Трезво за новината на седмицата и пътят напред

След като първоначалната възбуда се поуспокои, можем по-спокойно да обърнем внимание по-важните изводи от резултатите на PISA и насоките за развитие на системата на училищно образование

Обратно в новината

Коментари - Трезво за новината на седмицата и пътят напред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако мама и татко нямат пари за частни уроци, няма образование

Сега България по всички показатели /икономика, образование, армия, култура, брой на населението, здравеопазване.../ Върви към ситуацията, в която неизбежно щеше да бъде сега, ако не беше 45 години Народна република. А ресурсите, благодарение на които 9000000 души живееха на средно европейско ниво, идваха от Съветския съюз, задето бяхме в буферната му зона,За съжаление в обозримо бъдеще това няма да се повтори!

такива и децата

Образованието ни е такова каквато е нацията ...скапано...ако въведат повтаряне на класа след 15 години ще имаме най много абитъриенти на 18 години в 4 клас !!!

започва от дома.

Програмите по математика и точни науки са не оптимизирани и са трагични

Направиха учителите най- високоплатената прослойка , и ето го резултата . Сигурно защото учениците не искат да ходят на частни уроци.

Нищо чудно.За да не обезлюдяват училищата и за да си вземат заплатите ,учителите изкласяват малограмотни ученици,особено ромоветес невярни оценки.Затова повечето от тях на 15г. не могат да четат.

И след 2-3г. това неграмотно чалга поколение ще гласуват за управленци,президент,депутати.

Чалгопитеците ще гласуват за поредния чалгар-Месия, за да им е по-свежичко.

Плодовете на демокрацията все по-голям урожай дават. ДА НИ Е "ЧЕСТИТА" "демокрацията"!!!

Който не е влизал поне 15 г в класна стая, няма право до управлява образованието. А от опитните трябва да се изберат можещите. СТИГА НПО-та и зомбиевропействащи в обучението на българските деца.

И да го коментира!

Съсипахме си икономиката, здравеопазването, образованието и сме в тежка демографска криза, но най-накрая ще премахнем;руския паметник! Ей на това му се казва - целта оправдава средствата!

Трябваше от паметника да започнем.

Викате ще си избираме тъпи мутрафони, и ще се надяваме на умни ученици. Интелектуалното ниво на държавата е ограничено от горе до интелектуалното ниво на мутрите, които ни управляват, затова няма как да имаме умни ученици. Освен това учениците гледат тъпите мутри и си викакт - за какво да уча като и без онразование и мозък мога да стана министър, кмет, премиер, президент или депутат. Как точно учителите могат да обяснят на учениците че ако се учат ще сполучат, след като учениците виждат как който се е учил не е сполучил в България, а който не се е учил е сполучил на гореизброените длъжности? Ценностната система ни е крива и затова всички са прости, нагли и агресивни. Не става да имаме мутри тъпанари на чело на държавата, а под тях нещата да работят на високо ниво. Ако искаме образование, медицина, социални придобивки и добър живот за хората, нещата в държавата трябва да се променят коренно. Аз лично имам множество идеи как да се подобрят и образованието и медицината и социалните продобивки за всички граждани и как да живееме добре, но, мутрите не ми ги искат. Писах им мяколко пъти, те ми казаха да се разкарам и аз ги пращам на руснаците. Те и да ме слушат и да не ме слушат ми е все тая защото така или иначе полза нямам, от това как живеят в Русия, но като ги гледам там нещата са на светлинни години по-добре от тук, може би и с моя помощ. Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

Какъв пасквил от едно НПО !!!

Простите деца са на прости родители. Лошо няма, ще бъдат бизмени един ден, точно както родителите си. Важното да има една критична маса от интелигентни хора, защото иначе държавата отива на зле.

