Коментари - Трик или факти: Повиши ли се раждаемостта у нас? | Днес.dir.bg

Трик или факти: Повиши ли се раждаемостта у нас?

Данни на НСИ за 2023 г. все още няма, но коефициентът на плодовитост, отчитащ броя деца, които жената би родила през целия си фертилен период, наистина се е покачил през 2022 г.

Обратно в новината

Коментари - Трик или факти: Повиши ли се раждаемостта у нас? | Днес.dir.bg

Коментари

Нищо не ви е ясно хора,,,медийно затъмнение,цялата БГ е само непродуктивни нефертилни Лесбийки и педали .В БГ няма нито една 'жена' между 15 и 35г...В БГ има само Лесбийки с фалшива хетеросексуалност,и Сурогатни Лесбийски проститутки ! Раждаемостта в БГ е под нулата .Това е истината за БГ .България е фригидна и нефертилна гробница !

Тези И това ли си приписаха?!‽ Безсрамни идиоти!!

Когато чутурите на тия двама идиота на снимката родят нещо смислено.....

Бях оставила този таб отворен, за да видя дали има коментари на мои постинги и попадам на този шедьовър: "Идете в БГ мама да си драскате житейските клюки. Явно нямате какво да кажете смислено по темата " Може и това да съм го писала, но поне при мен навремето (между 25-28-35 годишна възраст май съм била), а вероятно и сега при младите момичета в детеродна възраст, точно този "феномен" недое.ана БГ мама, както аз им викам, понеже съм си простачка с простачка и слава богу, е било едно от нещата, което ме отвратило от майчинството като идея - аз не искам да стана като тях, боже опази! Също вече съм била проумяла, че децата обвързват не до развод, а до живот и 777 пъти мери, веднъж режи - внимавай с кого се обвързваш и най-вече хубааааво си помисли дали ще му раждаш деца. Оказва се, че при правилните обстоятелства и с правилния човек и двете ("Майка?! Тая мръсна дума не искам и да я чувам!" и "Деца?! Ти луд ли си?!" ) пораженията са обратими, но се сещам и за познати, при които явно травмите, включително тези от детството, плюс видянато отстрани в съзнателни години и/ли изпитано на собствен гръб, се оказаха доживотни поражения. Нямам идея дали съжаляват, че нямат деца. Дори и тези, които са ми сравнително близки, ми е неудобно да ги питам. Всичко това го пиша с цел да давам идеи как да МОТИВИРАМЕ тези, които МОГАТ да имат деца и не са категорично против идеята - мисля си, че тук има голям резерв, пък де да знам.

Ти си много зле!! Ама много?! Добре, че не си объркала на някой живота!

Няма нужда вие никой да мотивирате. Съветвам ви също така да НЕ се размножавате даже при силен натиск, недейте точно вие.... Не можем да си представим ако се увеличи броят на подобно душевно болни хора, какво да ги правим... Затова стискайте със зъби и НЕ се размножавайте, моля ВИ!

В Харвард не ви ли учат да гледате данни, бе? Или те само пречат на хубавата мисъл ?

2007г. България влезе в ЕС и много хора напуснаха страната веднага. Това се вижда ясно и на графиката!

Ни съ чите така графиката. Слушайте ората от Арварда да въ научът кък съ чите...

Плодовитост - фертилитет - и раждаемост са като ябълки и круши. Не може да се сравняват така. Може да се е увеличил фертилитета, но на база по-малката бройка жени следва по-малка раждаемост. Трябва по 2, по 3 да се увеличи фертилитета, за да може след време да окаже влияние върху раждаемостта. Не може така да се правят изводи директно. Грамотни и учени хора са уж.

България изчезва, колкото и да се напъват еврог.йците да лъжат.

Така е, когато идиоти тълкуват математически резултати! Още повече, че не е само математика статистиката! Провери ли някой, колко от новородените са тъмнобели българи, колко с другоземно самосъзнание и най-важното, колко от всички са нормални, но не от "новото" нормално! Щото като наблюдаваме НС, Правителството и управляващите служби и агенции на Територията виждаме завършени идиоти, които никъде не се споменават в статистиката, а не всички са внос от Канада и т.н.

"Това правителство нещо много хубаво сме свършили". Сега става ясно защо тия работиха заедно 9 месеца слава богу. Ами и двамата 'лидери' са абсолютно откачени , а по отношение на 9 месеца ( нормално да се роди нещо човешко) , а след техните 9 месеца нищо не се роди а напротив България май вече ще полегне на смъртния си одър . . .

