Ще махат левия завой по кръстовищата в София

Да няма леви завои по кръстовищата в столицата, а колите да заобикалят, за да стигнат по желаното място, обмислят в столичния КАТ.

Обратно в новината

Коментари - Ще махат левия завой по кръстовищата в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с махането на лявият завой е поредният тъпизъм и огромна услуга от страна на КАТ за "Мистър" Златев - на него ще напълнят така джобовете - бензинджийският бизнес. А да не говорим за смогът пък...мазало. Да не си мислим, че КАТ мислят за наше удобство...неее, не сте познали, няма такова нещо...мислят за още един повод да си пълнят джобовете относно глобите ("е те сега ни паднахте") и повечко клиентела по бензиностанциите, съответно и нашето съвсем отъняване на джоба! Е те тва е. Поредният начин да ни съдерат кожите и да ни обърнат джобовете с хастара на вън. "Честито" да ни е.

Предлагам да се забранят и ляв и десен завой.САМО НА ПРАВО! Към Европа и света.Точка.

а кога ще махнат леваците дето ги измислят тея тъпизми

Аз предлагам да махнат и десните! Е, така - ще си караме само напред и назад, пък докъдето стигнем!

Поредната простотия .Стига вече резил след резил .

Големи тъпари сте това българите. Махнете и десните завои, и карайте само направо.

В Будапеща няма ляв завой. Явно има защо и ефекта е налице.

Първо да махнат левия завой на левите резби в политиката, а в движението е пълна простотия. Първо трафикът в София не чак толкова интензивен и регулиран от автоматизирани системи за управление, че да се налагат непопулярни мерки увеличаващи замърсяването.

Пак откриха топлата вода. В Москва прeди 30 г. имаше разрешен ляв завой само на ТРИ места.

Леле, като всички сме леваци, как ще я караме без ляв завой?! Освен... политически все пак да завием наляво напук на бат,Бойко, когото сами си избрахме!

Левия завой трябваше да се забрани още 1944г.

Трябва да се правят такива промени, особено когато ще подобрят живота на всички нас. :)

Е, това вече е автентична дясна политика!

Идеята с махането на левия завой е супер! София има нужда от подобна рефома за намаляването на трафика в града. Дано по-скоро да се приеме подобен закон

Шофьорската книжка е свидетелство за ПРАВОуправление. Никакви завои.

да забранят не само левия завой, но и десния, така водачът няма да може да кривне от правия път към светлото бъдеще, предначертано от ГРОБ и сливата за кмет, управлявана от боко тиквата!

Май от тузарите ще почва...

Какви ти светофари, регулиране и тям подобни глупости! Нали сме либерално общество със свободна конкуренция? Махайте светофари, маркировки, регулировчици и други подобни отживелици от комунизма и пускайте всеки да се оправя как може! Кризи ще има, но който пък оцелее ще излезе на правия път!

Ми то проблема е същия и с десния завой и пресичащите пешеходците. Докато последните се изнижат се затапва цялата колона коли искащи да минат успоредно с пешеходците.

Стига с това как било в Испания, Канада, Австрия и т.н. Добре, сигурно е така там, сигурно там има резултат от това, но околните улици не са тесни като сламка, не са пълни с паркирани коли да се чудиш как да се провреш. Да кажем, че на места се премахне левият завой - колко време още и гориво трябва да отдели всеки за да направи кръгче в желаната посока?!?! И за да стигна от Люлин до центъра сигурно трябва да мина през Младост нали хаха! Хич не е смешно, на практика е доста глупаво, особено с тази идея да ми висят /физическо присъствие/ мастити полицаи по кръстовищата, които ръкомахат като в дискотека. Това е в БГ, с тези улици, и тъпите ни коли на по 20-30 години така е. Я да забранят колите над 10 г., и да се изградят подземни паркинги нещата ще се подобрят значително. П.С. Бях в Пекин 2008 г., почти няма ляви завои, но имаш много алтернативи, табели, широки улици, и дори колело не се паркира насред центъра

не си прав братко софянци сами сте си виновни паркинга на ендека кои го продаде и кои го купи да не сме нии от село!при вас управия нема таи да знаеш два милиона тарикати а за испания нямало тесни улици ха ха

Нека сложат камери по кръстовищата и ще започне да се минава по-бързо, защото идиотите които се пререждат ще си чакат реда.

