Коментари - Цената на тока пада, но под 8%, решават на 5 март | dnes.dir.bg
назад

Цената на тока пада, но под 8%, решават на 5 март

Под 8% ще е евентуалното намаление на цената на тока от март, обяви председателят на ДКЕВР Юлиана Иванова. Комисията все още очаква информация от АЕЦ “Козлодуй“ и топлоелектрическите централи „Варна“, „Бобов дол“ и „Марица 3“, за да вземе решение каква ще е цената на тока от 1 март.

Обратно в новината

Коментари - Цената на тока пада, но под 8%, решават на 5 март | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-неадеквадна изглежда позицията на БСП - ако беше друга нормална опозиция в Европа, досега да са продъли прокуратура, ЕвроКОмисия и да са вкарали поне 10 0 мошеника в затвора и задълно! Вместо това те се правят на услужлива сервитьорка, която съветва НЕК и ЕПР-та кака да запазят продажбите! Логично - Така сервитьорката БСП иска да гарантира бакшиша на своите олигарси-енергетици - Р.Овчаров , Къдиев, М. Манлова. ЗАЩО ДА НАСТОЯВАТ ЗА ПРОВЕРКИ - ЗА ДА ЛЪСНАТ И ТЕХНИТЕ ДАЛАВЕРИ. Това ще поледният удар за главатарите на червената политическа корпорация. ДНес те се дистанцират от народа и водят пасивно-съглашателска политика с надежда да ги оставят в схемата. Както са тръгнали, скоро ще бъдат уволненени като сервитьори, за щото цялата кръчма ще стане на ГЕРБ. Най-излъгани ще са пак обикновете "членове".

Българи, толкова ли не разбирате, че хората с власт и пари никога няма да се откажат от тях без бой?С мирни протести може да се постигнат временни козметични промени-нищо повече.Вече започнаха отлаганията, увъртанията,обработките, договорките под масата и т.н.

Благодарение на брошурата на ЧЕЗ Бъдете информирани, може да се определи следното: Стойност за снабдяване 0,062915 лв./кВтч. = 44,33 % - производители на ел.енергия. Достъп до разпределителна мрежа 0,00496 лв./кВтч. = 3,5 % - ЧЕЗ Достъп до електроразпределителна мрежа ВН 0,00623 лв./кВтч. = 4,39 % - ЕСО Пренос през разпределителна мрежа НН 0,04040 лв./кВтч. = 28,47 % - ЧЕЗ Пренос през електроразпределителна мрежа ВН 0,00910 лв./кВтч. = 6,41 % - НЕК Добавка за зелена енергия 0,01110 лв./кВтч. = 7,82 % - ВЕИ Високоефективно комбинирано производство 0,00383 лв./кВтч. = 2,7 % - ТЕЦ Невъзстановяеми разходи 0,00338 лв./кВтч. = 2,38 % - ТЕЦ (мариците 1 и 3) ОБЩО: 0,141915 лв./кВтч. = 100 % производство на ел.енергия - 44,33 % ЧЕЗ 31,97 % НЕК 6,41 % ЕСО (Електроенегиен системен оператор) 4,39 % ВЕЙ 7,82 % + 44,33% ТЕЦ 2,7 % + 44,33% ТЕЦ (мариците 1 и 3) 2,38 % + 44,33%

Нали намалението щеше да е с 8%, защо сега е под 8%, или разликата ще отиде в партийната каса и "госпожа процент" ще набира точки пред правителството колко много я е еня?

Всичкият този цирк беше програмиран от ГЕРБ - да надуят сметките, да си напълнят джобовете, да си поиграят на сваляне на цените предизборно и да спечелят пак изборите. ДО 8% намаление обеща "гангстерът с Армани" - сега ДКЕВР си играе на проверки - иска ифромация за скъпата енергия от големи генератои, но не и от "зелените генерато" - защото трябва да поиска информация от Цветелина Бориславова - т.е. от "гангстера". НИКОЙ НЕ ПИТА ЗАЩО Е СКЪПА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ. НИКОЙ НЕ ПИТА КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ ДА СЕ РЕКЛАМИМИРА "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" НЕИСТОВО ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИы ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ДРУГИ НЕ ПРАВЯТ ТАКАВА РЕКЛАМА. Моного е просто. ГЕРБ чрез банката на цветелина Бориславова налива десетки милиони за СПОНСОРСТВО чрез излишна реклама. Защо ли? Защото зелената енергия в булгаристан се изкупува по най-високките "захранващи тарифи" (така официално ги наричат в ЕС - "feed in tariffs"). Но в Европа всичко е нормирано и регулирано и не се допуска оскъпяване чрез завишаване на оценката на старо оборудване, което да струва по-скъпо от ново. Не се рпризнават за разходи и реклами. Всички отчети се преглеждат 2 пъти годишно, а ЦЕНИТЕ ПАДАТ, защото ефективнастаа се повишава. У нас също, но точно по обратен начин. Така за купуването на медии чрез тлъсти реклами плаща не НЕК и ромите, А БЪЛГАРИТЕ. ТОТАЛЕН ДЪРЖАВНОІМУТРЕНСКИ РЕКЕТ.

