Четири мерки срещу високите сметки за парно

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е предложила на служебния министър на икономиката и енергетиката Асен Василев четири конкретни мерки, които да гарантират реален отчет на използваната топлинна енергия от абонатите на "Топлофикация София".

Обратно в новината

Коментари - Четири мерки срещу високите сметки за парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е поредната гавра на властимащите с неравностойно поставените спрямо монопола потребители! Надявам се в Икономическото Министерство да има достоен отпор на тези предложения, защото те са тотално незаконосъобразни! Госпожата, толкова явно е застанала на страната на КРАДЕЦА, че ми е жал за нея от тази тотална арогантност и некомпетентност по тези проблеми на обществото! Явно времето работи за протестиращите и за тези, които ще бъдат ШУТИРАНИ от живота ни!!!

Решението е изключително просто. Такса сградна инсталация = 0, премахва се! Слагат се истински топломери на всеки прикачен, недемонтиран радиатор. Сключват се индивидуални договори за ВСЕКИ РАДИАТОР. Продажбата на топлоенергия става именно по ИНДИВИДУАЛНИТЕ ТОПЛОМЕРИ на ВСЕКИ радиатор. Загубите в абонатната станция, сградна инсталация и прочие остават за сметка на Топлофикация! За топлата вода - водомери, които се въртят единствено когато температурата на водата е равна или по-голяма от 50 градуса! Заплащането става като всеки отчетен кубик се умножава по специфичните киловатчасове за подгряването и от 10 до 50 градуса, тоест грубо около 40 киловатчаса на кубик. Ако има загуби от циркулация - са за сметка на топлофикация. Забубите в Абонатната станция и градската улична инсталация и сега са за сметка на Топлофикация по закон. Следователно и сградните загуби следва да се причислят към нея. Така последната ще има интерес не да чупи прозорците в мазетата, а да обновява и оптимизира цялата мрежа, ако иска да доставя с минимални загуби. Ако желае може да инвестира и в хоризонтални развивки. А абонатите ще бъдат отчитани и фактурирани по реално потребена и индивидуално отчетена енергия, без да заплащат чужди загуби, чужди кражби, данъци заради съседи и заради партийните лобита и мафия. Нужна е проста законодателна промяна и проблема е решен веднъж за винаги в унисон със Законите на ЕС, Третия енергиен пакет, и Конституцията на РБ.

Идеите ти са страхотни, но цената на мегават няма да е 100 лв. И на бедния и вечно недоволен българин пак ще му е скъпо и няма да плаща. Българина е просто човеченце, и не вдява, че услугата на топлофикация е масова. И за да е евтина, трябва да я ползват повече хора. И да не се краде. Най-големият проблем са съседите, които крадът.

Тeзи кукли на конци защитават само частни олигархични и мутренски интереси! В България институциите са завладени в такава степен от частни интереси до степен на самозаличаване. Всички политически партии и лидери, кметове, съдебна система, държавна администрация и докопали се до власт и служба просто изпълняват частни поръчки и прикриват с празни думи и обещания институционалното си безсилие!

Има ли поне един НОРМАЛЕН в тази Община??? Другаркооо Фъндъкова, ти си тотално ОРЕМЕНЕНА и ОБСЕБЕНА от КРАДЛИВИТЕ схеми на мафията Топлофикация, това го доказваш сега пак за пореден път! Кажи ни само каква е твоята далавера, за да узаконяваш отново КРАЖБАТА? На ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ по закон имат право всички потребители! ЕХ, каква е таз държава щом закона не е върховен за такива и като теб??? ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА, за тези слуги на мафиотите само смърт чрез обесване!

БРАВО Т-ЖА ФАНДЪКОВА! зАЩО СЕ ПРАВИШ НА УДАРУНА? ВСЕ ОЩЕ ЛИ НЕ СИ РАЗБРАЛА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС? С ФОРМУЛИРАНИТЕ ОТ ТЕБ ИСКАНИЯ ТИ ЗАПАЗВАШ СТАТУКВОТО И ОЗАКОНЯВАШ КРАЖБИТЕ НА ТОПЛОЕНЕРГИЯ. ПОВЕЧЕ ОТ 90% ОТ АБОНАТИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ИМАТ ВЕРТИКАЛНА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА СИСТЕМА. ПАК ЛИ АБОНАТИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ НА КРАДЛИВИТЕ. ДОСЕГА ТОВА БЕШЕ ЗАКОН. ТОПЛОФИКАЦИЯ ВЗЕМА ТОВА КОЕТО И Е НЕОБХОДИМО ОТ ПЛАЩАЩИТЕ. жИЛИЩНИТЕ БЛОКОВЕ НЕ СА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА. ТАКИВА ДОГОВОРИ СА НЕЗАКОННИ./ О О ЗАБРАВИХ, ЧЕ ПЛЮЕТЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ/. ПИТАМ: НА КАКВО ОСНОВАНИЕ АЗ ДА ПЛАЩАМ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ ПОЛУЧАВАМ? тОВА Е ПРОБЛЕМ НА ТОЗИ КОЙТО ДОСТАВЯ СТОКАТА!

