Овчаров: Приятелски фирми купуват евтин ток от АЕЦ Козлодуй

АЕЦ "Козлодуй" е принудена да продава на борсата произведения от нея ток на двойно и тройно по-ниска цена.

Обратно в новината

Коментари - Овчаров: Приятелски фирми купуват евтин ток от АЕЦ Козлодуй | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се е.авайте с моя шуробаджанак

тоя защо не е в затвора???

Ела ми го кажи това в очите....

От кога се загрижи за обществото бе наг_ец. Ти крадеше 5торно на сегашното.

Този въобще не трябва да се обажда. Най-големите далавери в енергетиката са извършени по негово време от него и негови хора.

Всички далавери в Тикволандия са все с приятелски фирми. Нищо ново овчо!!!

Р.ОВЧ. - КРАДЕ И ТИ СЕ СМЕЕ В ОЧИТЕ НАЛОСТ !!!!!

Знае ги момчето, по приятелска линия как се дърпа

От висша класа!...

В крайна сметка на борсата ток ли се продава или ел. енергия, и атомната мощност ли продава или енергия , защото ако е второто защо намаляваме производството от всички останали централи за да компенсираме товара.

Наглец!!!!

Незнам какво се жалваш. Благодарение на теб и на такива като теб се съмняваме дори и в чистите сметки. БСП и ДПС след много години управление ни научиха само на едно да си мислим,че всички са крадци. И като си представя, че народа ги харесва, значи им харесва и краденето!

понеже избираме такива като него Р.Овч. взе целокупния български народ за съвсем прост и неразбираш. 1. На Р.Овч. му е пределно добре известно, как се получава ниската печалба на АЕЦ - обевява се търг, всеки, явяват се търговци (разполагащи с връзки в околните страни) и който даде най-висока оферта печели. Естествено не става дума за случайни хора, а те са от обръчите от партийни фирми. Овч. да пита бившия си соц.съратник Г.Кадиев, ако не знае, как се става набързо милионер... И понеже доставките на ток за Гърция и Турция бележат значителен спад (мисля 40%), пада и без това ниската цена. В страната потреблението също бележи спад, макар и незначителен. 2. Веднага обаче трябва да попитаме Р.Овч, Г.Първ и всички останали ревностни радетелите за Белене: Чисто хипотетично, ако АЕЦ БЕЛЕНЕ БЕШЕ ПОСТРОЕНЕ на КОГО щяха да продават ток и на каква цена?! Ами ако НЕ БЯХА затворени 3 и 4 блок на Козлодуй?

Ето така изглеждат хората, които направиха от българите крадлив и неморален народ. Народ достатъчно прост за да си избира пъдари а не политици да го управляват. Въпроса е кой е по лош - пъдара дето си го избирате днес или тези, които ви превърнаха в овце!

След като има борса и всеки може да наддава Овчаров просто да намери свои приятелски фирми и да дадат по добра цена ако смята, че цената е прекалено ниска. Това с приятелските фирми работи само тогава когато няма борса. Тоя май му липсват добрите стари времена!

Че Овчаров е един от най-големите крадци е вън от съмнение, но че в случая казва една истина, също е безспорно. Не изпадайте до такава наивност да си мислите, че нещо в България е достъпно за всеки. Най-простото сравнение са обществените поръчки. Вярвате ли, че ги печели най-изгодната оферта?

Класата си е класа. Румен Овчаров е много над всички гербажийски експерти по ядрена енергетика. Може да ги върже в един човал и да ги хвърли в Дунава или в гьола на АЕЦ Белене. Инженер и икономист с визия и планове с дългосрочна переспектива. Цацаров се е захванал и с него, но още е в начална фаза. Материята е тежка и не може да формулира обвинение. Засега се работи по съмнение ...

Класата на тоя усмихнат тарикат никой не я поставя под съмнение. Овчаря е с много пред овцете, които стриже!

РИСК инженеринг? м?

Крадеца вика дръжте крадеца -- еееееееееееееех Р Овч

Едно нещо никой не може да отрече на Румен Овчаров: Разбира ги нещата! В детайли! В милиардни детайли.

Господин Овчаров ,а като бяхте представител на държавата в Нефтохим, защо не попитахте как може при производство на нефтопродукти за 7 милиарда лева да има нула лева печалба?

те са постояно на загуба. И не става дума за година, две или три. Но толкова много обичат България, че са готови на всякакви жертви.