Стоя и си мисля, а понякога само си стоя. Дърти мъже се излагат като деца. Логика 0. Няма ХарваРТ, няма МарварТ, всичко е Винету!

не е Винету а коня му . . .

Мдаа, чак сега зацепих, че вижданията ми и по този въпрос са повлияни от будизма. :( За разлика от Нойзи, който вчера чинно си цитираше източниците, за което помиярите почти го изядоха, аз пак съм си повярвала, че всичко това сама съм го измислила, щото съм си вундеркиндче. :( Скоро беше (май) в някакъв будистки форум не аз, а децата май го бяха намерили, едно много кратко и синтезирано обяснение на будисткото виждане по въпроса за деца и семейство, включващо правилните и грешните причини за това. Или ще питам чаветата дали помнят кога и къде са го чели, или ако имам време ще го потърся сама, но както практиката показва дори и с моите завидни умения за търсене, когато търся нещо суперконкретно, особено забито като постинг у някой форум, света да обърна, пак не мога да го намеря точно това, което търся. Беше кратко и синтезирано и вероятно може да се използва за основа на насоката на цялата кампания.

Защо ни губите времето да четем за мъглата в главата Ви?

Хаха, ако раждат сега, значи са заченали, когато е нямало действащ редовен кабинет, следователно правителство=несигурност. Аз не забременях, защото Кирчо дойде на власт, а защото сама си намерих достойна половинка, а и ми дойде последният влак, така да се каже. Увеличаването на минималната заплата по-скоро стимулира малцинствата, а на мен майчинството почти ще ми се изравни с тяхното, въпреки, че съм си плащала високи осигувовки, когато тези пари означаваха нещо. Българите правят деца, ама в чужбина, надявам се и аз второто да го направя и родя там, ако нещата продължават така!

Трите форми на ЛЪЖАТА -май ги позабравихме напоследък: -Лъжа -Гнусна лъжа -СТАТИСТИКА

Ще се опитам да помисля какво да бъде посланието - примерно всички които имате възможност (финансова, биологическа, физическа и друга) за (още едно) дете не се колебайте да го направите, защото положението е сложно. Примерно сте се намерили с половинката, той/тя иска деца, а вие не сте категорично против (защото ако сте категорично против няма смисъл от деца, по-скоро значи това не е правилната половинка), прежалете се и му родете/направете й дете. Май съм го писала, "Ти само ми го роди (защото сам не мога да си го родя), аз сам ще си го гледам" - сещам за случаи, когато това работи, но и за случаи, когато така й съсипаха и личния живот, и кариерата като на 25 години я върза с две деца. Сещам се за третото внуче на Черепа - да му е живо и здраво и ако правилно схващам, там Ива се е навила да роди още едно дете, защото си го знае, че малък Череп адски много обича деца. Мисля, че и това съм го писала, че ако имаше законова възможност за сурогатна майка, (пак) бившата ми половинка да си поръчва колкото иска да му раждат, а аз да присъствам живота им като втора цигулка, съм ОК с това - за разлика от мен той адски много обича деца, силно е мотивиран и затова е невероятно добър баща, чичо, вуйчо и прочие. За разлика от мен е и доста търпелив, де! Ако и тук не ме баннат, както за Лайф-а, където щях да се включа в подкрепа на Нойзи, защото за мен той е жертва на домашен тормоз от страна на Мара, поне инцидентно ще се включвам с идеи. По темите за сексизъм, домашно насилие и прочие се включвам донякъде от личен интерес, но и с идеята да вкарвам корекции, за да не се получи и тук вместо да изпишем вежди да избодем очи, както се случи с ЛГБТ кампанията, която всъщност настрои хората срещу ЛГБТ индивидите.

И по тази тема инцидентно се включвам, имам доста да пиша, но трябва да си събера акъла, а това е сложно. Не очаквах, че цели 20 и кусур процента от жените нямат деца, а половината са само с едно - това определено ме изуми! Тук има голям резерв - въпросът е какви са причините за това. Вероятно част от тях не искат, други искат, но не става, трети не могат да си позволят второ или дори и първо дете. ВЪПРОСЪТ Е КАК ДА БЪДАТ МОТИВИРАНИ ДА ИМАТ ДЕЦА? От мои (сравнително далечни) познати и от двата пола, но предимно мъже, още на 20 години съм чувала категоричното решение да нямат деца, което тогава много ме е учудвало. В повечето случаи става дума за травми от детството. Едното приятелче какво нерадостно детство е имал по соц време, не е истина просто. Е, на около 30 годинки една кифла го "изнасили" в пияно състояние без презерватив и го "ощастливи" с наследник. :( Първите 1-2 години от бащинството му си бяхме приятелчета, но той се промени рязко, става си мухльо и тогава приятелите му просто го зарязахме, та не знам как са се развили събитията - дали от целия тормоз от кифлата въобще е жив, че и на 30-35 години си имаше здравословни проблеми и без домашния терор. Една друга "приятелка", дете на 100 пъти развеждани родители, явно още по-яки травми от детството, също на 20 години беше категорична, че няма да има деца. Е, на 35 и отгоре, след като разбра, че с всичките си безполезни хартишки за виШу, тя кариера няма да направи, се усети, че й по-изгодно да стане крава за разплод, намери един мухльо (богато реститутско лекенце) и си народи издръжки. И нея отдавна съм я изхвърлила, така че знам и там как са се развили нещата. И двата случая обаче ги слагам в графата фор дъ ронг рийзънс (букв превод - поради грешните причини) и не мисля, че това е начина.