И ФАНДЪКОВА ЗАПОЧНА ПО "ДЯНКОВСКИ"!!.ИСКАНЕТО ЗА ПЪЛНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАКСИ ТИП "СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ"Е ИСКАНЕ ЗА СВОБОДА ОТ ГРАЖДАНИТЕ.ТОВА Е ИСКАНЕТО ПОЧТИ ОТ ВСИЧКИ ВКЛ. И ОТ НЕЙНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ.ДА СЕ ПРАВИШ ,ЧЕ НЕ РАЗБИРАШ Е ОПАСНО И ОЗНАЧАВА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА ТЕ ПОСТАВЯТ В РЕИТИНГА НА:ДЯНКОВ,СОФИЯНСКИ, КОСТОВ,ЦАРЯ и т.н...МОЖЕ ДА НАПРАВИ 100 КРЪСТОВИЩА,НОВО МЕТРО....-НО ВСИЧКИ ЩЕ Я ПОМНЯТ, ЧЕ НЕ ПРЕДЛОЖИ ПРЕМАХВАНЕ НА ТАКСАТА.НИЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ ЕКСПЕРТИТЕ-А ОТ ТОВА КАКВО ТЯ ЛИЧНО КАЗВА И ПРАВИ.А "4" -те"ПРЕДЛОЖЕНИЯ" НЕ РЕШАВАТ НИЩО-ТЕ ЗАПАЗВАТ СТАРОТО ПОЛОЖЕНИЕ.УТРЕ ВСИЧКИ ЩЕ Я ГЛЕДАТ И ПОМНЯТ КАТО СЪУЧАСТНИК НА МАФИЯТА.ВСИЧКИ ВКЛ.И ТЯ ПОМНЯТ , ЧЕ СОФИЯНСКИ ПРОДАДЕ СОФИЯ ВКЛ.ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ГРАДСКИТЕ КЛОЗЕТИ.Е ЗА В БЪДЕЩЕ ВСИЧКИ ЩЕ Я ПОМНЯТ С ЗАПАЗВАНЕ НА ТАКСАТА.

Топлината от сградната инсталация остава в сградата. И живеещите в тази сграда се "облагодетелстват" от нея. Кой тогава да заплати тази топлина?

какво ти е обективното...99 % са против сградната инсталация само ти се намери и г-жа Фандъкова да смятате обратното жалко...

ТОВА Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ СА "МЕРКИ".ОБЯСНЯВА ИМ СЕ МНОГОКРАТНО,ЧЕ ПРИ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ИНСТАЛАЦИИ Е НЕОБХОДИМО: 1/ ВЪРХУ ОТКРИТИТЕ НЕИЗОЛИРАНИ ЩРАНГОВЕ ДА СЕ СЛОЖАТ "РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ 2/ ДА СЕ РАЗРАБОТИ МЕТОДИКА ЗА ИЗОЛАЦИЯ АКО АБОНАТА ЖЕЛАЕ 3/ТОВА ПОЗВОЛЯВА ПРЕМАХВАНЕ НА ТАКСА" СГРАДНА МОЩНОСТ"-консумиращ плащаш .4/ ТОГАВА ВСЕКИ МОЖЕ ДОБРОВОЛНО ДА Е "АБОНАТ".РАБОТАТА Е ТЕХНИЧЕСКИ ИЗПЪЛНИМА И ПРОСТА.НО РАЗГОВОРА СЕ ПОВТАРЯ КАТО РАЗГОВОР МЕЖДУ ГЛУХОНЕМИ.КЪДЕ СА "КАПАЦИТЕТИТЕ"ОТ ТЕХН.УНИВЕРСИТЕТ.ОТ ТАКИВА "КАПАЦИТЕТИ" СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.

Идеята да се изолират общите части е супер-адекватна. Но тези общи тръби, минават през жилищата на куп "бай Ганьовци". Мислиш ли, че след това те няма да свалят изолацията? След като в момента крадът, пак ще крадът. За мен решението е едно единствено - тръбите вън от жилищата. А ако минават през жилищата - да се плаща такса "сградна инсталация". В моята баня, минават 2 тръби по 4 см. и температурата там не пада под 23 градуса. Т.е. тръбите топлят. Кой да плати тази топлинна енергия? Аз я потребявам - аз ще я платя.

