Коментари - Спешно се търси навън пазар на тока, за да спасим въгледобива | Днес.dir.bg

Спешно се търси навън пазар на тока, за да спасим въгледобива

Най-бързият изход от кризата с въгледобивните предприятия е възстановяване на износа на електроенергия. Около това мнение се обединиха участниците в браншова среща в Министерството на икономиката енергетиката и туризма по проблемите на въгледобивните предприятия. за да бъде обсъдена тежката ситуация.

Обратно в новината

Коментари - Спешно се търси навън пазар на тока, за да спасим въгледобива | Днес.dir.bg

Коментари

Въпросът е защо БЕХ продължава да съществува?! Защо НЕК продължава да съществува?! Докога?! Червенотиквеници долни.

Аз не гласувах на референдума! Понеже не ми беше ясно, кой лъже кой лиже! Сега обаче се питам, защо трябваше да се провежда, след като на България не са й необходими други мощности? Отговара ми е един - да се доопразни и изтъни бюджета.

Съсипахте държавата кратунчовци крадливи!Зешение на батака,който сътворихте ще има след като ви избесиме по дърветата!

Министрите на МИЕТ май не са разбирали че енергетиката е функция от икономиката. Като рушиш икономиката няма консуматор за енергията на енергетиката. А иначе търговците от времето когато трансграничните такси бяхо 32 лв на мегават реват и натискат за по ниски

Тренчев е основен играч в енергийната мафия. Първо него трябва да смажат стачкуващите !!! Сигурно вече не си знае милионите от такива далавери със стачки ! Той печели и когато има стачки и когато няма.

Пропуснал си да си напишеш цялото име, а не само фамилията - Лъжливата Истина.

И като се изнася ток,та какво?Така са направили ,че приходите да отиват в джобовете на толупи като корумбашев ,гагаузов и др знайни и незнайни "хитреци,а да и в партийните каси.

Имаме изградени мощности за 12000 мегавата. Когато потребяваме най-много потребяваме 4700 мегавата. Сега потребяваме много по-малко. Да ама когато изградените електроцентрали не работят, това не значи че не се плащат заплатите и че не се подържат системите. Сиреч разходите са си все толкова и те трябва да се платят от нас. И така трябва. Да ама ако се бяхме вързали да построим и Белене ....

защо трябва да се спасява въгледобива? спасиха ли животновъдството или производството на плодове и зеленчуци? Някой мислеше ли за спасението на малките фирми, шивачи например? НИКОЙ, обаче синдикатите подкрепяли вредното производство на електроенергиия от въглища; да си го подкрепят като преквалифицират миньорите към зеленчукопроизводството и животновъдството!

Ей,писна ми от този Тренчев,той си мисли ,че знае всичко и винаги е последна инстанция.Той от 1990 г. насам подклажда протести и бунтове, едва ли не той държи народното недоволство. Но къде беше той и профсъюзите по времето на управление на НДСВ и тройната коалиция-да сте чули тогава за профсъюзи, че ги има? Тренчев е активен само когато не му изнася,т.е когато бсп не е на власт

Проверете кой е "експерта " на 'Подкрепа' Ангел Божилов. Дали случайно натиска за по ниски цени за износ на електроенергия?

Ако някой знае колко енергия са произвели ВЕИ моля да публикува данни.

Имаше останал един неразбит отрасъл - на път са да съсипят и него, а войнстващата неграмотност и популизъм тук във форумите им припява "осанна". Има ли друга държава, в която токът за малките и средни предприятия да е по-скъп от тока за бита? Ако тази ценова пирамида застане на краката си, няма ли да се отворят нови работни места, няма ли да се увеличи износа, няма ли да се отвори пак пазара за електроенергия за износ? А като се спре развитието на производството от ВЕИ и от комбинирано производство, за да ви паднат сметките, какво ще дишате утре? Какво ще дишат децата и внуците ви? Как така до вчера хора от ДКЕВР бяха канени да четат лекции по света, а днес едно недоразумение обявява, че "органът" не бил ефективен и не бил европейски???

щастливецо, кой те излъга, че т.н. "зелена" енергия е по-екологична"?! тя също влияе отрицателно на околната среда, байно. но за да го схванеш, не е достаъчно да си щастлив гробар.

и ти като ВЕИ имаш отрицателно въздействие - издишаш въглероден диоксид, а лайта ти са източник на метан в атмосферата - хайде да закрием и теб!

Ти не си само тъп,но си и ужасно неграмотен и дезориентиран!Пишеш глупости,които не усъзнаваш,а колкото до тази еко енергия,която се произвежда у нас и се заплаща на новата мафия по цени ,няколко стотин пъти по скъпо,от цената на другата безвредна атомна енергия и всичко това е на гърбът на българския потребител и данъкоплатец!Новата мафия,която сътвори и умножи Герб,като гласува закони за изкупуването на тази еко енергия на безбожни цени и узакониха мафиотския грабеж на държавата ни!Много са още нещата,но не бих си играл да ти обяснявам!То се обяснява на грамотен човек!

