Коментари - Вдигат цената на тока с повече от обявеното | Днес.dir.bg

Вдигат цената на тока с повече от обявеното

ДКЕВР реши увеличението на електроенергията от 1 юли да е 13%, вместо обявените 10 на сто. Това съобщи председателят на комисията Ангел Семерджиев пред депутатите в пленарна зала. Решението предизвика бурни политически реакции.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат цената на тока с повече от обявеното | Днес.dir.bg

Коментари

Daniel

Не знам каква е тази държавна политика да обезценяват труда ни замразяват заплати и вдигат цени.Кой печели и какво от това.Не и хората който носят на гърбът си цялата държава с недомислено то и управление.

По-здрав за противниците на атомната енергия:) Вече ми писна да пиша, че "зелената енергия" е зелена, защото още е недоузряла и въобще не е толкова безвредна колкото се опитват да я изкарат! НО бетонът в главите на хората (и управляващите) е неразбиваем.

сър

Блокадата е обявена за четвъртък.

Някой би ли направил справка,от 1989г. до 2012г.колко пъти се е увеличил тока....и колко пъти минималната заплата?????? с нея кой може да си плаща сметките??????

Мисля, че пак ще трябва да затваряме Орлов мост, а и не само него....тотална блокада ще трябва, и ако сме единни, ако сме НАРОД - ОЩЕ УТРЕ ГРАДОВЕТЕ ЩЕ ОСЪМНАТ БЛОКИРАНИ, никой няма да си плаща сметките в рамките на 2 месеца. Само 2 месеца да няма и една стотинка приход в тези "дружества", да видим тогава какво ще говорят-ще спрят тока на целия град ли?

humfry

Добра инициатива, но това никога не може да се случи у нас, ние просто сме предателска и интригантска нация. На нас семки и сеир ни дай.

elena_ole

Когато се публикува такава новина, трябва да е съпътствана с новината как се компенсират доходите на пенсионерите, инвалидите и безработните. Останалото е геноцид. Аз лично нямам проблеми, но какво да правят нещастните хора с ниски доходи? Подаянията и даренията не са изход!

Абе на тия хора не им ли е вече време да си ходят? Те и след няколко живота ще продължават да се оправдават с тройната коалиция. На нас и до сега не ни беше никак лесно да си плащаме тока, а сега просто не знам как ще се справяме. А то и само токът да беше....Народ ли сме? До кога ще ги търпим?

Няма как да не е виновен друг. Вината е изцяло наша.Ще понесем още какво ли не, но ще имаме още няколко километра магистрали, които предстои да плащаме, Щастлив съм, че едното ми дете е в чужбина и очаквам и другото да се отърве от гологлавската тирания

humfry

"Ако не е било това намаление сега увеличението на тока щяло да е 40 процента, каза още Борисов. " До края на година цените на стоки и услуги ще се повишат поне още 3-пъти, а накрая може, но не е задължително, да намалят някои от тях с 1-2%, та да останем с впечатлението, че всъщност са ни намалили разходите! Тези практики май на всички би трябвало да са ни изболи очите вече. Интересното е, че за повишение на доходите не работим и произвеждаме достатъчно, но когато трябва да се повишават цените, тогава всички предпоставки са налице. Защо обаче се стигна до тук? Ами защото групата на ликвидаторите и перестройчиците ликвидираха и разпродадоха всичко под предлог, че така се правело демокрация, а всъщност нищо повече от лично обогатяване. Пасем ли, пасем...

ето бе - човека почти не намекна , а си призна : ..новата добавка, дължаща се на дългосрочните договори за изкупуване на енергията от ТЕЦ-овете "Марица Изток" 1 и зна : ... сетихте ли се - добавката -това е човечето на оная мутра -премиера- дето го вреди там по време на протестите за неизплатените заплати...- и му обеща някои неща- ето сега става дума за тия 3 процента -и за ония неща... хора- тази , и всяка една стъпка на властта- защот нищо в държавицата не става без знанието на властта-и на бащицата - боико-рапоня, всичко става само и единствено с разрешението и благословията на едноличен собственик на българия- царя боико - на когото нито му , дреме за народа , нито за нищо- важното е да се понатрупат парички , от гърба на отрудения народ( е не от богатите де-те нали са го докарали на власт..)- да има за кебапчета и бира на цигани и турци по време на изборите....

humfry

"Газът поскъпва с 4,88%, парното в София - с 2,7% Природният газ поскъпва с 4,88 процента от 1 юли 2012 г. при поискано близо 16 процентно увеличение на цената от "Булгаргаз". Това е крайното решение на регулатора. Заради промяната в цената на горивото цената на топлинната енергия в столицата ще се повиши с 2,7 на сто" Има няма месец-два и всичко поскъпва, но доходите са си все същите. През това време обаче разни по ТВ-то постоянно ни кръщават колко сме добре и как сме били първенците на Европа, точно като при комунизма. А да ни е честито!

Няма смисъл да се обвинявате като привърженици на различни партии.Важното е ,че се вдига цената на тока с изключително висок процент и то в условията на незапомнена криза.Другото важно е ,че голяма част от народа не може да ползва ел.енергия поради високата цена.Кажете ми как ще си плаща тока един безработен,как ще бъде компенсиран.

