Български роми осъдени за ”съвременно робство” във Франция

Присъди от 4 до 7 г. затвор получиха в Марсилия шестима членове на българско ромско семейство, обвинени в трафик на хора. Заседанието продължило 30 минути.

Обратно в новината

Коментари - Български роми осъдени за ”съвременно робство” във Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне промениха заглавието и написаха, че са цига,,,ни. Пардон - роми.

Ако беше български съд, щаха да кажат, че няма достатъчно данни и доказателства.

А, на туй му викам "ромска" интеграция - равенство пред закона.

значи освен да крадът,ставали и за робовладелци.

писна ми с това "български-роми". искам вече да ми викат "китаиски-българин" ( ми всичко по мен е от китаи -така де) какво българско намерихте в тях ?

паспорти

паспорти-европеиски - нали сме едно ! европеиски роми, или инду-европеици - супер е !

бързо и ефективно.

У нас циганинът смаза с колата си един младеж, но съдиите проявиха хуманност и толерантност, взеха предвид етно-културните потребности на малцинството и наложиха само малка глоба на... застрахователите. На подбудителите за престъплението не дадоха повече от 2 години. А, френският съд проявява невиждана по нашите земи етническа омраза. Циганите от марсилското гето даже не са проявили демократичното си право да протестират пред сградата на съда в защита на братята си и тяхните специфичните културни ценности. Не се чуват евродепутати, министри, шефове на европейски комисии и хелзински комитети, които да изкажат възмущение и потрес от решението на френския съд и да апелират за "справедливост". От ЕК не се отправят закани за санкции и спиране на субсидиите за Франция, поради неспособност на държавата да интегрира европейските граждани.

".... link ....."

Имам качеството, един голям и сложен проблем, да го формулирам кратко и ясно В случая-ЦИГАНИТЕ ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ОБЩЕСТВОТО ИМ ПОЗВОЛИ. Дали ако Хитлер беше жив, те няма да са най-кротките и послушни хора? Че даже при Тодор Живков те бяха такива За какво ги обвиняваме сега тях? Пробвали във Франция българските номера и веднага си получиха заслуженото Не е ли така?

Имал съм сблъсък с унгарски цигани в САЩ. Човече, тия навсякъде където отидат правят ГЕТО!!! независимо от къде са.

Аз

Така е. И това не променя факта, че 99% от циганите са мангали. Моля модераторът да има предвид, че терминът "мангал" няма етническа окраска по никакъв начин, също както трминът "педераст" не е свързан със сексуалната ориентация. Е... това пък не променя факта, че 99% от циганите са мангали, а 99% от гейовете - педерасти. Не е вярно, обаче, че по соца циганите са били по-цивилизовани. Живял съм в близост до циганска махала, та знам - кражби, побоища, мръсотия, шум, смрад... квото и сега. Е... тогава ченгетата побийваха, та се налагаше мангалите (вж. термина) да са по-скромни, но си бяха същите боклуци.

Само да не ги пращат в България за излежаване на присъдите! Тук има БХК, който ще ги освободи, щом стъпят на българска земя.

Няма ги там меверейските им "царе", които да ги "опазват" от държавата. Но пък тук, където за ченгилоагентските им "царе" им осигурява крадене на ток и ограбване на бабички, вече е нанай мъро!

браво бе дир-а. Изтрили сте ми коментара, но все пак сте променили заглавието (след още така като гледам 100-тина забележки). Абе карай и така става.....

Оказа се, че само нашенската Темида е сляпа! То вярно, че сме бедна държава с окайващо здравеопазване, но ако трябва да пуснем по някой смс, че да й съберем пари за една операцийка на очите с цел проглеждане?;о))

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ : ВЪПРОСНИТЕ ЦИГАНИ НЕ СА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ФРАНЦИЯ, ВСЕ ПАК!

Интересно дали нашата прокуратура ще се самосезира и ще разследва как са построили къщата с фонтани и плащали ли данъци?

е тва е европейското законодателство - за половин час - и - айде в кауша! няма права, свлободия, дискриминация!

А във френските медии , ако се въобще се отрази това дело, ще се отрази ли и ясно , че са цинги, а не българи? В България хората като цяло не са расисти. Гледаме хората според качествата им, не според произхода. Но с измислените зап. калъпи и нас ни изкарват същите задръстени от предразсъдъци хора.

За 30 минути, а тука един Киро Японеца ли какъв беше, го хвнаха с оръжия, наркотици и прочее, ма накрая даже и не го осъдиха... Та да беше само той, с мед да го намажеш и с ром да го напоиш.

