Нямало разнобой за минималната заплата

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви, че няма никакви разногласия за размера на минималната работна заплата.

Обратно в новината

Коментари - Нямало разнобой за минималната заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо от парламента не решат на всички от пленарната зала да им дават 11 заплати и едната да допълни ниските заплати от 240 до 300 лева поне.

нито на правителството му пука за електоратани на некаквиси наричащи се синдикати

Нямат интерес да вдигнат минималната,защото повечето фирми са на червената мафия.Всичко е псевдо в тази страна.Минимума трябва да е поне 700лв. и то за чистачка и така нагоре.

Имат интерес и то многомилионен интерес.Кой мислиш че ще спечели от вдигането на МРЗ,нарочно не питам кой повече ще спечели защото 30лв. е нищо и с тях и без тях.Тази червена мафия ще прибави 25-30млн. към сметките си от вдигането и.

Мамка ви и Младенов и Дянков,нали потребителските цени са на нивото на същите в ЕС!Защо и заплатите не са поизравнени или минималните дори да са на 50%?Мамицата ви и политически феодали,как да живее българина и да се възпроизвежда при този геноцид,който му прилагате!Това живот ли е бе мамка ви!

МРЗ трябва шоково да се вдигне. Трябва да е поне 500 лв. Това е мнималната издръжка на 1 човек в БГ. Той отново ще е много беден с такава заплата, но ще може да живее достойно. 270 лв. е смешна цифра. Тя не осигурява възпроизводство на работната сила и води до пълна деградация. След като сме в ЕС и цените на стоките и услугите са изравнени, то най-после и цената на труда трябва да се изравни.

Tези с ниските заплати никой не ги базари за слива освен по избори затова докато сме глупави да ги избираме без право да ги измитаме при неизпълнение на обещанията ще ни е такъв живота

че трябва-трябва,две мнения няма,обачееее...знаеш ли колко работи са навързани с тая мрз? просто всички осигурителни прагове трябва да се преразгледат,иначе всичко що е дребен бизнес ще фалира! а знаеш ли и колко ще се вдигнат заплатите на депутати и министри(да са само те)

Ами той повечето фалира,другата част до нова година ще е капо!! След това ,нови ята безработни,пък мин.заплата и 500 лв. нека да е!!!!

То хубаво звучи, но подлог няма в това в повечето ти предложения. "трябва да се вдигне заплатата...", "трябва да се направи това...". Не разбрах кой трябва да направи тези неща?

Мисля, че е ясно. Това трябва да се направи от правителството и от парламента. Ние трябва да ги накараме да го направят, защото до сега се смениха много правителства, но по въпроса за цената на труда всичките са еднакви. Просто се правят, че не забелязват огромната разлика с ЕС.

Това ваше предложение, колкото и да изглежда логично и наложително никога няма да се случи по една единствена причина и тя е следната, че министри, шефове на браншови организации, шефове на синдикални саюзи са фактически най-крупните работодатели. Та нали големия бизнес в страната се държи точно от хората, които уж се борят за благоденствието на народа и съответно техните разходи, които предстои да се увеличат с нарастването на МРЗ ще са за тяхна сметка. Докато мулти милионери преговарят за МРЗ, тя никога няма да достигне до нормални размери. Колкото по-рано се проумее това, толкова по-скоро има шанс заспалия български народ да разбере, че никой не го е еня за него. Нито политици, нито работодатели имат интерес хората да са богати и да живеят нормално, защото тогава би било трудно да ги маниполират.

Дамян

Не е ясно кой трябва да проумее но според мен са тези мултимилионери.Вдигането на МРЗ по никакъв начин няма да увеличи разходите им,но виж приходите им рязко ще скочат.Ако един човек работи на МРЗ той не успява да си плати сметките,да си обслужва заемите и така нататък.Повишението ще отиде на 100% в джобовете на мултимилионерите след като бедняците си платят всички дългове или поне закъдето им стигнат тези30лв.