за каква незапомнена криза говориш бе човече.. незапомненан е - наистина , защото за криза по цял свят вече одавна не говорят.... мнооого отдавна- но нашите я ползват за да доят народа ни-и за да го плашат и държат в подчинение... когато тръгвах за чужбина- шефа ми викаше(понеже наистина му бях драгоценен работник- хем добър , хем почти без пари,....)- та ми викаше -къде отиваш , човече, криза е -никои не ни иска нас , българите , всички си имат проблеми... наистина - всички си имат проблеми- нно проблемите на българите са си едни и същи и преди 3- 5 години , а ще са такива и след 3-5 години.... сега наистина си давам сметка- колко много грабят -и направо крадат от народа си - т.нар. - политическа класа в българия... и как тези които се имат за способни-и са наистина такива -как са ощетени страшно мноооогооооо .. ама страшно....- бедна ви е фантазията - за ващите способности,тук в чужбина какъв живот ще живеете - хора... просто никога няма да си го представите -както и да ви се обяснява-не защот нямате вйображение- а защото не ви се дава да мислите там в българия.... добре поне , че е дир-а да може всеки да си каже кое как го вижда и какво мисли...

Много обичам когато някой започне да посочва компютри и лаптопи като мерило за богатство и благоденствие. Забрявя се обаче, че цените им отдавна са "избити" при спиране купуването на вестници! Цените на енергията в България /ток, горива, отопление/ са НЕАДЕКВАТНИ СПРЯМО ДОХОДИТЕ в страната. Познавам доста семейства, при които едната заплата покрива само тези разходи и с втората живеят в зверски лишения. Престанете да цитирате като папагали Европа! НИКЪДЕ в Европа няма такова съотношение доход-неизбежен разход. п.п. Въпрос към цензурата на ДИР: какво нередно има в коментара ми?

Много обичам когато някой започне да посочва компютри и лаптопи като мерило за богатство и благоденствие. Забрявя се обаче, че цените им отдавна са "избити" при спиране купуването на вестници! Цените на енергията в България /ток, горива, отопление/ са НЕАДЕКВАТНИ СПРЯМО ДОХОДИТЕ в страната. Познавам доста семейства, при които едната заплата покрива само тези разходи и с втората живеят в зверски лишения. Престанете да цитирате като папагали Европа! НИКЪДЕ в Европа няма такова съотношение доход-неизбежен разход.

Sis Pol

,,Коалиция за България поиска компенсации на доходите на най-уязвимите групи български граждани заради рекордното увеличение на тока" Аз съм българин и също искам компенсации. За какво са им на ромите компенсации, те и без това не плащат.

ФАКТИТ: ГЕРБ И БОРИСОВ СВАЛИХА ЦЕНИТЕ НА БСП И СТАНИШЕВ В ПЪТИ. ПРИМЕР: ФОТОВОЛТАИЦИ - ОТ 78 НА 24 СТОТИНКИ ЗА КИЛОВАТЧАС. ОСВЕН ТОВА С ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА НА ПРАКТИКА БЛОКИРАХА ВСИЧКИ НОВИ ПРОЕКТИ. ЗА МЕН ТОВА Е НЕПРАВИЛНО. ОБАЧЕ НЕ РАЗБИРАМ ТЕЗИ, КОИТО РЕВАТ СРЕЩУ БОРИСОВ, ЧЕ ИМ ВДИГНАЛ ТОКА. ИСТИНАТА Е, ЧЕ КОСТОВ И СТАНИШЕВ ГО ВДИГАТ СЪС ЗАЛОЖЕНИТЕ ЦЕНИ И ПРИОРИТЕТИ. И ДРУГА ИСТИНА Е, ЧЕ ПОЛИТИКАТА НА БОРИСОВ ПО ВЕИ Е ПОГРЕШНА, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПАЗИ И СТИМУЛИРА ОТРАСЪЛА, НЕ ДА СЕ БЛОКИРА. ДОРИ С ЦЕНАТА НА ПО-СКЪП ТОК.

Kalin

ти наистина си нагъл.що като плащам нещо сметките са ми двойни от тогава до сега!!!!и на бензина и на тока и на водата и данъците и....да не изброявам.ти си толкова задръстен и дебелокож че се чудя как изобщо сам се понасяш за да пишеш такива неща.

d4

Абе, Калитко Калиткин... К,в Костов, К,в Станишев те друсат.. Костов не е на власт вече 10 години, а Станишката близо от 4. Как са ти вдигнали цената тогава?? Монопола е страшна и заразна болест. А ДКВЕР начело с другаря Семерджиев се усуква като мокър пешкир. Едно говорят, съвсем друго вършат. Дупе да е яко на обикновения българин. И на теб, също Гробарска подлого!

Kalin

Има нещо положително при коментарите по тази тема.ГЕРБ яко са го закъсали щом само един КАЛИТКО им брани зурлите;-)))Явно народа почва да се осъзнава накъде ни водят тия на ББ.Даже КАЛИТКО няма време да си сменя ника с КГБ;-))))от да барни гербаджии;-)))

Тъпанчев,ако не беше Борисов сега щеше да плащаш още по-скъп ток благодарение на корумпираните ти комундета!АРЕ ВСИЧКИ ОТ ЛЕВИЦАТА КЪМ ГЕЙ ПАРАДА!

Владо

Докажи, че ако не беше борисов, тока щеше да е по-скъп. Извади фактите.

Georgi Georgiev

Абе, я си изпий хаповете!

много важно кой е виновен. ВАЖНО Е ЧЕ ДНЕС МИ УВЕЛИЧАВАТ ТОКА РЕКАРДНО. А виновници тези от ГЕРБ винаги ще намерят- разбира се това е дежурния- тройната коалиция. Ама при тройната коалиция не ми увеличаваше тока с повече от 4 %.

на 30.06.2012 от 17h блокиране на всички пътища.време е.ние излизаме 30_40човека .излезте и вие!!!

Не искаме зелена енергия ,а енергия с която можем да се топлим и да се храним .Друго не искаме!!!!! Не искаме коли ,не искаме яхти ,не искаме къщи,не искаме вашият богаташки живот!!! ИСКАМЕ ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА СИ!!!!!!!!!1

Искахте Герб ЕТО НИ ГЕРБ. Не искате Белене- искате зелена енергия ЕТО Я ЦЕНАТА. Защо сте недоволни? Само мазохисти могат да гласуват за Герб и после да ревът и после пак да гласуват за Герб. Като не искате минимална заплата 1000 лв и минимална пенсия 500 лв гласувайте за Герб.