Първоначалното заглавие на дира дефакто наричаше българите цигани !

бравос на дир-а.взе си поука от нашите критики и поправи наименованията.само така и занапред.казваите нещата с истинските им имена.

Защо там може, а тук не може? защо там може да ги осъждат на затвор, а тук НПОта настояват за условни? Защо там може да им развалята катуните, а тук не????? егати и скапната държава- не иска и няма воля да се справи с циганския проблем

вслушахте се в по-умните-сменихте заглавието.Добре.Сега вече щом са роми,няма значение български или френски са,важното е че са роми.

време е да различаваме цигани от българи, браво, че дира го направи, циганите да бъдат заставени да работят или да бъдат прогонени от нашата страна, защото издевателстват над българите и ги тормозят

Под "роми" имате предвид цигани, нали ?

римляни.

Bell

ХАХА, ЕДНА ОТ НАЙ-ТОЛЕРАНТНИТЕ И ЛЕВИ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА, КЪДЕТО ОБИЧАТ МАЛЦИНСТВАТА ПОВЕЧЕ ОТ РОДНИТЕ СИ МАЙКИ - ФРАНЦИЯ, ИМА ТОПКИТЕ ДА ОСЪДИ РОМИ ЗА ТРАФИК! А ТУК В БЪЛГАРИЯ, ГИ СЪДИМ ЗА КРАДЕНЕ НА КОКОШКИ!

Ами във всяка нормална държава от ЕС ги съдят, само не разбрах, защо да е лява Франция, освен че управлява социалист, който няма нищо общо с нашите комунисти, прекръстени на социалисти (по точно имат много малко общи неща)

Дир-ът имат напредък. Промениха все пак заглавието! Поздравления!

ДО ИНФОРМАТОР-АКО НЕ ПИША РОМЕИ,ДИРА ЩЕ МИ МАХНЕ КОМЕНТАРА!!!

Просто попитах,защото се учудих......

По принцип подкрепям съжденията на мнозинството, осносно неправилното използване на думата "български". Не мога, обаче, да не попитам "българите" (аз също съм такъв по произход и съзнание), по-горди ли сме когато мърши от нашата народност цапат името ни, организирайки банди в Европа за трафик на крадени коли, източване на банкови карти и други подобни мизерии, изискващи по-висока квалификация. Айде да не сме толкова чувствителни, а? Какво правим по въпроса?

нима престъпните дейности за които пишеш, да се извършват само от българи по света. Насякъде има престъпни елементи. Работа на психолозите и психиатрите е да се определи коя е причината за дегенеративността им.

Тази на снимката е румънска циганка.

Банда българи проститутки и просяци? Правилното е български граждани, Дир БГ. Новината е етнически нетолерантна и съдържа език на омразата срещу българския етнос от страна на Дир БГ.

Абсолютно подкрепям!

"Българи"! Роми! Цигани! Мангали.Та те си продават децата! Законен пазар имат за "булки" !-И най малкото не спазване на закона води след се беси лавина от беззаконния .

тези "журналисти"от дир.бг се излагат яко и редовно.очевадна простота.иначе трият коментари за щяло и нещяло.дано се поправят , че и децата им се смеят.

Кажете нещо за "лицемерните" западняци, панелни русофилчета? Това са ВАШИТЕ цигани, хранени с кебапчетата на ВАШИТЕ комунисти по изборно време.

Не бъркай русофилството с БСП-между двете няма никаква връзка. Тази партия е толкова социалистическа,колкото е и Ротшилд. Да наречеш ръководството им комунисти пък e престъпление,което направо си плаче вече за лагер;-).

Нашите русофили са най вече комунисти, така е.

humfry

Каква новина! При нас тези са на всеки ъгъл и всяко кръстовище...

Не са българи, а български граждани! Най-доброто, което държавата може да направи за тях е да дава пари не като помощ, която се изяжда и изпива, а за ОГРАМОТЯВАНЕ и ОБРАЗОВАНИЕ. Помощите да се насочват към училищата, където децата да учат с осигурени учебници и учебни материали. Второ: да бъде възстановена трудовата повинност, където в миналото тези хора научаваха занаят. Другото е преливане от пусто в празно и все по-многобройно безполезно и за себе си, и за обществото население.

ДО ДИРА-КАЗАХА ВИ, ДА СИ УПРАВИТЕ ЗАГЛАВИЕТО.ТОВА НЕ СА БЪЛГАРИ,А ЦИГАНИ-РОМЕИ!!!!