Не мога да разбера защо съвещанието ще е закрито а после ще се обявяват резултатите. Ама моля ви се, нали това искат хората ПРОЗРАЧНОСТ, така нито ще се разбере как се формират цените, нито кой от комисията за кого лобира.

Не знам дали това, което пиша е нещо ново, но обикновените хора говорят, че протестите срещу ЧЕЗ са замислени по-рано и предизвикани умишлено. Някой (от притежаващите акции) да изкупи акции от ЧЕЗ на ниски цени и той да стане монополист. Познайте кой е той?

МАФИЯТА НЕ Е НАПУСНАЛА ВЛАСТТА ! Отново се гласят да измамят българите. Герберското правителство и началници на държавни агенции уж са в оставка, а работят и продължават да извършват грабежи на максимални обороти. Герберските клакьори и Сороски лъжци по форумите работят на три смени и са на границата на самозадавянето ... Всички искания на населението са за одържававяване на ЕРП-тата, но невръстниот на години и духом комуняжко-герберастко министърче продължава да говори глупости от сутрин до мрак по всички телевизии, че "...тока бил скъп щото нямало "умни" електромери и харчели много пари за инкасатори и каси...". НОМЕНКЛАТУРЕН ЛЪЖЕЦ !!! На всички е известно, че когато заграбиха българското "енерго" чуждите монополисти затвориха всички каси и уволниха 75% от техн.персонал. Затова взеха да им се взривяват трафопостовете, които те нагло поставиха всред жилищата на населението. Всички занят, че ЦЕНАТА Е ВИСОКА защото ЗАТВОРИХМЕ ПЪРВИТЕ 4 РЕАКТОРА НА КОЗЛОДУЙ И СЛЕД ТОВА НИ НАТРАПИХА АМЕРИКАНСКИЯ ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК И ФОТОВОЛТАИЦИТЕ НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ! И още нещо - АКО ЕРП-тата СА ДЪРЖАВНИ ПОНЕ СЪДРАНИТЕ ЗВЕРСКИ ПЕЧАЛБИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И БИЗНЕСА ЩЕ ОСТАВАТ В ДЪРЖАВАТА. ЛИБЕРАЛНО-ГЛОБАЛИСТКО-СЕДЕСАРСКИТЕ БАНДИТИ ПРОДАДОХА ЗЛАТНИТЕ КОКОШКИ НА ДЪРЖАВАТА И СЕГА НЯМАЛО ПАРИ ЗА БОЛНИЦИ И ПЕНСИИ - oт къде да дойдат парите глупаци ?! нали разпродадохте (откраднахте) всичко ?

Топлофикация нали е държавна. Това ли искате вие лумпените? Монопола е проблема, а не частната собственост. Държавата е най - лошия частник!

като доиде атака и волен ще видиш какво е дарява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само едно малко уточнение. Умните електромери ще ни излязат скъпи според информацията от Дилян Добрев те ще са постоянно свързани с ЕРП което ги обслужва. Тази връзка ще се плаща на мобилен оператор както стана с касовите апарати в НАП така още едни мополисти ще имат дял в цената на тока

никога за бсп. и \'\'герб, дано се учреди партия на протестирастите и бедните. а за партия само с предварителен договор! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може и за някой марсианец да гласуваш...твоито негласуване е гласуване за ДПС.

Тая черноборсаджиика на цигари нали я махнаха бе! Защо още се представя за мадам процент?

Нали оставиха комунистите да управляват - те отказаха!? Кой да намали тока - ти си на ход!