след всичките гадории, които сътвори е време да се скриеш и да не се показваш по медиите. Ти срам нямаш. Дано прокуратурата те навре там където ти е мястото.

Контролни органи, които да проверяват какви ги вършат частните фирми?! ЗАЩО АЕЦ и ЕЛ.ПРЕНОСНАТА С-МА, изградени с парите на народа по времето на соца,с цел добруването на народа НЕ СЕ ЗАПАЗИХА КАТО ДЪРЖАВНИ?!Кой разрешава на приближени фирми да купуват евтин ток от народния АЕЦ"Козлодуй", за да ни го продават на завишени цени? Докога мафиоти ще заставят "АЕЦ на колене... да губи и да се самоубива?! Ако токът от АЕЦ бе достъпен, евтин,народът нямаше да пести ток и да студува... Щеше да е добре и за АЕЦ-а! Къде е акълът на държавниците ни?!А,Прокуратурата къде е?!Или, да чакаме Народен Съд?! Къде е акълът на държавниците ни?! Прокуратурата къде е ?!

АЕЦ си е държавен. Продава на ниски цени, когато не може да пласира на високи. Напримр в 2 през нощта няма много купувачи, но реакторите си бачкат. От друга страна има микс. Този микс с цена 11,6 ст. се продава на потребителите, докато АЕЦ Козлодуй формира под 30% от цената на този микс, продавайки на 5,5 ст. Има право да продава определен % от произведеното на свободния пазар, където успява да пласира на 7-8-9 ст. Именно този ток се явява по-евтин от продавания от НЕК микс. Ако обаче и този ток се включи в цената намикса ТОКА НЯМА ДА СТАНЕ МНОГО ПО-ЕВТИН. Най-много да падне до 10,5-11 ст кВтч. Тука малката подробност е, че АЕЦ е изплатен и в стойността на произведения ток не се включва цената на строителството, както и цената на консервацията в последствие. Това позволява привидно ниска производствена цена, но тя е моментна.

да си в"далаверата"?!Нормално е реакторите в 2 през нощта да "бачкат, но защо не се помисли за ниска производствена цена на тока, за да го купува,ползва народа...да се развива промишленост, индустрия и за да има АЕЦ пари не само за консервация, а и за строителство, разширение и т.н. Как така набързо шепа "наши хора" станаха милионери, на гърба на народа?Това кажи! Ако ли не, замълчи завинаги!

И отгоре на всичко АЕЦ Козлодуй харчи пари за реклама по радиата. "АЕЦ Козлодуй - гарант за енергийната сигурност на страната", тържествено звучи в ефира. По-голяма небивалица едва ли има по Света. То бива да ни правят на баламурници, ама чак пък толкова.

Този наглец и крадец трябваше отдавна да е в раиран костюм и да гледа през решетките, а не да "ръси" съвети по медиите и да задава въпроси!!!

Всеки задаващ неудобни въпроси в затвора - така ли е по европейски?

Ей тоя пресъпник не беше ли подписал договора за Мариците, според който държавата (НЕК) се задължава да изкупува цялата енергия на не по-малко от "х" стотинки на квч??? Еми ако държавата е задължена да купува и има предостатъчно, тогава енергията от Козлодуй трябва да се разкара на каквато и да е цена, дори и да изнасяме не за 2 пъти ами за 10 пъти по-ниска цена от тази, която едно домакинство плаща. Там са далавери за десетки милярди. Затова и тоя на снимката е един от най-богатите хора в БГ и от най-заслужилите място доживот в затвора!

Тая беля я свършиха по-рано (при Костов), но никой не иска да покаже данните и веднъж завинаги да стане ясно кой какво е договорил, предоговорил и подписал!

Румбата като го гледам на снимката скоро ще хвърли топа.

Първо да полежи "на топло", че греховете му са страшно много, но надали ще стане - толкова се е нагушил, че може да си купи всеки съд в България.

Е той сега ще изкара, че и борсата може да се манипулира и сделките са нагласени- подлива вода на Трайчо- нали него за това го обвиняват

"Според него, ако трябва да се случи, то трябва да се случи за полза на обществото. " Това е точно така, но.... защо едва сега другарят Овч. сега мисли по правилния начин! Ако обаче, тези за които говори, бяха негови фирми, то тогава всичко щеше да е в реда на нещата! Комундетата винаги са прилагали двойни стандарти! Те са тотално скарани с върховеството на закона! Винаги са искали и са се опитвали да бъдат над закона! Да, ама това не винаги ще ви се удава другари! Тая мотика трябва да я научите, че си стои на едно и също място! Можете ли? Да, но не ви утърва!