А бе защо се подвеждате?! Не Ви ли е ясно, че шепа крупни износители на ток, които печелят близо 1 млр. годишно, използват някои временни ситуации в Турция и Гърция, които обаче не са решаващи, и просто не са сключили договори за износ. Тези две държава сега внасят от други места. Идеята е да се свали такса пренос за тях, от което печалбата им ще нарасне много яко.

Да малко били лапачите в ДКВР само 15,ами назначете за да станат400,както в другите държави.Безсрамници,престъпници и крадци.Не се издържа вече.Дано .....

Червенковци, ха сега направете референдум за Беляне. Цялаватави малоумна политика е такава. Да не говорим за частния ВЕЦ и фотоволтаиците на Корумбашев и подобни ...

Пълно е с подлоги като теб!

Хайде сега Станишев и компания да изкупят излишния ток, защото на тях им трябваше и Белене.

Излезнаха на светло,някои от огромните кражби на ток,които се вършиха години на ред и за които в затвора трябваше да влезнат доста мръсници!Някои гадове вече се респектираха и прекратиха някои от черните зделки за електричество през границата и се нададе вой!Не потреблението е намаляло толкова фрапантно,както се опитват да ни внушът,просто сега не са натоварени така с износ особено южните електропроводи,които постоянно изкарваха навън огромни количества нерегламентирана и никъде официално не отчитана електроенергия,която напълни частни джобове и нищо не влезе в държавата ни!Кой ще ги признае тези черни зделки,на които са свидетели само единици специалисти енергитици!Да не ми се прави на интересен паразитът Тренчев и въобще да не се появява в пресата и да разиграва с словоблудстванията си,трудовия народ!Нека бъдещето правителство,и дано то няма голямо присъствие на комунисти и гербери,което е еднозначно разбира се,да направи тотални ревизии и разчети на произведената,потребената и изнесената по регламентирани и черни зделки електроенергия и да потърси сметка на маститите крадци!Има начини по които могат да се върнат част от изкрадените милиарди от страната ни!Има и затвори,които очакват доста бивши наричащи себе си политици и мастити олигарси!

Тоя Тренчев къф беше, че не си спомням ?

Тренчев ,не изпитвате ли поне капка вина за трагичното състояние на държавата и народа. Та вие сте от началото на този безумен преход. Ама имайте малко срам. Махнете се вече,че накрая ще ви изгонят с камъни. На една маса седите с тези дето грабят държавата а като стане зле започвате да се правите че падате от някое небесно тяло. Знаем ви с божо дупето какви сте ги вършили ,знаем с кумецо каква стока сте. Сего и този "вожд" на партия. Мамка ви.

Цял свят прави икономии на ток, нас ни молят да харчим повече. Цял свят въвежда естествени енергийни мощности (слънце, вятър), управниците ги забраняват. Вървете в Турция, цели села са с панели на покривите. АЕЦ Белене - единствената полза щеше да бъде комисионните на енергийната мафия. Сбъркана държава!

Сега ни трябва само и Белене...

поставих си инсталация с слънчеви панели и сега съм скаран с енергото.всичко това ми струва 10000лв.от 2 години сам много добре и не мисля за ток.

Това можеш да го разправяш на неинформираните. Няма начин да си осигуриш нормално потребление с малка локална инсталация. Освен това обясни на хората след колко време ще трябва да извадиш още 10 хиляди.

да се закрият всички ел централи.маи е по добре да го внисаме този ток, така ще настъпи спокоиствие

ами да си го носят чехия този ток ,какво ги мислите ,дано да фалират.през лятото ще им врътнем един боикот,няма отопление,само по една лампа и хладилник,а може и тв.

Как веднъж не чух от Вас коментар по повод рекета на Топлофикациите?! Нещата там са стигнали до космически абсурд. Що за палячовци сте всички вие , а ние сме се превърнали в нещо по-лошо и от рая?!

Абе защо аджеба, Финландия има 5 /пет/ АЕЦ и си топи снега по улиците цялатз финландска зима с ток? А тук се чудят нашите родни мафиоти как да му дигнат цената /скъп за народа/, за да могат да изнасят за своя сметка повече. Само дето не им излизат нещо сметките- много станаха маймунките на клона. То не са американските ТЕЦ, не са ВЕИ на родните перачи на мръсни пари, не са ,,търговците", дето изкупуват тока на Козлодуй и го продават на износ за своя сметка... Докато не разбере тоя народ, че управниците му от всякакъв род и цвят не го бръснат и за слива и не се събуди да им потърси сметка, е обречен на ускорено изчезване от тая геогравска територия, наречена България....

Отговорът на въпроса ти е: Защото такъв е планът, който е спуснат за България! Да се унищожи всичко качествено и читаво, за да може по-лесно да се превземе държавата!