излязоха новите сметки за ток - наполовина от януарските са обаче !!!!!! засечени са за 20 ( двадесет ) дни, за да изглеждат по ниски, а след това, като дойде служебния кабинет, пак ще ни го начислят. ццццц завършени мошеници, бравос

Какво предлагаш?

ЕЕЕ,ти пък-какво се предлага....Ние само ис-ка-ме,ис-ка-ме,ис-ка-ме....НЕмаме предложения,щото не знаем как,ама те експертите ще кажат....А,нЕмаме и експерти...Абе,нема значение -ис-ка-ме....ис-ка-ме....

До кога мръсните Герб ще си прехвърлят топката. То не бяха оставки - на Дянков, на ДКЕВР, мандати на олигофрените, протести с прасета, болни Тикви и какво ли не. Ебати мръсната сган. И на края т. нар. Президент - кучето, което гледа стопанина си за кокал и не смее дума да каже. За да не обиди някоя Тиква. Безсрамие. Нагли и мръсни мутри.

Говедо, прочети Откритото писмо на Едвин Сугарев. Приеми само 50% за верни и пресметни колко пари са платени от българския данъкоплатец. Всеки отчита, че страната е по стабилна отпреди ББ да дойде на мястото на Сер-Гей. А сега ми обясни как мойе един пожарникар и мутра да е по проспериращ от предишните професионални политици. Хората излязоха с искания на протеста, а червените говеда, веднага смениха проблема и подведоха всички.

Не твърдя със сигурнос,но доколкото ми е известно,бизнеса с разпределението на ел.енергия е продаден за 680 милиона-евро или лева-ще смятаме по цифра.По други данни само цената на преносната мрежа е около 4,5 милиарда.Да,това иска поддръжка,но и всичко е свързано с суровеина-продажна цена-разходи-приходи.По сметките на дружествата може да се провери колко са дали,колко са получили и какъв е % на печалбата.Ако се докаже,че е в някакви нормални граници-О.К,дружествата продължават да си работят и вече протеста е срещу ниски доходи,мафия и Евротормоз над нацията.Ако се окаже обаче,че печалбите са фрапиращо високи-моментален шут на ЕРП господарите.Ноооооо,това не бива да е само за тока,а да се почне=банки,едри латифундисти изкупили земя с пари от чужбина(Дикме),Заложни къши,казина-всички пиявици инкасиращи повече от средноевропейските норми за съотношение-вложени средства-печалба.Така ще се получи нормална държава със нормална,макар и труднофункционираща икономика и желание за нормален живот.Въпроса е строго принципен,а не-моята кравица,моята нивица-така сами ще се убием.Разбира се общественоста ще трябва да си реагира винаги когато има мафиотщина.

Може да улучиш правия път...ниските доходи са основата на проблема

Може но тотално съм се объркал-от това ,че съм сбъркал държавата в която съм се родил до сайта в който пиша-защо и аз не знам.Кат,че ли повечето пишещи тук имата само едно желание-да се покаже кой е по-по най в простотията си и да надцака другия с простащина.Абе хора вие искате да вървите напред или да сте все в кереча бе.Вчера го слушам Плвеналиев-тока и дюните и толкова.Мъчи се да се нагласи към хора,ама страшно фалшиво и смешно пееше.Та,който се смята за малко от малко разсъдлив,нека пише за истинските проблеми и да мислим как да си увеличим доходите,а не да си ограничим разходите.

Да, но донякъде. Високите ми доходи не оправдават плащането на измислени сметки и неконсумирана услуга.

Един сайт, в който псувнята е основен поздрав! Един сайт в който лумпенизацията си е на почит. Един сайт в който инъкмислещия е наказван....ако това ви харесва - гласувайте за комунистите!

Кой си ти НИЩОЖЕСТВО,че да даваш насоки???И вземи се образовавай малко ИНЪКМИСЛЕЩ!!!

Нима не разбра написаното от Gagameliys, че реагираш така. Той точно за такива недоразвити като тебе пише. Но за разлика от тебе личи, че той/тя разсъждава. Вярвам, че си имал проблеми в училище :), но сега си добре платен от Партията. Лек ден и Честита Баба Марта.

Чети народе и си прави изводи! Как се толерира мръсотията от управата на DIR.BG. Това ли искате като журналистика, такава България ли ви харесва...избори предстоят

Ти ли си ПРИМЕР ЗА КОРЕКТНО ПОВЕДЕНИЕ???СКРИЙ СЕ ПАК В ДУПКАТА!!!