Идете в БГ мама да си драскате житейските клюки. Явно нямате какво да кажете смислено по темата

И пак ли вината за ниската раждаемост е ЖЕНСКА? Жените трябвало да мотивираме.... Затова никой не иска да види истинските проблеми с демографската криза, защото е лесно да го заметеме като... ЖЕНСКИ ПРОБЛЕМ. а не е! Не е и мъжки проблем. Или поне няма данни за яловост на опасно високо ниво. Демографската криза е СЕМЕЕН ПРОБЛЕМ. Българското семейство в повечето случаи не може да си позволи +1 дете, но по различни причини. Изключвам малцинствата. Повечето семейства са на ръба на оцеляването ако имат 2 деца, а тези с хубави доходи предпочитат забавленията пред +1 дете. Националната стратегия трябва да се фокусира върху. 1. двойките без деца, които нямат медицински причини . Т.е. млади двойки, които предпочитат да живеят до или над 30г без да направят дете. Тук е големият процент на жени без дете. Те мъж+жена са най вероятно в стабилни връзки, но малко в небесата какво точно ще правят с живота си 2. двойките с хубави доходи, които могат, но ги мързи да родят +1 дете И една не толкова популярна теза от моя страна ... Майчинството трябва да се намали. Твърде много жени познавам, които взимат 2г майчинство... Еми, няма как да имаш професия, т.е. двоен семеен доход и да мислиш да имаш 3 деца . Това са 6г общо далеч от работата. Освен ако не си женена за някой мастит бизнесмен, няма как. Кога ще натрупаш опит и в последствие хубава заплата??? Майчинството трябва да е максимум 6мес. Жените ще могат да работят повече, семейният доход ше се увеличи и оттам желанието за още едно дете.

На графиката се вижда, че от както буци дойде в България раждаемостта е пълна катастрофа

Раждаемостта на ЦИГАНИТЕ у нас се повишава.

Да, Кирчу е прав. Раждаемостта се повиши. Кака Лена роди, :)

От няколко поколения процентното съотношение на плодовития малцинствен етнос нарастна в геометрична прогресия. Ръстът в раждаемостта е напълно естествен. Полезността е друг въпрос. А трети въпрос е съгласуваното родителство, което все повече отива към несъгласувано.

Само Исрен Митев вярва, че нещата стават все по-добре.

А, и Насти!

-Сър, какво са лъжите за политиците? -Джон, лъжите за политиците са като въздуха, водата и слънцето за всяко живо същество!

Да разбираме че Просто киро идва на власт, започва да лъже на развален български език и ромите като невидели, още първите дни от управлението, започват да се еб ът като невидели? Припознали са го като свой? Някакъв бог на кремпайя?

БОЖЕ,БОЖЕ КАКВИ МАЛОУМНИЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ!

охохох

Киро, Киро, егати малоумника си!

Не знам кой. обикновен, работлив , млад човек ще иска да прави семейство в тези идиотски условия за живот в България . Сигурно Лена -парапета има добра материална подръжка и не се притеснява за нищо. Разбираемо е да ражда.

Само дето НСИ не отчита колко са родените чисти българчета и колко са родените циганчета например.

На всеки 2 българчета, се раждат 5 циганета.

Като ни го нач§кват ежедневно, как няма да се повишава раждаемостта?

Повишава се и още как, питайте Лена Мустака… какво космато ….има

Бебетата намалели, ама раждали повече... Ако успеят да убият или прогонят всички жени, които не са бременни, ще имат рекордна фертилност, най-голяма във света, 100%.

