10 нови професии от 1 юли

Спортен инструктор, главен треньор, изпълнителен продуцент, обслужващ кулинарен щанд и организатор група в строителството са някои от 10-те нови длъжности в Националната класификация на професиите.

Обратно в новината

Коментари - 10 нови професии от 1 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Запитване: с тези нови професии , ще се повдигне ли икономиката на страната - пръст в очите на слепите.

Трябваше да упоменат нещо и за "оператор на трамвайна ръчка" (демек Евгени Минчев) и "стюард в асансьор" - такива има само в пентхаус-ите в Ню Йорк, упс... :D :D :D

Искам да съм Нейно Преосвещенство.

Поредната простотия на некадърната администрация и чалгарското правителство в съсипаната ни от малоумници и дупедавци държава.

Оператор на биологични единици...

Мму-хаха-хаа... Браво!

Оператор водна струя (мияч на чинии), все още работя като такъв.

Интересно къде ще има теляци като няма вече обществени бани.Или ще си ги каним в къщи? А и това е много старо.... ха ха ха

от тея тъпи класификатори, сега в Англия не мога да обясня половината професии, които съм имал, точно какво означават. Хората тук може и да нямат толкова дългъг класификатор, ама много добре знаят коя професия точно какво представлява.

Какво му е новото на лекар специалист педиатрия, лекар, специалист вътрешни болести, медицински рехабилитатор?

нищо не е упоменато за директор на водопад

...или Директор на облак. А може би и главен наблюдаващ на комисията по надзора на директори.

Еееее мойта длъжност пак я няма!

А няма ли да осъвременят категориите труд? Как така софтуерен инженер ще е 3-та категория? Да обяснявам ли колко проблеми за здравето носи тази професия или тези, които пишат професиите в коя категория са достатъчно интелигентни сами да се досетят?

Наистина тази професия е опасна за здравето! Веднъж един с професия "софтуерен инженер", демек "софтуерист" или по нашенски "диагноза", целунал една жаба и тя тутакси се превърнала в принцеса, с кайма и кашкавал! Как да не създава проблеми със здравето? Най-опасната професия е за околната среда!

Сигурно цял отдел в НОИ за взимали заплати цяла година за да осъвременят списъка на професиите.

Ми редно е да се изпише и кой е тоя отдел, под чие ръководство е и какви са мотивите за промяната щото големи дивотии са насътворили!!! Що не са променили и длъжността "Началник отдел в МТСП" на "Главен директор на група неграмотници, приличащи досущ на министъра си по умствена изостаналост"??? Кака.ъв шидьовър: "организатор група в строителството"!?!? И кво му беше директното наименование на ръководителят на строителната бригада за каквото става въпрос!?!? По какъв начин промяната на наименованието на длъжността "Бригадир" прави тази професия по-различна??? Май някои в МТСП СИМУЛИРАТ ДЕЙНОСТ умствена и интелектуална, и въвеждат в заблуда относно собственото си безхаберие и това на министърът им!!! ЦИРКАДЖИИ