Г-жа градоначалничката не е наясно или се прави на неразбрала, пак да е в услуга на крадеца-Топлофикация! ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ ДА БЪДАТ за всеки потребител на услугата парно!!! Защо само за хоризонталната инсталация? След като се правят половинчати неща, ще се съдим госпожа!!! НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА УСЛУГА, КОЯТО НЕ ИСКАМЕ ДА ПОЛЗВАМЕ!!!ВИЕ ни налагате да плащаме на КРАДЕЦА и то НАСИЛА, е хайде вече да си е..те Майката мръсна долна!!! Ще видите пари НА КУКУВ ДЕН!!!!!!!!!

ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ Е НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ФАНДЪКОВА. ЕДНА МАЛОУМНА УЧИТЕЛКА ПО РУСКИ!!! МАХАЙ СЕ С МИР. ИМАШ ВРЕМЕ ДО НЕДЕЛЯ!!!

КАК ДА ОТПАДНЕ БЕ, НАГЛЕЦИ КРАДЛИВИ, КАТО ОТ.ИНСТАЛАЦИЯ МИНАВА ПРЕЗ ВСИЧКИ МАЗЕТА, ТАВАНИ, АПАРТАМЕНТИ И ТОПЛИ ? !

да те стоплят на капъкуле, па тебе! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сгр. инсталация е зазидана в стените с хоросан и не топли, а пренася топлоносителя към радиаторите. Ако топли, сложете и индивидуални топломери, за да се измерва колко точно топли, за да може реално да се заплаща точно колкото топли, а не по измислени "схеми" и Далавери.

А бе тая Кума Лиса какво се прави на луда, че не разбира какво искат хората! Май иска следващия протест да помете и нея?

Сградна инсталация трябва да отпадне, тази инсталация е собственост на собствениците...Тсплофикация да ни плаща наем за ползване на нашата собственост от която трупа печалбата си.Цялата система на отчитане е сгрешена...по закон са задължени да сключват индивидуални договори ...сключват ли ...

Но индивидуалните договори, не трябва да са насилствени по силата на нагласен закон, а напълно доброволни.

 

Погрешно написах минуса , вместо плюс

Исканията ти са популистки, предполагам че нямаш и втори завършен клас. Като не искате парно във вашата сграда - подайте молба и го спрете. Ама трябва да се болшинство ;) Сградна инсталация НЕ ТРЯБВА да отпада. Но трябва да се отстранят съседите-крадци. И тогава ще сте като в моя вход - прилични сметки, топла сграда, жилищен комфорт.

Сградната инсталация отпада изцяло. Това ще стане за сметка на това, че абонатите няма да искат топлофикация да им плаща наем за ползването им. В противен случай - според ЗУТ, се очредява вещно право на възмездно ползване и ТС да плаща наем или да си изгражда собствени индивидуални инсталации за достъп до абонатите и.

Vibudhi

Пълна подкрепа на kgb777kgb:"Не сте схванали правилно ПЪРВАТА голяма измама ! Я ми кажете кой от вас има документ от топлинния счетоводител как е настроен уреда с който ви отчитат радиаторите ??? Когато поисках да ми напишат за каква максимална мощност е настроен щяха удар да получат !!! Нещата са прости , настройват ви уредите за 2-3-5-7-10 киловата мощност и дори едно малко радиаторче с 5-6 ребра ви отчита като , че имате 30 ребра , алуминиеви и топлите 100 м2 помещение !!! ВТОРАТА голяма измама е сградната инсталация - тя НЕ може да излъчва повече от един отоплителен уред , ама като си сметнете сметките ще видите , че тя е излъчвала топлина колкото няколко радиатора !!! И естествено ТРЕТАТА голяма измама е с енергията за подгряване на топлата вода !!!

Сключен договор с абоната и топломер на входа на инсталацията /както водомер/, не на радиатора /това не е уред за измерване постъпила топлинна енергия, а стаен термометър със странни параметри/ , останалото е не законно и не реално.

По този начин ще се пеши и проблема с кражбите, както от съседи, така и от Топлофикация. Въпрос на желание е, всичко да е законно.

КАЖИ ФАНДЪКОВА??Боклука"РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ" върху радиатора служи само да Ви го продадът.Той не минава ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА МЕТРОЛОГИЧНА ПРОВЕРКА задължителна за уреди и теглилки.ЗНАЧИ ЗАПЛАЩАНЕ ПО НЕГОВИТЕ ПОКАЗАНИЯ Е НЕЗАКОННО.Освен това няколко такива уреди поставени при еднакви условия(напр.заедно върху един радиатор) показват различни показания с разлики до 20-25% средно.Това е основата за идеята "СЪСЕД -КРАДЕЦ"-разлика в сметки за едно и също количество топлина достигат 50-60 %.ОБИКНОВЕНИ МАФИОТСКИ ИСТОРИИ-ТОВА Е УСТРОЙСТВО КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ МЕТРОЛОГИЧНА ПРОВЕРКА-НЕ СТАВА ЗА ИЗМЕРВАНЕ И ЗА ПЛАЩАНЕ.КАКВО ЩЕ КАЖЕ ФАНДЪКОВА.

