ДКЕВР ще може да променя цената на тока повече от веднъж годишно

Парламентът прие на първо и на второ четене промените в Закона за енергетиката, свързани с цените на тока. Така Народното събрание даде право на ДКЕВР да променя цените повече от един път годишно. Новите цени на електрическата енергия могат да бъдат факт от 1 март. Три са вариантите за намаление.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР ще може да променя цената на тока повече от веднъж годишно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената на тока до 1000 киловата да бъде според доходите на домакикинството. Вижте в Русия какво става, че е ощетен потребителя глави хвърчат.

Нещо пак е объркан коловоза. Ще намаляват цената на тока -шумотевица до небето. Няма ли най накрая да им светне на тиквите че сме най бедни в Европа и че ако едно намалят остават още парно,вода данаци,горива,храна,образование,детски градини,училища,университети и пенсионери на доизживяване? Незнам дали народните избраници са заченати в еприветки но явно не се сещат че родителите са се трудили и трупали за да дойдат гадовете и да опоскат всичко! Дано се намери човек да опише какво преживява народа от мутри и политици, та да могат в бъдеще да прочетът поколенията за мъките преживяни в най хайдушкото време и най корумпираните управници!!!

lu4ka

Предполагам, че това значи, че вече могат да вдигат цената на тока през ден. И тези 8% са много интересно формулирани. От 200 лв. сметка за ток - 100 лв. са цена на тока, 100 лв. са за разпределение. Свалят цената на тока, но за разпределение - НЕ. Това значи, че сметката от 200 лв. ще стане 192. Супер, толкова много пари ще ми останат, че не знам какво да ги правя.

Тока е ясен, Газта не ми е много ясно как ДКЕВР ще оправи. При консумация от 57.39 лв. , мишоците от ОВЕРГАЗ ми вземат допълнително още 228.81 лв.. И освен всичко друго фактурата е сгрешена накрая. Явно всяка последваща фактура трябва да бъде проверявана, а тази да замине в съда.

А цените на топлофикация??? Сметката ми за декември за 2 радиатора-360 лв, януари 310 лв!

това намаление е прах в очите -ето вече колко дни няма правителство няма ДКЕВР а всичко си върви значи са ненужни неща - ако всички тия корумпирани органи се премахнат ще падне значително цената и вън чужденците от българия

Тези 8 или 10 % не решават въпроса. Дали едно семейство ще плати 25 лв или 23 лв месечно (както е моето семейство ) ползата е никаква. Не съм фен на Синята коалиция, но са прави за малкия и среден бизнес. Вчера видях стотици мартеницопродавачи и когато ми казаха, че плащат по 100 лв. на месец за кв.м. не повярвах. Мой познат -книгопродавач на улицата за 3 кв. м. плаща на месец 200 лв.-(може да го видите пазара "Иван Вазов") Друг -млекопроизводител (има 5 крави) продава млякото си сам по 1,4 лв/ литъра, (за да избегне посредници) често го глобяват, че е на улицата. Баща ми ми е казвал, че по време на капитализма(до 1944 г.) е носил млякото в града(имал 3 крави) и го оставял пред вратата, на гражданите. На края на месеца минавал и си получавал парите до стотинка(плюс бакшиш) Така ме е изучил. Това, днешното, не е нито капитализъм, нито социализъм, нито демокрация. Кражби навсякъде(научени от социализма, правещи несигурно ежедневието ни), неопитни менъджери, безсъвестни и мързеливи държавни служители, висши партийни фунционери( Доган и др) крадци на едро, и най-страшното- корумпирана Съдебна система. С две думи-начело на държавата са хора без морал, без съвест, без опит - алчни простаци. Последствията са: бедност, циганска раждаемост стигаща до опасни размери, още повече кражби, недоверие на Европейските държави, и т.н. и т.н. , водещи ни до нивото на Бангладеш. Уличния натиск не оправя нещата. Изхода е личния пример, морални хора на отговорни места и работа, много работа. Не може всеки да се мисли за всичко!

pompai

Работя в Мини-Марица изток и тук ни съкращават смени, защото вече нямат пари за заплати. Е тук ще го ядат като гледам и не само ние........

pompai

Разберете тъпи политици и мафиоти .Трябва да оставите печалбата на предприятията и да се развиват а не който дойде на власт да ги краде.

pompai

Извинявам се за израза но тоя пикльо министъра на енергетиката си няма на представа ....или има в Мини -Марица изток.