Неутралния dir.bg - някакъв лумпен псува като чобанин и модераторите се правят, че не виждат. Корумпирани сте и виеее...

Гаргамел

Това е българската журналистика и в частност -dir.bg Благодарско за нагледния пример който даваш!

delly

Г-н Gargameliys, моля Ви най-учтиво, вместо да спамите дискусията с обвинения, бихте могли просто да докладвате с "!" коментарите, които смятате за непристойни. През Дир на ден минават десетки хиляди коментари. Ние разчитаме и на вас - потребителите, да се грижите за добрия тон в дискусиите, а не да сипете обиди помежду си или към модераторите. Честита Баба Марта!

ЧБМ! Честито на дребните земеделски собственици големи субсидии!! Какви ренти получихте средно на декар, ще стигнат ли за Деня на мартеничката? Токът вече ни го "честитиха".

Я обади колко кинти отпуснаха...че ний от градо не знаиме...разлей малко конкретика селяче

живеем в ненормална държава с ненормално правителство ,народно събрание и президент. всички ясно чуха как министър председателя уволни а тя си подаде оставката тази цигарджийка Сега нали сме Бълхария изведнъж е шефка на ДКЕВР. Същото е и с недоразумението Дянков. Уволнен и изведнъж пак министър Е НА ТИЯ ЛИ ДА ИМ ВЕРВАМ И ДА ГЛАСУВАМ ПАК ЗА ТЯХ

Не казвай за кого няма да гласуваш, а за кого ще...или те е срам да произнесеш, че си за па тройните разбойници...признай си де

Те затова навремето братушките са ги хранили с олово през тила тия гадове, ама сега това е неморално. То е ясно, като има избори всички на гъби, и като има само 5% гласували ще е смях пред цялата планета.

За тези от вас, които не знаят: ТИМ е групировката, която вече 20 години държи варненци във феодално подчинение. Повечето значими отрасли в града са притежание на ТИМ, а скъпият ток е само част от схемата за ограбване на гражданите на Варна. ТИМ е също и групировката, на която Борисов - БУДА хариза морската градина и Алея Първа. ТИМ стоят зад всички политически партии и отговорни институции във Варна, а самата община, както и кметът, са под прекия контрол на групировката. Престъпната схема е добре известна на варненци, но самото произнасяне на името ТИМ всява страх. Твърди се, че тимаджии са под опекунството на руската мафия, а Борисов е техен негласен съдружник. Степента на сраствне на държава и мафия е такава, че дори смелчагата Цветан Цветанов се направи, че не е чувал името ТИМ. За 20 години ТИМ-аджийска Варна се превърна в един безперспективен, феодален град, в който всеки жител зависи от благоволението на тримата феодали - Тихомир, Иво и Марин. Едно безкултурно пространство озвучено от чалга музиката на новата култура, пълно с молове "катедрали на необуздания консумеризъм" и казина символи на мафиотската реалност. Пространство просмукано от взаимно недоверие, страх, унижение и отчаяние. Оставени на милостта на ТИМ, чиято алчност би засрамила и най-деспотичния средновековен владетел, варненци бяха превърнати в техни крепостни селяни. За много от жителите на града единствената останала алтернатива за преживяване бе рентиерството и семейства се хванаха за гушите, карайки се за имоти.

Стига с тоя скъп ток...не е проблема в тока, а в ниските доходи на хората! Икономиката не живни ли - няма оправия. Европейски доходи са нужни, а не комунистически цени!

И 100 пъти да са по високи доходите на хората тока ще е по скъп 120 пъти, Молбата ми е да не ни правите на глупаци. Лека работа и поздрави.

В такъв случай единственото решение -курс на въоръжена съпротива.Това не е мое виждане,а историческа закономерност.Когато държавата се срастне с престъпния свят и народа е оставен на произвола на сътбата това е резултата-бойни групи.Действително във Варна се вижда почерка на руснаци и бойковите мутри.Единственото решение е въоръжена борба с новите методи,но насочена към истинските виновници.Армията ни е символична,полицията и жандармерията огромна.Протеста не се чува.Тогава какво остава......

... И НЕ БИЛИ КОМПОТИ, А КОМПЮТРИ, НЕ БИЛИ 800 ДНИ ДО КЪТ СЪ ОПРАИМ, А ГОДИНИ, И НЕ БИЛИ 8% ПОЕВТИНЯВАНЕ, А ПОСКЪПВАНЕ... БАСИ БЕЗКРАЙНАТА ПИЕСА НА АБСУРДА. УТРЕ ПАК ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ НЕ СА ВИСОКИ ЦЕНИТЕ, А НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ...

