Тричасови пътни блокади: Разляха мляко на "Дунав мост", изкараха кози на АМ "Струма"

Клада със слама, вълна, фиданки, яйца, зърно и пчелен кошер подпалиха протестиращите земеделци на пътя София-Варна

Обратно в новината

Коментари - Тричасови пътни блокади: Разляха мляко на "Дунав мост", изкараха кози на АМ "Струма" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В кой друг бранш, ако фирмата ти е на загуба, Държавата те замеря със субсидиЙ? Ти си купуваш Майбах, пак загуби, пак субсидиЙ...

Сектор който е спечелил през 2019 - 900млн, 2020 - 1млрд, 2021 - 2млрд, 2022 - 3млрд, какво иска сега?Ами 4 млрд

Водно оръжие срещу тези мафиоти, кога???

Искате помощи, а се подигравете с хората, плащайки им рента по 30 лева на декар , а мизерници мръсни? Като ви преведат милионите, ще увеличите ли рентата от 30 на 50 лева, а кал мръсна? Брадясали, освинени, нагли, миризливи селски бекове...Бандармерия с водно оръдие имсълзотворен газ за вас. Арест и глоба. Да ви дойде акълът в дебелите мазни свински глави.

БРАВО !!

И аз искам субсидии за моя бизнес накрая и в началото на годината за да имам пари за почивка на Бахамите и круиз до Индия и Шри Ланка....И да сменя статия Фолксваген с Додж Рам и да го карам със субсидиране нафта...

Излизай на протест!)

И тия с майбасите и кюлчетата ли са на опашката за бедни. Я Бойко да излезе да каже кои са, той ги знае поименно , тези дето идват с кюлчета на рождения му ден.

държавата им дала пари да си купят трактор ,Като е малоумен и неможе да си изкара парите със същия тоя купен от държавата трактор почва да изнудва държавата за пари .Само бой по лакомите селски кратуни ще оправи работата

ББ+ПЕЕВСКИ ЛИ ВИ ЮРНАХА. Сектор който е спечелил през 2019 - 900 млн, 2020 - 1 млрд, 2021 - 2 млрд, 2022 - 3 млрд, какво иска сега? Ами 4 млрд? И там нещата са като в цялата държава,едни обират каймака,другите влачат основна хамалогията!Благодарност към всички почтени хора от този тежък труд,бъдете живи и здрави,защото работещите не са много!

Като гледам защитниците на земеделието виждам защо е на този хал държавата...лош материал. Министърът каза не спираме помощта,а ще се опитат да подпомогне зеленчуците и плодовете, където има поминък за цялото село а не с една комбайна да обработват хиляди декари - повтарям за лошият материал ,ще има безработица и разрешение на село заради развитието и субсидии предимно за технически култури... Пс И мама знае да ми дават отгоре на печалбата държавата,да кара Тесла и Додж Там...

Без торове, пестициди и хербициди производството намалява наполовина. Тези, които го предлагат, казват, че решението е да се купуват от чужбина, където използват торове, пестициди и хербициди. И така, както ще забележите, не сме изправени пред „био земеделие“, а пред магически ритуал.

goose

То щото не излиза половината менделеева таблица, като пуснеш нещо от наши производители през лабораторията ... Да не говорим за забранените препарати и времена за пръскане, които убиват пчелите, ама сега уж същите тия били подкрепяли производителите на мед ... Смях в залата е целия им смешен плач. Като не могат да изкарат конкурентна стока - да фалират, на тяхно място ще дойдат други, които ще се справят.

Абсолютно !

Прибраха се от Пукет и Малдивите зърнопроизводителите и отидоха на протеста....

