Дончев: През януари ще се решава за пенсионния модел

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че през януари ще се решава за спорната поправка за пенсиите. По думите му е имало опити за натиск срещу промените.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: През януари ще се решава за пенсионния модел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРеэ януари 2016 година ли коя,вместо да вэемете и да работите беэ почивка и да дадете на хората въэможност да си иэбират къде да си държат парите иэбират местят по тяхна воля,ние трябва да ви чакаме да ви дойде кефа да си починете,каво чакате от иван ,сашо,камен,гоце,маьор костов все юнаци атенти,имало натиск,такива като тях в Германия са пастири,ще ви чакаме и да раэтоваряте с таях вэемете се в ръце,и напрате втори трети в нои ,единия само да набира и съхранява беэ инвестиции сигурен, и един с много инвестиции като ктб,дайте въэможнос на хората по тяхна воля да каэват къде да са парите

Искам да стана депутат, имам решение за нов и ефективен пенсионен модел: - Правим пенсионната възраст - 89 години, доживелите наглеци, да се евтанизират безболезнено, евтино и благодатно за бюджета на държавата! Икономия за ЕС! Да живей!

От РБ само си мислят, че ще обсъждаме с тях наредбата. Ние цял закон променихме без тях, та какво остава за 2 часа да приемем някаква си наредба. Ще правят каквото им кажем, иначе ДПС само стоят и чакат да им дадем няколко министерски кресла.

ми тикнаха един документ в ръцете през 2006 и ми казаха,ч е съм ДЛЪЖНА ДА ГО ПОДПИША. Тогавашния ми работодател си правил договорки на мой гръб с някой си. Този някой е частник с връзки, на който държавата му бита от нищотото в ръцете милиони. Е КАК ТАКА? Тва не е ли далавера. Добре, че са Герб. само това ще ви кажа.

Никакви частни пенсионни фондове, ЛЕЛЕ ПЪК ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ. Една криза като през 1998г. и пенсионерите ще пият по една студена вода. Това е далаверата на частните пенсионни фондове

модел за пенсионна реформа без да съм експерт. Държавата не е длъжна да се грижи за високите пенсии. Държавата трябва да подсигури санитарния минимум на всеки неин поданик. Примерно: всеки внася определен брой пенсионни вноски с определена минимална сума равна за всеки и когато навърши определената възраст получава минималната определена пенсия. Всеки който има и иска по-голяма пенсия, възможностите за това са хиляди... от частни пенсионни фондове, през банки и застрахователни дружества и т.н.

То модели много. Кажи как да излезем от разходо-покривния модел.Нали знаеш какъв е,до сега аз плащах част от пенсията на родителите ти,сега ти ще плащаш част от моята. В този кръг се въртим 70 г.и не виждам как ще излезем.

Някой, няма ли да каже, с колко % ще се повиши пенсията от НОИ, при прехвърляне на парите от частния фонд във същият?????

Ха, те НОИ не могат да си познаят бюджета последните 20 години за следващата година, а Вие искате да прогнозират за 10-15 години напред.

А съотношението 5% към 12.8% ? тоест би било редно приравнено на 100% да стане така че пенсията от НОИ да бъде основна -тоест пада се около 72% плюс добавка от 28% ??

Колко от бъгарите знаят, че имат пари в чатен фонд и колко от тях знаят, че тези пари могат да бъдат изплатени на наследник?

От миналата година е, но сега май е по актуално. Търсете в гугъл: КФН потвърди източване на "Доверие" и "Алианц България" И кой е намазал? Айде сетете се от раз?

Пич това което се разбира реално е че двата фонда са били притежатели на акции от фирмите на Прокопиев които и без това са листнати на борсата. Поради съмнения в КФН(които не са доказани, дори точно обратното) че предприятата на Прокопиев може да се сринат е дало разпореждане акциите да се продадат моментално. Което 2та фонда са направили. Не само това но след по-малко от 6 месеца стойността на тези същите акции се дига двойно. Излиза че двата фонда дори са загубили пари с тези предписания на КФН.

Ясно де - Прокопиев е имал нужда от финансиране, получил го е.

Пенсионна реформа трябва да има.Но трябва съгласуваност и обсъждане. Обидно беше поведението на В.Горанов. Аз съм гласувала за ГЕРБ, но страшно ме подразни това арогантно изказване. Добре,че Борисов все пак се осъзна и ще има преговори. Бях скептична за това правителство, но сега съм доволна, че ГЕРБ не управляват сами. Надменността и незачитането на друго мнение е контрапродуктивно. И ако Борисов е диалогичен, то част от неговото обкръжение дразни с арогантността си.