абе идиоти политици, не си играите с тока, защото от ток ще умрете. ще ви наваржем в електропреносно разпределителната мрежа вместо електрически проводници на з00 киловолта високо напрежение или ще ви опечем на електрически столове, ваща мама граблива шумкарска! цената на тока трябва да баде намалена поне 5 пати, колкото я вдигнаха монополите и дебилните крадци шушелов и сеmкаджиев, ваща мама болшевишка, до корен ще ви унищожим.

Необходимо е управляващите в България да променят закона така че потребителите на електроенергия да бъдат облагодетелствани. Трябва да проучи вземе пример от други развити държави които вече са го решили този въпрос - не само европейски ни и около света. Не можем да ставаме за смях пред цяла Европа а също и по света. Тук в Нова Зеландия всяка година всяко семейство - потребител на ел енергия независимо колко членно и колко ел енергия е консумирал от снабдителя получава от 320 - до 500 НЗ долара дивиденти еднократно на година базирано на печалбата на Ел компанията. ЧЕЗ в България както и предишният Еон са монополи. които както се казва по нашенски се опитват да вземат и на босия цървулите. Промените не трябва да са само в компаниите а в структурата на управлението и строг контрол за да не бъде афектирано негативно обществото. На първо място трябва да се поставят интересите на Българският народ.

Този путю изглежда като пут...а Не е достойно български министър да няма респект и поне годините на човек с жизнен опит и положение. Извинете, но тоя ми изглежда като недодялано пърделче, което всеки момент ще се разреве, защото не може да се справи с проблемите. Срам ме е, че съм българин от такива квази "министри" Господ да пази България!!!

Това момче за годините си е много умен, но не е за министър- както и министърката на здравеопазването. Икономисти, може би -да, но не хлапетии. Но Бойко не може да е друг- той иска хора, които да са марионетки, а не по- умни от него. Абсолютно копира Тодор Живков - по тъп от него, по- грозен от него, по- несигурен партийно от него. Не мога да го понасям Иван Костов(надменен, косвено свързан с БКП, под чехъл), но е опитен икономист(доказа го- извади от ужасният батак България!) и най- важното - не иска да сме подлоги на Русия (доказа го!) и опитен политик. Може да е пооткраднал нещо(не съм сигурен и не го защитавам), но на фона на моженето-трябва да му се доверим. Дръпне ли средния бизнес, доверието на инвеститорите ще се повиши(без чужди пари не можем се оправи) ,ЕС няма да спре !3 -те милиарда, а Костов знае как да ги разпредели.(не само за магистрали) А, забравих ! Без оная шаврантия ще спечели повече!

И ти ми приличаш на простак, но какво да се прави. Няма угодия на българските мрънкачи.

този студент няма ли да ходи да почива на равда! бб -- от каде го намери, да не го срещна на някое парти??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Топлофикация, ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро/ЕОН, Софийска вода, ДКЕВР са най-големите мафии за кражба на пари от робите наречени абонати. От години нито една от фактурите им не е с вярно съдържание! Това са организирани престъпни групи покровителствани от ДС, от фашистко-комунистическите правителства от последните 23 години, от МВР и от Прокуратурата. В тях е скрито ядрото на мафията - в управителните им съвети и директорски бордове, където са назначени другарите от БСП, ДПС, ГЕРБ и други. От там се дърпат пипалата и конците на всичките дупетати в парламента, за да се приемат лобистки закони, за да се източват парите събирани от абонатите и от постоянно нарастващите цени. Само в България мафията си има държава! Освен това ДКЕВР от март 2011 година е НЕЗАКОНЕН според Третия Енергиен Пакет!!!! Той подлежи на закриване. Според Европейските закони и директиви новата организация трябва да бъде не държавно, а Гражданско сдружение!!!!!!! ДКЕВР е незаконен, защото е на страната на държавата монополист, МИЕТ, Топлофикация. А и финансирани от държавния бюджет, формиран 60% от ДДС, ДКЕВР и цялата държава са пряко заинтересовани от повишенията на цените. Затова ДДС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се премахне, а Регулатора да се преобразува в частен независим граждански форум! В противен случай разтежа на цените ще продължи в геометрична прогресия!

