Токът за бита поевтинява средно с около 7% от 5 март

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще намали цените на електроенергията от 5 март средно с около 7%. Средното намаление на цените за ЧЕЗ е 7,17%, за ЕВН е 7,28% и за "Енерго Про" – 6,22%.

Обратно в новината

Коментари - Токът за бита поевтинява средно с около 7% от 5 март | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За 500 KW дневна и 100KW нощна до сега цената е 120.13лв. По новите цени ще платите 116.55лв Това е 2.98%

При така обяжените проценти на намаление изчислих каво ще платим при ножите цени (За Енерго-про).До сега цената на дневната с всички добавки е о.213624лв за киловатс ДДС а с намалението излиза о.2070906лв за киловат с ДДС. Това значи че ако за 100KW сте плащали до сега 21.36лв. след намалението ще платите 20.70. точно 66 ст. по малко

тая усмихнатата бабка не си ли подаде оставката кво търси пак там

бомбата със зелената енергия е от преди ГЕРБ, ама Бойко като взе властта се захвали, че ако в ЕС 15 процента ще е зелената квота до не знам си кога у нас ще е 16 процента не знам си колко по-рано. На ви квота. Икономиката и доходите растяха при Станишев, масово се купуваха климатици и т.н. Ама после дойде криза, ГЕРБ я усилиха кризата само както те си могат и за капак навръх въстанието спря и износа поради конюнктура и топло време. Та така всички са правили грешки, но сега е ред да понесат отговорност последните сбъркали, тъй както я понесоха предните.

или по-скоро полумерки от полуграмотни полукадри-полукрадци на полупартия-полумафия майстор обаче на фалшификации, замазване, лъжи и обвинения. Хайде стига шикалкавене. Носете си отговорността гербери.

само краде, той не убива жертвата си. ГЕРБ обаче крадоха и убиха народа. Какви проценти бе. Искам да нося цигари в пандиза на цигарената принцеса и на министрите на гроб.

Тия жени чии са? Сигурно не могат да сметнат 2+2

Юлиана Иванова стана медийна звезда :)) Сега Боко тиквата сигурно си умира на мъка, е бати кавала прост!

Много шум за нищо - сметките ще паднат с 10-на лева, защото таксите към държавата не са променени, а там отиват над 80% от сумите. Идват избори и на герб им трябват пари - как най-бързо да ги съберот освен със сметките за ток, парно и вода ? Гадна милиционерска диктатура !

link Това е списъка с фирмите, на които ДКЕВР e издал сертификати за проиводство на ел. енергия от възобновяеми източници през 2011 година. Старшна далавера.

евала цял хлеб........

А защо никой не протестира срещу цените на горивата. За няколко дни петролът падна с 8 долара, а намаление по бензиностанциите - цък...

Защо тока се прави в България, а за горивата ще ни кажат, че се следят цените на международните пазари.

Далаверата зелена енергия, която стана по време на Тиквата ще дава отражение върху цените на тока за години напред.

Бъди обективен: далаверата със зелената енргия стана по времето на Станишко, а "приноса" на ГЕРБ е в ударното изпълнение на квотите със 7 години предсрочно! Така че отдавай заслуженото на всички по веригата!

ЗАКОНЪТ И ЦЕНИТЕ БЯХА НА СТАНИШЕВ. БОРИСОВ ГИ ПОНИЖИ ЧЕТИРИ ПЪТИ И ИЗМСЛИ ЕДНА ТАКСА ЗА ДОСТЪП, С КОЯТО ДЪРЖАВАТА ПРИБИРА ЦЯЛАТА ПЕЧАЛБА НА ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ... А ДИРЕКТИВАТА ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ Е НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ... ТОВА СА ФАКТИТЕ, НЕ ЗНАМ ЗАЩО ОБРЪЩАТЕ ВСИЧКО ОБРАТНО НА ИСТИНАТА?!

Да не пиемаме никава работа под 1200 лв. месечно. Всичко друго е въздух под налягане. Не чувам нищо за съд и наказание на Семерджиев? Добрев каза, че ЧЕЗ са източили милиони с фиктивни косултански договори. Но не бил за национализация. Много странно, за какво е? Може би му харесва да ни източват?!?