главата му е толкова гола отвътре, колкото и отвън; но е министър

ШЕФ на комисията РАЗСЛЕДВАЩА ЧПФ: STANDARD: Продажбата на Пенсионен фонд "Доверие" от мажоритарния собственик Виена Иншурънс Груп (VIG) предизвика голямо възмущение в България. Президентът на България предупреди, че милиарди лева на българските пенсионери биха могли да бъдат заложени на карта. Вярна ли е неговата преценка? Очевидно купувачът е фирма - фантом.

Мавродиев: Разбира се, прочетох медийните разследвания за Юнайтед Кепитъл". За мен, като гражданин, казусът не вдъхва доверие. Но като ръководител на финансовия надзор не мога да правя заключения, базирани само на публикации в пресата. Няма да правим никакви компромиси относно надеждността на инвеститора, ще направим преглед на източниците на приходи на Юнайтед Кепитъл", легитимността на техните финансови средства, техния опит и реалната структура на собствеността им. Може да бъде опасно за цялата финансова система, ако одобрим сделка за продажба, без да знаем кой всъщност е собственик на тази компания. Става дума за 1.25 милиона български граждани, които са осигурени в "Доверие" и около два милиарда лева депозити.

продажба, без да знаем кой всъщност е собственик на тази компания. Става дума за 1.25 милиона български граждани, които са осигурени в "Доверие" и около два милиарда лева депозити. В случая с г-н Прокопиев, някои от неговите фирми се финансират от частни пенсионни фондове в България. Тъй като сме задължени да защитаваме интересите на българите, които инвестират парите си в тези фондове, в редица случаи сме разпоредили тези пенсионни фондове - "Доверие" и "Алианц" - да се затворят определени инвестиции. Ние гледаме на някои от тях като на не достатъчно сигурни за бъдещите пенсионери и твърде рискови.

ГЕРБ и РБ твърдо са решили да прогонят и последните можещи баългарски граждани. Някой трябва да е луд, за да се осигурява в НОИ или в УПФ. Достигането до пенсия е мисия невъзможна. Особенно ако си учил до 25 г. . Ако случайно достигнеш до пенсийониране, получавш мизерна пенсия и то за съвсем кратко. А да се надяваш на пенсия от частен фонд си е направо утопия. Там източването и фалита са сигурни.

..какъв изход оставихте?

Дайте пример за един фонд който е източен или фалирал?

търси в нета: КФН потвърди източване на "Доверие" и "Алианц България" Даже два източени от Иво Прокопиев. Ама ако си мислите, че по същата схема другите фондове не ги източват други хора, горчиво се лъжете.

Всичко около вноските за 2-ра пенсия е САМО разлайване на кучетата!!! Ако "работодателите" не направят вноските в НОИ -- закона ги удря!!! Ако не направят това на време в ЧАСТНИТЕ пенсионни фондове НИКОЙ не ги търси!!! Преди да дойде време ЧАСТНИТЕ фондове ДА ИЗПЛАЩАТ пенсии--ТЕ САМИ ще се натискат да минат към НОИ!!!! В тези фондове се получават заплати от по 8-12 000 лв. месечно!?!?!?? НИКОЙ не ги проверява???? През 2025 го. - ще дойде време за плащане на пенсии от тези фондове-- тежко на бъдещите пенсионери!!! От сегашните 9 частни фонда я оцелее 1 , я НЕ!!!!

препечатва нещо от фейса и обвинява реформатор в як лобизъм. Ако това е вярно дупе да ни е яко, какви хора ще правят реформите.

Ми то голям филм имало миналата година с един водещ пенсионен фонд. И артистите познати до болка. Всеки може да се поразрови в нета и да види реалността. Нещата с тези фондове са доста мътни. Трябва сериозен дебат и гледане под лупа .За да няма повече катебета, на които всички ние да плащаме сметката.

Той филмът не е само с един фонд. Тренчев е прав като казва, че тези фондове като дойде време да изплащат пари ще се молят на Държавата да ги национализира. Защото какво става в момента - ние си даваме парите на фондовете - доброзорно. Те ги инвестират на борсата. Е, ха познай в какви фирми ги инвестират. Държат акциите на тези фирми високи и отчитат високи дялове. Номерът върви защото за момента фондовете само прибират пари, ама като дойде време да плащат ... като се види, че фирмите са кухи и нищо не струват и като станат дяловете по 0 лева, ще ги търсим меринджеите на фондовете при Цветан Василев и Веска Меджидиева. Дондовете в момента се дърпат защото виждат възможност да ни крадат още 4-5 години и не им се пуска кокала толкова рано, иначе и на тях им е ясно че 2020 някъде трябва да подготвят документите за ЮАР примерно. ама още сме 2014.