Много думи, малко работа...Този Общински съвет не взе ли решение поне да отпаднат лихвите по прогнозните сметки? Фандъкова лично лансира тази идея. Идете да платите стари сметки и ще видите как е на практика...

Така е според търговския закон, когато осъществяваш търговска дейност на територията на чужда лична собственост си длъжен да заплатиш наем. А за принудителното плащане на нещо, което не ползваш има други закони от наказателното право, рекета е сериозно престъпление. Да не говорим, че този закон за енергетиката е невалиден, защото нарушава Конституцията, като погазва човешките ни права, а и правата на потребители, което е залегнало в Европейското законодателство. Не знам какво още чакаме, та не осъдим тази държава, едва ли съдебен иск от милиони домакинства ще бъде пренебрегнат в Европа.

иАбе, пичове организираите една голяма стачка срещу тая ТоплоНЕфикация и да ги ликвидираме тези мерзавц

Тая фандъкова ни прави на маимуни,тази такса зградна инсталация да се премахне ,нещо което преминива през имота на хората трябва да се заплати от топлофикация не обратното,това е незаконна такса,има топломер заплаща се по неговите показания и нищоо повече.

Дойдохме си на думата... Значи вие искате парно, евтино, но без да ви касае ДАЛИ КОМШИЯТА КРАДЕ? Е, няма как да стане, никъде по света не става така! Напротив, КРАДЦИТЕ ги линчуват! Ама така линчуват и КРАДЦИТЕ В ПОЛИТИКАТА! И ЛЪЖЦИТЕ! А тук? Избираме ги от 1989 г. ПОСТОЯННО! Ето сега, например, КРАДЦИТЕ от БСП-то обещават 40% увеличение на доходите... Мръсна уйдурма! Но как реагира електората? Радва се!!! Разбра ли сега защо е такова дереджето???

Нека не забравяме, че олигарсите от ГЕРБ преди 4г. обещаваха същото и дори повече. БСП ги знаем, за тях никой няма да гласува.

да оценявам хора с разнопосочно мислене!В случая- първото ти изречение, че и Герб са обещавали в повече, от колкото могат да направят - е за оценка -"плюс"! Доказана безспорна истина! Но, втората ти мисъл е погрешна и е за "минус "!Ти - може да не гласуваш за БСП, което е нормално, но нямаш ясна преценка за реалностите, за мисленето на другите, а правиш изявление от името на всички, че никой няма да гласува за БСП! Това е грешно! Затова не ти поставям оценка!

Не четири, а четиридесет да предложат сега, е все тая. То цялото управление на ГЕРБ и всички негови представители доказаха, че могат да мислят и действат само първосигнално!! Удариш ги - пазят се, изгориш ги - духат, напънеш ги - нагъзят се!!! Сега, след като народа излезе на улицата - предлагат мерки?!?! А досега какво правеха? Високомерно не ни обръщаха внимание, вкараха ни в пълна нищета, изядоха ни парите, та посегнаха и на спестяванията, и на готово заварените парични резерви.... А сега ще ми се правят на месии с някакви си предложения. Забележете! Предложения, а не решения! Ама тези решения в полза на народа немогат да вземат!! Включително и Фандъкова! А бе, я да си ходи и тази фигурантка!!!!!!!!!!!!!!!!

Като гражданин, който е гласувал за Вас ПРОТЕСТИРАМ срещу КРАДЛИВАТА Топлофикация - София и нямам нищо против жената, която идва да записва данните от водомерите да се уверява, че НЯМАМЕ радиатори и не крадем от съседите си . Г-жо Кмет на София, Моля Ви, публикувайте колко данъкоплатци са се отказали от крадливата... още Топлофикация - София . Моля Ви ! Бъдете здрава !

Лъжеш, КОМУНОИДЕ, ти си гласувал за ЧЕРВЕНИЯ КОМУНОИД, КАНДИДАТЪТ НА БСП!!!

"Това според кмета може да стане чрез отделянето на сметките за топлата вода от сметката за отопление, като се монтират измервателни уреди, които заедно с водомерите да измерват точното количество топла вода, което се използва от хората." - ТАЗИ ЖЕНА НЕ Е ЛИ ВИЖДАЛА ВОДОМЕР ЗА ТОПЛА ВОДА??? КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СИ НА ТАКЪВ ПОСТ И ДА ГОВОРИШ ТАКИВА ГЛУПОСТИ!!! СЕГА ПАК ПРИЯТЕЛСКИ ФИРМИ ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ НАГЛАСЕНИ КОНКУРСКИ, А НИЕ ЩЕ СЕ БРЪКНЕМЕ ЗА "НОВИ", НЕВИЖДАНИ ДОСЕГА УРЕДИ, ТАКА ЛИ?