Като гледам коментарите и ми призлява. Знам, че повечето са платени тролове, но чак пък толкова мозък да нямат. Най добре е, да се приключи и с малкото земеделие което ни остана защото карали скъпи коли и взимали субсидии. Да се унищожи селското стопанство защото и там е същата работа. Да затворим АЕЦ Козлодуй и това което имаме защото не е евроатлантическо и да приключваме с тази територия. Народа се стопява с всеки измитан ден, след 30 години, ще сме малцинство в собствената си държава. Най жалкото е, че сами си се затриваме. От Козяк помагат за това, но основно сами си го правим. По добре без това наше племе, така че давайте смело с плюенето срещу земеделците.

са манипулирани горките, че не знаят на кой свят са. ЕС иска да премахне земеделието в Европа и да се внася от чужбина без контрол, за да се подчини населението на ЕС на тоталитарен контрол, ама на българите им пречат някои забогатели. След малко години ще съжаляват, като почнат да се молят за купичка брашно с насекоми...и ще съжаляват. Ама ще е късно.

ПИПО

Цяла Европа ври и кипи от протести и навсякъде народа е подкрепя своите земеделци, само тук плюем срещу тях. Това че, протестите са на всякъде на трола не му прави и впечатление, не може да осъзнае, че нещо се случва генерално и засяга всички нас. Жалка картинка сме.

goose

Дребната разлика е, че западните протестират за облекчаване на административните тежести, не за пари в копанката им.

goose

Толкова си отговаряш на снимката, че няма накъде повече. Протестиращите земеделци не искат привилегии за себе си от държавата, които просто да се появят ей така магически. Те искат привилегии, които са за сметка на другите граждани. Пример - Ако земеделците искат 1/3 по-голяма печалба, това означава или гарантиран монополизъм за да продават на вас 1/3 по-скъпо отколкото би била пазарната цена, или искат да взимат от данъците ви повече пари за да си допълнят печалбата, с което отново ви отнемат правото да определяте за какво да харчите парите си. Никой бизнес няма гаранцията дадена от другите граждани, че той трябва да съществува непременно. Никой бизнес, нито държавата, трябва да отнемат правото на избор на гражданите, какво да пазаруват и на каква цена. Никой бизнес не трябва да си позволява, да калкулира загубена печалба като загуба, и да иска държавата да компенсира разликата. Никой бизнес по дефиниция не трябва да се оплаква от конкуренцията - в пазарната икономика, точно конкуренцията, правото на избор на купувачите, и допускането на фалит на несправящите се, е основнен принцип. Не може даден бизнес да има по-големи права от потребителите. Тогава ще се получи парадокс, че потребителите ако трябва ще гладуват, за да му е угодно на този бизнес. Аз съм против раздаването на пари на земеделците на калпак. Ако някой е на счетоводна загуба и това е доказуемо по фирмените отчети (намалена печалба не е загуба), може да кандидатства за държавна помощ и дори тогава, трябва да е под въпрос, дали трябва да я получи.

Протестират аграрите, а на жените им им орат нивите на спокойствие

Чета доста негативни коментари спрямо земеделците. Да си земеделец не е като да си IT специалист. Хората не работят за висока заплата от западна фирма, а разчитат на много кърска работа и редица фактори, които не винаги могат да се предвидят. Преди нашите се занимаваха със земеделие и знам какво е. Аз самия съм в ИТ сектора и мога да направят огромната разлика. Ставам в 10 и си работя от вкъщи. В същото време тези хора стават в 7 и са постоянно в движение. И единственото, което искат е някаква сигурност, че накрая ще си продадат продукцията на печалба. Така че не ги съдете, заради няколко черни овце сред тях, които са се възползвали и са крали от еврофондове, а подкрепете, тези които наистина има за какво да протестират .. а те са над 90%.

Абсолютно правилно! Различавайте реална икономика от дигитална(Иизмислена)! Реалната икономика ич я няма в БГ! Особено в големите градове се движи търговията от веригите( Била, лидл, Кауфланд), които поставят такива условия, че не можеш да стъпиш там да продаваш, ако си местен производител! Другото е, че местното и то вече не е местно и тези местни производители правят какво ли не, за да оцелеят на пазара! Ама вносното е отрова! ОТРОВА! Много гадно звучи знам! Аз самия пътувам стотици километри на седмица за да си набавя качествена храна за моето семейство! Все по трудно ми става! Пример, в София където живея няма от къде да ги купя тези продукти в радиус над 4-5 километра!