Пуснете го този "излишен" ток на по-ниски цени, пак няма да сте на минус, направете нещо хубаво за тоя народ, стига сте го доили, стригали и драли. На турците ще гопродадем, на китайците, на марсианците, готови сме големи загуби при пренасянето да понесем, ама на вас евтин ток няма да ви дадем. Пфуууу

интересното е защо не изнасяме като досега винаги сме изнасяли? - защото тока е изкуствено оскъпен с тази такса пренос която налага нек. пита се кои има интерес, може би това е направено с цел да се осигури монополно положение за износ на ток само за определени фирми ,които имат договор да купуват ток от ''козлодуи'' единственият ток които е продаваем при тази висока такса пренос. добре ами тогава примерно турция и гърция които винаги са внасяли от нас сега откого внасят? и не възпрепятваме ли нашият износ умишлено в полза на други държави износители и кои са те?

Пазарите вече са заети от другата АЕЦ Черна вода благодарение на една нашенска другарка дето ни накара да затворим реакторите на Козлодуи

Баси и простотиятя. Представяте ли си колко са извратени управляващите. Значи има свръхпроизводство на ток и се чудим какво да го правим. Така са обработили с далавери сялата ни енергийна система че бедния българин въпреки свръхпроизводството на ток продължава да си плаща скъпо. А е толкова просто: предлагането е свръх, значи ценат А трябва да се срине.

България произвежда над 2,5 пъти повече електроенергия, отколкото потребява плюс износа в най-натоварения период....когато потреблението падне се измисля профилактиката на АЕЦ...или отпуските в ТЕЦ, се заменят с профилактика в АЕЦ... ....нейзбежно е затваряне на мините и преминаване на тецовете на газ...програмата е до 2020 година... при нормален пазар няма нито една причина цените да не паднат с 2,5 пъти от свръх производството и придлагането... преди 4 години 1,2 кв/ч панел струваше 10 бона....днес е само 2,500лв...

Маи се очертава належаща нужда от другото Белене

КЪДЕ СТЕ СЕГА ,ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ???ПОКАЖЕТЕ СЕ И МИ КАЖЕТЕ ЧЕ ИСКАТЕ БЕЛЕНЕ.ХАЙДЕ ,ИМАЙТЕ СМЕЛОСТ,ДОЛНА СГАН ТАКАВА.ИЗЛЕЗТЕ И ОБЯСНЕТЕ ПУБЛИЧНО КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА,СМРАД ДОЛНА.

По полека с капс лока, гербав плазмодий. Здравната система съвсем е фалирала след гробарската тежка артилерия.

Хей, мърльо, внимавай със заканите, че 700,000 плазмодия ще те залеят като река и ще те удавят, гробарска гадино!

Само в моя квартал имаше 8 големи завода които ги сравнихте със земята.Хората работеха и нямаха проблеми!Сега токът бил в повече!Некадърни видиотени олитофрени.Подписали с Плюксел за цената 18 евроцента на киловат за да не сме конкурирали в производството запада!Вдигате тока а го има в излишък.Защо не пада цената.Къде е пазарната икономика.Гадни политици.

Предлагам да се построят още поне два/три АЕЦа..., за да си затваряме в буркани точец...

Тези "заключения" на синдикалните труженици ми звучат като крилатата мисъл: "само храната ще спаси човечеството от гладна смърт" :)

В момента отклоняват вниманието, на хората с подслушванията!

АБЕ, БСП, КЪДЕ СЕ СКРИХТЕ??? НАЛИ ТРЯБВАШЕ АЕЦ, ЩОТО СМЕ ПРЕД РЕЖИМ НА ТОКА??ИМАЛИ СМЕ НЕДОСТАТЪЧНО ПРОИЗВОДСТВО НА ТОК??ЩЯХА ЗА МИЛИАРДИ ДА НИ НАБУТАТ С ТАЗИ АЕЦ, ЗАРАДИ КОМИСИОННИТЕ СИ!!!

В момента отклоняват вниманието, на хората с подслушванията!

бсп трябва с закон да се забрани!!!как само подлъгаха сума ти и народ с тоя референдум и оная мая манолова наи много лаеше! трябва сега тая да се скрие в дън земя и поне 10 години да не се показва никъде

А искаха да строим втора АЕЦ за 20 милиарда. Питам се, къде са сега другарите дето твърдяха, че отказа от АЕЦ е национално предателство, защото май излиза обратното.

бамби, ти чак сега ли разбра, че са предатели на собственuя си народ!!! E, има време до изборите да ти светне лампата за още много кирливи ризи !!!

Когато миньорите стачкуваха миналата година ги изкараха по -черни и от дявола, че заради тях цяла България щяла да е на свещи, а сега от къде се взе тоя ток. Преди референдума пак щяхме да седим на тъмно, а една седмица след това ток колкото искаш, че и отгоре. Нещо тая работа не ми харесва, май някой от БСП се е облажил с тлъста пачка!

Този феномен е още едно доказателство, че ключовите отрасли: стоманодобив, енергетика, транспорт, рудодобив и преработката им да са държавен монопол, както и външната търговия с тях. с

Първо се прави пазарно проучване ,после се произвежда и накрая се продава.А не обратното. Конят трябва да е пред каруцата ,другото е катастрофа.

