Трънската община: Има ли уран в мина ”Злата”?

Община Трън иска детайлно изясняване на наличието на уранова минерализация в находище “Злата“.

Обратно в новината

Коментари - Трънската община: Има ли уран в мина ”Злата”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До: Иди.о.тите от Трън и други села, които си мислят, че разбират от геология Влезте в Гугъл, малоумници, и изпишете "gold deposits+geochemistry". Ще ви излязат купища ОФИЦИАЛНИ доклади и бюлетини, от геолози, които обясняват връзката между златната минерализация и друга минерализация. Където има злато, най-често има мед и сребро. А ид.и.отът, който смята, че уранът се разпада до злато, трябва да си смени дилъра и да се върне обратно в 7ми клас, и да го докара до 12ти с уроци по химия и физика.

Хора, застраховайте се - здравето, имуществото, колата. В тия несигурни времена това спасява. Намерете си добър застраховател, който да има добро покритие на риска и да предлага и бонуси. Аз съм доволен от моя - БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР

Никакъв рудодобив в ТРЪНСКО !!!! Браво ТРЪНЧАНЬЕ , ние сме прецедент в България , с нас се съобразиха тези АКУЛИ !!!!!

За ко ни е рудодобив? Да си цапаме гората. По-добре да пасем овце.

Я що си грамотън по пасенье на овци

Ма що че им отговарате бре? Зер не знаете кико се изпрача поздрав с превод от американски на трънски, от заглавието на филма - "Сбогом Гринго" - "Айде воз к/.../ц Гига :)))))

Златото е резултат от естествения разпад на урана, а последния етап на това разпадане е оловото. Външен признак за наличието на уранови находища е гранитът. В днешно време пазара на уранова руда има печалби сравними с наркопазара и далеч надхвърля печалбите от продажбите на злато.

.... бъркал си си в ушите, когато учителят ти по природознание ти е разказвал и за златото и за урана в природата ..... Голяма "боза" си, заяото хем не знаеш и не си наясно, хем знаеш , че другите не знаят повече и от теб и играеш точно на тази струнка ..... гадник ! Урана и златото, принадлежат към различни минерални и пара-минерални аспциации ! (Ако това простако, въобще и изобщо ти говори нещо !!!!! Кръгъл ИДИОТ !!!!!)

Пардон. Да се чете по-горе: минерални и пара-минерални асоциации.

за зъркелите и чети какво пише, "даскале" или до толкова ти се простират познанията...

прост народ бедна държава върху злато ходи царвули носи много иска нищо не дава и нищо не прави Що е то?

Ами нали Бойко ни поръча да пасеме овце щото арабите ги обичали а сега излиза че ще добиваме злато щото евреите го обичат

Алооооо, смешковци с празни глави, където има злато-винаги има и много уран! Всъщност златото се намира най-лесно по наличието на уранова руда.Кратуни с кратуни!!

И на мене същото ми го каза една жена на пазара. така ще да е.

Не винаги ! България една от седемте страни в света в които изобщо има уран и единствената която не добива уран

Ами отговорете с НЕ на инвестиционното намерение и не търсете под вола теле. Ако тия дето питат се съмняват да пият вода от рудника 1 година и да приключат с питанята!

ДА РАЗСИПВАТ ПРИРОДАТА, ГРАБЕЙКИ, И ЩЕ ВИДИТЕ НОВО ПАРТИЗАНСКО ДВИЖЕНИЕ !

Айде и Дънди Прашос да хваща гората.

Да се изгонят всички, които копаят и замърсяват България

Че то кой ще остане и за кво? За черните ти очи ли? Или ще разчита на интелектуалните способности на шапкари кат тебе.

Ами ще останат циганите и роднините ти

ми хората са се оттеглили! на какво инвестиционно намерение ще им отговаряте?? духайте онова ..кво беше там....таратора!

Виц ли е, истинско ли е: Пешо - копае канала Гошо - слага кабели Тошо - зарива канала Един ден Гошо не дошъл на работа. Ама на Пешо и Тошо кво ги интересува, те си вършат тяхната си работа. Та и тук така, щом е подадено запитване, трябва да му се отговори.