НЕ ИСКАМ ДА МИ НАМАЛЯВАТЕ ЦЕНИТЕ!!!ИСКАМ ДА МИ УВЕЛИЧИТЕ ДОХОДИТЕ!!!КОЙТО МОЖЕ-ДА МИСЛИ!!

Да махнат измислените такси, не да си мият ръцете с цените

Партия с програма от 3 точки ще спечели и гарантира просперитет. Т.1. - Справяне с битовата престъпност. Т.2. - Гарантиране на свободен пазар и т.3. - Възмездие. Няма ли такава партия, гласуване е безсмислено, ако ще и ДПС да управлява.

това направо си е програмата на ГЕРБ отпреди 4 години :) Е до къде ни докара тази програма ???

1.Трябва да се ликвидират тези, които дърпат конците!Един от тях е споменатата във форума групировка ТИМ.Кой насъсква сега миньорите?Нали пак същите кукловоди. 2.Цените не са крайни, защото са без ДДС. 3.Трябва ни някой като Пиночет.

Знамена, хора, цветя, палатков лагер, анархистични прояви, поява на едни и същи по телевизията - колко познат сценарии на сценаристите от 1989г. Как ли е било 1789г. във Франция. Не 200, а 500 обиколки сме след тях.

таксите падат ли. При сравнението им с тези от 2012 г. са вдигнати, защо? Таксите трябва да паднат изобщо! Има много въпроси, които не се решават! И с новата цена ще имаме високи сметки. Ами с парното, какво става, ами с водата?Няма пари за нищо вече!

Да припомним: исканията на хората не са към производителите на ел.енергия (АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ), както и НЕК, а към прекупвачите - ЕРП-тата. От тяхната печалба трябва да се реже. Да не чувам, че производител ще пострада от понижаването на цената, не дай боже да фалира. Какви са тия крясъци на енергопроизводители и миньори - срещу кого бе? Срещу народа ли?

Пременил се Илия, погледнал се пак в тия! Допълнителните пера - 7-8 на брой пак ще ги има , само че на сметката отзад! ХА ХА ХА! Не отпред , а от зад.

това е поредното хвърляне на прах в очите на хората.Сега за летниз сезон ще го намалят но като дойде зимата ще си компенсират загубите.Не разбирате ли че основните проблеми са няколко- тлъстите комисионни - многото посредници по веригата - голямата ДДС за тока - високите им заплатите -и липсата на икономика в страната за се произвежда нещо и да има работни места и вдигане на доходите.

забележете на Енерго-про с най-малко падат цените защото ги купи рупировката ТИМ и трябва пак да лапа.

Браво,намаляват нощната тарифа,а при нас в Монтана през нощта няма вода,нали се сещата ,че няма как да се възползваме от намалението.....

Защо ДКЕВР все още не е в затвора?

Няма ли кой да забрани на новата шефка на ДЕКВР(уж в оставка) да взима решения и въобще да се появява в медиите? Направо е подигравка с честните граждани! Та тя дори не може смислено да се изкаже, освен това е нарушител на закон. Пълен абсурд!

Изход без възмездие е невъзможен защото парите са в престъпниците.

всичко, което е написал "истина" е вярно. Освен това имайте предвид, че т.нар. намаление на тока няма да е за сметка на ЕРП-тата, както иска народа, а за сметка на държавта, т.е. за наша сметка. Сега "намалението" ще трябва да го избият от някъде другаде. Най-вероятно още след 2 месеца ще вдигнат цената отново. Хора бдете!

Френската революция е в резултат на тежката икономическа криза във Франция в края на 80-те години на 18 век. През 1789 година цените на хляба нарастват с 50%, което предизвиква недохранване и глад, както и свързаните с тях болести и повишена смъртност. Инфлацията е съпътствана от криза в държавните финанси, довела държавата до ръба на фалита. А у нас е по-зле сега.

Поевтиняването на тока разбрахме, че е от печалбата на ЕРП. От ЧЕЗ може да се вземе повече, защото печалбата им за 2012 беше с 240% повече от2011. Сега ДЕКВР трябва да корегира "Общите условия" и да нямат право ЕРП едностранно да корегират сметките. При спор с ЕРП за надписани сметки същия да се решава в съда, ЕРП да няма право да спира тока и да изнудва клиентите, докато не се произнесе съда . Най-безмилостни са от ЧЕЗ.