2000 повече или по-малко не е от голямо значение, преди да станат на 20 , половината ще се изпотрепят в катастрофи

Да се разрешат пенсионерите. На пешеходните пътеки. Да се забрани продажбата на презервативи Да се намали цената на алкохола. Това ако не реши демографския проблем. Трябва наистина. Да се вземат. Драстични мерки. Промяна на конституцията. Легализиране на проституцията. Бойко и Кирил да дадат личен пример. Като тръгнат по места. Тенисистки. Особено в началото на кариерата им. Синхронно плуване. Гимнастички. И да не прескачат. Наред. Всички спортове. И училища. От детските градини. Нагоре.

Включително и СУЛЮ. За назидание

БЧК - Бокю Ч.КА КИРО! Сега заради тези о-френи ПиПи-растите, Бокю такива избори ще направи, че ви е бедна фантазията. Иначе, Бокю забремени мис гащи, Просто Киро забремени Парапетка, а народа го е-ът всеки ден по няколко пъти. Как няма да скочи раждаемостта, това е по екстремно от времената на бай Тошо без ток!

Вие сте глупендери.

тоя който е оформил колажа към новината. Браво! И двамцата са опънали джуки сякаш всеки момент ще го „поемат“!

Старчето на снимката дали събира вече хапчета в едната си шепа?

Поне ше шмърка бело като твойте Кумири Кирчо, кокорчо и каПУТИН, трол неЩаСтен

Само електората на дпс се увеличава

90-те години едноокия икономист от план Ранът ви го каза че до 30 години сте 5 милиона. Всичко е измислено отдавна

Качеството е важно

Така е, римляните стават всо по-качествени, прав си.

Браво Другарю, ние от Кремъл измислихме партенкате за РанЪТ и се радваме, че още я разпространявате, дори като рублата не става и за тоалетна хартия. так держать, ша ви даваме Великденски надбавки (в рубли пак)

Ахмед Доган създаде "ламята" Бойко Борисов. Чрез него овладя държавата и започна да раздава порции. Не случайно Иван Костов нарече Ахмед Доган "Най-голямото зло за България", а днес премиерът академик Николай Денков определи Делян Пеевски като "Най-голямото зло за България". Докато тези зли демони не бъдат прокудени, ЗАВИНАГИ, както се гони дявол с тамян, народа няма да започне да ражда, защото репродуктивната му сила е паузирана и концентрирана в борбата с мутромафията ГЕРБ-ДПС.

Тия си мислят, че ядем доматите с корените! Живеем в 21 век, всеки си носи компютъра в джоба. Аз във всеки момент мога да видя колко ми е пулса, кръвното, колко крачки съм направил...всичко в реално време. "Тия" не знаели данните и то за миналата година??? С компютрите с които от мойте данъци са оборудвали цялата администрация във всеки момент може да се знае колко са се родили и колко умряло...Това да не е Китай, където се броят +/- 10-20 милиона?

Браво ! Напред с Русия

Вижте графиката. Откакто сме влезли в еврогейския съюз ражданията рязко спадат.

Напротив. Просто, фертилните българки раждат по чужбина и там раждат и дъщерите им. Само на място спадат.

Като няма какво да кажеш нищо не говори

Ша са надцакваме сега.. С новите си извънбрачни дечица.. Щото то за 9 месеца на управление на просто Кирето, Гном Наско, Сапуненио Академик. Сал първия е дал резултат. Засега..

Плодят се тъмно-зелените орки под бащиното крило на мафията ГЕРБ-ДПС !

Ясно е, че се топиме като нация. След като държавата се управлява от Шиши и Боко очаквате ли нещо различно? Кой би искал да живее и да отглежда деца в подобна държава? Кирил Петков е прав и колкото по-рано го разберете малкото останали в България, толкова по-добре за нацията.

Какъв коефициент, бе, откачалките са напълно изтрещели и не искат да раждат. Паразити с "права", тотално падение на явлението "жена", каквото не е имало , откакто свят светува. Вижте им физиономиите, облеклото и поведението - пълен отврат!

Руските блядове ли да гледаме бе трол аналогов дето сеят само смърт и нищо полезно за хората.

Родили са се .... роми.

А Бойко къв е, а Хамид?

Новото красиво лице на мафията Мара се оказа Пунта Мара.

Много е лошо да си тръгнеш от политиката с разпран и обърнат хастар.

Гледам колко новородени има 2014 -68 хиляди 2022- 56 хиляди 2023 - 49 хиляди и се питам, ама вярно ли има още олигофрени, които вярват на простоКиро?!

Бойко Борисов го каза а не Киро!

Раждаемостта у нас за последните 2 години дори е намаляла, за какви лъжи пишат тези? Официални данни няма, но сглобката от боклуци твърди повишаване на раждаемостта. Убийте ги с камъни вътре във парламента !