Да ви е-а териториалната цялост на Украйна! Имало едно време един кмет на гр.София, който се казвал - инж.Иван Иванов, не бил избиран, а бил назначен от хунтата 1935 година.Та той ,направил общинска собственост частната Белгийска електроцентрала в Курило, която снабдявала София с електричество!Поклон пред такива българи!

Пускайте "режим на тока", а народа да плаща за дискотеката.

"Страна Негодяев" - Есенин....;):)

Р. Овче е тарикат , но примера с прокуратурата и приватизация на АЕЦ Белене кърти мивки:))) Дайте на прокуратрурата да прави приватизация, то на там отиват нещата!

Енергетика, ЕРП, всичко ДЪРЖАВНО !

в "държава" пълна с престъпници ,това е НЕВЪЗМОЖНО !

Странна зависимост забелязвам у политиците. Щом са в опозиция, започват да говорят разумно и аргументирано. Същите, когато бяха на власт, се държаха като шизофреници.

нормално е ,за територия пълна с безродни човекоподобни !

Със сигурност има високопоставени функционери на БСП или техни близки, които изкупуват евтин ток и го препродават в страната и чужбина.

Със сигурност има от червените някоя и друга фирма. Но на другите да не обръщаме внимание, това ли казваш?

БРЦК

То другаря ги разбира тия работи , ама пропуска да спомене ,че АЕЦ-а не може да 'складира' тока който произвежда и когато има излишък го продава на безценица. Щото другарите са подписали едни договори с едни други частни централи ,че сме длъжни да им купуваме скъпия ток, независимо колко произведът. Проблема е доста по сложен , а Р.Офч. само троли за пред матряла , който даже не знае колко волта има в контакта.

През 2014 година в офиса ми беше един виден износител на електроенергия. Дърт комунист с визитка, на която пише ГЕРБ. От котилото на Овчаров, Манчев, Ковачки и Божков (не черепа). А ние се джафкаме тук сини, червени, жълти и зелени.

Ами всички знаем, че комунистите /имам предвид управляващата клика отпреди 10 ноември 1989, не обикновените редови членове на БКП/, си организираха прехода към "демокрация", разпределиха си активите на държавата от-до и днес те и децата им са най-видните капиталисти и съответно техните протежета създават партии и управляват в България. Затова и сме най-бедните в ЕС. Една от най-старите съществуващи държави в света, един от най-старите народи са на път да изчезнат заради едни паразити, развиващи се в живия организъм на Родината от едва стотина години...

Така е. Само не ми е ясно защо ЕС и САЩ, писали се борци за демокрация и против комунистите, от 1991 година поддържат близки бизнес и лични отношения с нашите бивши комунисти - днешни капиталисти.

Р.Овч. се затресал за ползите за обществото, ха-ха-ха.........лицемер!!!

може да е лицемер,но в задачата се пита ,кой не е ?

Всеки може да си погледне сметката за ток. Там ясно е написано , че АЕЦ-а дава едва 6% от тока за домакинствата. Т.е. за народа на България е направен микс от производители, които никак не е икономичен - 60% ТЕЦове , зелена енергия и т.н. Защо?

За да има за всички свързани с политическите партии. И навсякъде е така. И здравните застраховки и пенсионни отчисления. Или защо мислиш че правят свръх сложни системи за контрол на трафика, плащане на всевъзможни винетки, застраховки и данъци? Ми всичко това може да се заложи в цената на бензина и даже така е най-справедливо - който кара повече ще плаща и повече. Но когато парите се разбият на много потоци и се направят всвъзможни ''миксове", то има и много възможности за крадене и далавера.

Е, другарят Овчаров откри топлата вода;)) Ние, другарю, сме наясно с положението - схемите са едни и същи, сменят се само "приятелските фирми" на поредното правителство;)) И понеже напоследък правителствата се сменят на 1-2 години, жална им майка на държавните дружества - докато се запознаят с новия кръг от приятелски фирми и правителството пак се сменило и така до безкрай! Удобното обяснение обаче винаги ви е под ръка - "държавата е лош стопанин, затова да приватизираме, другари и господа!"

Правилно, не държавата е лош стопанин, личностите в правителството-Управляващите са лоши спопани. По-точно крадливи избирани от нас наемници.

