ДКЕВР прие окончателно с 9.8% по-скъп ток за бита

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране потвърди очакваното повишение на цената на тока с 9,79 на сто от 1 октомври.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР прие окончателно с 9.8% по-скъп ток за бита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре дошли нови протести наесен и на зима!

А някой обръща ли внимание, че с въвеждането на втората част от сметката за ток, а именно пренос, достъп и т.н. фактически цената на еленергията се увеличава двойно! Как така са изчислили таксите, че при отчетен ток за 100 лв, в крайна сметка дължиш 200 лв, точно х2!!! От толкова години плащаме увеличението за т.нар. поддържане на преносната мрежа и все ни отчитат, че същата тази мрежа е в невъзможност да осигурява редовен ток! Колко км мрежа има в страната ни /като една човешка длан/, та все не остава да се поддържа добре? Не ни залъгвайте, ясно е като бял ден, че трябва да покрием загубите от циганските неконролируеми разходи. Защото който ползва безплатен ток, не го е грижа как го харчи! Евала на мургавите братя, че успяват да си запазят СОЦИАЛИЗъМА, а ние да си чукаме простите глави!

Без да се направят РЕФОРМИ в енергетиката, в това число и в Енергийния микс, от марионетния ДКЕВР да вдигат цената на тока е поредния геноцид над българския народ!... Следващият път, предполагам, че няма да има само самозапалили се, а ще запалят и тези които подпалват държавата и имотите им... Някой обясни ли как някакъв каратист беше в борда на ЧЕЗ със заплата от 35000 лв. на месец? В същото време шеф на АЕЦ "Козлодуй" беше някакъв баничар. Пак по същото време ЧЕЗ декларираха над 1 милиард(!!!) печалба за първото тримесечие на 2013, докато се палеха хората...... Лесно могат да се проверят всички ФАКТИ, които споменавам...

Тъпите печалбари от НЕК не могат да разберат, че колкото и да вдигат цената на тока, все повече ще изпадат в истерия от все по-ниските си приходи, защото хората масово санират, ще минат на ГАЗ, купуват енергоспестяващи уреди и т.н. алтернативи. Докога мислят да вдигат цените на тока? Хайде вън от страната. Ще си внасяме по-евтин ток. Що за пазарна икономика? Не искаме да купуваме тока на ВЕИ, Волтаици и т.н. Аз произвеждам чорапи. Искам да ги продавам по 5 лв чифта, защо не ми ги изкупувате?

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА НЕК - ИЗГОНВАНЕ НА ЕРП ТАТА - НАМАЛЯВАНЕ НА ИЗКУПНАТА ЦЕНА НА ВЕИТАТА ... И ОЩЕ КОНКРЕТНИ МЕРКИ ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ТОЗИ СЕКТОР . ПО ВЕРИГАТА СА НАКАЦАЛИ СУМА МЕДОНОСНИ КЛЕТКИ

humfry

Честито поредно увеличение на робите! Това е пазарна икономика, където държавата редовно вдига цените на монополисти, които не се конкурират помежду си.

Близнашки, ти се оказа едно мекотело!

плужек гнусен дупедавец

Е сега "новото-старо" правителство ще има с кой да си измие ръцете Служебното вдигна с 10% предното преди оставката и то 10%, новото ще каже ние няма да го дигаме( и то ще го вдигне само с 10%) До кога ще позволяваме да ни се подиграват ? ? ?

МУШЕНИЦИ, защо за пореден път изтупват брашнения чувал (народа), защо не проведоха преговори за намаляване на изкупните цени от ВЕИ-та, от Мариците, защо не проведоха разговори за промяна на микса, ако държавата в качеството си на ДЪРЖАВА не може да се наложи на всички по веригата, каква е тази държава и защо да очакваме подобрение на състоянието на обикновения човек. Днес четох , че питрола е достигнал най-ниските си нива от 2 години насам, защо това не се отразява на крайната цена на горивата след като това е единствената компонента която е променлива в крайната цена на горивата, или просто пазим интересите да не обеднее дори и малко, олигарха Вальо Златев.

Защото е най-лесно! Преместваш си го от единия крачол в другия, теглиш един бой на киртаците и им взимаш и последните стотинки...