Става въпрос за "контролен" топломер на кръга за подгряване на топлата вода. Отнесен към показанията на водомерите за топла вода ще дава ясна представа за това потребление на топлинна енергия. Друг е въпросът как ще се стиковат периодите на отчитане на всички уреди и това да става ежемесечно. Ще е необходима цяла армия отчетници на която пак ще плащаме в сметките.

Няма друга по- четяща се рубрика и затова перкам тук! Има ли големи пичове във форума??? За сега не виждам!

Топлофикация се ползва от панелните апартаменти обикновено в крайните квартали.А там живеят обикновени хора с ниски доходи.Те няма как да плащат.Плащат само тарикатите, които крадат парно.Следователно Топлофикация да фалира и да освободи тези хора от това Робство.

Плащат само тарикатите, които крадат парно??? Какъв им е тарикатлъкът тогава, щом си плащат?! И какво крадат, щом го плащат?!

Екс депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова за пореден път демонстрира благополучието, в което тъне като бивш вече председател на Правната комисия към 41-то НС. След като цяла България разбра колко добре си живее нейния домашен любимец, днес по време на внасянето на документите за регистрация на ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори в ЦИК, тя демонстрира своя чисто нов айфон последен писък на технологиите. По впечатляващото обаче е, че той е прекалено екстравагантен за огромните габарите на герберката тъмно червен, на големи бели точки. Фидосова определено има афинитет към червеното, тъй като и предишния й мобилен телефон, който показа в кулорите на парламента през май миналата година, беше в същия цвят. Депутатката от ГЕРБ бе обзаведена и с червена голяма терто слушалка, включена към GSM-а. С него Фидосова потуши скандал между ГЕРБ и БСП

Абе антикомунист, ти какво искаш? да сме всички равни? абе ти да не се окажеш комунист?

А ти не си от БСП,а от другото БКП-ГЕРБ.

А, ако ще сме равни по килограми мас, ни щъ-ъ! Но, ако сме равни по ай-фони, бива!

А знаеш ли клекалото на тоалетната чиния с какви размери е? Като диаметър на варел вероятно и може би е усилено..

Г-жо Фандъкова, защо инкасаторите на Софийска вода не проверяват имотите на отказалите се от Топлофикация ? Всеки месец инкасатори на Софийска вода влизат в имотите на софиянци и записват показанията на водомерите. Изграден е минимум доверие . Като гражданин, който е гласувал за Вас ПРОТЕСТИРАМ срещу КРАДЛИВАТА Топлофикация - София и нямам нищо против жената, която идва да записва данните от водомерите да се уверява, че НЯМАМЕ радиатори и не крадем от съседите си . Г-жо Кмет на София, Моля Ви, публикувайте колко данъкоплатци са се отказали от крадливата Топлофикация - София . Моля Ви ! Бъдете здрава !

проверява на 3 месеца! Вие явно и това не знаете! Освен това приемат самоотчети и се изисква поне веднъж в годината да бъдат допуснати до водомерите, което определено е добре за работещите, които не могат да си позволят отпуск всеки месец, необходим за "обслужване" на топлинните счетоводители! Не че Софийска вода са ми симпатични (и там си има проблеми), но поне не събират (все още) такса за отчитане на водомерите!

А пък аз предлагам да се спре изобщо парното - тогава няма да има сметки изобщо, просто хората да ходят с терлици в къщи и да се завиват с родопски одеала. Какви са тия изгъзици като парно. Кой в 21 век ползва парно. Никой.

наистина,защо ПРЕМАХВАНЕТО НА ТОПЛИННИТЕ ПОСРЕДНИЦИ не е в предложените мерки,ЗАЩО????

Фандъкова, вземи мерки и срещу циганската престъпност, заради която си отиде един Иван Калмуков!

5 Мярка Който иска с парно да се грее който не иска вън крадливата топлофикация от апартамента ми и Валката в пандиза.

Аз предлагам една много елементарна мярка срещу високите цени на парното. Разкарайте топлинните счетоводители. Цената автоматически пада с 50%.

Какво ви е виновна Фандъкова за парното?

А защо ни я тикат тогава?

Фандъкова е кмет и като такава носи 100% отговорност за предприятията - общинска собственост, каквото е и "Топлофикация София" ЕАД... Така, че да си оправя бакиите!!! И като толкова я пазиш Данчето, сърди се на Боко, защото като беше кмет, прехвърли собственността на "Топлофикация София" ЕАД на държавата, а като стана премиер - върна я на общината. Няма да се занимава с глупости, я! Та той е велик държавник, кви са тия дребнотемия, дето ще му тазвалят хатъра! Боклуци ГЕРБ-ави!

В неделя пак ще има протести в София. Този път с искане за оставката на Фандъкова. Неделя от 11:00 пред общината. Елате всички да изгоним крадливите гербери от столична община.

