Добрев: Натиснахме и пазарът на ток влезе в рамки

Промените в търговията с електроенергия няма да се отразят на регулирания пазар и на битовите потребители.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: Натиснахме и пазарът на ток влезе в рамки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aeцовете могат да работят 10,20 и дори 30 години.Могат ... докато не гръмнат.Тогава ще доказват че не можели...

Davai kukul,o4akvame podobrenite ceni.

Джуката какво прави още в говорилнята? Нали повече от 2 месеца си беше депозирал оставката, а и КС каза, че такива охлюви като него не трябва да са дупетати.

По-голям наглец от това корумпирано недоразумение няма! За пореден път ни прави на будали. Нито има реален пазар на тока, нито ще се отървем от американските централи на които дори да прекратим договорите те ще си получат грешните пари от всички нас. Много е нагло това момче и лавинообразно срутва имиджа на ГЕРБ.

Имиджа на ГЕРБ?!?! Жива да не бях...

Делянчо, Ами пак ти дръпнаха ушите за т.нар. Американски централи!!!

защо е скачало одъртялото рускинче. Този проект на Добрев завинаги отрязва от хранилката фирми прекупвачи на електроенергия, всичките червени финансови донори на столетницата.

Тозивместо да му извадят очите . се опитват да му изпишат веждите . Това кетоправят герберастите е иаместване на проблемите . Цената на токаотдавна трябваше да бъде намалена , още когато падна предходното им правителство, но и тогава замазаха положението. Сега се опитват да представят Добрев като реформатор. Демек , герб и Делянчо ще ви спасят от ерпетата и американците. Хем вълка сит, хем агнето цяло и пак Тиквоний велик и ЦвЦв честен. Е този път НЯМА ДА МИНЕ.Слрд края на европредседатекството си отивате ЗАВИНАГИ

"С т.нар. Американски централи протичат преговори, а договорите с тях не са съвместими с европейското право, за което са наясно и самите те, заяви Добрев. Той изрази надеждата в следващите месеци да се реши този въпрос. " Ало, Делянчо, противоконституционно пребиваващ в НС, вече сме 2018 год. Още през 2014-а год. ДКЕВР изпрати жалба до ЕК за неправомерна държавна помощ за американските централи. 4 години какви ги вършихте?! Защо мин. година Теменужка Счетоводителката се пънеше, защото прекратяването на договорите щяло да струва 3 млрд. лв. на бюджета?! Преди 3 години работодателските организации изчислиха, че дотациите за двата теца са по 333 млн. лева годишно!!! Държава-Дядо Мраз - вади от чувалчето и щедро и постоянно дарява ощетените ни американски приятели... ... "Разликата при договорените цени на ВЕИ и когенерациите и цената на енергийната борса ще бъде платена от спеценергийния фонд, обеща Добрев. По този начин ВЕИ няма да бъдат ощетени. При американските тецове ситуацията е малко по различна. Там ще се смятат върнатите инвестиции и едва тогава ще се пресмята каква цена ще се компенсира от енергийния фонд." А честито! Държавата ще ги компенсира предсрочно и накуп :(

Ето къде е уловката: "Разликата при договорените цени на ВЕИ и когенерациите и цената на енергийната борса ще бъде ПЛАТЕНА от спеценергийния фонд" Т.е. Няма никакво значение на каква цена ще продават някои производители на борсата, щом има кой да им доплаща . Че те така могат и да подаряват електроенергията на свързани фирми, своето ще си го получат от "спеценергийния фонд". Там, където се меси държавата с доплащания, субсидии, гаранции и административни решения не можем да говорим за свободна пазарна икономика.

До 3-4 години като затоврят АЕЦ-а окончателно, тогава ще видим пазарнио цени. Доано доходите рязко да скочат, че иначе енергийно слаби ще са не само безработните.......

Няма техническа предпоставка да затворят АЕЦ-а след 3-4 години. Реакторите биха могли да работят още 10-20, дори 30 години, след някои модернизации. Ако затворят АЕЦ-а след 3-4 години, това ще е престъпно политическо решение.

Друг път! Колкото престъпно беше затварянето на първите четири блока!

Но като идея е супер - Енергийна борса !

"Промените в търговията с електроенергия няма да се отразят на регулирания пазар и на битовите потребители. " Много лоша новина. Защото някои искаме да се отрази на битовите потребители. Понеже съм напълно газифициран. И не разбирам защо през топлите месеци плащам 40 лв ток, а през студените 70-80 лв. Не разбират и от енергото. Естествено, че не разбират. Никой не може да ми обясни, защо 8 крушки, един компютър, два телевизора, пералня и кафе-машина започват да харчат двойно за 5 месеца.