Вижте ги само.Хората се самоубиват пред общините от мизерия,а те само за избори и кой да захапе кокала.Е на това му се вика Еничари.

Кой се самоубива? Един парцал - направил 5 деца, те от своя страна също произвеждат деца, и никой от тях не може се издържа. За да имаш многодетно семейство си е отговорност и задължение. Не може сулю и пулю да създават такова и после какво...аман от цигански маниери. Пет деца - няма дом, няма доходи...я го махайте тоя цървул. Съмнявам се чист българин ли е и ако е - нормален ли е! Сега цяла нация ши го съжалява...малоумници такива

Отново се опитват да ни излъжат. Опитват се да ни замажат очите с вякакво процентче и да си отидем спокойно по къщите. Ше допуснете ли българи отново да сте излъгани и да живеете в мидерията, в която тънете до сега вече 23 години. Никой няма да ни помогне, ако ние сами не си помогнем. Този наш народ свикнал от вековете да пр евива гръб, трябва да съумее най-после да се изправи и да вдигне гордо глава както го правят европейците. Сравняват всичко с европейците, но забравят само да сравнят стандарта им на живот. За луди и прости ли ни имат, за да ни залъгват. Народе възстани и си вземи своето, това което ти се полага като човек родил се, за да изживееш нормално живота си, както и да осигуриш спокойно бъдеще за децата си, а не да се скитат немили недраги по чужди земи. И З Л Е З и си поискай живота.

В Европа се работи по малко по-друг начин, отколкото в България! А като искате евро доходи, марш в Европа, тя ви чака с отворени обятия!!

Лумпен стига се обажда. Хайде изкара заплатата. Сега бързо да си пиеш лекарствата. Смешник ...

Tи пък кога си бил в Eвропа бе цървуланко,че да даваш акъл.Сигурно един приятел на батю ти ходил в града и видял как ядат бяль ляб с кИбачИта.Лайно рядко.

Стига сте ни лъгали бе боклуци, какви са тези "под 8%" не се ли НАЯДОХТЕ , според мен всички които стачкуваме искаме нормални доходи не виждате ли мизерията и помийна та яама която създадохте-НЕ ВИ ИСКАМЕ !!! Отнася се за всички управляващи -АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ!!!!

Ти работиш ли някъде бе, лумпен?

СЛЕД КАТО СЕ СТИГНА ДО ТАМ БЪЛГАРИ ТРАГИЧНО ДА СЕ САМОЗАПАЛВАТ, ТОВА НЕ СТИГА, МАЛКО Е, ТРЯБВА МНОГО, МНОГО, МНОГО ПОВЕЧЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИНЪТ И ДА МУ СЕ ДЪДЕ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ!

Щеше да е истински проблема, ако някой ги запалваше! Как да се попречи на самоубиец. Тях ги лекуват в психиатрия...

Днес ще вземат лиценза на ЧЕЗ, утре - не няма да го вземат, днес ще се вдигат пенсии и заплати, утре - не няма да се вдигат. Изобще въртележка на 360 градуса колкото искаш. Сега ще намаляват тока с 8 % и колко са това 8% - това са 8 лв. на 100 лв сметка. Ако го намалят това ще е за два -три месеца, колкото да се успокоят хората и после всичко нагоре, тези номера ги знаеме. Така беше и с бензина за 1 седмица с 5-6 ст и после нагоре. Пък да не говорим, че ще допуснат хора от народа в парламента и правителството, искат да се успокоят страстите христови и после пак по стария начин. До болка познато

Тоя, който обеща, че ще вземе лиценза на ЧЕЗ, ВИЕ, ЛУМПЕНИ, го уволнихте! Сега какво искате???

Тия хора,начело с Плевнелиев за пореден път доказват,че ни нямат за живи.Такива промити мозъци даже и Северна Корея няма.Нито ще решат нещо нито ще си отидат с добро.Срам ме е,че тези... са родени и израсли в моята родина България.Дано Бог вижда какво правят и да пази Народа ни от тая чума.

Извинявайте ама това "лумпен" някаква титла ли е ? или е обратното на гъзолизец ?

