”Активни потребители”: С данъци токът няма да поевтинее

От Българската национална асоциация "Активни потребители" заявяват, че електроенергията няма да поевтинее с въвеждането на 30% данък на възобновяемите енергийни източници.

Обратно в новината

Коментари - ”Активни потребители”: С данъци токът няма да поевтинее | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали с цената на енергията ,или с данъците все сме задължени да плащаме свръхпечалбите на фотоволтаичната олигархия.Единствения начин да ни се намалят задълженията е като им се ограничи печалбата,и то по начин ,който да е законно издържан!

колко ли ,им платиха на тези "активни потребители"?

' тения са ВЕИ собствениците и смучат с ОГРОМНА норма на печалба от потребителите изхода е независимост от енергийните монополи - на покрива слънчеви колектори за топла вода и отопление , - на покрива фотоволтаици за осветление , вятърни генератори - отопление и топла вода -- биомаса , пелети .......

Какви глупости се пишат тук бре?!?!Какъв е тоя данък-нали си има данъчни закони-там няма такова нещо!Писна ми от тия медии-разбрали недоразбрали-всеки пише каквото му скимне!Всеки се изказва неподготвен,затова и народа стана такъв-ще ми дава мнение за зелената енергия Сульо!Стига си тия малоумщини бе хора!

Това са кърлежи в тялото на българския народ!!!

Не 30%, а 130% да ги обложат, защото схемаджиите и тарикатите решиха да смучат от кръвта на народа и лежейки да си изкарват парите.

Раздаването на енергийни помощи е начинът, да се примирим със съществуването на прескъпите веи-та. И е погрешно това да се нарича ( помощи), защото това са похарчените пари на ДАНЪКОПЛАТЕЦА. На веи-тата им е все едно кой им плаща, бизнеса върви, Да сме живи и здрави, да плащаме! ПРОБЛЕМЪТ е,че понятието "социално слаби" е твърде широко. Болни, инвалиди, - да разбира се. Обаче бил трайно безработен, необразован, неспособен и т.н. - е това ме вбесява. Бенефита от това което създава обществото трябва да се насочва към ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ВЕИ-тата са създадени със закони и разпоредби които са противонародни. Вместо да се намери вариант за предоговарянес веи-тата и мариците и така да се намали цената която поътебителя в БГ плаща, ние скубем данъкоплатеца. И след време ще имаме пенсионери, сирийци, цигани, турци и социално слаби . Как е възможно това?

Проблемьт не е високата цена на тока.... Бьлгария е страната с една от най-ниските цени на тока. Проблема са ниските доходи на хората!!! Ако човек взима да речем средна заплата от 600-700 евро, респективно 1400 лева, няма да го "сьборят" сметки от 250-300 лева за ток или парно. Никой обаче не прави нищо по вьпроса. Има БГ фирми, които продават продукцията си в Европа, на Европейски цени.... Сьответно имат в пьти по-ниски разходи.Нормата на печалба в такива фирми е много по-голяма от тази в аналогични западни фирми. Защо тогава тези фирми не плащат близки до европейските заплати??? За да може бизнесмена да трупа доста по-големи печалби. Пример-Лукойл Бьлгария продава горивата си на средно европейски цени. А заплатите на работниците са в пьти по-ниски.... Сврьх печалба за Вальо Златев....

Но на първо време докато бизнесмените ни узреят до идеята, че ако плащат по 1500-2000лв заплати ще се увеличи сторатно вътрешния оборот и ще печелят повече, но машината първо трябва да се завърти! Че докато узреят цената на тока е много висока за много голяма част от народа - 4 души семейство 1 безреботен и две деца, а работещия получава 450лв заплата - шах и мат!

Не желая да ползвам ток от възобновяеми източници! Скъп ми е. Не искам да ми го продават на сила. Да си го купуват тези, които са го поръчали. Аз като вляза в магазина, оглеждам щанда и си купувам сирене на прилична цена. Не мога да си позволя овче сирене.

100+

Палмовото масло е по-евтино.

а защо просто не се намалят цените от веи ?- ама не данък 30% за да лапа нек и другарите да крадaт

"Драги" "активни" "потребители" предложения данък не цели понижаването на цената на тока, а стабилизирането на системата чрез озаптяване ламтежа на ВЕИ производителите!