Защо студентите в Студенски град плащат тока на ПРОМИШЛЕНИ ЦЕНИ!Анатема за всички Лами!

А това, че в БГ фотоволтаиците призвеждат ток и нощем, си е наша "далавера". От единия стълб дърпаме ток, плащаме си го по 20 ст., прекарваме го през "нашия" електромер, и го продаваме на НЕК за 50 ст.

Грамотен ( нерегистриран ) 04.03.2013 20:30 Веднъж писах, но коментара ми бе изтрит, сега се надявам, след падането на правителството, да не бъде трит. Цената на тока е такава, защото държавата иска да е висок, а не само ЕРП-тата. ДДс на тока е 20%, както и на много други стоки от първа необходимост, а забележете-на ХАЗАРТА-12%. Това е така по 2 причини: 1. Държавата, в лицето на властта, събира огромно ДДС, с което се пълни бюджета, тъй като ние реално икономика нямаме. Ако токът, както и горивата, лекарствата, и др. стоки от първа необходимост, са с ниски цени, постъпленията ще намалеят драстично, и ще последваме Гърция. 2. В бюджета трябва да има пари, за да може да се крадат. Те не се крадат от мен, а от тези 240 алчни депутата, заедно с техните "дружки", които след това си препират парите с хазарт, и ги имат законни, са минимален данък платен. Освен това, в цената на енергията влизат какви ли не елементи, които нямат нищо общо с енергопроизводството, а са само тежест в цената. А "зелената" енергия всъщност е доста солена. Всички с малко власт са си направили по една централка, и само смучат. А това, че в БГ фотоволтаиците призвеждат ток и нощем, си е наша "далавера". От единия стълб дърпаме ток, плащаме си го по 20 ст., прекарваме го през "нашия" електромер, и го продаваме на НЕК за 50 ст.

Няма такова нещо, като производство от фотоволтаици нощем. Има от ВЕИ, но това са и Вятърни и водни централи. Стига с глупостите, че е пълно с тъпаци, които вярват на такива лъжливи подмятания.

Има ли прокуратура в България !! Цигарджийката е нелегитимна значи всички решения на ДКЕВР са нелегитимни

Комисията е в оставка, и това не значи ,че е нелегитимна.

И с това ще решат проблемите на хората които се замозапалват от отчаяние??? Мислете по-бързо господа на власт - времето не е ваше! Пропорцията цени/ заплати трябва да както в другите държави от ЕС. 22 години дробихте попара - сега бъдете така добри да я изсърбате.

СТИГА С ТОЗИ СОЦ ТЕРМИН "ЗАПЛАТИ"! НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ИЗПОЛЗВАТ ПОНЯТИЕТО ДОХОДИ (income)!!! При разрухата на бизнеса само държавните служители имат доходи от заплати)

Нива от 10-на декара, засявана 2 пъти годишно с рапица, биодизелов агрегат за електроенергия и чао на всякакви монополи:)

Бегай - легай, че ти се спи! Първо е малко възможно, второ ставаш "огняр" и трето в София трябва да си я садим рапицата по покривите...

някои да не е разбрал че целта беше да баде свалено правителството цената на тока падна сама поради излишак на ел.енергя и намалена консумаця.честити ви нови цени ако смятате че това решава проблемите ви.

Май нещо не си разбрал. Целта не беше да се свали правителството а да се намалят цените - на тока, на горивата, на топлото и т.н. Който и да дойде на власт с това трябва да се справи. Не ми пука кой ще ме управлява ако живея добре. Стига с тези партизанщини!!!

За да има вечен Мир! От ЕРП-тата следва да платят разликите във високите сметки от тяхната СОБСТВЕНА ПЕЧАЛБА - и тогава излизаме на чисто! Друго - Да се преразгледат заплатите взимати в ЧЕЗД, ЕнергоПро и ЕоН.. Не може да взимат огромни печалби, да взимат огромни заплати и да чакат НАРОДА да им ги плати авансово! Да вземем пример от Референдума в Швейцария - Дали пък у нас не може да се случи същото? Може разбира се! Не може някакъв мижав администратор в ЧЕЗ, Топлофикация или ВиК да взима повече пари от Премиера на Държавата!

"Не може някакъв мижав администратор в ЧЕЗ, Топлофикация или ВиК да взима повече пари от Премиера на Държавата!" - този лаф върви само когато е изгодно. Когато не е се мълчи....