Коментари - Трик или факти: Повиши ли се раждаемостта у нас? | Днес.dir.bg

Трик или факти: Повиши ли се раждаемостта у нас?

Данни на НСИ за 2023 г. все още няма, но коефициентът на плодовитост, отчитащ броя деца, които жената би родила през целия си фертилен период, наистина се е покачил през 2022 г.

Обратно в новината

Коментари - Трик или факти: Повиши ли се раждаемостта у нас? | Днес.dir.bg

Коментари

Нищо не ви е ясно хора,,,медийно затъмнение,цялата БГ е само непродуктивни нефертилни Лесбийки и педали .В БГ няма нито една 'жена' между 15 и 35г...В БГ има само Лесбийки с фалшива хетеросексуалност,и Сурогатни Лесбийски проститутки ! Раждаемостта в БГ е под нулата .Това е истината за БГ .България е фригидна и нефертилна гробница !

Тези И това ли си приписаха?!‽ Безсрамни идиоти!!

Когато чутурите на тия двама идиота на снимката родят нещо смислено.....

Бях оставила този таб отворен, за да видя дали има коментари на мои постинги и попадам на този шедьовър: "Идете в БГ мама да си драскате житейските клюки. Явно нямате какво да кажете смислено по темата " Може и това да съм го писала, но поне при мен навремето (между 25-28-35 годишна възраст май съм била), а вероятно и сега при младите момичета в детеродна възраст, точно този "феномен" недое.ана БГ мама, както аз им викам, понеже съм си простачка с простачка и слава богу, е било едно от нещата, което ме отвратило от майчинството като идея - аз не искам да стана като тях, боже опази! Също вече съм била проумяла, че децата обвързват не до развод, а до живот и 777 пъти мери, веднъж режи - внимавай с кого се обвързваш и най-вече хубааааво си помисли дали ще му раждаш деца. Оказва се, че при правилните обстоятелства и с правилния човек и двете ("Майка?! Тая мръсна дума не искам и да я чувам!" и "Деца?! Ти луд ли си?!" ) пораженията са обратими, но се сещам и за познати, при които явно травмите, включително тези от детството, плюс видянато отстрани в съзнателни години и/ли изпитано на собствен гръб, се оказаха доживотни поражения. Нямам идея дали съжаляват, че нямат деца. Дори и тези, които са ми сравнително близки, ми е неудобно да ги питам. Всичко това го пиша с цел да давам идеи как да МОТИВИРАМЕ тези, които МОГАТ да имат деца и не са категорично против идеята - мисля си, че тук има голям резерв, пък де да знам.

Ти си много зле!! Ама много?! Добре, че не си объркала на някой живота!

Няма нужда вие никой да мотивирате. Съветвам ви също така да НЕ се размножавате даже при силен натиск, недейте точно вие.... Не можем да си представим ако се увеличи броят на подобно душевно болни хора, какво да ги правим... Затова стискайте със зъби и НЕ се размножавайте, моля ВИ!

В Харвард не ви ли учат да гледате данни, бе? Или те само пречат на хубавата мисъл ?

2007г. България влезе в ЕС и много хора напуснаха страната веднага. Това се вижда ясно и на графиката!

Ни съ чите така графиката. Слушайте ората от Арварда да въ научът кък съ чите...

Плодовитост - фертилитет - и раждаемост са като ябълки и круши. Не може да се сравняват така. Може да се е увеличил фертилитета, но на база по-малката бройка жени следва по-малка раждаемост. Трябва по 2, по 3 да се увеличи фертилитета, за да може след време да окаже влияние върху раждаемостта. Не може така да се правят изводи директно. Грамотни и учени хора са уж.

България изчезва, колкото и да се напъват еврог.йците да лъжат.

Така е, когато идиоти тълкуват математически резултати! Още повече, че не е само математика статистиката! Провери ли някой, колко от новородените са тъмнобели българи, колко с другоземно самосъзнание и най-важното, колко от всички са нормални, но не от "новото" нормално! Щото като наблюдаваме НС, Правителството и управляващите служби и агенции на Територията виждаме завършени идиоти, които никъде не се споменават в статистиката, а не всички са внос от Канада и т.н.

"Това правителство нещо много хубаво сме свършили". Сега става ясно защо тия работиха заедно 9 месеца слава богу. Ами и двамата 'лидери' са абсолютно откачени , а по отношение на 9 месеца ( нормално да се роди нещо човешко) , а след техните 9 месеца нищо не се роди а напротив България май вече ще полегне на смъртния си одър . . .