Ромеи???

Къде видяхте-да питам аз-друга нация да се "самобичува" по този начин бе хора??? "Българска банда"......Че има ли значение??Само хора с български паспорти ли вършат такива престъпления????Мърша има навсякъде!!! Къде видяхте италиянски вестник да пише-"с гордост" за Берлускони:-"най извстният педофил и мафиот в света-Наш Министър Председател"??? Или французите,за Строс Кан:-"най "готиният" сериен изнасилвач и ръководител на МВФ-французин!!!" Видяхте ли някъде в Косово:-"ние сме първенците по наркотрафика-и нашият Министър Председател е престъпен боклук"????? Или в Англия:-"първи сме в света по брой малоумници,защото нашите "уважаеми" благородници,се женят за сестрите си"........ Докога ще бъде това?? Изправете се срещу тази пропаганда,и научете вашите деца,че българската история и култура са хилядолетни!!!!!! Не е решение да "мразиш"другия и да си мислиш,че си най добрият-но не е и правилно да се оставиш да бъдеш "смачкан"само и само за да не помисли някой,че си националист(много криво разбрана дума)..... Дайте шанс на тези деца да растат горди-без комплекси.......

Нa върхa нa зaпaднaтa ценностнa системa стоят парите. Кaпитaлизмът и културaтa му рaзвивaт aлчносттa в хорaтa.

Е,сега ще се намери някой,да ти пише,че си "червен",платен от Позитано......

Че това какво общо има с темата за циганите?

И аз , и всички НИЕ - данъкоплатците сме виновни за абсурдите в държавата ни. Докато продължаваме да плащаме /помощи/ за безконтролното ПРОИЗВОДСТВО на бебета от необразовани и мързеливи маргинали, ще продължават да ни третират като най-бедната и нецивилизована страна в Европа. Наложително е да се спрат всякакви плащания от държавния бюджет към необразовани и неработещи индивиди. Виновни са депутатите, които създават закони, толериращи производството на бебета с цел финансови облаги; и като последица - беднотия, простотия, престъпност... Крайно време е да се спрат изцяла всякакви социални плащания, а да се въведе само намаление на данъците за данъкоплатците, отглеждащи деца. Така само данъкоплатците ще бъдат стимулирани да създават поколение, а маргиналите няма да получават пари за безконтролното си размножаване...

Браво 100% подкрепа,но няма да стане, защото нама да има кои да се манипулира и залъгва с кебапчета и 20-30 мизерни лева

ТРЯБВА ДА Е 'ШЕСТИМА ЦИГАНИ С БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТИ'.

Франсета....това не са българи..това са цигани....моля правете разлика..все едно ние да викаме на вашите негри и араби Французи! Правилното определение е "Цигани с Български паспорт"

Онзи, който се справи с циганите ще управлява 100 години. Това не е толкова трудно, достатъчно е да се плати на племенните им водачи да ги изведат от страната, като се откажат от българско граждантво и готово. За 3-4 години и ще се спасим.

Да ама БСП и ДПС нямат интерес, щото това са им избирателите.

ДПС се е справил с тях. Циганите не закачат турци. Е, за наша сметка, но те са ги овладяли и са на път 100 години да управляват. може и 1000.

Спрете да използвате думата "българи", когато става въпрос за цигани. Вие малоумни ли сте?! Когато става въпрос за цигани, турци, евреи, арменци и други различни от чистата ни кръв - това са български граждани, но не и българи.

не се притеснявайте -няма . Западняците много добре знаят,че това са цигани,но така им изнася да ни унижават,защото знаят,че ние Българите сме по-умни,а това не ни е разрешено.

Хайде запирайте ги до живот, та да сме сигурни, че няма да се върнат в България.

Е това е лицето на България- цигани и престъпници, затова не ни искат никъде, трябва да се променят законите в страната, да се спре толерирането на цикганите, и най накрая по добре да се изградят гета за циганите, затворени исамо тези които работят да имат право да напускат гетото, вземете пример от америка от техните гета, нали те са пример

Каква "българска"? - циганска банда е това.

Циганите на България са рушители на държавата, престъпници и стадо. Поведението им е на малумни, недоразвити идиоти. Наличието им по земите ни заплашва нацията и обявяването за расист на всеки, който дръзне да се противи на циганската напаст по същество е предателдство към народа ни. Докато законите не се приложат с пълна сила към тези унищоители на природата, рушители на изграденото с мъка и пот от българите, съсипващи престижа на България , ние няма да стъпим в Европа. И не бива.