Нямало бг продукти във веригите....?!?! Трябвало да пътуваш над 4 км в софия, за да си набавиш продукти каквито ти допадат... Пии си хапчетата човече.

goose

Толкова е измислена дигиталната икономика, че носи в пъти повече приходи, с които да се субсидират точно тия търтеи. По твърдение на БСК в България ИТ създава 8.4% от икономиката (БВП) докато селското стопанство в своята цялост създава 4.68% от икономиката. Припомням и че за разлика от ИТ селското стопанство получава 2.16 милиарда лева преки субсидии годишно (те получават и не преки субсидии като намалени акцизи и такси, помощи за гориво и други), които се равняват на повече от 1/3 от икономическата му тежест (тоест реалната му стойност за икономиката е по-малка от 2/3 от 4.68% или под 3.12%). Грубо казано общата тежест на българското селско стопанство без субсидиите в момента е по-малка от годишният икономически растеж на страната - едва ли не, ако селското селското изведнъж изчезне икономиката няма да се свие и дори ще продължи да е в растеж. Най-голям дял на селското стопанство в икономиката има зърнопроизводството, където случайно или не, отиват и 80% от субсидиите.

Кой за каквото е учил !

Защо измъчват невинните козички, защо ги използват за користните си цели, какво са им виновни горките животни.

да. Така е и с млякото. Грях е да се хвърля храна. Подарете на детски градини и училища.

https://tradingeconomics.com/commodity/carbon

Зеленский скупает недвижимость за рубежом и готовится к побегу

Пий по-малко водка, объркал си статията.

Браво на руското посолство! Организираха нов протест в булгария..! Ама в росия не може.....

да ти затворят земеделието и изкуствено месо ли, а, недоразбралия. Цяла Европа се бори, защото искат да спре обработването на площите и да унищожат добитъка, за да дадат на Монсанто и подобни да ни управляват и контролират, само Ганьо барбар да е в редиците на нацистите. Харесва му да унищожи бъдещето на децата си.

че всички искат комунизъм! при него всичко се субсидираше и всеки лапкаяе държавни пари!

в Европа как е. Вече всички субсидират своите лоби. Социализъм та дрънка,

Един земеделец - зърнар - земеделски производите с около 1500 дка земя - има пикап, джипка, на дъщерята джипка, синът с джипка - дизел плюс още две леки коли дизел. Карат се нон стоп - горивото се изписва на тракторите и комбайната и си тегли ДДС- то. Колкото повече толкова повече. А тези регистрирани по ДДС какви измами въртят. НАП го нема, икономическа полициа хич.

имай и ти като си мислиш че е толкова лесно

Освен козите, изкараха ли и чисто новите Бентлита, Майбаси и Ламборгинита? Алчни, ненаяли се тарикати!!!!

Срам ги е да си покажат мерцедесите и пикапите. Само тракторите изкарали. Що ви е срам,бе? Нали държавата съвсем законно ви е дала парите да си купите имоти и коли? Покажете ги, па си ги премерете на кой му е най-дълга и най-висока и коя бяга най-много.

Освен козите, изкараха ли и чисто новите Бентлита, Майбаси и Ламборгинита? Алчни, ненаяли се тарикати!!!!

Къде са парите, дали ги дадохте на децата, на майките , на пенсионерите, на болните? Не! Ми дайте ги на тия, които блокират пътищата! Другите не могат да ви навредят! Нямат сили и никой не ги чува!