Стоя и си мисля, а понякога само си стоя. Дърти мъже се излагат като деца. Логика 0. Няма ХарваРТ, няма МарварТ, всичко е Винету!

не е Винету а коня му . . .

Мдаа, чак сега зацепих, че вижданията ми и по този въпрос са повлияни от будизма. :( За разлика от Нойзи, който вчера чинно си цитираше източниците, за което помиярите почти го изядоха, аз пак съм си повярвала, че всичко това сама съм го измислила, щото съм си вундеркиндче. :( Скоро беше (май) в някакъв будистки форум не аз, а децата май го бяха намерили, едно много кратко и синтезирано обяснение на будисткото виждане по въпроса за деца и семейство, включващо правилните и грешните причини за това. Или ще питам чаветата дали помнят кога и къде са го чели, или ако имам време ще го потърся сама, но както практиката показва дори и с моите завидни умения за търсене, когато търся нещо суперконкретно, особено забито като постинг у някой форум, света да обърна, пак не мога да го намеря точно това, което търся. Беше кратко и синтезирано и вероятно може да се използва за основа на насоката на цялата кампания.

Защо ни губите времето да четем за мъглата в главата Ви?

Хаха, ако раждат сега, значи са заченали, когато е нямало действащ редовен кабинет, следователно правителство=несигурност. Аз не забременях, защото Кирчо дойде на власт, а защото сама си намерих достойна половинка, а и ми дойде последният влак, така да се каже. Увеличаването на минималната заплата по-скоро стимулира малцинствата, а на мен майчинството почти ще ми се изравни с тяхното, въпреки, че съм си плащала високи осигувовки, когато тези пари означаваха нещо. Българите правят деца, ама в чужбина, надявам се и аз второто да го направя и родя там, ако нещата продължават така!

Трите форми на ЛЪЖАТА -май ги позабравихме напоследък: -Лъжа -Гнусна лъжа -СТАТИСТИКА

Ще се опитам да помисля какво да бъде посланието - примерно всички които имате възможност (финансова, биологическа, физическа и друга) за (още едно) дете не се колебайте да го направите, защото положението е сложно. Примерно сте се намерили с половинката, той/тя иска деца, а вие не сте категорично против (защото ако сте категорично против няма смисъл от деца, по-скоро значи това не е правилната половинка), прежалете се и му родете/направете й дете. Май съм го писала, "Ти само ми го роди (защото сам не мога да си го родя), аз сам ще си го гледам" - сещам за случаи, когато това работи, но и за случаи, когато така й съсипаха и личния живот, и кариерата като на 25 години я върза с две деца. Сещам се за третото внуче на Черепа - да му е живо и здраво и ако правилно схващам, там Ива се е навила да роди още едно дете, защото си го знае, че малък Череп адски много обича деца. Мисля, че и това съм го писала, че ако имаше законова възможност за сурогатна майка, (пак) бившата ми половинка да си поръчва колкото иска да му раждат, а аз да присъствам живота им като втора цигулка, съм ОК с това - за разлика от мен той адски много обича деца, силно е мотивиран и затова е невероятно добър баща, чичо, вуйчо и прочие. За разлика от мен е и доста търпелив, де! Ако и тук не ме баннат, както за Лайф-а, където щях да се включа в подкрепа на Нойзи, защото за мен той е жертва на домашен тормоз от страна на Мара, поне инцидентно ще се включвам с идеи. По темите за сексизъм, домашно насилие и прочие се включвам донякъде от личен интерес, но и с идеята да вкарвам корекции, за да не се получи и тук вместо да изпишем вежди да избодем очи, както се случи с ЛГБТ кампанията, която всъщност настрои хората срещу ЛГБТ индивидите.

И по тази тема инцидентно се включвам, имам доста да пиша, но трябва да си събера акъла, а това е сложно. Не очаквах, че цели 20 и кусур процента от жените нямат деца, а половината са само с едно - това определено ме изуми! Тук има голям резерв - въпросът е какви са причините за това. Вероятно част от тях не искат, други искат, но не става, трети не могат да си позволят второ или дори и първо дете. ВЪПРОСЪТ Е КАК ДА БЪДАТ МОТИВИРАНИ ДА ИМАТ ДЕЦА? От мои (сравнително далечни) познати и от двата пола, но предимно мъже, още на 20 години съм чувала категоричното решение да нямат деца, което тогава много ме е учудвало. В повечето случаи става дума за травми от детството. Едното приятелче какво нерадостно детство е имал по соц време, не е истина просто. Е, на около 30 годинки една кифла го "изнасили" в пияно състояние без презерватив и го "ощастливи" с наследник. :( Първите 1-2 години от бащинството му си бяхме приятелчета, но той се промени рязко, става си мухльо и тогава приятелите му просто го зарязахме, та не знам как са се развили събитията - дали от целия тормоз от кифлата въобще е жив, че и на 30-35 години си имаше здравословни проблеми и без домашния терор. Една друга "приятелка", дете на 100 пъти развеждани родители, явно още по-яки травми от детството, също на 20 години беше категорична, че няма да има деца. Е, на 35 и отгоре, след като разбра, че с всичките си безполезни хартишки за виШу, тя кариера няма да направи, се усети, че й по-изгодно да стане крава за разплод, намери един мухльо (богато реститутско лекенце) и си народи издръжки. И нея отдавна съм я изхвърлила, така че знам и там как са се развили нещата. И двата случая обаче ги слагам в графата фор дъ ронг рийзънс (букв превод - поради грешните причини) и не мисля, че това е начина.