ЩЕ КАЖЕТЕ ПОСТИГНАХМЕ НЕЩО МАКАР И МАЛКО, НО ТОВА ДАЛЕЧ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ЗАЩО? 1.ЗАЩОТО ЧАСТНИЯТ МОНОПОЛ ОСТАВА И НИ ЛИШАВА ОТ ПРАВО НИ НА ИЗБОР И НАКЪРНЯВА ПРАВАТА НИ НА ГРАЖДАНИ! НЯМА И СЛЕДА ОТ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ И СВОБОДНА КОНКУРЕНЦИЯ! 2.КАЗВАТ ЕСТЕСТВЕН МОНОПОЛ, КОЕТО ПРОСТО НЕ Е ВЯРНО, ЗАЩОТО КАТО ИЗНАСЯТ ТОК ДА НЕ ГО НОСЯТ С КОФИ?! НО АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОСТИГНЕМ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯТА, ЗА ДА ИЗБИРАМЕ И ЗА ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ДЕБЕЛИТЕ ГЛОБИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ, ПОНЕ ДА ГО НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ!

ЛУМПЕН НЕГРАМОТЕН, ЛУМПЕН НЕГРАМОТЕН, ЛУМПЕН АТАКИСТКИ НЕГРАМОТЕН ОЩЕ БИЛЯ...!!!

И аз съм толкова тъп че ще тичам около парламента и ще викам Баа-ааа, за да им е кеф на тия боклуци. Кво ме занимават с тъпотии, що не си разкарат надбавките от рода на зелена енергия от сметките ? Бааа-ааа-ааа Аз съм тъп. Политически глупаци !

-Под 8% ли, тея почнаха да се ебават с нас, на улицата до дупка !?

Вожда ви е болен. Молете се за здравето му. Без него нямате партия, нямате заплати, напускате министерства и комисии, връщате се по родните си краища, а там хората не ви обичат!

АЗ ПИТАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА С ДВАМАТА БЪЛГАРИ, КОИТО СЕ САМОЗАПАЛИХА ЗАРАДИ МЪКАТА И МИЗЕРИЯТА СИ?!

СОБСТВЕНИЦИ НА ЧЕЗ В ЧЕХИЯ И ТУК В БЪЛГАРИЯ СА ПОДСТАВЕНИ ЧЕШКИ БИЗНЕСМЕНИ ОПЕРИРАЩИ С КАПИТАЛИ НА ГАЗПРОМ, КОИТО РЕАЛНО СА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ! ЧЕШКАТА ФИРМАТА " ЧЕЗ " ОЩЕ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ Е КУПЕНА ОТ РУСКАТА КОМУНО-МАФИЯ " ГАЗПРОМ " ! ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЧЕЗ Е РАЗСЛЕДВАНА ОТ ЧЕШКАТА ПРОКУРАТУРА ЗА КРИЕНЕ НА ДАНЪЦИ И КУП ДРУГИ НАРУШЕНИЯ НА ЧЕШКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО! ЧЕЗ В БЪЛГАРИЯ ЩЯЛА ДА БЪДЕ КУПЕНА ОТ ГАЗПРОМ, КОЕТО ОЩЕ ВЪДНЪЖ ПОКАЗВА ТОПЛАТА ВРЪЗКА НА РУСИЯ И ПРОТЕСТИТЕ!

Я ПАК ПЛАТЕНИТЕ ПИСАЧИ СЕ ПОДВИЗАВАТ С ДЕЗИНФОРМАЦИЙКИ, КАТО ГИ КОПИРАТ ПО 1000 ПЪТИ ВЪВ ФОРУМА НА ДИРА.

направо да слагат и по една брошура на герб сас сметката за ток баси театара

А защо не с 80%? Минимум. Защо не със 100%? Аргументи? С цифри, ако може. Аз пък предлагам да се отмени последното увеличение от 13%. И да се отмени правото на ЕРП-тата да изискват авансови плащания, за сметки над определена сума. И други неща. Но знам едно нещо. А то е, че не искам тока да ми е безплатен. Токът е скъпо нещо. За разлика от свещите, дървата и въглищата. Въобще цивилизацията е скъпо нещо. Също като образованието.

