44-годишен донор даде шанс за живот на четирима

44-годишен мъж от Варна стана донор и даде шанс за живот на четирима души, един от които в чужбина.

Обратно в новината

Коментари - 44-годишен донор даде шанс за живот на четирима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли някой да ми обясни каква е разликата между мозъчна смърт и клинична смърт? Защото съм чела ,че след клинична смърт някои хора отново се връщат към живот.(Дори има описания за преживявания в клинична смърт - например тунелът със светлина на края, животът , който преминава пред теб като на кинолента и др. подобни).

Много се превъзнасяте, била добра постъпка и т.н. Не знам, това е външната страна на нещата, а дали е наистина за добро? Дали е била за добро тези хора да продължат да живеят, и тъй като сега повечето ще ме оплюете, то казвам само, че животът на тази земя е само върхът на айсберга! Той е следствие от друг живот и духовен свят - понякога е по-добре да се върнеш по-рано там откъдето си дошъл, особено ако с престоят си тук само трупаш повече карма. Голямо значение отдавате на физическия живот, а на Другия не обръщате внимание.

ТОВА Е НАИСТИНА ЕДИН ГОЛЯМ ЖЕСТ КЪМ НУЖДАЕЩИТЕ СЕ!!!НО НЕКА СЕ ЗАМИСЛИМ МАЛКО.....ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА НОРМАЛНИ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА. ТАЗИ НОВИНА ЖЕСТОКА КЪМ КЪМ ЕДНИ И МИЛОСТИВА КЪМ ДРУГИ ТРЯБВА ДА Е ВОДЕЩА , А НЕ ИЗБОРА НА ДЛЮГАРЯ МИХУУУВ!

Добре де всичко е супер.Благородството се излива на талази.Само едно нещо ме притеснява.Има ли вероятност да отиде човек в болница и да не е на умирачка а докторите да му видят сметката на бързинка щото има оферта за бъбреци и черен дроб от някой на който му трябват и плаща добре ?И още нещо.Тези дето се нуждаят от трянсплантация на органи не са ли обикновено лица прекаляващи от десетилетия със алкохол и наркотици?

...така де, човещинка е. те таквиз като теб всеки ден в болницата избор голям. пък таквиз като онез с парите и нуждата не се намират всеки ден. та се случва искам да кажа, не е само да си го мислиш.

дулбок поклон пред благородната поступка на близките на донора!господ да ви дава сили!нямам думи!а за сведение-докторите не са поискали и стотинка за това което направиха!да са живи и здрави да помагат и на дръги нуждаещи се!сестра сум на сурдечно трансплантирания муж. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Настръхнах, докато четях! Дълбок поклон пред този достоен жест на човечност!

Дълбок поклон пред роднините на момчето! Вечна му памет! Така трябва да се постъпва.

Имам приятелка, на която и трансплантираха бъбрек от донор, чийто роднини бяха решили да дадат органите на жената. Много им е признателна, жива, здрава е.

Няма цена човешкия живот. Даряването на органи е благородно, човека ги е дарил без комерсиални цели. Докторите, които правят трансплантацията да ли са благородни като дарителя или ще си поискат хонорар от няколко хилядарки за това. Подкрепям даряването на органи, но не да печалят от това а да спасят живота на нуждаещия се.

Лекарите задължително трябва да си поучат хонорара, защото са успели да се научат как да спасят човешкия живот. В противен случай и при безброй донори няма да има кой да оперира. Лекарите също имат деца и семейства които трябва да се хранят, обличат и живеят. Лекарите не могат да са "клошари" и да искаме от тях. Лекарите си изкарват хляба със спасяване на човешки живот, това не им е хоби, така, че трябва да им се плати!!! Ако ти си инж. юрист или каквото и да е там и спасяването на човешки живот ти е хоби може и да го направиш безплатно / на мен ми се е случвало на няколко пъти/ но няма да конструираш безплатно през целия си живот или да даваш юридически съвети без пари ако това ти е работата цял живот и да живееш на улицата, гладен и жаден !!!!!! МИСЛЕТЕ КАТО ПИШИТЕ !

Казал съм на децата ми, че ако нещо се случи с мен и могат да използват органите ми, непременно да ги дарят.

много, много много благородно

"черният дроб е транспортиран към Германия" Някой пак прави далавери. 100% !

Следващият ще е за теб- вместо мозък! Разликата в поведението ти няма да е голяма!

До "Д-р Далаверов" Простак! Коментарът ти е гнусен!

За пояснение - като даваме орган в Германия ние участваме в международна дарителска организация и ние също ще получаваме органи. защо трябва да плюем, че някой е взел пари без да знаем нищо. Бареков казва истината с единствената цел да спечели изборите, но зад него са парите на ДПС. Ако искате те да спечелят изборите ......

Защо ли не съм чул за бъбрек дошъл от Германия в България ?

Защото германците са почти 85 млн. вече и логично на това да са им нужни 10-12 пъти повече органи. Защото в Германия вероятността след трансплантацията, органът да бъде съхранен е НЕИЗМЕРИМО по-голяма отколкото тук, изхождайки от състоянието на организираните следоперативни мероприятия и грижи.

Ами сигурно защото се нуждаеш от трансплантация на уши!

Някой покрай тази добра новина е спечелил много парички,това че са дарени органите,не значи че докторите не са взели някой лев от нуждаещите се.Вяра нямам на никой вече освен на Бареков,само той казва истината.

То си намерил на кой да имаш вяра..

Тцтцтцтц, колко ли трябва да си заблуден за да вярваш на Бареков...или платен съответно.

Радвам се, че тази година повече хора приемат благородното решение да спасяват човешки животи.никога няма да забравя как е дин много благороден възрастен англичанин му застреляха карабинерите деветгодишния син в Италия и той дари всичките органи в Италия и непрекъснато поддържаше контакт с хората, на които беше дарил органите и се радваше, че сърцето на неговия син живее в друг човек и т.н. този човек започна кампания за дарителство в цял свят, изнасяйки лекции и разпространявайки видеокасети. Надявам се да има повече благородни хора и у нас.

Чудесен коментар! Интересно що за човек е сложил минус на него...

Благородна постъпка, браво!

Много благородно . Българите са хубав народ , добър народ, дарителски народ, донор, готини, добри, търпеливи, благородни, дават всичко от сърце, хубави хора,германия има нужда от тях,всеки господар би се гордял с такива добри роби.

Bell

Предпочитам германските господари, пред руско-юдейските х)

Колко ли морално деградирала личност трябва да си за да обърнеш и тази тема на политика?