Върхушка от чужбина атакувала срещу шистовия газ

Пиар фирми стоят зад протестите срещу добива на шистов газ в България. Това обяви пред bTV министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Обратно в новината

Коментари - Върхушка от чужбина атакувала срещу шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е много хубаво, но... дори България да купува газ от Русия или където и да е, дори да си го добиваме сами и това да не ни струва нищо, това с нищо не променя нещата за нас българите. Да не би да ни намалите цените на газта за домашно ползване? Да не би да искате да кажете, че газта за колите ще струва стотинки? Да не би да искате да кажете, че всички стоки пряко обвързани с цената на газа ще им бъдат намалени цените? Не, аз не мисля така. Само някой от вас ще станат още по богати и ще се унищожи природата на страната ни, лакомници такива.

Ваша е задачата да разкажете и да информирате хората каква е истинската цена на петрола, за съжаление заплатена с човешки животи. Просто кажете: СЪНАРОДНИЦИ,ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА"ГАЗЛАНД"

Газланд 2010 Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната Халибъртън на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава. Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. Oстатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства. В САЩ населението води непрекъсната борба срещу газодобивните компании, във Франция технологията се забрани със закон, в България?!

Омръзна ми да слушам министрите, че все някой им е виновен и крив, по почина на началника си ! Свършете нещо смислено и спрете да се оправдавате "дами" !

Бягай Трайчо да пикаш на бял камък или шумка. Голям страх брей, голям.

И кое е това "нищо"?Най-доброто ,което трябва да направи е да се скъса даговора с "Газпром"!Както и да се забрани строителство на АЕЦ с участието на русите!

И западняците не ни мислят доброто. За да успеем, трябва да изнудваме и едните и другите - исторически опит.

А ти, Трайчо, защо не направи нещо през тези две години на власт, за да повярват на тебе българите, а не на тази "чужда върхушка"? С добива на злато да беше се заела държавата ни само, щеше да имате добри доходи, които да покриват доста задължения. Но с приказките за лошото държавно и доброто чуждо инвестиране прикривате само далаверите и комисионните, които гледате да вземете през краткото си управление."Днес съм тук, утре ме няма"!- това е вашият принцип на управление.

чужбина!Защо забравя за нашата върхушка на екомафията?Родната екомафия начело с "другарите"Тома Белев,съпругата му Весела Кавръкова,Симеон Марин,Андрей Ковачев и други видни изпечени мошеници,рекетьори и тарикати организираха тези "протести",за което получиха милионите си отвън!Защо Трайчо Трайков не каза цялата истина как най-алчните рекетьори на тези нагли "природозащитници" организират изнудването на наши и чуждестранни инвеститори! Глупаците ,които участват в тези инсценировки не са наясно,какви изпечени мошеници ги манипулират,за да печелят на техен гръб много милиони и да живеят самодоволно в разкош!

Информация и дезинформация. Така ни владеят корпорациите!

Практикувайте транссърфинг по Вадим Зеланд и ще се освободите от махалата !

Спокойно Трайчо, има още много места от където ще се облажиш. Недей да пищиш толкова, че много ти личи.

"Върхушка от чужбина атакувала срещу шистов газ" . Обратното също е вярно: Върхушка от чужбина атакувала за шистов газ у нас. Извод: Ще спечелят само върхушките. Българският народ в единия случай поне ще остане с чиста природа!

Защо и вие не ни подкупите с по-добър живот. Ще гласуваме за вас доживотно?

фактите: в америка има над 200 000 сондажа по тази технология. и резултата е че в нито един раион кудето има такув сондаж не е останала вода годна за пиене. животните са измрели а и голяма част от хората. шеврон е платила стотици обезщетения по дела срещу нея от потурпевши хора в раионите кудето се копае. това не им пречи да продуляват да си копаят таи като печалбите им от това са огромни. интересното е че винаги се копае близо до реки и суответните реки или подводни води след това стават негодни за пиене а почвата изсухва.

ме дедовия за замърсяването!!Аз искам евтин метан!

ГЛУПАК,КРЪГЪЛ !

Нямам думи! Трайчо направо изби рибата с тези твърдения. Онемях и се разплаках...