Цената на тока трябва да се увеличи и по-добре е да стане шоково. Няма начин, не може да продължаваме с тези ниски цени, защото те ще доведат до големи загуби за енерго дружествата. Но ние сме свикнали да се оплакваме колко сме бедни докато пишем на лаптопите си, издули климатиците на мах. И все нямаме пари, а имаме по 2-3 наследствени апартамента, имоти, коли, влогове, плазми, GSMи и т.н.. Ами продавайте и си плащайте сметките, така е в целия свят. :-) Цените в България са много ниски и докато не стигнат поне 90 % от европейските бял ден няма ден видим.

Ти слънчасъл ли си?????.Не ми говори за Европа и Еврогейски съюз.Далече сме от тях като доходи

Цените в България са много ниски??? Ти кой си, че даваш подобни съвети? Имаш ли дори най-малка представа как живеят хората с по една светеща крушка в къщи, които никой не желае да купи в села пълни с роми? Знаеш ли каква е реалната безработица в провинцията??? Самозабравил се ид...т си ти!

Ти ако имаш по няколко апартамента, плазми и коли с апартаменти, има хора които нямат. А загубите на енергодружествата е въпрос на стъкмистика. Може да имат загуби дето мангалите не си плащат сметките и им ги опрощават. Може защото вземат големи заплати, много по-високи от всички нас. Или пък защото имат на двама човека по три коли и през две години сменят електромерите. И аз може да искам така, ако държавата се грижи да не съм на загуба. Само че мене никой не ме пита, въпреки че нося на гърба си средно по трима чиновници и двама пенсионери и половина.

Пич, защо да си махам наследствените апартаменти? Как е в останалия свят? Цял живот бъхтят и кат се пенсионират вече са си изплатили жилището. Само в България, при толкова мразения комунизъм хората си накупиха собствени жилища. Па били те и панелки.

Към Цен-Това дето си го написал платено или безплатно рекламно съобщение е?

Другарю Цен ти изобщо живял ли си в "чужбината" или само гледат bTV и повтаряш като папагал. Не знаеш ли, че в "чужбината" имаш N-доставчика на електроенергия (както е тук с телефоните, кабелните и т.н.) и като не ти харесват едните цени се превключваш на другите?! Не виждаш ли, че тук всичко се управлява от 2, 3 фирми-монополисти, и навсякъде във всички сектори всичко почва да се управлява от определен кръг олигарси-бивши мутри, перачи на пари от ЦК на БКП и т.н.

ЧЕЗ,EVN,EON,марш от страната ни. Бирници такива. Разобличителя

Проблемът на българина,- мъсли, че правителството задължено да се грижи за гражданите си. Подобре изобщо да не мъсли.

Като тебе ли?

Зелена енергия-енергията която носи печалба в зелено на хората на ББ крадейки от бедния български народ!!!

КОЛКО САМОДОВОЛЕН ИЗГЛЕЖДА БРАДАТИЯ ПРЪЧ ОТ СНИМКАТА. С НЕГОВАГА ЗАПЛАТА СИГУРНО БЪЛХА ГО Е УХАПАЛО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА. КАК НЕ ГО Е СРАМ ОТ ХОРАТА ТОВА САМОДОВОЛНО ДОБИЧЕ. ЗНАЕ ЛИ ИМА ХОРА С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЧЕ ГЛЕДАТ МАЛКИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ. ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НОВА УВЕЛИЧЕНИЕ В ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ И ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СА МРЪДНАЛИ НАГОРЕ ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД.

Имам един много важен въпрос,който искам да задам на всички тези тъпунгери в България,които си играят с търпението на народа в тази страна!!! Господа тъпунгери,кой и кога възложи на такива гниди като вас(към паразити няма как да се обърна с учтива форма)да подписват заробващи народа ни договори за производството на..."зелен ток"??? Кой и кога ви е молил да правите това за...наша сметка??? Защо обикновени хора трябва да плащат сметките на алчни инвеститори с цената на...собствени лишения??? Докога ще дълбаете гробове в тази държава,вместо да създавате...люлки(тук изключвам тези,които стимулирате в районите с...новите българи)???

Никой нищо не им е възлагал. Те просто са си оплели "мрежичката" от фирми - свои и на близки " инвеститори", за да могат да "цоцат" и лежат вечно на гърба на народа.

Кучето ГЕРБ скача според тоягата! Сопата е у нас !!! После ще се окаже ,че грешката била 10% а накрая ,че Няма Нужда от Увеличение ! ГЕРБ ни Грабят и Унижават Толкова ,Колкото им Разрешаваме НИЕ,Хората на БЪлгария ! Ние сме Свободни Хора ,и място за Страх НЯМА !!!!

Така ще бъде до като си траем! Трябва да изчистим държавата от тази пасмина, която като паразит смуче и малкото останали вече живителни сили на народа!

За разнообразие и зрелище на обеднелия български народ сдружението на мизерниците организира тежко хоро на 29.06.12г от 19.00 пред надписа Съединението прави силата :))))

за разнообразие на новите цени ни се организира гей пардче с всякакви екстри

Това с гей парада - по-голяма порнография няма! Безобразие!

Правителство от нагли тъпаци и лъжци за жалост. 13% означава 2 ст. увеличение на кВт. Което при 50 млрд кВнч годишно производство прави 1 млрд. Общо инвестициите в зелена енергия са под 1 млрд. Ивестицията в Мариците е под 2 млрд. Т.е. с това темпо ще се изплатят за под 5-6 г. като махнем ДДС-тата и другите измислици. Отделно цената на Мариците е под продажната на международните пазари, а те са билзико до Турция, Гърция и Македония. Могат да продават там тока и да не товарят българите.