Отново се опитват да ни излъжат. Мислят си, че протестите ще отшумят като всяко чудо за три дни. Нима вярвате на обещанията им и че нещо ще нап равят. Нещото ще е минимално, ца да се опитат да ни затворят устата, но няма да е в действителност промяната която всички ние искаме, която ще промени живота ни към по-добро. За това всички на улицата и не да се намалява броят на участниците в протеста, а трябва всеки ден да се увелчаваме за да ги убедим, че няма да вярваме повече на лъжите им

По цял свят хората пеят химна на държавата си, прави с гордо изправена глава и с ръка на сърцето. На протестите в България, хората пеят химна на колене с наведени глави. Хора на колене, с наведени глави искат да управляват държава. Въпросът никога не е бил какво. Това го знаят и малките деца. Въпросът винаги е бил как. Хора пеещи химна си на колене с наведена глава, дали знаят как?

ХОРАТА ПЕЯТ ХИМНА НА ДЪРЖАВАТА СИ ЗАЩОТО Я ОБИЧАТ. А ДАЛИ ГО ПЕЯТ С НАВЕДЕНИ ИЛИ ИЗПРАВЕНИ ГЛАВИ, ЗАВИСИ ОТ ТОВА КАК СЕ ЧУВСТВАТ?! дВАМА ДУШИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ СЕ САМОЗАПАЛИХА ОТ МЪКА И БЕДНОСТ. ДРУГИ ПЕЯТ ОТ МЪКА ХИМНА С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ. ДРУГИ ПЛЮЯТ НАРОДА СИ КАТО ТЕБ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. САМО ЛУД БИ СЕ РАДВАЛ НА ТОВА!

Abu Talib

Абе какви са тези нови норми- дали оставка, пък заседават? Кел файда от оставката! МС щом е дал оставка, новият МС следва да започне да номерира от номер едно за постановленията си!!

ама тая грозотия да не е на бойко последния лъч в тунела ,ама тя не отиди ли да си допродаде ЦИГАРИТЕ БЕ

ехеееееееее с под 8% БРАВООО пак на стачка не искоме с толкова малко д,да се премахне изцяло последното увеличение иначе стачка до дупка.те ще намерят начин да ни го вземат и то тройно нямя как да си избират или 14% или 20%или да изчезват лъжци .

Пак ще излъжат хората или както казваше баба ми: "Пременил се Илия, като се погледнал пак в тия!"

ехеееееееее с под 8% БРАВООО пак на стачка не искоме с толкова малко д,да се премахне изцяло последното увеличение иначе стачка до дупка.

БЪЛГАРИ, това е поредния ОПИТ ЗА ГНУСНА МАНИПУЛАЦИЯ! Намаление под(над) 8% - жалък фарс, предназначен за консумация от индивиди с нисък интелект(като на политическата утайка, опитваща се панически да успокои страстите народни). Няма необходимост, мазните корифеи в енергетиката, да ни обясняват как по голямо намаление на цената на ел-енергията ще доведе до фалит АЕЦ Козлодуй(което е и частично вярно, но при ситуацията в момента). ИМА ИЗХОД ОТ МИЗЕРИЯТА, И ТО РАДИКАЛЕН!!! И НАШИТЕ "ЛЮБИМИ ПОЛИТИЦИ" ГО ЗНАЯТ, НО ГИ Е СТРАХ ДОРИ ДА СИ ГО ПОМИСЛЯТ, КАМО ЛИ ДА ГО ИЗРЕКАТ НА ГЛАС, защото са жалки марионетки без собствено мнение и без чувство за национална принадлежност (много добре им е набито в главите, че ако не са такива няма да са там!). ИЗХОДА Е ЕЛЕМЕНТАРЕН, НО ЗА НЕГО ТРЯБВАТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, НЕ СТАТИСТИ! ИЗХОДА Е: ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СПРЕНИТЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ(едно от на големите национални предателства, направено от същите тия политически плазмодии, които се натискат и днес за властта) 3ти и 4ти ЕНЕРГИЕН БЛОК НА АЕЦ Козлодуй >>>> СЕБЕСТОЙНОСТ НА 1kW/h = 1,5(ЕДНА СТОТИНКА И ПОЛОВИНА!) ТОВА Е НЕОСПОРИМ ФАКТ!!! ПРОГНОЗНА ЦЕНА (САМО ЗА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР) НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ОКОЛО 10 - 12 СТОТИНКИ С ДДС. ЗА ИЗНОС да си правят миксове от зелена, кафява, Марици 1 и 3 и каквото друго си щат! ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ИДЕЯТА(защото тия горе или не могат или са забравили да мислят)!

