Националният съвет на "Продължаваме промяната" реши, че партията остава в опозиция. "В 50-ото Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция", се посочва в тяхна позиция след заседанието. По-рано днес от ДСБ, които също заседаваха, предложиха на ПП-ДБ да поискат третия мандат и да съставят "технически кабинет".

Снимки преди заседанието на ПП ВИЖТЕ ТУК >>> 

"След като ГЕРБ се провалиха със съставянето на правителство за седми път, сега отговорността е на втората политическа сила", отбелязват от ПП. "Продължаваме промяната" заедно с "Демократична България" единствени успяха да формират не едно, а две редовни правителства през последните три години", подчертават от партията в позиция във Faceobook.

Днес Националният съвет на "Продължаваме промяната" се събра, за да обсъди изборните резултати на формацията и стратегията за евентуални следващи извънредни парламентарни избори.

"Няма да изненадваме нашите избиратели. Ще се борим да върнем доверието с последователност и принципност", написа съпредседателят на ПП Кирил Петков във Фейсбук по-късно след заседанието на формацията.

"Демократи за силна България" също заседаваха, а след заседанието предложиха "технически кабинет", който да бъде излъчен с връчването на третия мандат.

"Нашето предложение е този трети мандат, който предстои да бъде връчен по избор на президента, ние вдигаме ръка към него с идеята той да не бъде наш мандат. Номинално той ще бъде на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", но всъщност това ще е технически национален мандат", обясни заместник-председателят на "Демократи за силна България" Стоян Михалев пред журналисти.

В позицията на ПП не се споменава конкретно предложението на ДСБ, но от нея става ясно, че то не стои на дневен ред. 

Мирослав Иванов и Лена Бориславова

Снимка: БТА

Бойко Рашков

Снимка: БТА

Николай Денков

Снимка: БТА