оолллееееей няма го бате Боко да ме пази ,ами сега ??? плаче Данчето горчиво ,пък и с даскалския ум нищо не мога да реша не разбирам от нищо, не мога даже да мисля-продължава да ридае Данчето

krassikat@

КОМУНОИДИТЕ СА ИДИОТСКА, ЛУМПЕНСКА ПАПЛАЧ!!!

Искам само една мярка - увеличение на доходите в България!!!

Хващай се да работиш тогава!

Докъде я докара с тази работа? Я се похвали.

Колко струваш?

Др. Фандъкова, отиди си преподавай руски език и не се занимавай с неща, които са доста сложни за теб и съветниците ти. Не може да сме заробени цял живот за "Топлофикация". Всеки трябва да има совободата да избира как да се отоплява. Не може да плащаме огромни суми за нещо, което не ползваме и не желаем да ползваме.

Предлагам да се въведе отново софийско жителство и всичките провинциалисти да се прибарат по родните си места.На 65 год.съм и си спомням,колко чиста беше София,колко интелигентни хора се срещаха по улиците.В София се допускаха само хора,които имаха работа тук,а не куцо сакато,извършило някъде престъпление свободно да идва в столицата за да се укрива,да краде,да плюе по улиците,да си изхвърля боклука от прозореца.Толкова селия в този град аз не помня.ИСКАМЕ СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО!!Скоро ще има 6 почивни дни.Всички ще се изнесат по родните места.НЕКА ДА ЗАТВОРИМ ВСИЧКИ ВХОДОВЕ КЪМ НАШИЯТ ГРАД!!!Да викат,да безделничат,да си управляват по родните места.КАЗАХ!!!

Ад съм на 40, но също помня! Чистота, цветя и усмихнати хора!

има усмихнати, даже нахилени !

+300 !!!!!

АЗ ПРЕДЛАГАМ СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ДРУГ ГРАД.ЗА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА КОРУПЦИЯТА.

Само не забравяйте да си вземете администрацията и депутатите!

Имам любима песен"ДВАПЪТИ ПО-ХУБАВА,КОГАТО СИ ОТИВАШ"От кога чакам да не паркираш пред родният ми дом,да не йекаш и мекаш.Изнасяйте се.Много важно,че столицата ще се казваПЕРНИК/примерно/Простор,чистота,метро,спокойствие..ДАНО,ДАНО,ДАНО /Б.Карадочева/

Вместо "софийско жителвтво" трябва да "искаш" СОЦИАЛИЗЪМ....

Сакаш, бате, ама нема как да стане. По международни конвенции всеки има право на свободно придвижване. То София се наводни по времето на софийското жителство и не бяха много образовани хората, дето бачкаха на непривлекателни работни места. И за да получат по една панелка кандидатите за софийско жителство, и кореняците бяха натикани също в панелките. И най-много искат софийското жителство точно тези, дето дойдоха от .... и техните потомци съответно. На мен не ми пречи кой откъде идва, а как се спазват правилата и законите

Ааа не само софииско жителство, ами и Пловдивско и Буркаско и Варненско или Велико търновско! Абе въобще да се въведе жителство! И какво мислиш ше стане като се въведе такова чудо!? Те и сега младите бягат извън БГ пък ако се върне и жителството само си представи как някой млад се бори за софииско или друго жителство или отива да бачка в париж лондон или Ню Йорк! Не че съм против тези жителства първо малко требе да се помисли!

Ако има работа навсякъде в страната, никой няма да тръгне да се мести в София, това вдява ли ти го кратуната? Да не мислиш, че някой иска да си зареже възрастните родители на 500 км. просто ей така?

няма пък кадри, защото всички все в Сф се натискате да идвате! Знам за поне 2 завода с чужди инвеститори, затворили поради липса на кадри! Ама де такъв просперитет да се разходиш на Витошка по джапанки, а?!

ПРЕДЛАГАНИТЕ МЕРКИ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ.АКО ГОСПОЖА ФАНДЪКОВА НЕ Е СПЕЦИАЛИСТ ПО ТОПЛОТЕХНИКА НЕКА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИ.В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ ЧЕ ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО ЗА МЕГАВАТЧАС ТОПЛОЕНЕРГИЯ ТРЯБВА ДА Е ЕДНАКВО ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.ТЕЦ С ПРОТИВОНАЛЯГАНЕ ДАВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПО ЕВТИНА ТОПЛОЕНЕРГИЯ ОТ ТЕЦ СПЕЦИАЛНО СТРОЕНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПАРА.

kgb777kgb

Не сте схванали правилно ПЪРВАТА голяма измама ! Я ми кажете кой от вас има документ от топлинния счетоводител как е настроен уреда с който ви отчитат радиаторите ??? Когато поисках да ми напишат за каква максимална мощност е настроен щяха удар да получат !!! Нещата са прости , настройват ви уредите за 2-3-5-7-10 киловата мощност и дори едно малко радиаторче с 5-6 ребра ви отчита като , че имате 30 ребра , алуминиеви и топлите 100 м2 помещение !!! ВТОРАТА голяма измама е сградната инсталация - тя НЕ може да излъчва повече от един отоплителен уред , ама като си сметнете сметките ще видите , че тя е излъчвала топлина колкото няколко радиатора !!! И естествено ТРЕТАТА голяма измама е с енергията за подгряване на топлата вода !!!