Модела на пенсийонната система за ГЕРБ е известен отдавна: Плащаш цял живот задължително, накрая ако случайно достигнеш до пенсия, получаваш мизени доходи за съвсем кратка.

Събират се Горанов - протежето на оня идиот Дянков - и Пеевски - това недоразумение в света на икономиката, и решават, че 8 милиарда лева на пенсионерите са разкош, който им се полага. Полатат се на тях дваматакато висши създания, пикаещи одеколон. В качеството си и на топмафиоти, които с пот на челото грабят държавата вече 25 години. Изработват една уж сложна далавера, подвеждаща и нагла, и ето ти пари за кадене. При това представят нещото като демокрация! Нашите десни обожават да представят мръсотиите на властта, в тч и на съдебната, като невиждана форма на народовластие. Резултат - фалит на пенсиите и на станата до две години. Засега само решиха да вземат стотинките на официално признатите за инвалиди нещастници - без свян, гнусно и мутренски. Хората спят, съпротива няма, сами си избираме смъртта.

8 милиарда от пенсионните фондове в НОИ, означава, 8 милиарда повече за крадене от държавния бюджет за разни съмнителни проекти.

не пишат по сайтовете. В ефира на нюз7 се обади мъж тази сутрин и каза че когато дошло време за пенсия(сигурно е минъор)от фонда му казали да си изтегли парите и толкова.Пенсия никаква. Друга жена дала 20000х за доброволно осигуряване преди 2000г и фонда изчезнал. Е,как стават тия работи?

Малко става като ония лаф за ЕЖК - една жена каза на пазара... Ако някой се осигурява по ППФ(миньори и т.н.) то трябва хората да са наясно че 2011г НОИ прецени че във фондовете няма достатъчно пари да се изплащат пенсии и за това прибраха каквото имаше натрупано там обратно в НОИ. Причините както можете да се сетите са че на миньорите не са им плащани вноски за ППФ или пък не са осигурявани на пълната заплата, да не споменаваме че и процента на дела в частните фондове не беше 5%. За другия случай с 20 хил. лв дето жената ги дала, ами да каже къде ги е дала, повечето от фондовете освен Доверие съществуват след 2000 година когато се прие тристълбовия модел. Много е вероятно жената да ги е даля някъде където удобно са и "обещали" достойни старини но в никакъв случай не може да е някой от съществуващите частни пенсионни фондове.

"Ако някой се осигурява по ППФ(миньори и т.н.) то трябва хората да са наясно че 2011г НОИ прецени че във фондовете няма достатъчно пари да се изплащат пенсии и за това прибраха каквото имаше натрупано там обратно в НОИ." Нещо не разбирам,частни фондове,НОИ им дръпна парите ......как става това,с декрет ли???

Някой ще каже ли какво се случва с тези хора които вече са пенсионери( ранните такива) и продължават да работят, съответно те вече имат изчислена пенсия, но продължават да внасят осигуровки и в НОИ и в частните фондове. Ако си прехвърлят парите от частните фондове в НОИ ще им се вдигне ли пенсията, защото ако не, какъв би бил мотива да го направят?

Доколкото знам, след всяка допълнителна година след пенсия се дига общата пенсия с някакакъв процент(1% или нещо такова, но имайте впредвид че може и тотално да бъркам). Ако сте пенсионер преди 59 година края, то тогава вие не се осигурявате в УПФ а само в НОИ. Законодателството не предвижда възможност пенсионери преди 59 година да могат да се осигуряват в частни ПФ-ве. Това което можете е да си направите до 10%(пак не съм 100% сигурен за %) от заплатата в УПФ под формата на ДПФ което е осовободено от данъци, така когато решите че вече не ви се работи и имате достатъчно пари натрупани в ДПФ фонда можете да спрете да работите и да си ги изтеглите накуп или разсрочено вече освободени от данъци.

Вицепремиерът един път е Дончев, един път е Донев, кое е вярното?

Пенсионната реформа дори е ЗАКЪСНЯЛА! В силно развитите капит. страни всички са осигурени в Държавен пенсионен институт. В Австрия 4,7 млн. души, а капиталът на държавния п. институт е 31,49 милиарда €.

Къде са те, къде сме ние?

измислете нещо от полза за всичко, а не да се надлъгвате шугаво.

да гледаш интелигентен човек да се унижава така. Дончев, за власт и пари те направиха на маймуна.