Мекеретата на Бойко вдигнаха тока.За какъв ДКЕВР ми говорите!Това са приказки за Детските градини!

на печалбарите от завишените цени има всичко

така е!! При свободния пазар качеството се повишава, цените падат!!! УРАААААААААААА

Оставка съд и затвор за бандитите от дкевр.

Много са ни сграбчили тези лоени топки в костюми, така наречените родни политици. Докога ще им плащаме , докога ще им купуваме аудита и яхти, докога ще търсим крушки от 25 w и кренвирши от 4 лв за кг ???

Сега ви е добре още е топло !!! Зимата кой ще плаща ток ? Вместо да остроумничим по форуми, ПРОТЕСТ навън .

МРЪСНИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!

ПРАВ СТЕ ТОРБАЛАН.АЗ СЪМ СЪС СЪЩИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ЧЕХИТЕ,НО КОЙ Е ВИНОВЕН ПАК ПОЛИТИЦИТЕ.ЗАЩО ДАДОХА ЕРП-ТАТА НА ЧУЖДИ ИДИОТИ.ДОБРЕ СИ БЕШЕ ПРИ НАС ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО,НО НАЛИ СЕ НАГУШИХА ПАК МРЪСНИТЕ НИ ГЛАДНИ ИЗЕДНИЦИ-ДА СЕ ЗАДАВЯТ ДАНО.

Чехи или не, когато един договор е със заложена печалба, то тогава изобщо няма стимул не само да се работи ефективно, а и изобщо да се работи! Не чехите, а подписалите договора са виновни!

9,8% + 20% ДДС = 11,76%

БЕЗ ДКЕВР И НЕК.ТЪПИ ПАРАЗИТИ,КОИТО СА ДАЛЕЧЕ И НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ЕНЕРГЕТИКА.ОТИДОХА СИ СПЕЦОВЕТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА.ОСТАНАХА НЕВЕЖШ КРАДЦИ.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ И НЕ СЪД ЗА ТЯХ,А ДАЛЕЧ ПО-ЖЕСТОКО ТРЯБВА ДА СА НАКАЗАНИ.

Баш за Нек е апетита, само Нек е преградата за да си правят каквото искат и затова го по фалира Бойко за да има такива като теб да доразвият атаката, да изпълните замисленото докрай.

Теез пу...ки пак дигнаха тока! Е да най-лесно е да изтупаш чуваля - се нещо ще пусне?! Ама ние си го заслужавеме-щото мърморим, но ги търпим - нали миличките ми ?

Ако аз не си свърша работата добре,шефа ще ме отреже от заплатата или ще ме уволни.Държавата и обществото няма да понесат никакви загуби.Защо аз трябва да плащам за некадърността на управлявалите енергетиката,след като дори и не съм ги избирал аз?Кога в тази имитация на държава някой ще си понесе отговорностите не само на думи?

тези от деквр, да четат какво стана в нови лом и дано наи после да видят за какви заплати се трепят хората и като го увеличат пак тока кои ще го плаща и с какви пари. от 250 лева заплата за ток ли, за храна ли, за лекарстава ли? ама те не са на 250 лева заплата, те си взимат поне едно 2500 лева на месец и решават са тези с по 250 лева, позор !!!

На кого служи ДКЕВР? Защото не служи на българите.

И НА ДЕЦАТА Е ЯСНО НА КОЙ СЛУЖИ. НА ОНЯ МУТРЬО ДЕТО СЕ Е ИЗПЪЧИЛ ТАКА ДОВОЛЕН, ЧЕ ЩЕ ГО ИЗКАЧИ ПЛЕВНЯТА НА ВЛАСТ, ЗА ЖЕСТА ДЕТО МУТРЬО НАПРАВИ ЗА НЕГО,ДА ГО НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТ. НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЯ СТРАНА .

Гокпожа Светла Тодорова - член на ГЕРБ, председател на организираната престъпна група ДКЕВР, дава малък коктейл в Шератон послучай придобиването й на втори хотел в Созопол. Заплатата й на чиновник не позволява прием на по-високо равнище. При другата покупка на нови два хотела ще има корекцияна този пропуск.

Мястото и е на площада, като едно време с камъни.

Ало,търтеи,хайде редуцирайте се де........няма как при евтин ток да плаща народа прескъпо.Наясно сме колко търтеи са на ХРАНИЛКАТА....