Ето от къде ще се намали цената на тока: ЧЕЗ отчете 2,5 пъти по-голяма печалба News .dir . bg - 30 януари 2013, 15:47 Нетната печалба на ЧЕЗ Разпределение България АД е нараснала с 241% през четвъртото тримесечие на 2012 г, достигайки 47.2 млн. лв. Общите приходи на дружеството се увеличават с 43%, до 655.6 млн. лв., съобщи Дарик.

Ха, премахването на ДДС не било социално ли? Та това е най-антисоциалния данък в света! Пълнещ 60% от бюджета... Държавата има ПРЯК ИНТЕРЕС от ПОВИШЕНИЯТА на ЦЕНИТЕ. Чакайте вие писмо от умрял! ДДС (Данъка на Държавна Сигурност) трябва задължително да отпадне НАПЪЛНО и бюджета да се пълни само от Данък върху доходите! Така държавата ще има интерес да печелим повече!! Елементарно е!

Разликата е от "загубите"по мрежата между 2-та електромера.Ти с чехи не си ли имал работа-нали са евреите на славянството.

ВСИЧКО ЩЕ СВЪРШИ ПО ПОЗНАТИЯ ВЕЧЕ СЦЕНАРИИ:"Бития- бит,еб.... - еб....".НИКОЙ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ НЕ ПУСКА "КОКАЛА" много е сладък и доходоносен.НАЛИ СКЪПИ ДРУГАРИ-СЪПАРТИИЦИ НА Г-Н БЪДЕЩ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ В ОТКАЗ СТАНИШЕВ И КОМПАНИЯ.ПРАВИ СА ЕВРОПЕЙЦИТЕ - ново още по масово преселение предстой-този път от високо образовани до неграмотни цигани.

При Станишев държавата изнасяше ток на загуба защото за населението се подаваше евтина. При Станишев зелената енергия бе 15 мегавата а батБойко я направи 500мегавата, това е една централа.Добре изглежда като си държи ония работи през джоба но и трябва да разбира все пак от нещо.

Боклуците пак се опитват да ни замажат очите с някакви си 8% който са нищо в сравнение с тройно по-високите сметки.Народа не ви иска,не го ли разбрахте!!!Всички който са били депутати - никога повече да не стъпват в Парламента.Велико Народно събрание,един мандат с възможност за отзоваване,гражданска квота при избор на съдии,прокурори и т.н./най-корумпираната институция в държавата/.ОТСТОЯВАЙТЕ ПОЗИЦИЙТЕ НА ПРОТЕСТИРАШИТЕ!НИТО ЕДИН ОТ БИВЩИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО.ИНАЧЕ - НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ КУРВИ.И СЛЕД ВРЕМЕ ПАК НА УЛИЦАТА.И ДО КОГА ТАКА???ЖИВОТА ОТМИНА В ЛЪЖИ.

Flioink

А можело значи, мамини златни а досега какво чакахте а? Вън от чадъра ,продажна измет! Да се отворят досиета на всички бивши (и настоящи) агени на ДС! Докато не се знае кой кой е те винаги ще намират начин да се докопат до властта.

еееииии деляне ,гони чехите защото ти ще отнесеш дървото,народа не ги иска не разбра ли или се правиш на глупак,ако си такъв пускаи кокала и да те няма-изчезни ,като ти падне имунитета мисли му

Подигравка.Ще се намали цената на тока / но не и на преносните мрежи ,загуби и т.н / с не повече от 8 %.Т.е. почти с нищо.

Първият закон, направен не за някой, а за Нас!