именно

а мозе ли за начало да коригират светофарите кадето на левят завои вместо основна зелена светилина има стрелка и обратното. има толкова сгрешени светофари в софя, това освен че е опасно много забавя двизението.

Айде стига сте ревали бе столичани. Имате най-удобния и развит градски обществен транспорт в БГ. Няма да ви падне реномето ако го ползвате по-често.

я за кво си купих голфут да хоим с реисутли

Нашите са достойни за КЛУБА "ТЪПАНАРИ БЕЗ ГРАНИЦИ".... Как ще се облекчи движението, като се махне левия завой на голямата улица и се направят три десни в малки и тесни улички... КАТ-аджиите били спрели светофарите и един час пропускали движението по Ал.Малинов. - ами че това им е работата в крайна сметка, нищо срамно няма в това. Ама не е като да седят на хранилките и да смучат мангизи за щяло и нещяло... Ай сиктир, бе!

Само високи цени на горивата, прескъпо паркиране, повече глоби и тотална безнаказаност и безконтролност на КАТ ще решат проблема! Така ще останем само властимащи и париимащи по улиците на София, а теляците ще се спасяват някак по маршрутки и автобуси, а където има и с метро. Да живеят всички далновидни предишни кметове - Янчулев и Софиянски особено.

Смешници.Браво вие открихте топлата вода!

На много малко места може да отпаднат левите завои, просто трябва да се направи адекватен маршрут за продължаване в желаната посока. Проблема с трафика е доста сложен - например бул Васил Левски и бул Патриарх Евтимий са изкуствено намалени с по една лента, като се добавят каращите бавно с цел паркиране, паркиращите и излизащите и средната скорост пада наполовина.. ДА не говорим, защо по дяволите, група катаджии успяват да регулират кръстовищата в младост по-добре от светофарите, и не е ли време да се оптимизира работата на въпросните светофари..

Братя българчета! Моля, плюйте, не се разсейвайте! Как така на нас, великите шофьори, нЕкой ще ни задава правила?! Кои са тея?!

не братко не българите плюваме а софянците отдавна са се преварнали в град даржава та у тая даржава знаеме много и всичко,плюваме всеки де нее от нашите та за туи уставиги те си им е хубаво така и задраствания си имат и спряли коли неправилно бол и всите тарикати у държaвата у тоя град са се събрали!за мен софия отдавна нее град а гето и лошото е че хората свикват с това!а що се отнася до левия завои е време беше да го махнат

По тъпанарското ти изказване си личи, че наистина си селянин, който може да се движи само с колело

пълни простотии. чудят се с какво да се захванат. абе ееее ходете на кръстовищата да ловите назушители,не се занимавайте с глупости

...а паркиралите в пътните платна автомобилчета, на абсолютно забранени места, с подпрели се натях КАТаджийчета, дебнещи нарушители..........кога ще ги махнат.... Сините зони започващи веднага непосредствено до кръстовището.....проста структура от проста хора.... Настройване на светофарите по посока на трафика спрямо часовия диапазон .....Кога?

единствената причина в София да има задръстване и трафик за разлика от други евро градове със същите размери е тва, че всеки си ходи с кола в центъра... безплатно и неограничено... ако 40% от хората, които шофират се качат на градски транспорт тва ше означава сигурно по 2-3 пътника повече на автобус, но трафика ще е на половина по-малък.... знам, че тва нема да стане, щото бг-тата са много специални и са всички родени в ермитажа.... след това на некои му смърдяло в градския транспорт, но същият не усеща, че и в колата, когато е сам също смърди....

Дианабад-Младост, 6 км, 45 мин, това центъра ли е?

ами много от колите, които правят трафика се движат с дестинация към/от центъра....

Малка разлика пич, за разлика от градския транспорт, в колата ми не смърди защото: 1. Къпя се редовно, за разлика от 70% от пътникопотока в единсвения автобус от дома ми до работа. 2. През жегите си пускам климатика, за разлика от многото автобуси на градския транспорт, предвидени за климатизация (т.е. минимални и неотварящи се прозорци), която абсолютно никога не работи.

за тебе може - ти си от специален... не виждам, обаче, кво ти пречи да чакаш 40 мин в задръстване, щом ти е комфортно в колата

И проблема не е че се ходи в центъра, до центъра и т.н., там няма нищо безплатно, а напротив, синя зона и ограничено паркиране.. Проблема е че няма откъде другаде да се премине.. Много от европейските градове имат по два околовръстни ринга, в София няма нито един адекватен!