Спи народе, спи!!!! Не се намери един ,който да защити този беден и изстрадал народ !!! Да не можеш да нахраниш и да стоплиш децата си и да си щастлив!!! А сега къде са журналистите???

Имате възможността да печелите пари докато пазарувате за ежемесичните си нужди!!! Имате възможност да печелите докато някой друг пазарува за ежемесечните си нужди!!! Колко разходи на месец има вашето семейство-200, 300, 500 или 1000лв? Може от 5% до 30% от тези пари да се връщат при вас отново всеки месец! За повече контакти e-mail: d_link

АЛО ДИР-А ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ХОРАТА БЕЕ?? Нали уж в интернет пространството няма цензура? Кой ви е казал на вас че може да си позволявате да решавате кой пост ще изтриете щот не ви е харесал?

каква ви е целта на Писане по форумите това питам?????:)трябва ми конкретен отговор

Конкретен отговор: Според написаното от респондента, поставям и диагнозата. Освен това по злобността на коментарите, се определя и злобата на деня. /Особено интересни, интригуващи за момента случки и събития/.

Добрев: Ако токът поскъпне с 10, а не с 1з%, НЕК ще загуби 150 млн. лева а ми ние колко ще загубим с това поскапване аааааа искам цената на тока надолу и нии да забогатееем малко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имайте предвид, че продаваме ел.енергия навън за едва 7.3ст/кВтч !!!

Полага ни се след толкова изхабена енергия за осветляване на сътрудници на ДС. Сега повече ще се икономисва и ще останат в тъмното виновните

Последно ,къде и кога е протеста?????

стига да не ми изтрият поста - 29.06.12 от 19.00 пред НС

как не ви е срам ....ще се видим на изборите и тогава ще видим кон боб яде ли?

Трябва да има честен обществен договор, договор между политиците, администрацията и хората, бизнеса и работещите, лекарите и пациентите, монополите и потребителите, автомобилистите и пешеходците, между нас самите. Да има съобразяване с доходите, респект, добронамереност, правила за ВСИЧКИ, които САМО ако всички спазват, а не НЕПРЕКЪСНАТО да се опитват да хитруват, изнудват и се надлъгват помежду си!!! Само тогава нещата могат да помръднат в правилната посока!

Честност и почтеност в България?!? Това в кой филм си го гледал/a???

Гласувайте за престъпниците от герб. Знаете ли какви пари се задават за крадене от мутрата и останалата банда? Тая измишльотина "зелена енергия" препълва чашата на търпението.

стига бе ,докога ще ни правите на маимуни.да ни затриете ли искате? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ ОТ "ПОЗИТАНО" НАПРАВО ОСКОТЯХА - БЪЛВАТ ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА. И ТО ЗА ЦЕНИ И ЗАКОНИ, КОИТО СОБСТВЕНИЯТ ИМ ЛИДЕР ПРИЕ! ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ВОЖДЪТ ВИ СЕРГЕЙ ГИ ГЛАСУВАХА. ВПРОЧЕМ, ТОВА Е ОТ МАЛКОТО ДОБРИ НЕЩА НА ТРОЙНАТА ЛАМЯ.РАЗЧИТАТЕ НА КЪСАТА ПАМЕТ И ПРОСТОТИЯТА НА НАРОДА НИ. ЕЙ, НЕ СМЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ, НЕ СМЕЕЕЕЕ! НЯМА ДА ВИДИТЕ СКОРО ВЛСТ, ГИДИ ПАРАЗИТИ МЪРЗЕЛИВИ И КРАДЛИВИ....

управленците от ГЕРБ имаха достатъчно време да променят лошите закони на Тройната! Защо не го направиха?

А бе "ES", кой реже клона на който е качен?! Древните демократи са казали какъв трябва да бъде всеки закон: "Законът да не трябва да тормози народа и ДА СЕ СПАЗВА ОТ ЗАКОНОДАТЕЛЯ!"

...защо не ги промени за три цели години!?!? Значи и той е в далаверата, а!?!?

ПРОМЕНИХА ГО! ПРЕДИ ГОДИНА. ДРАСТИЧНО ОРЯЗАХА ЦЕНИ И ВЪЗМОЖНОСТИ. ВИЕ ПАК ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ? ИЛИ Е ВАЖНО ДА СИ ЛАЕТЕ, ИСТИНАТА НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА?!

КАЛИТКО,ИЗБЪРШИ СИ ПЯНАТА ОТ УСТАТА - ПРЪСКА

застото се борят с голямата сила, която ти малоумно подкрепяш.

Това, че почти 700 мислещи българи са се включили с изказванията си - протести за шест часа под снимката на небръснатата п..ка ми доставя някакво удовлетворение. Въпреки, че нищо не може да се направи срещу непрекъснато вдиганите цени. Този трябва да е имунизиран срещу всичко, след толкова негативна енергия, която му се отправя под всяко изказване и снимка.

ХАЙДЕ НА БАС, ЧЕ 660 ОТ ТИЯ "КОМЕНТАРИ" ГИ НАПИСХАТЕ ВИЕ - ЧЕТИРИМА ПЛАТЕНИ ДРАСКАТЕЛИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ОТДЕЛА НА ДРУГАРЯ КУТЕВ АНТОН И МЛАДЕЖКОТО БСП! НА БАС ПО 500 ЛЕВА, А!

на теб толкова ли ти плащат ? или не си си взел хапчета днес

пак си пропуснала хапчетата. Ей, ще се пръснеш от злоба ма, стрино. Гледай само да не нарипаме и да ви иде манадата предсрочно.

