора са със слабо зрение. Има незрящи хора. Те нямат право да се движат по улиците ли?

Толкова много наред се е родил "на жълтите плочки" , че как няма да пропадат.

ехххх "Софиянци" умници те вие! добре , че ви няма тук при нас!

Че само в София ли е така ? Из цялата страна положението е същото! И то на "ремонтирани" тротоари и улици!

така е като бюджетчето на столицата е само 2 милиарда,за нас от ГРОБ трябват поне 20 милиарда,че като откраднем 90% да остане и нещо за клетите столичанчета...

26 улици?! Не думай! Кажи-речи цяла София ще оправите. Мошеници!!! За 10 години можеше всички улици и тротоари да са направени, но явно няма далавера.

Обявявам конкурс да се заснеме тротоар в София (извън 500 м радиус от президетството) който да не е на вълни с разтропани плочки или други дефекти.Успех на всички.

Я за всеки случай свали на 50 или за премери колко е до подлеза или музея , за по-бързо ви вътрешното каре .

Всички коли масово паркират по тротоарите и ги разбиват. Единствения вариант е всички пешеходци по пътя и да пречим максимално на колите да се научат и разберат наглите шофьори че тротоарите не са да си паркирват колите а за пешеходци. Само ги разбиват с тези коли.

Така ще е когато назначена Кметица на София управлява 10 години , въшката като се насмуче изкача на челото ! В София всички улици се правят на двойна цена с много ниско качество , така е при герб , днес готово , утре ремонт ! Куче влачи диря няма ! Фандъкова Оставка и на село !

Общинарите си траят защото пострадалите не си търсят правата и не съдят Общината. Ако всеки пострадал направи това на общинарите ще им се стъжни, но те знаят нашата робска примиренческа психика и не им пука!!

Абсолютно си прав! Докато гражданите спят и не си търсят и отстояват правата ще бъде така.

Мда партерите се правят на гаражи и след Акт 16 цъфват магазини на тяхните места. Общината да мине и да събира такси за паркиране, от тези които с променили статута на гаражите в търговска площ. До 1-2 месеца 70-80% от талигите ще изчезнат и всичко ще тип-топ.

ТАЗИ КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ Е БЛЕЯЛА , ЗАПЛЕСНАТА , МОЖЕ И ПО СЛЪНЧЕВОТО ЗАТЪМНЕНИЕ, АМИ ТЯ МОЖЕ ДА СЕ СПЪНЕ И НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА КАТО ПРЕСИЧА ТРАМВАЙНИТЕ РЕЛСИ .ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ Е НЯКОЯ ПОЛУ МЛАДЕЖ- ПОЛУ ДЪРТЕШ

пешо, ти си голем, ама голем простак

ти си полу-идиот

Те хубаво ще ремонтират, ама шопите пак ще си паркират таралясниците върху плочките и след 3 месеца пак ще са за ремонт!