информиран, ама на теб макар и кbсно ти светна лампата!!! Tолкова ли ти е трyдно да проyмееш, че тyк става вbпрос не за пари, а за мноооооого пари и то на твоя грbб, на моя грbб т.е на нашuя грbб!!! гласyваи пак за тях и тогава сbвсем ще изкреизи тази страна!!!

по законите на маркетинга е точно обратното, драги. Но това не е за твоите уста лъжица.

loyd ти поне малко можеш ли да разсъждаваш или ако разсъждаваш можеш ли поне за малко да си честен?

ЗАЩО ДОСЕГА НИКОЙ НЕ КАЗА,ЧЕ ИМАМЕ ТОЛКОВА ТОК,ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ БЕЛЕНЕ ТА НИ НАПРАВИХТЕ НА ГЛУПАЦИ С ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ.И ГЕРБ И БСП И ОСТАНАЛИ СА ЕДНАКВИ МРЪСНИЦИ.НАЛИ СА ЕДНА ШКОЛА.

Търсене и четене на информация. После лек анализ и всичко ти се изяснява. И така цял живот . "Човек докато е жив се учи на спре ли да учи не умира"

потребител, ами като са взели тлbстите комисионни за "белене" естественно е да вкарат страната в катастрофа !!! Kакво им пyка за нас!!! Hякога вbобще дали им е пyкало за нас !!! забогатяха наи-бесрамно на наш грbб, е и какво от това !!! Bисокообразованите бbлгари хващат терминал-2 и на тях им идва дUшиш !!! Dа си мy мислим ние как вземаме на месец по 200.лв, пbк раZxoдите са 600.лв

Ми и преди референдума на всички познати го разправях това и накрая само Аз гласувах против нова АЕЦ. Как да налееш акъл на някого ?

Вярно бе Пешо откога не сам се къпал.Ми то си е лукс при тия цени

Така любимата на някои мутра съсипа всичко в България за да докаже своите си тези. И вече е готов да продължи съсипията

Добре Борисов не е стока. Тук спор няма. Но все пак тук темата е, че има много голямо свръхпроизводство на ток. След като Борисов застана и срещу Путин и срещу кой ли още не за да спре изграждането на нова Атомна електроцентрала трябва да обясниш как точно е съсипал системата.

Интересно,защо никой не иска най - евтиният ток в Европа, а може би и в цял свят,поне до сега в това се мъчеха да ме уверят всички мои колеги- идиоти.Сега лъсна истината.Няма нормална държава,която да не иска такава евтиния като българския ток,а може би има нещо съмнително в тези ниски цени - май са доста високи.

Това много лесно се проверява в интернет. Цената на тока в България е 2 пъти по ниска от цената на тока в Германия. Няма страна в ЕС с по ниска цена на тока. Лошото е, че хората са малко скептични към българите в един момент стачкуват, че тока им бил много скъп в следващия се опитват да продават ток и цялата тази работа след като провеждат референдум за построяване на нова атомна електроцентрала, на който не излизат да гласуват. С луди никой не иска да има взимане даване. Относно продаването на тока то не е като да седят 20 умни глави в една стая и всеки да си изказва мнението. Трябва някой който да свърши работа и този някой в момента е в оставка. Има и други варианти, но спрете с глупостите, че следващия транш от ЕС ще е в осмирителни жилетки.

Като си погледна сметката за ток нещо не ми изглежда най-евтиния. То не са разни такси пренос, зелена, загуби и т.н.

Проумя ли, че не само туризъм ами и икномика не може да се прави от МУТРИ.

Да си идиот сега е модерно, особено, когато говориш за енергетика! Едва сега някои тикви увряха, че енергетиката не е дъвка за жвакане, а е основната техническа инфраструктура на страната - жизнено необходима и достатъчно сложна, за да я управляват случайни хора!

Aмериканските ТЕЦ-обе остават без въглища, без безумна печалба за периода и техният човек Тренчев спретва стачка,пък нека язовирите преливат, нали няма да засегнат банковата му сметка.

Ами що не изнасяме част от въглищата кат са толкоз работни тез миньори?

защото нашите въглища са нискокалорични и не е изгодно да се превозват на стотици километри, изгодно е когато се горят на място в централите,освен това на пазара има доста по добри въглища

Спешно се търси. Това да не е като да отидеш до зеленчуковия пазар. Истинска пазарна икономика, плановата (САЩ всичко си планират както добре знаем) кучета я яли. 24 години разруха + ЕС директиви = изчезване.

Тока да стане 10 стотинки с ддс и нещата ще си дойдат на място. Така ненужните ще Фалират и обстановката ще стане нормална тези който са играли комбина ще пият заедно с банките една студена вода

И хората може да започнат да се къпят,да се топлят,да си готвят-все такива луксозни неща.

Не знаех че с производството на електроенергията хората са открили че могат да се къпят готвят и т.н.

Планетата на маймуните отправи официялно запитване са внос на РБ-ток, доставен с космически контейнеровози. Правителството наРБ се оттегли на Научеи съвет, председателствуван от ст.н.с. Първа ст. проф-доктор, инж. майстора на спорта Бойко Борисов.