ама много ви е хубав езика

Коментари - Вдигат цената на тока с повече от обявеното | Днес.dir.bg

Вдигат цената на тока с повече от обявеното

ДКЕВР реши увеличението на електроенергията от 1 юли да е 13%, вместо обявените 10 на сто. Това съобщи председателят на комисията Ангел Семерджиев пред депутатите в пленарна зала. Решението предизвика бурни политически реакции.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат цената на тока с повече от обявеното | Днес.dir.bg

Коментари

Daniel

Не знам каква е тази държавна политика да обезценяват труда ни замразяват заплати и вдигат цени.Кой печели и какво от това.Не и хората който носят на гърбът си цялата държава с недомислено то и управление.

По-здрав за противниците на атомната енергия:) Вече ми писна да пиша, че "зелената енергия" е зелена, защото още е недоузряла и въобще не е толкова безвредна колкото се опитват да я изкарат! НО бетонът в главите на хората (и управляващите) е неразбиваем.

сър

Блокадата е обявена за четвъртък.

Някой би ли направил справка,от 1989г. до 2012г.колко пъти се е увеличил тока....и колко пъти минималната заплата?????? с нея кой може да си плаща сметките??????

Мисля, че пак ще трябва да затваряме Орлов мост, а и не само него....тотална блокада ще трябва, и ако сме единни, ако сме НАРОД - ОЩЕ УТРЕ ГРАДОВЕТЕ ЩЕ ОСЪМНАТ БЛОКИРАНИ, никой няма да си плаща сметките в рамките на 2 месеца. Само 2 месеца да няма и една стотинка приход в тези "дружества", да видим тогава какво ще говорят-ще спрят тока на целия град ли?

humfry

Добра инициатива, но това никога не може да се случи у нас, ние просто сме предателска и интригантска нация. На нас семки и сеир ни дай.

elena_ole

Когато се публикува такава новина, трябва да е съпътствана с новината как се компенсират доходите на пенсионерите, инвалидите и безработните. Останалото е геноцид. Аз лично нямам проблеми, но какво да правят нещастните хора с ниски доходи? Подаянията и даренията не са изход!

Абе на тия хора не им ли е вече време да си ходят? Те и след няколко живота ще продължават да се оправдават с тройната коалиция. На нас и до сега не ни беше никак лесно да си плащаме тока, а сега просто не знам как ще се справяме. А то и само токът да беше....Народ ли сме? До кога ще ги търпим?

Няма как да не е виновен друг. Вината е изцяло наша.Ще понесем още какво ли не, но ще имаме още няколко километра магистрали, които предстои да плащаме, Щастлив съм, че едното ми дете е в чужбина и очаквам и другото да се отърве от гологлавската тирания

humfry

"Ако не е било това намаление сега увеличението на тока щяло да е 40 процента, каза още Борисов. " До края на година цените на стоки и услуги ще се повишат поне още 3-пъти, а накрая може, но не е задължително, да намалят някои от тях с 1-2%, та да останем с впечатлението, че всъщност са ни намалили разходите! Тези практики май на всички би трябвало да са ни изболи очите вече. Интересното е, че за повишение на доходите не работим и произвеждаме достатъчно, но когато трябва да се повишават цените, тогава всички предпоставки са налице. Защо обаче се стигна до тук? Ами защото групата на ликвидаторите и перестройчиците ликвидираха и разпродадоха всичко под предлог, че така се правело демокрация, а всъщност нищо повече от лично обогатяване. Пасем ли, пасем...

ето бе - човека почти не намекна , а си призна : ..новата добавка, дължаща се на дългосрочните договори за изкупуване на енергията от ТЕЦ-овете "Марица Изток" 1 и зна : ... сетихте ли се - добавката -това е човечето на оная мутра -премиера- дето го вреди там по време на протестите за неизплатените заплати...- и му обеща някои неща- ето сега става дума за тия 3 процента -и за ония неща... хора- тази , и всяка една стъпка на властта- защот нищо в държавицата не става без знанието на властта-и на бащицата - боико-рапоня, всичко става само и единствено с разрешението и благословията на едноличен собственик на българия- царя боико - на когото нито му , дреме за народа , нито за нищо- важното е да се понатрупат парички , от гърба на отрудения народ( е не от богатите де-те нали са го докарали на власт..)- да има за кебапчета и бира на цигани и турци по време на изборите....

humfry

"Газът поскъпва с 4,88%, парното в София - с 2,7% Природният газ поскъпва с 4,88 процента от 1 юли 2012 г. при поискано близо 16 процентно увеличение на цената от "Булгаргаз". Това е крайното решение на регулатора. Заради промяната в цената на горивото цената на топлинната енергия в столицата ще се повиши с 2,7 на сто" Има няма месец-два и всичко поскъпва, но доходите са си все същите. През това време обаче разни по ТВ-то постоянно ни кръщават колко сме добре и как сме били първенците на Европа, точно като при комунизма. А да ни е честито!

Няма смисъл да се обвинявате като привърженици на различни партии.Важното е ,че се вдига цената на тока с изключително висок процент и то в условията на незапомнена криза.Другото важно е ,че голяма част от народа не може да ползва ел.енергия поради високата цена.Кажете ми как ще си плаща тока един безработен,как ще бъде компенсиран.