Идете в БГ мама да си драскате житейските клюки. Явно нямате какво да кажете смислено по темата

И пак ли вината за ниската раждаемост е ЖЕНСКА? Жените трябвало да мотивираме.... Затова никой не иска да види истинските проблеми с демографската криза, защото е лесно да го заметеме като... ЖЕНСКИ ПРОБЛЕМ. а не е! Не е и мъжки проблем. Или поне няма данни за яловост на опасно високо ниво. Демографската криза е СЕМЕЕН ПРОБЛЕМ. Българското семейство в повечето случаи не може да си позволи +1 дете, но по различни причини. Изключвам малцинствата. Повечето семейства са на ръба на оцеляването ако имат 2 деца, а тези с хубави доходи предпочитат забавленията пред +1 дете. Националната стратегия трябва да се фокусира върху. 1. двойките без деца, които нямат медицински причини . Т.е. млади двойки, които предпочитат да живеят до или над 30г без да направят дете. Тук е големият процент на жени без дете. Те мъж+жена са най вероятно в стабилни връзки, но малко в небесата какво точно ще правят с живота си 2. двойките с хубави доходи, които могат, но ги мързи да родят +1 дете И една не толкова популярна теза от моя страна ... Майчинството трябва да се намали. Твърде много жени познавам, които взимат 2г майчинство... Еми, няма как да имаш професия, т.е. двоен семеен доход и да мислиш да имаш 3 деца . Това са 6г общо далеч от работата. Освен ако не си женена за някой мастит бизнесмен, няма как. Кога ще натрупаш опит и в последствие хубава заплата??? Майчинството трябва да е максимум 6мес. Жените ще могат да работят повече, семейният доход ше се увеличи и оттам желанието за още едно дете.

На графиката се вижда, че от както буци дойде в България раждаемостта е пълна катастрофа

Раждаемостта на ЦИГАНИТЕ у нас се повишава.

Да, Кирчу е прав. Раждаемостта се повиши. Кака Лена роди, :)

От няколко поколения процентното съотношение на плодовития малцинствен етнос нарастна в геометрична прогресия. Ръстът в раждаемостта е напълно естествен. Полезността е друг въпрос. А трети въпрос е съгласуваното родителство, което все повече отива към несъгласувано.

Само Исрен Митев вярва, че нещата стават все по-добре.

А, и Насти!

-Сър, какво са лъжите за политиците? -Джон, лъжите за политиците са като въздуха, водата и слънцето за всяко живо същество!

Да разбираме че Просто киро идва на власт, започва да лъже на развален български език и ромите като невидели, още първите дни от управлението, започват да се еб ът като невидели? Припознали са го като свой? Някакъв бог на кремпайя?

БОЖЕ,БОЖЕ КАКВИ МАЛОУМНИЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ!

охохох

Киро, Киро, егати малоумника си!

Не знам кой. обикновен, работлив , млад човек ще иска да прави семейство в тези идиотски условия за живот в България . Сигурно Лена -парапета има добра материална подръжка и не се притеснява за нищо. Разбираемо е да ражда.

Само дето НСИ не отчита колко са родените чисти българчета и колко са родените циганчета например.

На всеки 2 българчета, се раждат 5 циганета.

Като ни го нач§кват ежедневно, как няма да се повишава раждаемостта?

Повишава се и още как, питайте Лена Мустака… какво космато ….има

Бебетата намалели, ама раждали повече... Ако успеят да убият или прогонят всички жени, които не са бременни, ще имат рекордна фертилност, най-голяма във света, 100%.