И как точно ще се озапти ламтежът, след като те ще получават пак толкова пари от НЕК, а 30% от тях ще отиват в бюджета? Все едно работодателят да ти вместо заплата да плаща на частната ти фирма за дейност, която тя не извършва.

Ще видим дали няма да е по-добре данъка да стане 50 %, дано само не почнат стачки и протести

Цитат: Ситуацията се влошава допълнитено от състоянието на Националната електрическа компания (НЕК), която на практика е неплатежоспособна. Една от причините за това са похарчените над 2 млрд. лв за проектите "АЕЦ Белене" и хидровъзела "Цанков камък". И в двата случая имаше огромна корупция и безконтролно харчене на обществени средства, което беше доказано от докладите на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), четем в доклада на "Конрад Аденауер" Сред другите причини за тежкото състояние на НЕК фондацията посочва задълженията от 400 млн. лева по кредит от "Париба"; продажбите на ток на цени под пазарните за търговски фирми, свързани с бившите тайни служби и политици от БСП (ЕFТ, Риск Инженеринг АД, Алфа Финанс Груп и др.). От това през периода 2004-2007 г. НЕК е реализирала загуби за 91 млн. лева, е записано в документа.

Ако нямат куража да ги спрат или намалят цената на изкупуване , то и данъка е нещо . Поне някаква част ще влезе в хазната . А колкото до "активните потребители" какви са тия , от къде се взеха и кой им плаща ? Дайте да се разберем най сетне , кой ще яде и кой ще плаща!

Нали сме либерален пазар.Да продава всеки както и където намери,на каквито цени му изнася.Тогава ще лъсне истината за енергетика като цяло за лобитата, за неизгодните договори,за ядрената енергетика и кой скача най - много с/у нея.Енергийните монополи в този си вид са не само вредни,а престъпно вредни.Да се потърси отговорност на тези дето ги докараха и продадоха енергоразпределителната мрежа -"ниско напрежение" за жълти стотинки . Доста народец направи пари покрай енергетиката,доста комисионни потънаха в нечии джобове и банкови сметки.Това не се коментира,а трябва та се търси отговорност и то най - строга.Проблема е, че всички "облажили се" са във властта и докато са там ще ни разиграват с разни врътки за ТЕЦ-ове,ВЕЦ-ове, АЕЦ-ове,а за вятърничевите и слнчевите да не говорим.Сега само наблщдаваме как си бранят печалбите.За инвестиции не говорим,такива на практика няма.

тези алчни авантюристи от ВЕИ трябва да бъдат вкарани по затворите . Данъкът е малка стъпка към нормализиране на пазара на ел. енергия. Но виновни са тези от предишните правителства и от Европа дето дадоха баницата!!! Така не се прави екологична енергетика!!!

БATKO

Тия крадци с ВЕИтата хем повечето от тях са взели евросубсидии и почти нищо не са платили, хем ни пробутват цена на тока 10-15 пъти по-висока от тази на АЕЦа, все едно те са дали парите и трябва да си върнат инвестицията. Ами това нали е субсидия, защо трябва да им се връща.

Грешиш бате, с евросубсидии и цените са други. От ЕС много обичат такива двойни финансирания и режат пари моментално.

По принцип в коя нормална държава данъка е 10%. Това за разваляне на приватизационни сделки никога няма да стане , но в коя нормална държава данъка върху печалбата и доходите е само 10%. Така богатите стават още по богати , а бедните по бедни. В България реално бедни са не по маслко от 90%. Нека има отстъпки за новите инвеститори, но за старите какво е 10%. Така монополите грабят в България, защото правителствата ни са ......... Кога в България начело ще застанат държавници , които милеят за народа си, но не на думи , а на дела.

Заради такова мислене се отказах да плащам данъците си във Фрнция. Ако в държавата ви имаше политическа стабилност, шях да плащам там (по-ефтино е от офшорна зона)

Активните крадци чрез ВЕИ-тата да са на пазара с цените на АЕЦ!!!! Не искам да им плащам за милионите ,които изкарват...нека тъпаните да бият и свирките да се надуват за това....овце...е...е....!

Попитай ДСБ (Иван Костов) защо е така?