Браво !!! Знае се коя "Банда"ще се облажи най-много!

Путин е ИДИОТ.

смачканата печурка взима 10000лв а ти колко взимаш а

А тая смачкана печурка на снимката, дето "оглавява" ДКЕВР е направила такава "тъжна" физиономия, сякаш не я сложиха точно за това, тези 10 %. Сега като напровиме "новия си избор", ерго - Премиер, той ще и "вземе главата" за некомпетентност със "справедлив гняв". Изтъркано филмче. После, ще и брои седемте сребърника - т.е. топло закътано местенце.

Аиде народе ...........иди и гласувай за тия изроди неземни.знаете ли че в друга държава само да се чуе /ПОСКЪПВАНЕ НА ТОК /и местните държавни люде -ЧАО

като чета коментарите само 2 души са в час останалите с е правите на разбирачи.....но е илюзя ,доган каза една хубава мисал....пускат ви по парзалката и вие скачате,истината е че ще ни закопаят този пат и милост няма да има

"Въпросът е това да бъде направено разумно при един широк консенсус в нашето общество" посочи той - ерго, премиера. Сега тея 10 процента с КОНСЕНСУС ни ги вкарахте, Господин Премиер. Браво. PS. link - извинявам се, професионални лапачи на социални помощи и търтеи, продаващи за 10 кинта гласа си, имайки в предвид мургавите ни събратя роми. Така толерантно ли е?

Решението е незаконно, защото не е взето и оповестено в срок, а със задна дата! Въпрос на време е да бъде обжалвано и да падне в съда! Извършва се геноцид на българския народ! Май бързо забравиха защо падна Тиквата, късата памет е предпоставка за повторение на същите грешки! Скоро излизаме пак!

При свръхпроизводство на ток - токът поскъпва. Няма думи!

за каратиста за боко за бистри6kите тигри си трябват пари......и вие техните подражници трябва да ги усигурите......бегом на 15.10..че ще им падне стандарта гномчета неземни

Къде е така наречената "Протестна мрежа" сега ?

Кани се да влезне в парламента. Какво искаш постигна своето. Видяха ги, оцениха ги и хайде в парламента на хранилката.

БГ се развива все повече, световни титли - това-онова, Реал М гостува...

Защо се мисли само за добруването на НЕК и ЕРП-тата, а за доброто на хората никой не споменава? НЕК и ЕРП-тата не трябва да фалират, но няма проблем да фалират обикновените хора!!!!! :(

... люстрация за ВСИЧКИ заемали ръководни постове в ЕНЕРГЕТИКАТА от 2001г. до днес.... министри, директори, нач. отдели ....

Българи, юнаци!

НА 5.10.2014 НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ. АКО СМЕ ЕДИННИ СЕГА Е МОМЕНТА. НА ЦИГАНИТЕ НЕ РАЗЧИТАТЙТЕ ТОВА СА ТЯХНИТЕ ПЛАТЕНИ ИЗБИРАТЕЛИ.ДА СТЕ ВИДЯЛИ ЦИГАНИ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ПОВИШАВАНЕТО НА ТОКА.

Защо да протестират?! И 5000лв да стане, кво им дреме като не го плащат!

Не поскъпва само токът, а и всичко което зависи от него! Енергийната мафия (и нейните мекерета в управлението) явно са забравили урока от миналата година! Дано хората помнят и не се спънат в същият камък!

пенсии не спете, а задниците си на площада занесете, защото това засяга най- вече вас!

Всичко това го диктува президента, защото защитава ВЕИ и скъпите американски централи Пак всичко ще бъде за сметка на народа! Усмихнатите маймуни- президента и премиера се тъкат платното!

Да живе е Б К П докато пукне

Глупак,явно не помниш,много си малък,защото при БКП токът беше 2 стотинки дневната и 1 стотинка нощната енергия!Но тогава имахме първи,втори ,трети и четвърти блок на АЕЦ,които ЕС ни накара да затворим ,за да ни натресе американските марици и вейхайвеите!

Ето затова трябва да престаните да гласувате за некадърните БСП , ГЕРБ и ДПС , гласувайте за някоя по-малка партиа която ви харесва така че да ги изместим тези измамници.