Крадеца вика "дръжте крадеца". Ама на лъжливо Р.Овч.(арче) кой ли да повярва. И дали тези фирми не са свързани пак с червената енергийна мафия. Явно някой се опитва да заобиколи Овч и не му е приятно

Ти да не си демократ, че за всичко да са ти виновни червените? Свали си превръзката от очите и гледай. А като има кражба, какво значение трябва да има цвета- В ПАНДЕЛАТА и ЧЕРВЕНИ И СИНИ И ГЕРБЕРИ

"Овчарчето" защо ли се прави на ритнат ами не каже,че една от тези фирми е на техния дългогодишен другар Кадиев и колко още има като него

Естествено, че съм демократ, няма как да се припозная с комунистическите отрепки и помежду другото - досега България НИКОГА, ама НИКОГА не е имала истинско демократично правителство. Във всяко управлявало до сега има пребоядисани "другари" и винаги на възлови за държавата места и структури са стояли бивши комунисти, които нямат нищо общо с демокрация и идеите на демокрацията.

Овчаров, теб май те е яд, че не твоите приятелски кръгове точат АЕЦ-а. между другото износът на ток ни е паднал с 30% за 1 година. Всички съседи наоколо си правят или си направиха ядрени централи Ние обаче дали да си направим две-три референдумчета не искаме ли да си построим десетина ядрени централки, да има

Не си наясно момче, я кажи къде на Балканите функционира нова АЕЦ? Ниската цена на газа е причина за намалените продажби от АЕЦ.

В Гърция никога няма да има АЕЦ, сърбите нямат, в Румъния има една АЕЦ, а в Турция ще има най-рано към 2020. Откъде си ги измисляте бе?

ТОЗИ ПЛЪХ, МИНЕ НЕ МИНЕ, И ИЗПЛУВА ОТ КАНАЛИЗАЦИЯТА, ЩОМ УСЕТИ НАВОДНЕНИЕ !!!!!

Русофили с гадни номера ни обвързват с Кремъл, а грабят с пълни шепи от ЕС Четете във link

Faktorbg

Ти защо си на свобода бе пезевенк?

Няма никъкво съмнеие, че Овчаров е корумпиран, но сега като го обвиниха започна да задава смислени въпроси? Прокуратурата ако е обективна безпристрастна трябва да потърси отговора на тези въпорси.

Отличен коментар.

Това новина ли е? И врабците го знаят. А Р. Овч. защо не е в затвора?

пичове, ние в момента имаме 1 атомна централа и имаме подобни далавери+ риска всеки един момент тоя изчурял руски самовар да се отели. А когато имаме 2 централи Козлодуй+Беленя ще имаме същите далавери + двойно по-голям риск руските гробета да сдадат багажа Струва ли си да поемаме тоя риск? Не е ли по-добре да предадем на децата ни една България без радиоактивно замърсяване?

Пич, като е гръмнала едва поради човешка грешка преди 30г., що си мислиш че ще има проблем с другите??? На твоето малоумно предложение, предлагам да забраним автомобилите защото за година загиват по пътя много повече от загиналите от лъчева болест! За праховите частици и замърсяването на околната среда от превозните средства(+самолети и кораби) въобще не коментирам!!!!

човек, кажи ми само едно: Какво ще правим ако земе та гръмне? Само това ми кажи? Това не са ти цистерните с газ на гара Хитрино. Няма да има къде да си завреш гъза мой човек.

Ако умееш да четеш и да се интересуваш от техника и технологии ще спреш да задаваш тъпи въпроси но ТРЕБЕ да се чете......Германия,това е локомотива на Европа до 2022г. ще спре ядрените си централи....лятото минах през цяла Германия на Път за Скандинавия и видях,че от сега цялата е във вятърни централи а колко панела са сложили кой знае но старото поколение което е закърмено с "мирния атом" не може да го разбере........а,и друго за Германия и Скандинавия...в този период ще спират и продажбите на автомобили с вътрешно горене (каруците не влизат в сметките за твое успокоение) та сега се опитай да разбереш на къде върви светът

козлодуи е само на 1 милион печалба, при положение че инвестицията е изплатена вече. преставете си 10 милярда за белене ще отнемат 10000 години да се изплати. ама овчи настоява за белене. 1 милиона *10000= 10 милярда

Ако собственик е частна фирма дали печалбата ще е 1 млн? Съмнява ме:) В момента просто се източва държавното дружество в полза на частни дружества като фирмата на съпругата на Кадиев и много други такива властимащи.

https://link/energymafiakozlodui.html