Не Трайчо, а "природозащитниците" тази най-лесно манипулируема пасмина изби рибата.А тази пасмина е лесноманипилируема защото няма никаква техническа грамотност и се продава за жълти стотинки на всеки, който и предложи пари. Кажете ми как при сондаж на дълбочина 6000 метра и водоносен хоризонт на 1000 метра ще се получи замърсяване на водоносния хоризонт от залежите на шистов газ?На 6000 метра правим хидравличен удар с помоща на 500-700 атмосфери.Добре възможно е да възникне пукнатина и тя обикновенно е 1, 2 метра.Хайде да предположим почти невъзможния сценарий - пукнатина 100 метра!? И пак ще сме на 4900 метра от водоносния хоризонт.Ка ще стане замърсяването? Ясно е като бял ден - пак сме заложници на чужди енергийни интереси, които дори не ни позволяват да проучим дали залежите на шистов газ са с промишлени количества или не.И съответно да търсим правата си при формирането на цената, на която ни го доставят.И не бива да се бъркаме, че ства дума пазар.Ние сме малък пазар за природния газ, по-скоро става дума за зона на влияние на една голяма империя.

Трябва да се чете повече. 1. Сондажите не се правят на 6 000 м, а са между 2 500 и 4 000 м. 2. Замърсяванията се получават по следните 3 направления: - производствена авария на сондажа придружена с теч и просмукване на инжекционния разтвор, която може да възникне на произволна дълбочина вкл. и на 5 м под повърхността - просмукване на освободения шистов газ и/или инжекционния разтвор по съществуващи вертикални разломни линии - никой хабер си няма какви хоризонтални и вертикални разломи съществуват и как са свързани помежду си - от надземните хвостохранилища, където "временно" се съхранява частта от изпомпания обратно инжекционен разтвор. Това са стотици малки отровни езерца - по едно за всеки един сондаж

Информация по въпроса има достатъчно, както в интернет, така и извън него. Например има доста подробна статия с илюстрации бр. 10 / октомври / 2011 на списание 8. Да, това е името на списанието: 8. Няма да коментирам измислените от теб твърдения за видовете пукнатини: 1, 2 или 100 м, тъй като това са приказки на пълен профан по темата.

До "DIKI" ! DIKI , Гордей се със Себе си,ако това си го помислил със Сърцето,а не с интереса на някоя партия !!! Бъди благословен !

Аз се гордея, спя спокойно. Един лев не съм откраднал, присвоил или усвоил. Работя от сутрин до вечер, печеля малко под средното и някак свързвам двата края. Смятам политиката за по-древна и мръсна професия от проституцията, затова всячески я избягвам, но когато някакви индивиди, получават заплати и бонуси от моите данъца, докато разпродават и малкото, което ни е останало, за да стане на пустиня - не, няма да си мълча. Не мълчете и вие, иначе ще продължават да ви смятат за "кучета" и "овци", вместо за хора и общество.

DIKI, и аз мисля като тебе!

Ще може ли най-после тази некомпетентна и нова мафиотска фигура да се сети да направи съоръжения за доставка на компресиран газ и да престане да се оправдава с Русия, СССР, КГБ, ДС и червената мафия. Гащите му жълтеят.

"...Решението на парламента ни лиши от аргументи ..." Ми че подай оставка ве трайко! Аз ще ти дам работа, ако не земат никъде...

еДИНСТВЕНО МЕ УСПОКОЯВА ТОВА, че ГАЗПРОМ също има разработки за добив на шистов газ! И когато енергийното колониално робство, на което е подложена България, просто няма да може да се поддържа, те ще се включат в наддаването(ако изобщо има такова, а не по стар обичай да им го харижем на руснаците)! И тогава ще видим дали изобщо ще има протести...

Да се откажеш ДОРИ ДА ЗНАЕШ дали ИМАШ енергийни и КОЛКО ресурси и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, непознато за хората, непознаващи нашата история! Мисля че такова нещо само в България може да се случи! Такъв нихилизъм, граничещ с патологичен мазохизъм, може да вирее само сред безпросветната паплач, наричаща себе си български политици! До такава сметка ДА НЕ СИ ДАВАШ СМЕТКА ЗА СОБСТВЕНИЯ, НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, възможно ли е другаде по цивилизования свят???