за каква незапомнена криза говориш бе човече.. незапомненан е - наистина , защото за криза по цял свят вече одавна не говорят.... мнооого отдавна- но нашите я ползват за да доят народа ни-и за да го плашат и държат в подчинение... когато тръгвах за чужбина- шефа ми викаше(понеже наистина му бях драгоценен работник- хем добър , хем почти без пари,....)- та ми викаше -къде отиваш , човече, криза е -никои не ни иска нас , българите , всички си имат проблеми... наистина - всички си имат проблеми- нно проблемите на българите са си едни и същи и преди 3- 5 години , а ще са такива и след 3-5 години.... сега наистина си давам сметка- колко много грабят -и направо крадат от народа си - т.нар. - политическа класа в българия... и как тези които се имат за способни-и са наистина такива -как са ощетени страшно мноооогооооо .. ама страшно....- бедна ви е фантазията - за ващите способности,тук в чужбина какъв живот ще живеете - хора... просто никога няма да си го представите -както и да ви се обяснява-не защот нямате вйображение- а защото не ви се дава да мислите там в българия.... добре поне , че е дир-а да може всеки да си каже кое как го вижда и какво мисли...

Много обичам когато някой започне да посочва компютри и лаптопи като мерило за богатство и благоденствие. Забрявя се обаче, че цените им отдавна са "избити" при спиране купуването на вестници! Цените на енергията в България /ток, горива, отопление/ са НЕАДЕКВАТНИ СПРЯМО ДОХОДИТЕ в страната. Познавам доста семейства, при които едната заплата покрива само тези разходи и с втората живеят в зверски лишения. Престанете да цитирате като папагали Европа! НИКЪДЕ в Европа няма такова съотношение доход-неизбежен разход. п.п. Въпрос към цензурата на ДИР: какво нередно има в коментара ми?

Много обичам когато някой започне да посочва компютри и лаптопи като мерило за богатство и благоденствие. Забрявя се обаче, че цените им отдавна са "избити" при спиране купуването на вестници! Цените на енергията в България /ток, горива, отопление/ са НЕАДЕКВАТНИ СПРЯМО ДОХОДИТЕ в страната. Познавам доста семейства, при които едната заплата покрива само тези разходи и с втората живеят в зверски лишения. Престанете да цитирате като папагали Европа! НИКЪДЕ в Европа няма такова съотношение доход-неизбежен разход.

Sis Pol

,,Коалиция за България поиска компенсации на доходите на най-уязвимите групи български граждани заради рекордното увеличение на тока" Аз съм българин и също искам компенсации. За какво са им на ромите компенсации, те и без това не плащат.

ФАКТИТ: ГЕРБ И БОРИСОВ СВАЛИХА ЦЕНИТЕ НА БСП И СТАНИШЕВ В ПЪТИ. ПРИМЕР: ФОТОВОЛТАИЦИ - ОТ 78 НА 24 СТОТИНКИ ЗА КИЛОВАТЧАС. ОСВЕН ТОВА С ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА НА ПРАКТИКА БЛОКИРАХА ВСИЧКИ НОВИ ПРОЕКТИ. ЗА МЕН ТОВА Е НЕПРАВИЛНО. ОБАЧЕ НЕ РАЗБИРАМ ТЕЗИ, КОИТО РЕВАТ СРЕЩУ БОРИСОВ, ЧЕ ИМ ВДИГНАЛ ТОКА. ИСТИНАТА Е, ЧЕ КОСТОВ И СТАНИШЕВ ГО ВДИГАТ СЪС ЗАЛОЖЕНИТЕ ЦЕНИ И ПРИОРИТЕТИ. И ДРУГА ИСТИНА Е, ЧЕ ПОЛИТИКАТА НА БОРИСОВ ПО ВЕИ Е ПОГРЕШНА, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПАЗИ И СТИМУЛИРА ОТРАСЪЛА, НЕ ДА СЕ БЛОКИРА. ДОРИ С ЦЕНАТА НА ПО-СКЪП ТОК.

Kalin

ти наистина си нагъл.що като плащам нещо сметките са ми двойни от тогава до сега!!!!и на бензина и на тока и на водата и данъците и....да не изброявам.ти си толкова задръстен и дебелокож че се чудя как изобщо сам се понасяш за да пишеш такива неща.

d4

Абе, Калитко Калиткин... К,в Костов, К,в Станишев те друсат.. Костов не е на власт вече 10 години, а Станишката близо от 4. Как са ти вдигнали цената тогава?? Монопола е страшна и заразна болест. А ДКВЕР начело с другаря Семерджиев се усуква като мокър пешкир. Едно говорят, съвсем друго вършат. Дупе да е яко на обикновения българин. И на теб, също Гробарска подлого!

Kalin

Има нещо положително при коментарите по тази тема.ГЕРБ яко са го закъсали щом само един КАЛИТКО им брани зурлите;-)))Явно народа почва да се осъзнава накъде ни водят тия на ББ.Даже КАЛИТКО няма време да си сменя ника с КГБ;-))))от да барни гербаджии;-)))

Тъпанчев,ако не беше Борисов сега щеше да плащаш още по-скъп ток благодарение на корумпираните ти комундета!АРЕ ВСИЧКИ ОТ ЛЕВИЦАТА КЪМ ГЕЙ ПАРАДА!

Владо

Докажи, че ако не беше борисов, тока щеше да е по-скъп. Извади фактите.

Georgi Georgiev

Абе, я си изпий хаповете!

много важно кой е виновен. ВАЖНО Е ЧЕ ДНЕС МИ УВЕЛИЧАВАТ ТОКА РЕКАРДНО. А виновници тези от ГЕРБ винаги ще намерят- разбира се това е дежурния- тройната коалиция. Ама при тройната коалиция не ми увеличаваше тока с повече от 4 %.

на 30.06.2012 от 17h блокиране на всички пътища.време е.ние излизаме 30_40човека .излезте и вие!!!

Не искаме зелена енергия ,а енергия с която можем да се топлим и да се храним .Друго не искаме!!!!! Не искаме коли ,не искаме яхти ,не искаме къщи,не искаме вашият богаташки живот!!! ИСКАМЕ ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА СИ!!!!!!!!!1

Искахте Герб ЕТО НИ ГЕРБ. Не искате Белене- искате зелена енергия ЕТО Я ЦЕНАТА. Защо сте недоволни? Само мазохисти могат да гласуват за Герб и после да ревът и после пак да гласуват за Герб. Като не искате минимална заплата 1000 лв и минимална пенсия 500 лв гласувайте за Герб.

