Турция ще внася ел.енергия от България заради засушаване

Турция ще внася електричество от България заради продължителното засушаване в страната.

Обратно в новината

Коментари - Турция ще внася ел.енергия от България заради засушаване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да още година две докато си построят техните централи после после пак ще си го слагаме в буркани и ще ни го продават по пет лева волта за да не фалирало БЕХ МУХ или ПУХ вече не съм сигурен .

Че това новина ли е ??? Ние сме изнасяли и продълажваме , ама от нещо веднага се прави предизборен лозунг България има свръхпроизводство на енергия и е изнасяла винаги за сведенение ние харчим скъпата от тецовете и изнасяме ефтината от аеца

Ех.... сега да беше и "Белене". Ама така е.... едни печелят като изнасят газ, други печелят от ток, а нас само ни бият по главата да не се време между "Големите"

Ние винаги сме могли да изнасяме ел. енергия и да печелим от това. Само че на някой това им пречи Затова и няма АЕ. ...няма и да има.

Шило

Значи пазар за електричество има...Не казвам нищо, но щом като има търсене, да видим нещо в областта на предлагането да направим.

Нали виждаш - предлагат ни да не строим АЕЦ Белене (по-скоро ни налагат де!). В замяна натова ни натресоха СВРЪХ мощности от ПРЕСКЪПИТЕ ВЕЙ - карай нали народа ще плаща!

Любопитно ми е на каква цена се изнася. Дали е по-ниска отколкото цената за ЕРП. Ако е така то реално износът ни се субсидира от крайния потребител у нас.

Няма какво да ти е любопитно - по-евтина е. За да е ниска цената за износ и в същото време да се плаща на ВЕЙ за тяхното производство ние ползваме от тях а от АЕЦ-а се изнася.

3евзек

Няма как да се случи технически. Как се разделят електроните произведени от едните и от другите? По отделни жици ли минават? Реално има един и същ енергиен микс, който се джурка из инфраструктурата на НЕК и се продава на различни цени, които са плод на някакъв договор. Пазарната логика предполага, че през зимата и лятото износните са по-високи заради повишеното търсене спрямо сега. И така една прекалено ниска такса за пренос ощетява преносвача. Дори позволява да не бъде намалявано производството от ВЕИ.

Предполагам им го продаваме МАКС на 1/3 от реалната му цена.

Не. Продаваме го на реална цена. Само, че е от евтин източник / АЕЦ/ и затова е по ниска от тази за масовите потребители.

Кой ще лапа кинтите? Щото няма да е България.

А коя фирма ще го изнася???

На инкасаторите, дългите, червените...

Да,в европейската част на Турция е съвсем сухо.Бях по празниците в Истанбул - дъжда свършва преди Одрин и нататък нито капка.Тяхната телевизия показва дъждове само в камънаците на Анадола.И така ще става все по-сухо и безенергийно според тях.А имат само прокълнатата от нас ядрена енергия като решение.Докато ние се правим на велики еколози и русофоби,те строят 2 атомни централи.И ще си решат енергийния проблем а ние ще останем с пръст в....!

Ние енергиен проблем ли сме имали? Аз мислех че има свръхпроизводство на ток и произвеждаме нещо което не го ползваме. И това ако не са пари хвърлени на вятъра ....

Кво стаа с АЕЦ белене ще я строите ли или още не! Чакате я да отлежи!

Шъ строят колкото предния път.Само комисионни ще се разпределят!!Що им вярвате,и за кой ли път.

Колегите от нова ни стрясират със "Варварска сеч до голо" !! Ние сме намислили да ви расеем със "Диф секс, и той на голо " ? Можете да избирайте, но не казвайте че ни претпочитате, Защото , пак ще ни истрият, изглежда за това им плащат?

Нашите малоумни политици нека затворът още един блок в Козлодуй и тогава ние ще внасяме не да изнасяме.

Кои сте ВИЕ, които ще изнасяте, защото НИЕ не ни пука дали някой от енергийната мафия ще си напълни гушата или не.

Знаем ,знаем,че си изкарвате хонорарите от НПО.Или заплатата?

Като ти изгасне компа ще разбереш,кой сте вие и ние тъпанар.

Засушването, в който и да е район на света е лошо нещо, но пък в случая положително за БГ.

А нас засушаването ще ни отмине, нали? И тогава ще искаме ел. енергия от комшиите от презряните от нас АЕЦ-ове.

3евзек

ТЕЦ-овете ни само с вода от язовира работят.