Коментари - Спешно се търси навън пазар на тока, за да спасим въгледобива | Днес.dir.bg

Спешно се търси навън пазар на тока, за да спасим въгледобива

Най-бързият изход от кризата с въгледобивните предприятия е възстановяване на износа на електроенергия. Около това мнение се обединиха участниците в браншова среща в Министерството на икономиката енергетиката и туризма по проблемите на въгледобивните предприятия. за да бъде обсъдена тежката ситуация.

Обратно в новината

Коментари - Спешно се търси навън пазар на тока, за да спасим въгледобива | Днес.dir.bg

Коментари

Въпросът е защо БЕХ продължава да съществува?! Защо НЕК продължава да съществува?! Докога?! Червенотиквеници долни.

Аз не гласувах на референдума! Понеже не ми беше ясно, кой лъже кой лиже! Сега обаче се питам, защо трябваше да се провежда, след като на България не са й необходими други мощности? Отговара ми е един - да се доопразни и изтъни бюджета.

Съсипахте държавата кратунчовци крадливи!Зешение на батака,който сътворихте ще има след като ви избесиме по дърветата!

Министрите на МИЕТ май не са разбирали че енергетиката е функция от икономиката. Като рушиш икономиката няма консуматор за енергията на енергетиката. А иначе търговците от времето когато трансграничните такси бяхо 32 лв на мегават реват и натискат за по ниски

Тренчев е основен играч в енергийната мафия. Първо него трябва да смажат стачкуващите !!! Сигурно вече не си знае милионите от такива далавери със стачки ! Той печели и когато има стачки и когато няма.

Пропуснал си да си напишеш цялото име, а не само фамилията - Лъжливата Истина.

И като се изнася ток,та какво?Така са направили ,че приходите да отиват в джобовете на толупи като корумбашев ,гагаузов и др знайни и незнайни "хитреци,а да и в партийните каси.

Имаме изградени мощности за 12000 мегавата. Когато потребяваме най-много потребяваме 4700 мегавата. Сега потребяваме много по-малко. Да ама когато изградените електроцентрали не работят, това не значи че не се плащат заплатите и че не се подържат системите. Сиреч разходите са си все толкова и те трябва да се платят от нас. И така трябва. Да ама ако се бяхме вързали да построим и Белене ....

защо трябва да се спасява въгледобива? спасиха ли животновъдството или производството на плодове и зеленчуци? Някой мислеше ли за спасението на малките фирми, шивачи например? НИКОЙ, обаче синдикатите подкрепяли вредното производство на електроенергиия от въглища; да си го подкрепят като преквалифицират миньорите към зеленчукопроизводството и животновъдството!

Ей,писна ми от този Тренчев,той си мисли ,че знае всичко и винаги е последна инстанция.Той от 1990 г. насам подклажда протести и бунтове, едва ли не той държи народното недоволство. Но къде беше той и профсъюзите по времето на управление на НДСВ и тройната коалиция-да сте чули тогава за профсъюзи, че ги има? Тренчев е активен само когато не му изнася,т.е когато бсп не е на власт

Проверете кой е "експерта " на 'Подкрепа' Ангел Божилов. Дали случайно натиска за по ниски цени за износ на електроенергия?

Ако някой знае колко енергия са произвели ВЕИ моля да публикува данни.

Имаше останал един неразбит отрасъл - на път са да съсипят и него, а войнстващата неграмотност и популизъм тук във форумите им припява "осанна". Има ли друга държава, в която токът за малките и средни предприятия да е по-скъп от тока за бита? Ако тази ценова пирамида застане на краката си, няма ли да се отворят нови работни места, няма ли да се увеличи износа, няма ли да се отвори пак пазара за електроенергия за износ? А като се спре развитието на производството от ВЕИ и от комбинирано производство, за да ви паднат сметките, какво ще дишате утре? Какво ще дишат децата и внуците ви? Как така до вчера хора от ДКЕВР бяха канени да четат лекции по света, а днес едно недоразумение обявява, че "органът" не бил ефективен и не бил европейски???

щастливецо, кой те излъга, че т.н. "зелена" енергия е по-екологична"?! тя също влияе отрицателно на околната среда, байно. но за да го схванеш, не е достаъчно да си щастлив гробар.

и ти като ВЕИ имаш отрицателно въздействие - издишаш въглероден диоксид, а лайта ти са източник на метан в атмосферата - хайде да закрием и теб!

Ти не си само тъп,но си и ужасно неграмотен и дезориентиран!Пишеш глупости,които не усъзнаваш,а колкото до тази еко енергия,която се произвежда у нас и се заплаща на новата мафия по цени ,няколко стотин пъти по скъпо,от цената на другата безвредна атомна енергия и всичко това е на гърбът на българския потребител и данъкоплатец!Новата мафия,която сътвори и умножи Герб,като гласува закони за изкупуването на тази еко енергия на безбожни цени и узакониха мафиотския грабеж на държавата ни!Много са още нещата,но не бих си играл да ти обяснявам!То се обяснява на грамотен човек!