в някои месеци ми греят за 50-55 лева. И аз мога да си я загрея за тия пари.

Отдавна съм те признала kgb777!!! Идея можем ли да направим нещо? Че аз с непуснати радиатори и с тръби минаващи под настилката на пода ми, вече съм към 300 лв сградна инсталация за тази година, а последната сметка не съм я получала все още! Благодаря!

kgb777kgb

Да може ! Документ за максимална мощност на уредите - така не могат да отчитат че конкретния уред е изразходвал топлина като за половин блок ! Конкретен процент за сградна инсталация , не по-висок от определена мощност / за различните сгради ще е различно / Отделен водомер за топлата вода в абонатната и максимално възможно количество енергия за подгряване на 1 м3 вода !!!

Много глупости си написал! Как няма да получат удар, след такъв малоумен въпрос!!! На друго място е заровено кучето. Преди шест години целият вход се отказахме от услугите на Топлофикация София.

Фандъкова и герберите трябва да бъдат спрени, преди да са нанесли непоправими щети на БСП! Спряха Белене, които щеше да ни храни 40 години! Махнаха посредниците на газта - 220 милиона евро годишна печалба замина завинаги.. Сега на последната ни Златна кокошка посягат - Топлофикация и Топлинните ни счетоводители! Другари, спрете ги!

само да си намеря чеенето и да разбера кой ми скри патерицата - и ТРЪГВАМ!

А може би е по-просто да се приеме закон, позволяващ даден абонат на Топлофикация да има право НАПЪЛНО да се откаже от услугите й, без да плаща нищо.

Защото знаят,че от 400 000 потребители ще остаенат 4 000-може и по-малко!

Как се сетихте за ,,мерките",които ,,трябва" да се вземат за намаляване цената на парното?Народът скочи и вие сте готови на всичко само да останете по местата си.Знаели сте ,че може ,но чакате до последно.А..тоя номер с ,,кражбите" не минава.Ако се крадеме помежду ни вие си взимате парите от показанията на общия топломер и не губите нищо. Губи някой от нас/съседите/.Вальо топлото си го развева из София .Ето от такива като него губим ,но той е с вас. И най-вече махнете тази учителка .Няма дори визия камо ли компетентност за кмет на столица. Тук трябва инж,икономист или юрист за поста .Това не е като да носиш тебишира .Може да е добър учител ,но е за училището,но там заплатите са ...

Ало, мекащият, "крадемЕ" можеш да си го мекаш разговорно. Но не го пиши, че показва колко си неграмотен. А за краденете - ами не се крадете!

moket1

Козметика, общи приказки, реално действие до момента никакво. По въпроса за сградната инсталация - подписалия договора при нас казва "Аз съм подписал сградна 10 %, не може да е повече". Как да не, като беше към 40 %. ОК, решаваме вътрешно, намаляваме дела сградна инсталация, абе направо на 0 ще е. Оттам обаче какво става след като ни е константен разхода на общия топломер - качва се цената на единиците, минаващи през радиатора. Елементарно Уотсън. След първия такъв сезон, при който потребяваме същото количество енергия, но разпределено на още по-малко хора и двойни сметки, то увеличаваме дела на тези, които не ползват парно. Оттам още повече качваме цената на ония единици и идваме до момента всичко да се грее на ток. С него, както вече е ставало дума гръмва инсталацията и всички дружно се връщат към Топлофикация. Риторичен е въпроса защо законово е премахнат шанса да се върнем на кубатура и да не плащаме на т. нар. счетоводители. Тогава свалените радиатори ще се върнат по местата си, даже ако може и по два на щранг ще се закачат, нали е на кубатура.По отношение на прогнозните сметки - разбира се, че е време да се махат. Ако не сега, то до 2015 по ЕС директива това трябва да е факт. Защо аз или друг от входа да отчита ежемесечно, след като има договор с някакъв счетоводител, плаща му се на него годишна такса един вид, че е дошъл веднъж да отчете. ОК, имат си и други разходи, но ще е трагично масово плащане на ежемесечен отчет. Отделно - как да отчета аз, ще ми даде ли някой уред за отчет? Как ще отчетем водомерите, кой ще гарантира достоверността на данните? Как се е изчислявала досега топлинната енергия за подгряване на вода? Няма ли там уред, не се ли вижда колко кубика са минали, не се ли вижда енергията за кубик, нямаме ли индивидуални водомери? Тук е момента и да стигнем до реформата, с която водомера да отчита примерно 10 г. след което да има база по 10 кубика на човек. Сега с база 2 кубика, живеят уж двама, ама само те си знаят колко са, накрая минава вода за 4 човека и останалите, недекларирани пред доставчиците се разпределят на съседите. Откъде накъде? Имам ли аз водомер или той е за украса? Ако водомера ми отчете 4 кубика, а сте ми начислили 2 на база, никой няма да ми ги търси. Накрая за индивидуалните договори - е и? Какво като минем на такива? Никъде не виждам да дават правото да се откажеш. Никъде не виждам, че досега е имало колективен иск от Топлофикация към етажна собственост, а не сдружение на собствениците, което е друга хватка, прилагана за санирането, за да може по-лесно да си търсят парите от юридическо лице такива като Топлофикация. Какви други права или задължения имам с индивидуален договор? Нали пак си плащам сградната, кел файда като е хоризонтална, нали си искате парите. Дали с индивидуален или колективен договор - парите си чакат плащане. Да, има като цяло логика в изготвянето на сметките ни, но не - няма логика във формирането им. Изчислявате някакви денградуси, специфични коефициенти за подгряване и т.н. Кому е нужно тия залъгалки? Има водомери, има топломери в абонатната. Поддържа се топлина в системата съобразно външната температура, вижда се изразходеното, смята се кубатурата и сметката се предоставя. В случая само ще трябва да се доказва температура, обем и енергия. Мантрата за нередовни съседи отпада. Премахване на топлинните, връщане на кубатурата, ясна валидност на водомерите и тежка база при нередовни вече водомери, другото е прах в очите.