Тока ще ни го намалят,но ТЕ ще намерят начин да ни вземат парите двойно.

тая май нищо не си разбира от работата,ама до преди 10 години е била супер за компания/прости ми господи/.

тази грозотия не помня кой я назначи,но да се измита веднага,колкото е жена толкова и тока ще оправи,опосум дърт

Държавата всячески се опитва да излъже собствените си граждани, направете сметка с кое не е така: 1. Банките - кредити с доста високи лихвени проценти 2. Здравеопазване - доплащане, специализантите си плащат сами да се научат на нещо, затова ги няма в България. Върха на нахалството е в "Майчин дом", където специализантите са принудени да правят "дарение" за да се учат!!! Ебах ти нахалството!!! 3. Ниско заплащане на труда - европейски цени 4. Политици, които не пускат кокала с няколко мандата в Народното събрание 5. Ухажване на малцинствата заради гласовете им - циганите се женят и раждат на каквато си възраст искат, но няма кой да им покаже правия път 6. Части от държавата са вече продадени на чуждоземци или такива с еди какво си самосъзнание и то с благословията на управляващите и искат да милеем за Родината си... Докога бе другари и другарки???

САМО ДА УТОЧНЯ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ТОВА СА ХОРАТА! НО ПОЛИТИЦИТЕ НИ УЗУРПИРАХА И НИ ОТКРАДНАХА ДЪРЖАВАТА! ВРЕМЕ Е ДА СИ Я ВЪРНЕМ! И НЕ САМО ЗА НАС, А И ЗА ДЕЦАТА СИ!

Да не се окаже, че протеста е за наивници! Управляващите и "любимците" на народа - политиците всячески се опитват да подменят протеста, а не да доведат до промени!!! Запомнете го добре, те са много обиграни!!! Къде ли е сега Местанчо - защо не каже, че отново е нарушен етническия мир след тези протести, турци /мюсюлмани/ не се виждат по улиците??? Защо ли??? Всичко в държавата е лъжовно - отгоре до долу, жалко... Как може доносници да се водят борци за права и свободи в днешно време, а?

Преспокойно демагозите можеха да обяват "пролетно намаление" на тока - до 20%. Ефекта щеше да е същият...

Родата на Митко Каратиста шефове в Столична община! Името на Митко Стефанов Каратиста нашумя, след като стана ясно, че по неизвестно какви причини е вкаран преди време в контролния съвет на ЧЕЗ и получава тлъста месечна заплата от 35 бона. Бившата червена депутатка Татяна Дончева твърди директно, че Каратиста е неграмотен, без образовани, но се е издигнал защото е бил шофьор на Румен Николов Пашата, приятел и съдружник на Борисов във фирми. Дончева разкри, че Каратиста бил виждан често в сградата на Министерски съвет. Според нея той е подставено лице на български групировки, които са изкупили от държавата преди време миноритарния дял от 33% от ЧЕЗ. Спрягат се иманата на СИК и ТИМ, като тайни съсобственици на ЧЕЗ, а във Варна коментират, че морската групировка се опитва да изкупи контролния пакет от чехите. Опонентите на премиера в оставка го свързват в задкулисни отношения и облагодетелстване на кръга на Каратистите. За Митко Каратиста се говори, че в първите години на прехода е бил бригадир на СИК. В историята на родните групировки и други лица подобно на сегашния началник в ЧЕЗ от шофьори се издигнаха до босове. Алексей Петров Трактора возеше шефа на Съюза за стопанска инициатива и собственик на банка Моллов Валентин Моллов. Борецът и застраховател Димитър Джамов пък караше покойния шеф на Мултигруп Илия Павлов. Днес се вижда, че Каратиста е уредил в Столична община свои близки. Татяна Георгиев, с която Каратиста живее на семейни начала и имат деца е районен координатор на провалилата се в управлението партия ГЕРБ за районите Надежда и Връбница. Освен това напористата дама е общински съветник шеф и на комисията по Ред и сигурност. Това разкриха пред източници на "Фактор" от ведомството на Йорданка Фандъкова.

Тази мърла! Този амбулантен търговец, как има наглостта да си показва сурата по снимки и TV, та и интервюта да раздава! Как се правят предварителни декларации от тази смотана гъска, че поевтиняването ще е под 8% като още нямат направени разчети! Това безмозъчно същество е за затвор, а не да се прави на експерт и да определя цена на ел. енергия!