ТцТцТц, как не ви е срам, бе, да ги върнете от островите преди месец Март да си развалят ваканцията, за да се правят на маймуни по пътищата

Тия дето са милионери в земеделието не ходят на протести!! З атях се пишат законите така както им оттърва! Само дето истината е друга че в момента се прави внос на укристанска продукция произведена със семена, торове и препарати на монсантно! Щом искате да има още повече безработни българи продължавайте да си харесвате ЕС! За животновъдството там какво да кажем на градските момчета и момичета дето не знаят как мирише свинското или пилешкото!!

Отивайте да биете онези мишоци в парламента! Така само прецаквате обикновените хора!

Да бе, да ... Хубавата пшеница я изнасяте и печелите, а ние тук ядем хляб от фуражни смески, нали? За 3 лв. килограма... Айде, моля ви се... Фалирайте, ако трябва. Продавайте Майбасите и хасиендите, плащайте по.малко на любовниците си, продайте си яхтите и се самосубсидирайте. Ако не можете и фалирате, има други бизнеси. Ето, в София се търсят охранители в Егида. Няма да останете гладни, пробвайте.

Да видим къде е днес парада на нова и скъпа селскостопанска техника и джипки, собственост на бедни фалирали фермЕри?

Трябва да се вдигне субсидията, защото скочиха цените на Малдивите, на джипове, яхти всичко поскъпна.

Бойко Борисов: Искам нови избори в София, купени и манипулирани са с флашките.

А бе (нерегистриран) "Руски глупако защо в твоята Русия цена от $1 за дузина яйца е непосилна за руснаците???" https://bg.globalproductprices.com/Russia/egg_prices/ НЕЩО НЕ ЯСНО АМЕРИКАНСКИ МИЗЕРНИКО! Или Галя каза, да казваме. нещастен антибългарин

Те на фронта ги дават безплатно...

Ти за това ли се биеш с руснаците! За възхода на сащ в Украйна и печалбите на Монсанто.

Не стига, че ме ограбват, точейки държавния бюджет, а сега ми пречат да и пътувам.

праат ти санкции. муухахаха

Така не може! Който не го кефи да е земеделец, разпродава техниката и у чужбината......сега е демокрация, у ойро съюза сме.

Там искат да се бачка!

Танковете да дойдат!

Зърнопроизводителите са милионери но протестират за да станат милиардери.

A като толкова много искат пари може ли да ми обяснят как стана така, че храните в България са не второ ами 59то качество? Сиренето ни е ужасно, кашкавалът да не говорим, месото думи нямам... а доматите и чушките изобщо вече не са толкова хубави, колкото казваме, когато се смеем на САЩ какво били яли... Че ние какво ядем,а?

Щото цените са на първо място!

Купувам гръцко сирене от Лидл, турски кашкавал, полска гауда, кисело мляко Здравец или от семейства производители, ябълки и зеленчуци също внос, месо от малка кланница или дирекно от семейства, отглеждащи животни. Брашно до 2 кг. месечно, хляб почти не консумираме. Необходими са мерки за свиване поне два пъти на зърнопроизводството и силни, ама наистина силни стимули за животновъди, овощари и зеленчукопроизводители. Там трябва да се насочат милиардите субсидии, които зърнарите харчат за Бентлита, Майбаси, Ламботгинита, Джипки от най-висок клас, луксозни имоти у нас и и в чужбина, яхти, любовници. Да се забрани на фирми с прикрита руска собственост и на офшорки да доближават земеделска земя. Да се направи комасация и дадат стимули на собствениците на земи за образуване на ферми. Аренда и собственост върху селскостопански земи да се позволява на не повече от 500 декара. Събсидии на зърнари - нула. Те изнасят зърното извън България, не са ни нужни. Това е.

бойку така преговаря с пепедебилите! Най-накрая ще отиде лично и ще се разбере с протестиращите, но това ще струва на жълтопаветниците половината от порцийките им.

Браво, зърнари! С вас сме! Само вие може да разглобите "сглобката" и да се опънете на Фон Лайнен и на Галя от "посолството"...

Имаш проблем. Блокадите не са за това. Пак и отново чукаш на грешното място. За теб е позоволено, навярно си свикнал да бъркаш и вече не ти прави впечатление.