А бе защо се подвеждате?! Не Ви ли е ясно, че шепа крупни износители на ток, които печелят близо 1 млр. годишно, използват някои временни ситуации в Турция и Гърция, които обаче не са решаващи, и просто не са сключили договори за износ. Тези две държава сега внасят от други места. Идеята е да се свали такса пренос за тях, от което печалбата им ще нарасне много яко.

Да малко били лапачите в ДКВР само 15,ами назначете за да станат400,както в другите държави.Безсрамници,престъпници и крадци.Не се издържа вече.Дано .....

Червенковци, ха сега направете референдум за Беляне. Цялаватави малоумна политика е такава. Да не говорим за частния ВЕЦ и фотоволтаиците на Корумбашев и подобни ...

Пълно е с подлоги като теб!

Хайде сега Станишев и компания да изкупят излишния ток, защото на тях им трябваше и Белене.

Излезнаха на светло,някои от огромните кражби на ток,които се вършиха години на ред и за които в затвора трябваше да влезнат доста мръсници!Някои гадове вече се респектираха и прекратиха някои от черните зделки за електричество през границата и се нададе вой!Не потреблението е намаляло толкова фрапантно,както се опитват да ни внушът,просто сега не са натоварени така с износ особено южните електропроводи,които постоянно изкарваха навън огромни количества нерегламентирана и никъде официално не отчитана електроенергия,която напълни частни джобове и нищо не влезе в държавата ни!Кой ще ги признае тези черни зделки,на които са свидетели само единици специалисти енергитици!Да не ми се прави на интересен паразитът Тренчев и въобще да не се появява в пресата и да разиграва с словоблудстванията си,трудовия народ!Нека бъдещето правителство,и дано то няма голямо присъствие на комунисти и гербери,което е еднозначно разбира се,да направи тотални ревизии и разчети на произведената,потребената и изнесената по регламентирани и черни зделки електроенергия и да потърси сметка на маститите крадци!Има начини по които могат да се върнат част от изкрадените милиарди от страната ни!Има и затвори,които очакват доста бивши наричащи себе си политици и мастити олигарси!

Тоя Тренчев къф беше, че не си спомням ?

Тренчев ,не изпитвате ли поне капка вина за трагичното състояние на държавата и народа. Та вие сте от началото на този безумен преход. Ама имайте малко срам. Махнете се вече,че накрая ще ви изгонят с камъни. На една маса седите с тези дето грабят държавата а като стане зле започвате да се правите че падате от някое небесно тяло. Знаем ви с божо дупето какви сте ги вършили ,знаем с кумецо каква стока сте. Сего и този "вожд" на партия. Мамка ви.

Цял свят прави икономии на ток, нас ни молят да харчим повече. Цял свят въвежда естествени енергийни мощности (слънце, вятър), управниците ги забраняват. Вървете в Турция, цели села са с панели на покривите. АЕЦ Белене - единствената полза щеше да бъде комисионните на енергийната мафия. Сбъркана държава!

Сега ни трябва само и Белене...

поставих си инсталация с слънчеви панели и сега съм скаран с енергото.всичко това ми струва 10000лв.от 2 години сам много добре и не мисля за ток.

Това можеш да го разправяш на неинформираните. Няма начин да си осигуриш нормално потребление с малка локална инсталация. Освен това обясни на хората след колко време ще трябва да извадиш още 10 хиляди.

да се закрият всички ел централи.маи е по добре да го внисаме този ток, така ще настъпи спокоиствие

ами да си го носят чехия този ток ,какво ги мислите ,дано да фалират.през лятото ще им врътнем един боикот,няма отопление,само по една лампа и хладилник,а може и тв.

Как веднъж не чух от Вас коментар по повод рекета на Топлофикациите?! Нещата там са стигнали до космически абсурд. Що за палячовци сте всички вие , а ние сме се превърнали в нещо по-лошо и от рая?!

Абе защо аджеба, Финландия има 5 /пет/ АЕЦ и си топи снега по улиците цялатз финландска зима с ток? А тук се чудят нашите родни мафиоти как да му дигнат цената /скъп за народа/, за да могат да изнасят за своя сметка повече. Само дето не им излизат нещо сметките- много станаха маймунките на клона. То не са американските ТЕЦ, не са ВЕИ на родните перачи на мръсни пари, не са ,,търговците", дето изкупуват тока на Козлодуй и го продават на износ за своя сметка... Докато не разбере тоя народ, че управниците му от всякакъв род и цвят не го бръснат и за слива и не се събуди да им потърси сметка, е обречен на ускорено изчезване от тая геогравска територия, наречена България....

Отговорът на въпроса ти е: Защото такъв е планът, който е спуснат за България! Да се унищожи всичко качествено и читаво, за да може по-лесно да се превземе държавата!