ДОЛУ МАЗНАТА ШУЛЕВИЦА

1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. 4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова. 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, 10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, 11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. 12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП

Вън от съмнение че това е списък на легални мафиоти и част от монополите.Каквото и да ги направим семената им са засяти преди 1944 година.

Али Баба и четеридесетте разбойника.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЛИ СЕ СЕТИХТЕ ДА ГО ПРОМЕНИТЕ ТОЯ ЗАКОН БЕ БОКЛУЦИИИИИИИИИ

Айдеее пак ни взеха за глупаци. Значи какво се променя - колко пъти се вдига тока. Евала. Значи вместо 1 път по 10% ще е 12 пъти по 2%. Бравоооо. Напълно подкрепям всички искания на протестите! Как може президентът да има 2 мандата, Доган да е доживот в парламента?! Максимум 1 мандат на депутат!

1. Максимум един мандат за депутат, без право на втори. 2. Парадоксът - влязъл в парламента от една партия и преминал към друга - да изчезне. Ако партията от чието име е влязъл в парламента не го удовлетворява, изхвърча от без право за повторно кандидатиране. Влиза следващият в листата. 3. Депутатите да могат да бъдат отзовавани от избирателите си, ако не ходят на работа, или не вземат участие в работата на парламента. 4. Никакъв имунитет. 5. Да се следи кой и как е гласувал и понятието колективна отговорност да изчезне. Ако определен закон, приет от x, y, z се окаже ялов, поменатите x, y, z да носят персонална и финансова отговорност. 6. Никакви представителни пари. 7. Изискване за висок образователен ценз към всички депутати и перфектно владеене на български език. 8. За работата и батака, който забъркаха в страната и тези пари, които получават са им много. Мого да продължа. На първа итерация толкова.

Боже, тия пак нещо не разбират. Хората им казват, че не искат монополи и говорят за национализация на ЕРП, нещо за което и в Германия се борят сега, а те глупаците прокарват закан , с който щели да намалят цената на тока с жалките 8%. Хората ли грешно протестират тия ли са толкова глупави, че не могат да разберат какво им казват.

А заплати,пенсии,горива...???

Можело значи , а ..... ? ( Господи прости раба своего устатого ... !)

Собственик на заведение в Бургас протестира срещу EVN, като включи в менюто салата за 50 стотинки, но й начисли такси. Салатата е енергийна и се казва "Токов удар". Предястието представлява микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг, разказа за БТА управителят на заведението Яна Василева. "В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса "поливане на моркови" и 50 стотинки такса "наточване на ножове". Имаме още 40 стотинки добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 стотинки начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето", обясни Василева. По думите й всичко е просто и елементарно - "както процедират енергийните монополисти".

Този човек не може да стигне енергийните монополисти. Да се беше сетил да сложи морковите заедно с листата, хоп - още 30-40 ст. за "зелена енергия"

Решението е просто и ясно-подписите чийто са в договорите от наша страна,да им се конфискуват банковите сметки в полза на държавата и от затвора да не излизат.Няма значение колко са 5,10 или 20.

Просто, ясно и неприложимо :) Да си чул някой от нашите политици да носи отговорност за нещо?

Eто как се случват нещата ! Обаче нека се стремим протестите да минават МИРНО не с агресия върху хората ,защото и това са наши братя които имат сущите проблеми като нас! Нека махаме тези от нас които проявяват такава агресия и да не им даваме да пречат на целите ни!

namalete toka smotanqci,tova ne se izdarja ve4e,ega vi utrepat vsi4kite do edin

за всички поддаргници на чугдите интереси. защо никои не писа че руся подписа 20 годишен договор сас израел за газово находище 2ч3 млр.куб.. израелскят министар казва,, на 1-во място интереса на даргавата,,!!!така че мили лобисти на дясно и ляви, парво нашят интерес , другите да чакат на опашка. за какви ,,комунсти,, говорите в булгаря. никога не е имало такива. просто леви и десни лумпени под прикритието на някоя партя. работете за нацята!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Евтиният ток от АЕЦ 100% в енерго микса и само за Българите, а не за износ 40% както е сега. Скъпият ток от ТЕЦ да си го изнасят ако могат...