Вън от ес няма субсидии!

Американските свине! АЛЕ АЛЕ АЛЕ!

Може ли да проверите каква част от земеделците са били на малдивите и бахамите ?

Работим-печелим-харчим. Нещо нередно?!

Да. Като не печелиш не ходиш да искаш пари от държавата. Войната е само оправдание. IT сектора страда заради ИИ. Сега и те ли да почват да искат пари? А строителите? И те ли?

Ти къде купуваш мляко за 5 лв литура и какъв е тоя кашкавал дето го купуваш за 30 лв??? Щото и в трите големи вериги цените са доста по-ниски.

Где эти фолклендские острова

Защо не виждам руското знаме...Крият го някъде гадовете!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нападат ви руснаци? Дългата ръка на Кремъл ви настига? Ватенки разпространяват руска пропаганда? Путин иска да превземе Европа? ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ! Психиатрична болница "Св. Наум" винаги е на ваше разположение За контакти; ул. "Любен Русев" №1 1113 София, БЪЛГАРИЯ Спешно отделение: +359/2/9702130

като изключим някои много малки производители, които наистина произвеждат качествена продукция и обикновено не се дореждат до субсидии, кои други произвеждат нещо качествено? Производителите на млечни продукти?Тия, дето влагат по 100 хиляди тона хидрогенирана палма годишно? Производителите на месни продукти?С рециклирането на салами и производството на биоотход от 30-тина годишни меса от цял свят военновременните запаси, които ги взимат, защото на отделните държави им е по-евтино да им ги подарят, вместо да ги карат в екарисажите? Собствениците на стада, заради които баце ви "намери" чума по животните и избиха на дребните производители животните, защото от ес въведоха ушни марки с чипове за ГПС проследяване и щяха да видят, че марките седят на едно място и не мърдат, защото "стадата" са виртуални - "...моята ферма Е у фейсбук.." един вид. Всичко останало се произвежда за износ - примерно "зърнарите" хранят скандинавските стани и част от близкият изток с продукцията си, тук се внася 3-то и 4-то качество пшеница за нас. Ние от поне 20 години ядем чужда нискокачествена продукция на европейски цени, а някои хора станаха милиардери и все не им достига. В ЕС протестите са заради неумностите на зелените талибани, тук са за пари, че 3.5 милиарда за 1.5 години са много малко.

Шилo

Единственият бранш, в който печалбата е гарантирана и има имунитет от фалит! Комунизъм в чист вид! Махайте субсидиите и всеки да се оправя на пазарен принцип! Няма друг начин! Земеделието е доказателство за това как всяка намеса в пазара води до проблеми!

Ако ни няма нас че ми ядете куро !

Те са свикнали да го джвакат!

Щом сте толкова сигурни спирайте да произвеждате, пък да видим какво ще излезе от цялата работа :)

Нека ти го кажа така: стига се репчи, ами почвай да действаш :)

Шилo

Хващаш ли бас? Аз пък твърдя, че ако вас ви няма, ще ви заместят по-кадърни, по-работливи и по-малко алчни хора и всичко ще е наред.

Зърналите протестират заради украинската афера. Другите протестират заради геноцида от държавата. Не може млякото да го изкупуват за 30 стотинки а в магазина да е над 5лв , пък кашкавала над 30. Не може всеки да си отваря фирмен магазин да си продава продукцията за да не подлежи на ограбване от прекупвачите!

Ти къде по-точно пазаруваш на тия цени??? Или в Русия така твърдят че са цените в България? Да отворим ако искаш каталога на billa или на lidl или на kaufland и да видим какви са цените ???

Американски глупако. В Русия за 30лева купуваш това което в България за 90. Научете се да мислите с главите си а не с главите от посолството!

Руски глупако защо в твоята Русия цена от $1 за дузина яйца е непосилна за руснаците???

Дайте линк Да видя И. йотова

Коза