Да но те умните и не се размножават защото жебите не възприемат горните като сексуални обекти

Какви сексуални обекти?Сегашнните сексуални обекти на джукестите красавици с кокоши мозъци трябва да са нарисувани като туземци,епилирани,като момиченца,плешиви,надути с анаболи и каращи БЕ ЕН ВЕ.

Ледно е да бъдеш функционално неграмотен на бг език смесица от чужди термини объркана работа и е адски нелогичен много русизми които са германизми де факто

Не е виновно училището, че родителите са си изпуснали децата. Училището дава знания, а не грамотност.

Дори и не съм очаквал читателите да ме разберат.

Крушата не пада по далеч от дървото.

Функционалната неграмотност най-си личи от драскачите-дирници,които нямат нищо общо с тези от края на 90-те години които създадоха един от първите сайтове в Бг. Сегашните драскачи са с ментална недостатъчност камо ли с функционална грамотност !

То това важи за всички медии, ако мога да ги нарека така .... телевизии, вестници .... дори и БНР предаде фронта, макар и да удържа доста дълго.

Нека да направят състезание между всички държави от ЕС като се състезават първо най-тъпите класове помежду си, а после най-умните класове помежду си и чак след това да направим разбор за добрите образователни системи. От сега мога да ви кажа, че резултата ще е много различен от този доклад.

Последен по всеки параграф. Какво прави този ориенталски клозет в Европа нее ясно?

Изгубените деца на прехода си отгледаха наследници, по свой образ и подобие.

"СПАДЪТ на резултатите обаче Е ВИДИМ в РЕДИЦА от изследваните ДЪРЖАВИ през 2022 г., а авторите на публикацията го описват като "безпрецедентен". И какво ни казва авторът?! Да сме СПОКОЙНИ, защото ПОТЪВАМЕ ДРУЖНО?!

Когато образованието отново стане ценност и мутрите, които управляват колонията се сетят и им светне, че затова трябва меритокрация и друг път за оправяне няма, само тогава ще има оправия. Сега в много училища, особено в техникумите, има деца които вече са закоравели престъпнци. Бият и псуват учителите и през ум не им минава, че в училище НЕ си губят времето.

Трезво за новината на седмицата и пътяТ напред Маммма-мия, почнете от ЗАГЛАВИЯТА напред...

Извинете, но грешката е вярна. Имате подложно допълнение, а не предлог и тм не се полага пълен член. Поздрави

Трезво за пътяТ напред?!?

Дори и не си е направил трудЪТ да ти прочете коментарЪТ.

Ама аргументи няма, грамотност няма. А аз съм дал аргумент. Само плюене по форумите, щото е модерно да сме тролове. Затова, говорех за образованието като ценност. Да не говорим, че пълният и кратък член на съществителни от мъжки род в единствено число в българския език е архаична граматична форма, която не отразяват съществен маркер за речта и отменена в македонския вариант на езика ни напр. И фукането с познавате ѝ само доказва установеното от PISA, а не обратното. Прочетете малко за този прословут член, помислете и ще почне да Ви просветва. Т.е. - просветата ще Ви дойде. със здраве. П.П.: за да е пътяТ в заглавието (както вече явно неудачно е променено) трябва да има поне малка писмена индикация, че се има предвид отделно подчинено изречение с различен подлог, а именно - пътят. Както е написано, не може да тълкува като нещо различно освен като още едно подложно допълнение (вид непряко допълнение), което е изредено след първото (новината на седмицата) и следователно не може да бъде ПОДложно допълнение (в БГ граматиката - сказумено определение по руски образец) или подлог на просто изречение като част от съкратено по-сложно. Пак здраве.

Чукча писател, чукча не читател. Прочети написаното пак. Заглавието не е променяно и така си стои: "Трезво за новината на седмицата и пътят напред!" Точно това е написал и колегата "инфо" - там не трябва да има "т". За това и го е обозначил с главна буква като грешка! И недей да се правиш на филолог, явно е, че четене с разбиране не ти е силната страна. Хайде и ти със здраве!