Да, отказвам. Осъди ме. Предпочитам по-ценния ресурс - питейна вода, чиста природа. ТОВА (гледам, че и ти като платците ти с гръмки инициали - ТТ, ББ, ЦЦ - обичаш да натъртваш на, уж, важното) е истинският национален интерес и ще е предателство да го продадем за жълти стотинки, за да си напълни някой гушката. Газ, нефт - това са невъобновяеми източници. Всичко си има край, затова следващата световна война ще е за вода, не за шистов газ.

Когато Господ иска да накаже някого, първо му взима ума...

Как ще се отрази на питейната вода един "БУМ" на бъдещата АЕЦ-Белене? И какво мислиш за нейното строителство, ще протестирате ли пред министерския съвет?

му вярвам на трайков,за това,че протестите са платени,на българите ако не им платиш няма да си мръднат пръста,така беше през 1997 например,и затова бойко не го е страх от протести,защото има здрав гръб отвън и онези,които платиха протестите през 1997 сега го подкрепят,а това с мораториума е просто прах в очите и няма да трае дъллго

Бразилската прокуратура настоява Шеврон незабавно да преустанови сондажите си в Бразилия, да бъде изгонена от страната и да плати глоба от 11 милиарда долара (8,5 милиарда евро). Причината е, че на 9. Ноември, при сондиране, е замърсено крайбрежието на Рио де Жанейро.

НИКОГА " ШИСТОВ ГАЗ " !!!! ТОВА Е ! А за НАГЛЕЦА Трайчо един голям среден пръст с потупване по рамото от Шеврон за проявено гъзолизане и лоялност !!! ПРЕДАТЕЛ !

А как да съдим ПРЕДАТЕЛИТЕ, които обричат нас и нашите деца на безконечно руско енергийно робство? Цената на ШИСТОВИЯ ГАЗ в Америка НЕ НАДВИШАВА $200/1000КУБ., А ЗНАЕШ ЛИ ТИ, глупако, за колко купуваме ние, българите, от ГАЗПРОМ???

Ще защитава Трайчо шистовия газ, с парчките от Шеврон ще си осигури добро бъдеще в САЩ. Той Горби съсипа една велика сила за да си живурка в Америка, та някакъв пиклю балкански няма да си го позволи. ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.

Според мен Трайчо започна много да гафи. Време е да си ходи. Личи си му много, че се застъпва за интереси които не са в полза на хората, а корпоративни( тези дето много плащат)

За да си енергийно независим освен енергийни ресурси трябва и топки , а не дупе ! Нашите политици имат дупе , а това що са топки и да ли имат почва в БГ политиците на всички е ясно ! Топки и БГ политик за две коренно различни неща ! Виж БГ политик и дупе е друго ! Те вървят ръка за ръка !

Погледнах в Евростат и какво да видя - Българския потребител плаща най-евтиния газ в ЕС след Румъния. Наравно с нас са само Литва и Естония. Като дойде Шеврон ще ни задължи да му купуваме нашия си газ на цена като в ЕС поне, защото "да сме енергийно независими". Мерси! По-добре да сме "енергийно зависими, отколкот да плащаме прескъпо на Шеврон и да си унищожим природата.

Трайчо,влезни в час и не слугувай самия ТИ - ти къде си завършил образованието си??????? ТУК ли ЖИВЕЕШ-

Това с енергийните интереси е вярно.Но вярно е господин Трайков ,че на Вас Ви плаща другата върхушка-американската.Шистовия газ е опасен,защото замърсява.Но вие мислите ,че като гушните милионите ,ще живеете някъде на чисто ,пък тука плебеите да мрат.Ако ви пукаше за България ,щяхте да изхождате от това ,че тази технология е много вредна и затова е забранена в редица страни.А енергийните интереси са водещи в момента .Това го знаят всички.Вие като наш министър ,трябва просто да изберете по-малкото зло и да гледате кое е най-доброто за България.

На мен никой не ми е плащал. Живея в Добруджа и водата която пия идва от подземни водоизтичници. Не ме интересува ни Газпром, ни Шеврон, искам си чиста вода - това е. Трайчо е е един смешен корумпиран боклук.

Нищо няма да ти стане на водата ако само се проучи дали има такъв газ. То вече са правени подобни проучвания.

излиза ,че в Търговище и Разград водата от чешмата не става за пиене.