ЧЕЗ прибира печалба 13,5% което е огромна печалба. Нормално е да се намали до 5%. НЕпризнаването на очевадно изманически разходи като т.н "външни услуги" също могат да намалят цената. Само от тези мерки цената може да падне спокойно с близо 10%. Но най-важното е да се вдигнат заплатите, а не се сещам как по-друг начин това да стане бързо без натиск върху работодателите с минимална работна заплата от 500 лв. В кризата се видя че работодателине не си намалиха разходите,(дори напротив прекаляват с луксове и световни турнета), а намалиха заплатите.

Като стане мин заплата 500лв ти ще си отидеш в къщи,а колегата ти ще работи за двама.Това да не ти е социализъм-държавни цени и всички еднакво бедни.

"Путин не хареса високото темпо на ръст на сметките за ток на руснаците" "Той даде пример със Санкт Петербург, където в някои квартали тримесечните сметки са се повишили с 40%." "Дали Путин се притесни от протестите срещу високите сметки за тока в България ще остане загадка, но след неговата критика РИА Новости съобщи, че е уволнен министърът на енергетиката и жилищно-комуналното стопанство на Мурманска област Генадий Микичура. ""

Забележете приликата, 40% увеличение за Януарските сметки в Русия....

Да се спрат също : ТЕЦ Марица 1, ТЕЦ Марица 3 и ВЕИ. Откъде накъде да им плащаме скъпия ток.

монополите и не само в енергетиката са като ,,микробите,,. преминават в различни ,,мутации,, много барзо с краина сметка ,,печалба,,. тази система в които и сектор да е води до ограбване на народа!!!краи на монополизма!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

link Този домашен електромер може да покаже дали електромера в ел таблото лъже.

Ха! Дир.бг ми изтри линка към домашният електромер!!! Май се притесняват да не хванете ЧЕЗ в измама....

гаранция че твоя електромер ще покаже по малко от този на чез.

простотиите на това момченце под могъщото прозногловие но "Буда" отново ни прави на будали".................Ами тово си е рекет към производители......ако даде цената добра....ако не даде другия месец по "целесъобразност и за народа цената нагореееееееееее"................Добрев е виновен но се крие зад всичко дори и зад ..........

ПОевтиняване на тока, не е решение!!! Съветвам тези депутати да гласуват началото на либерализацията на енергийният сектор като вкарат още 8-10 ЕРПта в БГ!! Да гласуват и разсекретяването на договорите за сегашните ЕРПта!!!

Това намаление на тока с 8% представлява приблизително 1.5 стотинки на киловат-умножено по "изгорените"киловати е лесно да се сметне намалението.А по закон трябва да се компенсира това намаление и в последващата корекция на цената на тока/най вероятно нагоре/ще се калкулира и намалението-сегашното >НЕ благодаря на такова намаление.Въпроса е много сложен и няма еднозначен отговор.Даже си мисля едва ли разпределителите са виновни толкова много.Имам усещането че някой много сериозно ни манипулира. Не е възможно увеличение с 13% да повиши сметките на ток с над 100%. Тази държава ще се оправи само когато виновните влязат в затвора и не в специална килия.Но за съжаление алчността управлява парламента и държавата.Замъглени от многото пари и безнаказаността на престъпленията които правят депутатите обричат един народ на унищожение.Какво пречеше на канадска фирма да направи 2 реактора по 750 мегавата за 2 милиарда?Отговорът е еднозначен.

кражбите от страна на маститите политици, далаверите, нашите хора, мафията.. Дано не съм лош пророк, но усещате ли как нещата отиват на революция?

А с НАДПИСАНИТЕ сметки за миналите месеци КАКВО ПРАВИМ?

Електронните електромери първо отчитат с 16% повече консумация от колкото тези от 1984 година. Второ електронните електромери имат софтуер който може да бъде манипулиран по всяко време....Трето, да излезнат инкасаторите и да кажат истината за Януарските сметки, ако са мъже на място!!!