Шефката на ДКЕВР има прическа все едно,че до преди 5 мин са я "блъскали" в кабинета. Толкова не може да си спретне една хубава прическа, все едно аз съм я подстригвал. Бих и направил един фасийл между другото.

По точно ДДСто на ел-енергията не искат да изпуснат!

Дайте сега: обясненията от преди няколко месеца, защо вдигнаха цената с 13%. направете съпоставка и да сезираме глупаците в прокуратурата

Хора стига обръщахте огромните проблеми в безсмислени спорове коя партия е виновна за това,и коя- за онова.Ние всички сме потърпевши,целият народ е жертвата,всички трябва да сме от един отбор.Така както всички те са се обединили с години,за да взимат от нашите пари и да съсипят цялата ни държава.Цял живот,като някакви магарета работим за тях.Доброволно им даваме всичките си пари всеки месец,всяка година-просто отиваме и им ги превеждаме.Не трябва да се разделяме на партии и да спорим помежду си,да се озлобяваме едни към други.От това накрая пак всички те ще спечелят,като гледайки ни отвисоко ще ни се присмиват и в крайна сметка пак ние ще излезем "простите животни,които започнаха да се избиват помежду си".Държавата ни изчезва,населението с български произход остарява.Толкова ли е важно еди кой си дали е бесепар или гербаджия или син.Всички сме българи и трябва да се обединим ,за да ни чуе някой.Всички са крадци,доказа се,че всеки от тях допринесе за непреодолимите ни проблеми на всички нива.Виновниците са ясни-всички политици.Вече е твърде късно и наивно да се вярва в идеята,че едните са по-малко виновни от другите.Какви са тези непрестанни спорове от партийно естество-да не сме на маса.Защо се обиждаме помежду си-не сме ние крадците.Не се крадем ние взаимно,а от нас се краде от трето място,т.е.имаме общ враг.И той е много голям и силен,затова трябва да се обединим срешу него.Силно обединение ни трябва хора,не разединение.Не случайно народът е казал-"Съединението прави силата".Този надпис неслучайно стои някъде,ама никой не го вижда.

С тези нещо не говорим на един и същ език явно .С 7 % ли ще ни минат само ??? Истината е ,че тока трябав да бъде намален с не по.малко от 20 % защото това са откраднатите проценти чрез използване на всевъзможни преноси , превози , доставки , включвания и т.н.....Лъжата на монополистите е явна и прави впечатление как са се впили в кьоравото и не пускат ! Хората не трябва да отстъпват отмногократно по-голямо което е истински справедливо !

Истината е, че зелената енергия е изключително скъпа, обвързана с железни договори и държавата е длъжна да я изкупува. А господата от регулатора създадоха идеални условия миналата година да се купува от шурей и баджанак такава енергия, без да се гледа каква квота и с колко много сме я надвишили спрямо богатите европейски държави. Понеже сме баровци и богати, сега ние от народа ще плащаме тяхната сметка!

законите се променят - да ги променим!

Защо се дават преференции за "зелената енергия", Която е в ръцете на комунистите и Бойко? Да се състезава с другите енергоизточници по цена. Не е нормално да пълним джобовете на хитреците с 16 пъти по-скъпа енергия.

Много си заблуден, че зелената енергия е в ръцете на комунистите. Направи справка в търговския регистър и ще откриеш очудващи истини!

ХАйде, Иве, отворете ни очите!

Тази лелка не се ли оттегли от службичката?та, която и' даде боко?

Тази лелка - кукунделка не е наясно с правилата за продажба на кутия с цигари,а тръгнала с ценообразуване в енергетиката да се занимава!Смешно и тъжно едновременно.

Да наистина токът поевтинява,но не и сметките от ЕРП-тата понеже таксите не са пипнати.Тези 7% са 1стотинка от цената на тока,сиреч ако имате навъртяни 200 киловата цената на фактурата ще е с 2лв. по ниска,а не с 14лв. както трябва да е.Това е все едно да имате такса за мобилен оператор от 100лв. и да ви обясняват,че намалят цената на минута разговор със 7% след като това почти не ви касае защото тези 100лв.ще си ги плащате като поп.

къде е сега онзи министър, сравним с названието на женски полов орган, дето казваше че тока ще поевтинее с 8% .... всички гербери са еднакви простаци