Няма разлика между технологията за проучване и добив. това и на малките деца им е ясно. Една лоша сонда и последстивята ще са големи. Хидравличният удър е технология, който се позва отскоро и е твърде рискова за природата. А газа ти така или иначе ще си го плащаш.

Много е прав ! Но това Булгаргаз & Газпром ! В противен случай Булгаргаз фалира и Газпром търпи огромни загуби , а Овергаз прогресира и си имам евтин газ , а не скъпият руски газ !

Колкото е опасен добива на Шистов газ - толкова е опасна и АЕЦ!!! Само дето против АЕЦ никой не мрънка. АЕЦ едва ли не, е единствената ни национална гордост! Странно двуличие!

Технологичният процес на АЕЦ-а, не предвижда изливане на химикали, радиация или други врдни за организма отпадъци. Технологичният процес на добив на шистов газ - включва точно това. Ако имаш доказателства за обратното - представи ги. Но не приемам доказателства от сорта "Отровите се изливат много дълбоко под земята и затова не са опасни"

Цялата борба е да бъде изолирана Русия от пазарите, да бъде скапана икономически и да свалят Путин. Лошото е че искат да използват нашите задници! Затова, ШЕВРОН, ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ ЗАЕДНО С УОРЛИК ИДИОТА!

Ние пък сме изолирани от източниците и доставчиците на природен газ и сме зависими само от доставки от и през Русия. Значи по твоята логика, дай ние да сме зависими и изолирани, за да не бъде изолирана Русия от пазарите....

Трайчо, нали точно ти защитаваш чуждите интереси в енергетиката на и то на престъпни групировки, че беше и техен служител! Ходи си дома!

Половината, които пишете не знаете и не сте прочели почти нищо извън евтини повърхностни статиики. Целия вой е в защита на руските интереси. Защо не вихте така когато Гоце, Овчаров и Станишев ни продадоха на Русия - АЕЦ, ГАЗ, ТРЪБИ, НЕИЗГОДНА 30 ГОДИШНА СДЕЛКА и прочие??? За една бройка Овчаров да пробута и Бургас - Александрополис - ама Бойко го спря проекта като дойде на власт. В Германия има проблеми с добива на шистов газ, но това не го спря - говорим за ГЕРМАНИЯ! Убеден съм, че няма никой да мрънка като клекнем на руснаците!

Плещиш глупости, тъкмо защото ти си абсолютно неинформиран. Газ не се пие ипари не се ядат. За какъв дявол ми е тоя шистов газ на такава цена: отровена природа.

Върхушка от чужбина атакувала срещу шистовия газ.Аз знам къде е тази чужбина! На изток от нас.Досетете се коя е.

аз се сетих кои са: японците-техната вера

А АДА ТЕПЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ Г-Н МИНИСТЪР ТУКА СИ НИ ИЗПРАТИЛ БРАТОВЧЕД СИ ОТ БОЛКАН ДА НИ КАЗВА КОЛКО ЩЕ Е ЧИСТО И КАТО ГО ПИТАМЕ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ КЪПАМЕ В РЕКАТА И ТОЙ НИ КАЗВА СЛЕД 5 КМ И КАКВО СТАВА ПО ПРЯК ПЪТ ЗНАЧИ В БЯЛО МОРЕ В ГЪРЦИЯ ДА ИДЕМ И ТУКА НАГЛАСИТЕ НА ХОРАТА СА ПРОТИВ ИЛИ ТУКА СА ПРЕДИЧНА ПОМАЦИ И ТУРЦИ

Ей, министърче Трайков /то и името ти едно "трайчовско"/-Няма как да разбереш защо хората протестират,защото Ти самият си се продал за жълти стотинки и си манипулиран. Били платене да протестират,а Ти не си,нали?

... сега парламентът ще бъде на прицел...Какво ме грее дали има или няма шистов газ. Важно е цената за ония, които ползват газ. Въпреки, че не ползвам газ , от значение за възможностите на държавата е да има потенциал и ресурси.

откога мармотите си имат и върхушка

Трайчо ! Ти заслепен от алчност ли си,или си принуден насила да приемеш да играеш ролята на "ГЛУПАК" !?? Тая роля не ти отива ! Един ден българите ще ви потърсят сметка !!!