Пуснете го този "излишен" ток на по-ниски цени, пак няма да сте на минус, направете нещо хубаво за тоя народ, стига сте го доили, стригали и драли. На турците ще гопродадем, на китайците, на марсианците, готови сме големи загуби при пренасянето да понесем, ама на вас евтин ток няма да ви дадем. Пфуууу

интересното е защо не изнасяме като досега винаги сме изнасяли? - защото тока е изкуствено оскъпен с тази такса пренос която налага нек. пита се кои има интерес, може би това е направено с цел да се осигури монополно положение за износ на ток само за определени фирми ,които имат договор да купуват ток от ''козлодуи'' единственият ток които е продаваем при тази висока такса пренос. добре ами тогава примерно турция и гърция които винаги са внасяли от нас сега откого внасят? и не възпрепятваме ли нашият износ умишлено в полза на други държави износители и кои са те?

Пазарите вече са заети от другата АЕЦ Черна вода благодарение на една нашенска другарка дето ни накара да затворим реакторите на Козлодуи

Баси и простотиятя. Представяте ли си колко са извратени управляващите. Значи има свръхпроизводство на ток и се чудим какво да го правим. Така са обработили с далавери сялата ни енергийна система че бедния българин въпреки свръхпроизводството на ток продължава да си плаща скъпо. А е толкова просто: предлагането е свръх, значи ценат А трябва да се срине.

България произвежда над 2,5 пъти повече електроенергия, отколкото потребява плюс износа в най-натоварения период....когато потреблението падне се измисля профилактиката на АЕЦ...или отпуските в ТЕЦ, се заменят с профилактика в АЕЦ... ....нейзбежно е затваряне на мините и преминаване на тецовете на газ...програмата е до 2020 година... при нормален пазар няма нито една причина цените да не паднат с 2,5 пъти от свръх производството и придлагането... преди 4 години 1,2 кв/ч панел струваше 10 бона....днес е само 2,500лв...

Маи се очертава належаща нужда от другото Белене

КЪДЕ СТЕ СЕГА ,ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ???ПОКАЖЕТЕ СЕ И МИ КАЖЕТЕ ЧЕ ИСКАТЕ БЕЛЕНЕ.ХАЙДЕ ,ИМАЙТЕ СМЕЛОСТ,ДОЛНА СГАН ТАКАВА.ИЗЛЕЗТЕ И ОБЯСНЕТЕ ПУБЛИЧНО КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА,СМРАД ДОЛНА.

По полека с капс лока, гербав плазмодий. Здравната система съвсем е фалирала след гробарската тежка артилерия.

Хей, мърльо, внимавай със заканите, че 700,000 плазмодия ще те залеят като река и ще те удавят, гробарска гадино!

Само в моя квартал имаше 8 големи завода които ги сравнихте със земята.Хората работеха и нямаха проблеми!Сега токът бил в повече!Некадърни видиотени олитофрени.Подписали с Плюксел за цената 18 евроцента на киловат за да не сме конкурирали в производството запада!Вдигате тока а го има в излишък.Защо не пада цената.Къде е пазарната икономика.Гадни политици.

Предлагам да се построят още поне два/три АЕЦа..., за да си затваряме в буркани точец...

Тези "заключения" на синдикалните труженици ми звучат като крилатата мисъл: "само храната ще спаси човечеството от гладна смърт" :)

В момента отклоняват вниманието, на хората с подслушванията!

АБЕ, БСП, КЪДЕ СЕ СКРИХТЕ??? НАЛИ ТРЯБВАШЕ АЕЦ, ЩОТО СМЕ ПРЕД РЕЖИМ НА ТОКА??ИМАЛИ СМЕ НЕДОСТАТЪЧНО ПРОИЗВОДСТВО НА ТОК??ЩЯХА ЗА МИЛИАРДИ ДА НИ НАБУТАТ С ТАЗИ АЕЦ, ЗАРАДИ КОМИСИОННИТЕ СИ!!!

В момента отклоняват вниманието, на хората с подслушванията!

бсп трябва с закон да се забрани!!!как само подлъгаха сума ти и народ с тоя референдум и оная мая манолова наи много лаеше! трябва сега тая да се скрие в дън земя и поне 10 години да не се показва никъде

А искаха да строим втора АЕЦ за 20 милиарда. Питам се, къде са сега другарите дето твърдяха, че отказа от АЕЦ е национално предателство, защото май излиза обратното.

бамби, ти чак сега ли разбра, че са предатели на собственuя си народ!!! E, има време до изборите да ти светне лампата за още много кирливи ризи !!!

Когато миньорите стачкуваха миналата година ги изкараха по -черни и от дявола, че заради тях цяла България щяла да е на свещи, а сега от къде се взе тоя ток. Преди референдума пак щяхме да седим на тъмно, а една седмица след това ток колкото искаш, че и отгоре. Нещо тая работа не ми харесва, май някой от БСП се е облажил с тлъста пачка!

Този феномен е още едно доказателство, че ключовите отрасли: стоманодобив, енергетика, транспорт, рудодобив и преработката им да са държавен монопол, както и външната търговия с тях. с

Първо се прави пазарно проучване ,после се произвежда и накрая се продава.А не обратното. Конят трябва да е пред каруцата ,другото е катастрофа.