И забравих най-важното - с кола ми излиза два пъти по-бързо предвижването.. А уж минава през същия трафик, както и автобуса.. Единственият читав градски транспорт в София е метрото и трамвайте с отделено платно! Ако едно от тези двете ми вършеше работа, с удоволствие щях да го ползвам!

ами аки лишиш улиците от присъствието на твоя автомобил, може и да има от къде да минат автобусите... и какво му е платеното на центъра - 1лв на час...

но, естествено, като себеуважаващ се бг ти очакваш някой да дойде и да се погрижи контретно за тебе, да измисли решението така, че точно за тебе да е най-удобно...без да се налага да правиш какъвото и да е усилие, за да подобриш общото състояние, в противен случай мрънкаш настойчиво...

Е, чакай сега!!! Как така всеки ходи в центъра безплатно! А прославутата "СИНЯ ЗОНА"! Нали това и е идеята - да намали паркирането, респективно трафика! Или по скоро при нас си е обикновен РЕКЕТ за шофьорите???

хехе рекет... а твоят тормоз към мене, че си навираш колата на тротоара точно пред входната ми врата къде да го запиша?

Има много ман..ли и мизерия в градския транспорт. преди да си ревнал, червенушко, се повози на 309 от Сточна Гара, привечер.

Как да се вози завалията като е гледал София на картинка..

Прав си за това, но нека се сравни и градския транспорт - нито е редовен, нито е удобен, нито го има в голяма част на центъра .... да се тръгне от там-да се опраи транспорт- и не само в центъра ще се движа с транспорт, а и на всякъде

на телевизионната кула колко ли катастрофи ще се спестат .... затова не мисля че тия тапанари ще махнат левия завои...коi има интерес да не се бласкат?

Изпит по кормуване в София. Курсистката взела теоретичния без нито една грешка - също като мен :-) Спират на регулирано кръстовище с регулировчик в момента. Нашето момиче е първо в колоната. По някое време регулировчикът прави някакъв жест, нашето момиче гаси двигателя, отваря вратата, излиза от учебната кола и......отива при регулировчика да пита защо я вика :-))) Не знам дали е истина, или виц :-) Колкото до въпросните знаци.......ми, аз лично съм ги забравИла вече :-)))))

те регулировчиците в бг така или иначе не ги използват - регулират посредством викове и покровителствени махове на палка и ръце...

като сте започнали да махате леви завои,"онова лявото"което е предвидено за 18.0ш.и него го махнете,ще ни спестите един цирк по-малко. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КАТ са една от най-некадърните структури в тази държава. Точно заради тях България се радва на такива задръствания. Ако се урегулират пътищата по-интелигентно задръстванията ще намалеят на половина. Ненормално е на едно кръстовище да има отделен светофар за завой на ляво, а на друг всички да се юрват едновременно. Ненормално е и точно най-натоварените отсечки да бъдат с едновременно пускане за на право и за завой на ляво. Зелената вълна също не е изчислена, както трябва. Премахването на левия завой е чист лобизъм за петролните компании. Преди люлинския тунел тунел нямаш право на ляв завой , ако се движиш по малкото околовръстно на самия комплекс. Отпращат те точно на девет километра от мястото, където искаш да завиеш. Т.е. задължават ме да направя нарушение. Майната Ви! По-добре си оправете дупките по пътищата! Те са Ваше , а не наше задължение! Точно заради тях стават най-големи задръствания и катастрофи

Да направят същото и на Околовръстното и Симеоновско - сутрин в посока Бояна Младост, на левият завой по Симеоновско се стои по 30 минути, което е смехотворно за едно ново кръстовище!!! Там става уникална тапа между 7:00 и 10:00!

да се махнат те с тяхната некадърност и вълча лакомия

хмм според мен ще има много по голям ефект, ако се махнат паркиралите, и най вече спрелите, на 2 метра от кръстовището, автомобили по улиците, специално в центъра, ще се осбоди поне още една лента, на места две. а иначе каточели не е лоша идея, но да се направи с акъл, там където найстина може.