Хапченцаа КЪДЕ сте, този пак има нижда от вас !!!

Ти си безпомощно глупав!На всеки американец се падат по 1300 $ приходи от шистовия газ!Това обогатява американците,които и без това са най-богатите в света!Природата им е уникално чиста и запазена!А ние с изсечените гори,опороените планински склонове,свлачищата погребали десетки къщи и с градове потънали в кал и прах се правим на природозащитници,без да работим реално в тази насока!Глупаво е да защитавате интересите на Русия ,а да обричате бащите си на мизерия!Осъзнайте се и нека господ ви прости!

Кой е глупакът? Обикновено е този, който не се съобразява с конкретните условия(природни,икономически,социални) и иска да приложи някакъв готов модел или технология. Резултатите във всичките случаи са плачевни. За технологични - най-пресен пример Фокушима, Мексиканския залив, Шеврон в Бразилия, по-отдавнешен - Чернобил и т.н. За идеологически и социални - опитът на СССР да изнесе "социализъм" в Африка, Латинска Америка, Афганистан, сега САЩ - "демокрация" в Ирак, Египет, Либия и пак Афганистан. Друг е въпросът за печалбите на оръжейните и петролните компании, които никак не са глупави. Те са си гарантирани.

Той и Съвтеският съюз имаше червени памучни мечти за Средна Азия, предизвика екологична катастрофа и уби едно море-Аралско. Питате ли ни нас, каракалпаците, какво ни е?

halidas

Като е такова благо добивът на шистов газ,защо ли французите ,канадциге и редица други са го забранили?Както и част от щатите? Вероятно са глупави като мен и много обичат Русия?Аз не я обичам ,както не обичам и САЩ повече от себе си и децата си.И от природата около мен.Много елементарно манипулираш-газът ще направи богати не българите,а Шеврон и лакеите им.Апропо,Господ се пише с главна буква,всезнайко.

Поскрепям! KGB- то отдавна плаче за първа усмирителна риза на 4-ти км

Ами тогава да изгоним и Росатом. Да си строят скапаните руски АЕЦ в Русия.

Оставете политиката на заден план! Поставете екологията на първо място!

Алооо, същото можеш да го направиш и ако се реализира Набуко ! Какво стана с Набуко ? Нищо ! Германия за 2 години пусна Северен поток, а ние се почесваме и си мислим как да надхитрим Русия ! На каква цена купува Германия и с какво са надцакали Русия, че имат изгодни цени ? Сигурно заради чара на Меркел, щото там забраниха шистовия газ и нямат такъв "аргумент" горките !!

траичо си ака в гащите. шеврона си е забранен в хамериката, затова плаща на траичо да краква у нас. осъдиха ги в бразилия за 10милярда, във венецуела - също за 10 милярда щети на природата. за тях печалбата, за нас - отровите

Неграмотник!

ТРАЙЧО : Търсете посоката на парите. КАТО ТЪРСЕЩ ПОСОКАТА НА ПАРИТЕ ОТКРИВАМ, ЧЕ ТИ КАТО МИНИСТЪР РАЗРЕШИ ПРОДАЖБАТА БЕЗ ПАРИ НА ДЪРЖАВНИ ДЯЛОВЕ НА "ЕВН" НЕ САМО НА "ГОРНА АРДА НО И НА ЕРТ-та !!!! Те беше ли ти ПРОКУРИСТ в това дружество бе престъпник такъв ??? Защо не кажеш на каква цена продаде на ЕВН Горна Арда и държавното участие в енергопреносното дружество ??!!!! ТИ СИ ЗА СЪД БЕ НЕЩАСТНИК !!!!

Абе за Трайков не знам, но доносника Гоце цели 10 години беше проводник на рускитъе интереси в България. Докато беше Царя на власт не смееше чак толкова да се изявява. Но когато дойде Дришльо Станишко Гоцката се развихри. То не бяха Големи шлемове, то не бяха чудесии. Добре че дойде ББ да го озапти. иначе ни беше продал на Русията.

А добър вечер. Те американците че щяха да дупчат като тираджия кърска труженичка и след подкупи щяха да ни разгонат фамилята това е друга тема. Ама че от Газпром нямат интерес да се развие шистовия добив е още по кристално ясно. С две думи охилил се щърбел на хърбел