2000 повече или по-малко не е от голямо значение, преди да станат на 20 , половината ще се изпотрепят в катастрофи

Да се разрешат пенсионерите. На пешеходните пътеки. Да се забрани продажбата на презервативи Да се намали цената на алкохола. Това ако не реши демографския проблем. Трябва наистина. Да се вземат. Драстични мерки. Промяна на конституцията. Легализиране на проституцията. Бойко и Кирил да дадат личен пример. Като тръгнат по места. Тенисистки. Особено в началото на кариерата им. Синхронно плуване. Гимнастички. И да не прескачат. Наред. Всички спортове. И училища. От детските градини. Нагоре.

Включително и СУЛЮ. За назидание

БЧК - Бокю Ч.КА КИРО! Сега заради тези о-френи ПиПи-растите, Бокю такива избори ще направи, че ви е бедна фантазията. Иначе, Бокю забремени мис гащи, Просто Киро забремени Парапетка, а народа го е-ът всеки ден по няколко пъти. Как няма да скочи раждаемостта, това е по екстремно от времената на бай Тошо без ток!

Вие сте глупендери.

тоя който е оформил колажа към новината. Браво! И двамцата са опънали джуки сякаш всеки момент ще го „поемат“!

Старчето на снимката дали събира вече хапчета в едната си шепа?

Поне ше шмърка бело като твойте Кумири Кирчо, кокорчо и каПУТИН, трол неЩаСтен

Само електората на дпс се увеличава

90-те години едноокия икономист от план Ранът ви го каза че до 30 години сте 5 милиона. Всичко е измислено отдавна

Качеството е важно

Така е, римляните стават всо по-качествени, прав си.

Браво Другарю, ние от Кремъл измислихме партенкате за РанЪТ и се радваме, че още я разпространявате, дори като рублата не става и за тоалетна хартия. так держать, ша ви даваме Великденски надбавки (в рубли пак)

Ахмед Доган създаде "ламята" Бойко Борисов. Чрез него овладя държавата и започна да раздава порции. Не случайно Иван Костов нарече Ахмед Доган "Най-голямото зло за България", а днес премиерът академик Николай Денков определи Делян Пеевски като "Най-голямото зло за България". Докато тези зли демони не бъдат прокудени, ЗАВИНАГИ, както се гони дявол с тамян, народа няма да започне да ражда, защото репродуктивната му сила е паузирана и концентрирана в борбата с мутромафията ГЕРБ-ДПС.

Тия си мислят, че ядем доматите с корените! Живеем в 21 век, всеки си носи компютъра в джоба. Аз във всеки момент мога да видя колко ми е пулса, кръвното, колко крачки съм направил...всичко в реално време. "Тия" не знаели данните и то за миналата година??? С компютрите с които от мойте данъци са оборудвали цялата администрация във всеки момент може да се знае колко са се родили и колко умряло...Това да не е Китай, където се броят +/- 10-20 милиона?

Браво ! Напред с Русия

Вижте графиката. Откакто сме влезли в еврогейския съюз ражданията рязко спадат.

Напротив. Просто, фертилните българки раждат по чужбина и там раждат и дъщерите им. Само на място спадат.

Като няма какво да кажеш нищо не говори

Ша са надцакваме сега.. С новите си извънбрачни дечица.. Щото то за 9 месеца на управление на просто Кирето, Гном Наско, Сапуненио Академик. Сал първия е дал резултат. Засега..

Плодят се тъмно-зелените орки под бащиното крило на мафията ГЕРБ-ДПС !

Ясно е, че се топиме като нация. След като държавата се управлява от Шиши и Боко очаквате ли нещо различно? Кой би искал да живее и да отглежда деца в подобна държава? Кирил Петков е прав и колкото по-рано го разберете малкото останали в България, толкова по-добре за нацията.

Какъв коефициент, бе, откачалките са напълно изтрещели и не искат да раждат. Паразити с "права", тотално падение на явлението "жена", каквото не е имало , откакто свят светува. Вижте им физиономиите, облеклото и поведението - пълен отврат!

Руските блядове ли да гледаме бе трол аналогов дето сеят само смърт и нищо полезно за хората.

Родили са се .... роми.

А Бойко къв е, а Хамид?

Новото красиво лице на мафията Мара се оказа Пунта Мара.

Много е лошо да си тръгнеш от политиката с разпран и обърнат хастар.

Гледам колко новородени има 2014 -68 хиляди 2022- 56 хиляди 2023 - 49 хиляди и се питам, ама вярно ли има още олигофрени, които вярват на простоКиро?!

Бойко Борисов го каза а не Киро!

Раждаемостта у нас за последните 2 години дори е намаляла, за какви лъжи пишат тези? Официални данни няма, но сглобката от боклуци твърди повишаване на раждаемостта. Убийте ги с камъни вътре във парламента !