отдавна се отказахме от радиаторите, отдавна се мием на бойлер, отдавна тази сградна инсталация е в експлоатация. Идва време някои да си правят нова. Но без тези... Всичко е елементарно, но най-елементарно е чрез нагряване за собствена сметка, а не чрез отдавна неработеща стълбищна инсталация и от частично работеща друга.

ТОВА ЩЕ Е ДО ИЗБОРИТЕ- ПРАВИМ СЕ, ЧЕ НЕЩО ПРАВИМ, СЛЕД ТОВА ОТНОВО ТЕСЛАТА!

Браво на Фандъкова! Единствения кадърен и честен, човек от кликата на Герберите. Жалко че се асоциира с тях. За нея бих гласувал винаги!

ФАНДЪКОВА, НАПУСНИ ОБЩИНАТА ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН! ТИ СИ ТОТАЛЕН НЕКАДЪРНИК И МАЛОУМНИК И НЕ СИ ЗА ТАЗИ РАБОТА. БЪДИ ТАКА ДОБРА И СЕ РАЗКАРАЙ САМА ЗА ДА НЕ ТЕ ГОНИМЕ В НЕДЕЛЯ НИЕ!

Кого ще гоните бе, вие, дето сте три люспи на кръст, а имате пет различни мнения. Вие и бълхите от гащите си не можете да изгоните, за сила някакава се мислите.

Г-жо Фандъкова мярка 4 е много дискриминационна!!! Защо само за една част от клиентите на Топлофикация да сключват индивидуални договори? Трябва да е за всички!!!

Ами защото за тези със стари сградни инсталации (вертикални щрангове) не може. Там на един щранг са вързани много абонати, докато при тези с хоризонтална инсталация може да се сложи топломер на входа на всеки апартамент без "маймунки" по радиаторите. И аз съм потърпевш от това, но за съжаление тук изходът е друг - преминаване към хоризонтална инсталация, а това е много скъпо.

- за тия , които се греят или за другите, които плащат за ползването на сградната инсталация и са на климатици?

Много си прав. Ама хората искат някой да ИМ оправи положението. Хората не искат да правят нещо. Някой друг да го направи.

вертикалните щрангове според вас отдават топлина, а хоризонталните не?! Това кой закон на термодинамиката е? И, ако щранговете са хоризонтални, то топлината не се пренася през стените и таваните/подовете? И освен това винаги се пренася от жилище с парно към друго, но никога от жилище с климатик, камина и тн към жилище с парно, независимо от температурната разлика? Извинявайте, ама кой е раздавал дипломи на всички тези в топлофикация и те не са ли учили в училище елементарна физика?!!!

Съгласна съм да плащам за греенето на тръбите, но да е количество като за от тръби! Защото масово тръбите греят според топлинните счетоводители и топлофиказия повече от няколко радиатора на куп!

Предлагам да се въведе дакък на тези които се отопляват. Който може да си позволи отопление да се облага допълнително. Лукса трябва да се заплаща!!!

како Пено ти ще се наложи да плащаш данък"фуста"! Много ти е голяма и не може така ....

Приемам! Напълно разумно!

И за тези, които имат тоалетни казанчета! Да плащат, що за лукс и глезотии!