информиран, ама на теб макар и кbсно ти светна лампата!!! Tолкова ли ти е трyдно да проyмееш, че тyк става вbпрос не за пари, а за мноооооого пари и то на твоя грbб, на моя грbб т.е на нашuя грbб!!! гласyваи пак за тях и тогава сbвсем ще изкреизи тази страна!!!

по законите на маркетинга е точно обратното, драги. Но това не е за твоите уста лъжица.

loyd ти поне малко можеш ли да разсъждаваш или ако разсъждаваш можеш ли поне за малко да си честен?

ЗАЩО ДОСЕГА НИКОЙ НЕ КАЗА,ЧЕ ИМАМЕ ТОЛКОВА ТОК,ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ БЕЛЕНЕ ТА НИ НАПРАВИХТЕ НА ГЛУПАЦИ С ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ.И ГЕРБ И БСП И ОСТАНАЛИ СА ЕДНАКВИ МРЪСНИЦИ.НАЛИ СА ЕДНА ШКОЛА.

Търсене и четене на информация. После лек анализ и всичко ти се изяснява. И така цял живот . "Човек докато е жив се учи на спре ли да учи не умира"

потребител, ами като са взели тлbстите комисионни за "белене" естественно е да вкарат страната в катастрофа !!! Kакво им пyка за нас!!! Hякога вbобще дали им е пyкало за нас !!! забогатяха наи-бесрамно на наш грbб, е и какво от това !!! Bисокообразованите бbлгари хващат терминал-2 и на тях им идва дUшиш !!! Dа си мy мислим ние как вземаме на месец по 200.лв, пbк раZxoдите са 600.лв

Ми и преди референдума на всички познати го разправях това и накрая само Аз гласувах против нова АЕЦ. Как да налееш акъл на някого ?

Вярно бе Пешо откога не сам се къпал.Ми то си е лукс при тия цени

Така любимата на някои мутра съсипа всичко в България за да докаже своите си тези. И вече е готов да продължи съсипията

Добре Борисов не е стока. Тук спор няма. Но все пак тук темата е, че има много голямо свръхпроизводство на ток. След като Борисов застана и срещу Путин и срещу кой ли още не за да спре изграждането на нова Атомна електроцентрала трябва да обясниш как точно е съсипал системата.

Интересно,защо никой не иска най - евтиният ток в Европа, а може би и в цял свят,поне до сега в това се мъчеха да ме уверят всички мои колеги- идиоти.Сега лъсна истината.Няма нормална държава,която да не иска такава евтиния като българския ток,а може би има нещо съмнително в тези ниски цени - май са доста високи.

Това много лесно се проверява в интернет. Цената на тока в България е 2 пъти по ниска от цената на тока в Германия. Няма страна в ЕС с по ниска цена на тока. Лошото е, че хората са малко скептични към българите в един момент стачкуват, че тока им бил много скъп в следващия се опитват да продават ток и цялата тази работа след като провеждат референдум за построяване на нова атомна електроцентрала, на който не излизат да гласуват. С луди никой не иска да има взимане даване. Относно продаването на тока то не е като да седят 20 умни глави в една стая и всеки да си изказва мнението. Трябва някой който да свърши работа и този някой в момента е в оставка. Има и други варианти, но спрете с глупостите, че следващия транш от ЕС ще е в осмирителни жилетки.

Като си погледна сметката за ток нещо не ми изглежда най-евтиния. То не са разни такси пренос, зелена, загуби и т.н.

Проумя ли, че не само туризъм ами и икномика не може да се прави от МУТРИ.

Да си идиот сега е модерно, особено, когато говориш за енергетика! Едва сега някои тикви увряха, че енергетиката не е дъвка за жвакане, а е основната техническа инфраструктура на страната - жизнено необходима и достатъчно сложна, за да я управляват случайни хора!

Aмериканските ТЕЦ-обе остават без въглища, без безумна печалба за периода и техният човек Тренчев спретва стачка,пък нека язовирите преливат, нали няма да засегнат банковата му сметка.

Ами що не изнасяме част от въглищата кат са толкоз работни тез миньори?

защото нашите въглища са нискокалорични и не е изгодно да се превозват на стотици километри, изгодно е когато се горят на място в централите,освен това на пазара има доста по добри въглища

Спешно се търси. Това да не е като да отидеш до зеленчуковия пазар. Истинска пазарна икономика, плановата (САЩ всичко си планират както добре знаем) кучета я яли. 24 години разруха + ЕС директиви = изчезване.

Тока да стане 10 стотинки с ддс и нещата ще си дойдат на място. Така ненужните ще Фалират и обстановката ще стане нормална тези който са играли комбина ще пият заедно с банките една студена вода

И хората може да започнат да се къпят,да се топлят,да си готвят-все такива луксозни неща.

Не знаех че с производството на електроенергията хората са открили че могат да се къпят готвят и т.н.

Планетата на маймуните отправи официялно запитване са внос на РБ-ток, доставен с космически контейнеровози. Правителството наРБ се оттегли на Научеи съвет, председателствуван от ст.н.с. Първа ст. проф-доктор, инж. майстора на спорта Бойко Борисов.