Цената на тока трябва да се увеличи и по-добре е да стане шоково. Няма начин, не може да продължаваме с тези ниски цени, защото те ще доведат до големи загуби за енерго дружествата. Но ние сме свикнали да се оплакваме колко сме бедни докато пишем на лаптопите си, издули климатиците на мах. И все нямаме пари, а имаме по 2-3 наследствени апартамента, имоти, коли, влогове, плазми, GSMи и т.н.. Ами продавайте и си плащайте сметките, така е в целия свят. :-) Цените в България са много ниски и докато не стигнат поне 90 % от европейските бял ден няма ден видим.

Ти слънчасъл ли си?????.Не ми говори за Европа и Еврогейски съюз.Далече сме от тях като доходи

Цените в България са много ниски??? Ти кой си, че даваш подобни съвети? Имаш ли дори най-малка представа как живеят хората с по една светеща крушка в къщи, които никой не желае да купи в села пълни с роми? Знаеш ли каква е реалната безработица в провинцията??? Самозабравил се ид...т си ти!

Ти ако имаш по няколко апартамента, плазми и коли с апартаменти, има хора които нямат. А загубите на енергодружествата е въпрос на стъкмистика. Може да имат загуби дето мангалите не си плащат сметките и им ги опрощават. Може защото вземат големи заплати, много по-високи от всички нас. Или пък защото имат на двама човека по три коли и през две години сменят електромерите. И аз може да искам така, ако държавата се грижи да не съм на загуба. Само че мене никой не ме пита, въпреки че нося на гърба си средно по трима чиновници и двама пенсионери и половина.

Пич, защо да си махам наследствените апартаменти? Как е в останалия свят? Цял живот бъхтят и кат се пенсионират вече са си изплатили жилището. Само в България, при толкова мразения комунизъм хората си накупиха собствени жилища. Па били те и панелки.

Към Цен-Това дето си го написал платено или безплатно рекламно съобщение е?

Другарю Цен ти изобщо живял ли си в "чужбината" или само гледат bTV и повтаряш като папагал. Не знаеш ли, че в "чужбината" имаш N-доставчика на електроенергия (както е тук с телефоните, кабелните и т.н.) и като не ти харесват едните цени се превключваш на другите?! Не виждаш ли, че тук всичко се управлява от 2, 3 фирми-монополисти, и навсякъде във всички сектори всичко почва да се управлява от определен кръг олигарси-бивши мутри, перачи на пари от ЦК на БКП и т.н.

ЧЕЗ,EVN,EON,марш от страната ни. Бирници такива. Разобличителя

Проблемът на българина,- мъсли, че правителството задължено да се грижи за гражданите си. Подобре изобщо да не мъсли.

Като тебе ли?

Зелена енергия-енергията която носи печалба в зелено на хората на ББ крадейки от бедния български народ!!!

КОЛКО САМОДОВОЛЕН ИЗГЛЕЖДА БРАДАТИЯ ПРЪЧ ОТ СНИМКАТА. С НЕГОВАГА ЗАПЛАТА СИГУРНО БЪЛХА ГО Е УХАПАЛО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА. КАК НЕ ГО Е СРАМ ОТ ХОРАТА ТОВА САМОДОВОЛНО ДОБИЧЕ. ЗНАЕ ЛИ ИМА ХОРА С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЧЕ ГЛЕДАТ МАЛКИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ. ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НОВА УВЕЛИЧЕНИЕ В ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ И ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СА МРЪДНАЛИ НАГОРЕ ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД.

Имам един много важен въпрос,който искам да задам на всички тези тъпунгери в България,които си играят с търпението на народа в тази страна!!! Господа тъпунгери,кой и кога възложи на такива гниди като вас(към паразити няма как да се обърна с учтива форма)да подписват заробващи народа ни договори за производството на..."зелен ток"??? Кой и кога ви е молил да правите това за...наша сметка??? Защо обикновени хора трябва да плащат сметките на алчни инвеститори с цената на...собствени лишения??? Докога ще дълбаете гробове в тази държава,вместо да създавате...люлки(тук изключвам тези,които стимулирате в районите с...новите българи)???

Никой нищо не им е възлагал. Те просто са си оплели "мрежичката" от фирми - свои и на близки " инвеститори", за да могат да "цоцат" и лежат вечно на гърба на народа.

Кучето ГЕРБ скача според тоягата! Сопата е у нас !!! После ще се окаже ,че грешката била 10% а накрая ,че Няма Нужда от Увеличение ! ГЕРБ ни Грабят и Унижават Толкова ,Колкото им Разрешаваме НИЕ,Хората на БЪлгария ! Ние сме Свободни Хора ,и място за Страх НЯМА !!!!

Така ще бъде до като си траем! Трябва да изчистим държавата от тази пасмина, която като паразит смуче и малкото останали вече живителни сили на народа!

За разнообразие и зрелище на обеднелия български народ сдружението на мизерниците организира тежко хоро на 29.06.12г от 19.00 пред надписа Съединението прави силата :))))

за разнообразие на новите цени ни се организира гей пардче с всякакви екстри

Това с гей парада - по-голяма порнография няма! Безобразие!

Правителство от нагли тъпаци и лъжци за жалост. 13% означава 2 ст. увеличение на кВт. Което при 50 млрд кВнч годишно производство прави 1 млрд. Общо инвестициите в зелена енергия са под 1 млрд. Ивестицията в Мариците е под 2 млрд. Т.е. с това темпо ще се изплатят за под 5-6 г. като махнем ДДС-тата и другите измислици. Отделно цената на Мариците е под продажната на международните пазари, а те са билзико до Турция, Гърция и Македония. Могат да продават там тока и да не товарят българите.