Проблемът не е само в електромерите и цената на тока. Проблемът е, че пренос,достъп, разпределение и невъзвръщаеми разходи по фактура са толкова, колкото струва самата ел. енергия. В света няма такъв абсурд като това да се плащат от потребителите невъзвръщаеми разходи и върху тях да се начислява ДДС.

БРИЛЯНТЕН ГРАБЕЖ! ОБЯСНЯВАМ ОСНОВНИЯТ ГРАБЕЖ КАК И ОТ КЪДЕ СЕ ПОЛУЧАВА. Мощността е пряко зависима от напрежението на мрежата. P=U х I По мрежата, умишлено вместо ток с напрежение 220 волта, тече с около 180 волта. Когато си пуснете бойлера, фурната, климатика или какъвто и да било уред, то той работи на 180/220 = 81% от възможностите си. Или казано иначе получаваме 19% по-малко от това, което плащаме, следователно за да получим при 180 волта напрежение, същия ефект като при 220 волта, ние трябва да изхабим 220/180 = 1.22 пъти повече ток. Даже може да се отиде и по далеч - P=U х I, но I=U/R => P=(U х U)/R. Сиреч сме прецакани не просто с 22% отгоре, ами с 22% на квадрат! 1,22 х 1,22 = 1,4884. Това ни коства не 22%, ами 48% по-висока сметка за ток! Защото нещо, което трябва да го свършиш с 10 KWh, го вършим с 14,8 KWh. Плащаме си като попове тези 4,8 KWh в повече, и се чудим как толкова рязко са се увеличили киловатите, които ползват едни и същи уреди, за един и същи сезон. Или другата страна - електроуредите имат само 1/1,4884= 0,672 % производителност, или иначе казано работят с 1/3 по-слабо и некачествено! Лампите светят по-слабо, бойлера, фурната, климатика и т.н. топлят по-бавно и по-слабо, хладилника охлажда по-малко и т.н. А електромера тези 672 вата пак ни го отчита като 1 киловат. С две думи: При понижаване на волтажа се намалява КПД на уредите и се налага да работят по дълго, показанията на електромера и на фактурите ще съвпадат! Така ще консумираме повече ел. енергия в Кв/ч. и всичките три факта съвпадат. БРИЛЯНТЕН ГРАБЕЖ!

Предполагам знаеш че електронните електромери могат да управляват самостоятелно и в група т.е. това е най нисшия начин на управление на този вид електронни устройства...

Бегай да учиш средно образование че с тея малоумици дето си писал си смешен за всеки оброзавн човек. Може някой с килийно да ти се върже и май затова го повтаряш. При понижено напрежени пада и консумацията на ток, защото непромеливата величина е съпротивлението. При по ниско напрежение не харчиме повече ток, а повече време. Мощноста си е една и съща за загряването на 1 литър вода независимо дали ще затопляме с 5 или 500 V.

Пич, не знам колко ти е добре физиката, но логиката ти куца. Ако за загряването на литър вода ти е нужен да речем 1 kw колко кw ще изхарчи печката за 1 и за 2 часа? Нещо да ти присветна сега? Ти самият казваш, че се променя времето за загряване. Значи при по-малко напрежение, съответно повече нужно време , печката работеща с 1 kw мощност ще изхарчи 2 пъти повече за два пъти повече време.

Момче не се опитвай да обясняваш това което не ти е ясно.Ставаш смешен и заблуждаваш хората.Елентромера отчита мощност в квт.ч.Когато ти е по ниско напрежението по- малка мощност черпиш от мрежатаГледай си мотиката и не се бутай по токовете.

тоя плужек от снимката със силиконовите устни бивш продавач на анцузи от сергия на димитровградския битак и "разбирач" по икономика от типа "тиква" докога ще ни го показвате?

Я да видим сега. Явно ГЕРБ ни мислят за ГЛУПАЦИ. Значи вместо веднъж по 10% ще нараства 5 пъти по 2%? Браво, ГЕРБ!

че защо е неабходимо да се променя закона - и по сега действащия закон цената на ел.енергията може да се корегира на 1-ви март, намаляме и после догодина пак

Не може има фиксирана дата 1 юли.