Не могат да се махнат паркиралите до тротоарите по центъра, защото на Центъра за гр.мобилност ще им секне далаверата със синята зона

не знам дали навсякъде в Щатите е така, но там където съм бил е направено зеления светофар да светва само за едната страна на кръстовището, тоест минават всички коли във всички посоки. Така 4 пъти на нормално кръстовище и след това 5то зелено за пешеходците. Така се избягва задръстване при завой наляво, много по-лесно е и най-важното, няма го варианта колите да завиват наляво или надясно и пред тях да пресичат пешеходци. Тоест така е много по-безопасно. Извод: хората са го измислили, някой само трябва да го направи и тука, толкова много акъл не се иска.

Във Варна има няколко такива светофара. Нямат 5то зелено за пешеходци, но те са малко.

Там има три ленти - по една за всяка посока и средната, в която никой не кара, тя е за леви завои!!! Поне в Тенеси :) Всеки, които иска да завие на ляво, просто отива в нея, пуска си мигача и чака, докато мине. Просто и ефективно. НО НИКОЙ не си и помисля да кара в средната лента направо!!! Защото почти моментално един хубав чичко полицай ти пише един много хубав тикет с едни хубави цифрички вътре, дето трябва да платиш до еди-кога-си. Така трябва да стане и тук.

Сутрин редовно пътувам от Люлин по бул.Сливница, в посока Сточна гара. Един ден на моста на Захарна фабрика гледам как по бус-лентата ми изгря като слънце на хоризонта една патрулка. Нъли тъкмо си изкачих възвишението и те там. Праскат на всеки по един слънчоглед и му вземат 50лв щото карал в бус-лентата. (Сиреч днес и утре работиш за мен). Обаче реших да запомня какво се случва на това място - та нали всеки ден от там си минавам и какво да забележа... Почти всеки ден има някой автобус (или 310 или 309 или 82) който пък не кара в бус-лентата, а си кара в дясната лента като обикновен автомобил, въпреки че бус-лентата е празна! Въпрос: Има ли глобени (професионалисти) шафьори на автобуси дето не карат по тая лента а пречат на другите? И винаги като гледаш светофара по Сливница се оказва че пресечните улички (даже и най-мижавите) са по-важни и натоварени, защото имат по 30-40 сек зелено, докато на булеварда са 20!? Там в КАТ всички ли сте с връзки, че не знаете как да си гледате работата?

е то тва е бг - нарушителя от люлин ше недоволства от работата на КАТ - кво те вълнува къде кара автобуса - той има предимство пред тебе... и защо даваш подкупи????

Умна Главо, като има предимство си има и бус лента и тя не е да стои празна... Като е празна защо да не се използва за нормално движение? А тая бус лента е за автобуси, а не за тикви от КАТ, които я блокират и събират стотинки. най големите задръствания ги правят от КАТ, като се цвъкнат да пълнят бюджета на подобни места ... А да не намесвам и паяците на Паркинги и гражи, които за да вдигнат кола запушват целите улици

шапчовци...

така е докато се взимат хора по роднинска линия в МВР ще бъде така ,половината от тях немогат дадът на вързано куче хлаб камоли името да си напишат или да измислят нещо за да улеснят трафика в София.Много ми е интересно как половината от ,,ушевите,, са минали предварителния изпит на Симеоново като то е почти невъзможно .Кога ще станем една нормална Европейска държава не знам :(((

kgb777kgb

Не ви ли писна да ми триете постовете ??? Да не сте от някое мноого далечно село , че не ви хареса истината ???

Ти па като си от градО, па пак си си се'янин....

Ама тези от КАТ са за уволнение. Защо присвояват първенството на ББ. Той първи забрани левия завой на Раковски и Гурко.

Ха де, откога ви чакам да махнете левия завой не само по пътищата, но и в политиката!

ДА ДОМЪКНАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕЛСКИ МУТРИ В СОФИЯ ЗА ДА РЕШАТ МЪДРО ПРОБЛЕМИТЕ С УЛИЦИТЕ.

Абе по-добре да го махнат от политиката

е време беше да ги махнат и защо само в софия това е наи голямата глупост в организацията на движението в странатани!четири години съм живял в испания и там почти няма кръстовища с ляв завои -хората знаят щом си в лявата лента си за направо и караш бързо без да учакваш някои спрял пред теб-лявата лента трябва дае бърза лента-краино време беше!софянци наистина ще усетят разликата-повярваите ми за доброе