Спи народе, спи!!!! Не се намери един ,който да защити този беден и изстрадал народ !!! Да не можеш да нахраниш и да стоплиш децата си и да си щастлив!!! А сега къде са журналистите???

Имате възможността да печелите пари докато пазарувате за ежемесичните си нужди!!! Имате възможност да печелите докато някой друг пазарува за ежемесечните си нужди!!! Колко разходи на месец има вашето семейство-200, 300, 500 или 1000лв? Може от 5% до 30% от тези пари да се връщат при вас отново всеки месец! За повече контакти e-mail: d_link

АЛО ДИР-А ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ХОРАТА БЕЕ?? Нали уж в интернет пространството няма цензура? Кой ви е казал на вас че може да си позволявате да решавате кой пост ще изтриете щот не ви е харесал?

каква ви е целта на Писане по форумите това питам?????:)трябва ми конкретен отговор

Конкретен отговор: Според написаното от респондента, поставям и диагнозата. Освен това по злобността на коментарите, се определя и злобата на деня. /Особено интересни, интригуващи за момента случки и събития/.

Добрев: Ако токът поскъпне с 10, а не с 1з%, НЕК ще загуби 150 млн. лева а ми ние колко ще загубим с това поскапване аааааа искам цената на тока надолу и нии да забогатееем малко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имайте предвид, че продаваме ел.енергия навън за едва 7.3ст/кВтч !!!

Полага ни се след толкова изхабена енергия за осветляване на сътрудници на ДС. Сега повече ще се икономисва и ще останат в тъмното виновните

Последно ,къде и кога е протеста?????

стига да не ми изтрият поста - 29.06.12 от 19.00 пред НС

как не ви е срам ....ще се видим на изборите и тогава ще видим кон боб яде ли?

Трябва да има честен обществен договор, договор между политиците, администрацията и хората, бизнеса и работещите, лекарите и пациентите, монополите и потребителите, автомобилистите и пешеходците, между нас самите. Да има съобразяване с доходите, респект, добронамереност, правила за ВСИЧКИ, които САМО ако всички спазват, а не НЕПРЕКЪСНАТО да се опитват да хитруват, изнудват и се надлъгват помежду си!!! Само тогава нещата могат да помръднат в правилната посока!

Честност и почтеност в България?!? Това в кой филм си го гледал/a???

Гласувайте за престъпниците от герб. Знаете ли какви пари се задават за крадене от мутрата и останалата банда? Тая измишльотина "зелена енергия" препълва чашата на търпението.

стига бе ,докога ще ни правите на маимуни.да ни затриете ли искате? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ ОТ "ПОЗИТАНО" НАПРАВО ОСКОТЯХА - БЪЛВАТ ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА. И ТО ЗА ЦЕНИ И ЗАКОНИ, КОИТО СОБСТВЕНИЯТ ИМ ЛИДЕР ПРИЕ! ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ВОЖДЪТ ВИ СЕРГЕЙ ГИ ГЛАСУВАХА. ВПРОЧЕМ, ТОВА Е ОТ МАЛКОТО ДОБРИ НЕЩА НА ТРОЙНАТА ЛАМЯ.РАЗЧИТАТЕ НА КЪСАТА ПАМЕТ И ПРОСТОТИЯТА НА НАРОДА НИ. ЕЙ, НЕ СМЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ, НЕ СМЕЕЕЕЕ! НЯМА ДА ВИДИТЕ СКОРО ВЛСТ, ГИДИ ПАРАЗИТИ МЪРЗЕЛИВИ И КРАДЛИВИ....

управленците от ГЕРБ имаха достатъчно време да променят лошите закони на Тройната! Защо не го направиха?

А бе "ES", кой реже клона на който е качен?! Древните демократи са казали какъв трябва да бъде всеки закон: "Законът да не трябва да тормози народа и ДА СЕ СПАЗВА ОТ ЗАКОНОДАТЕЛЯ!"

...защо не ги промени за три цели години!?!? Значи и той е в далаверата, а!?!?

ПРОМЕНИХА ГО! ПРЕДИ ГОДИНА. ДРАСТИЧНО ОРЯЗАХА ЦЕНИ И ВЪЗМОЖНОСТИ. ВИЕ ПАК ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ? ИЛИ Е ВАЖНО ДА СИ ЛАЕТЕ, ИСТИНАТА НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА?!

КАЛИТКО,ИЗБЪРШИ СИ ПЯНАТА ОТ УСТАТА - ПРЪСКА

застото се борят с голямата сила, която ти малоумно подкрепяш.

Това, че почти 700 мислещи българи са се включили с изказванията си - протести за шест часа под снимката на небръснатата п..ка ми доставя някакво удовлетворение. Въпреки, че нищо не може да се направи срещу непрекъснато вдиганите цени. Този трябва да е имунизиран срещу всичко, след толкова негативна енергия, която му се отправя под всяко изказване и снимка.

ХАЙДЕ НА БАС, ЧЕ 660 ОТ ТИЯ "КОМЕНТАРИ" ГИ НАПИСХАТЕ ВИЕ - ЧЕТИРИМА ПЛАТЕНИ ДРАСКАТЕЛИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ОТДЕЛА НА ДРУГАРЯ КУТЕВ АНТОН И МЛАДЕЖКОТО БСП! НА БАС ПО 500 ЛЕВА, А!

на теб толкова ли ти плащат ? или не си си взел хапчета днес

пак си пропуснала хапчетата. Ей, ще се пръснеш от злоба ма, стрино. Гледай само да не нарипаме и да ви иде манадата предсрочно.

ама много ви е хубав езика