Тодева поиска "план за безопасност" на Паметника на Съветската армия

Решението на областния управител на София идва след като кметът на столичния район "Средец" настоя пред нея монументът да бъде ограден

Обратно в новината

Коментари - Тодева поиска "план за безопасност" на Паметника на Съветската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Задължително трябва да има референдум за паметника на съветската армия Аз например съм твърдо за паметника благодарен съм за това че са наши освободители ние сме братя славяни и не ме интересува какво се случва между Русия и украинските нацисти избивали руски деца и цивилни в Донбас 2014 година искам да сме добре с всички държави да не се конфронтираме с никой Предполагам че повечето българи искат същото а тези които желаят България да продължава да бъде под васална страна на САЩ да излязат И те да гласуват И какво то реши болшинството от българите това да се направи но не съм съгласен някой джендър да решава вместо мене така както ни вкараха в Европейския съюз в НАТО почти ни вкараха във войната в Украйна искат да ни натресат еврото крайно време е народа да се събуди и да вървим към референдуми защото към момента демокрацията просто липсва предвид това че и сегашния парламент излъчи правителство което измени на обещанията си към избирателите и показа верност към едно посолство

Пуснете му една група мургави да видите как ще го оправят бързо и акуратно без никакви книжа и планове.

Искате да демонтирате паметника на Съветската армия. Пуснете на работа мургавите и ще видите колко бързо и без план за работа ще го демонтират и предадат за скрап.

Те това е паметник на украинската армия,щом пише "Трети украински фронт". Много българи разбират че русия се е готвила да ни нападне през Черно море без да е публикувано.Бъдете сигурни ще разрушим всичко съветско и руско без паметниците от руско-турската война.Просто още ни е страх да не ни нападнат руснаците.

Малее каква простотия е в столична община! Градът ни е заприличал на изоставн, мърсотия, порутени безстопанствени сгради, улици със стотици кръпки, няма тотоари, няма паркинги, разхвъляни навсякуде бетонни грозни гаражи, ръждиви стълбове, неподържани опасни дървета, направо отврат. Обаче те се правят на големи разбирачи. Паметника им едниствения проблем. Трайков се справи блестящо с плажа Репулика, той продължава да е цирея на Борисовата градина. Сега се е заел с паметника.

за втори път си прецаквам обувка (над 100 лв) на отрязана табела/винкел/знак, където е отрязано 3 см. над земята, със заострени ръбове от флекса

Както е казал народа - "на крив к-р вълната му пречи".................и с паметниците е така.........

На най-бедния, живеещ в най-корумпираната еврогейска държава, паметник му пречи, и това му е приоритета да го махне! Така ще забогатее, ще спре корупцията ще пребори престъпността!! Овце, заслужавате съдбата си!

Всичко ни е наред, цъфнали сме и сме вързали, от чешмите мед и масло текат, само Паметника на Съветската армия ни е проблема.

Не само, но е голям проблем.

Трайчо оглеждаисе като пресичат измет долна фашиско копеле

Дир, пуснете анкета от сорта: предпочитам парите да бъдат похарчени за: 1. Събаряне на паметника 2. Подобряване на инфро структура в София

Коя е тая световно неизвестна Тодева, която ще решава въпрос от национално значение?

Ти си никой, мн точен ти е ника, а тази ще решава от законова гледна точка.

Айде... почнаха го.

Няма да стане. Това е много масивна конструкция с доста тежки материали и ще отнеме поне половин година демонтиране и изнасяне. А това е на централен възлов район в София, което ще иска спиране на движението! Няма да го допуснат!

А тия с палатките и Стокхолмския просъветски синдром няма ли да искат и такса посещение на най-големия и безплатен до момента столичен кенеф?

Е, как ограден бе? Я, дека че пикам?

Може ли да се смени името на паметника на Паметник на IIIти Украински фронт и ще се спестят средства и главоболие по преместването

Много фина гавра, пристигат багери, а на монумента пише "3 украински фронт"...

Само да вметна, че в 3ти Украински фронт участват и 1ва и 2ра Българска армия.

Председателят на Столичния общински съвет не пропуска да се похвали, че връща "автентичния вид" на исторически софийски сгради. Като чистел "драсканиците" по тях. До там му стига представата за автентичност. И на ум не му идва, че трябва да се възвърне автентичния вид и главно - същност на Княжеската детска градина. А това означава не само да се освободи пространството от каменно-металния силует на печално известния паметник, изпаднал до символ на градска тоалетна. Там отново трябва да дойдат децата и техните родители, прогонени от анти-автентичната възхвала на руската военна машина. Някакви държавно-общински хитреци се опитват да повлияят на въздействието на тази възхвала, като курдисват съоръжения за екстремен спорт в плътна близост, като устройват панаири, всевъзможни изложби като палаткови лагери, спортни състезания, та чак и кришнарски пърформанси, прайдове и рейв хепънинги. За потрес на софиянци и за радост на чуждоземните собственици на изобразените войници. Дали пък чистенето на драсканиците и горенето на клошарски боклуци не цели да ни накара и ние да се объркаме в разбирането на това какво е автентичност? Е, тази цел е лесно разгадаема. Затова - ако СОС иска да направи каквото и да е в полза на софийската автентичност, нека се съсредоточи върху Княжеската детска градина, да изгони униформените, въоръжени с шпагини и други смъртоносни предмети и да върне децата там. А, да и на територията на бившата Зоологическа градина (днес превзета от наркомани и др. тъмни типове) - също.

София не е само Център. За графитите - Браво. За паметника - съберете си пари и го преместете/бутнете. А със спестените милиони да се ремонтира инфраструктурата на кварталите.

на палатката да се изпишкам или на Трайчо в устата? Велика дилема. Може би на всеки по нещо. Ба си. Тия се гърчат на чужди повече от партиен секретар на руснак при НРБ.

мен ме интересува българските политици за които заседания дадоха ли напълно безплатно с 300 на Украйна една бройка. ако това е истина руското влияние скоро време много ще се усили в България и ще се завърне с много големи размери

Ако се мхнат скулптурите върху постамента и се сложат други, а също се махне табелата с надписа, този паметник може да се запази. И да стане Паметник на украинската армия или Паметник на загиналите за свободата на Украйна. И това ще бъде може би най-големият паметник на украинската армия в Европа и света. Може би дори в Киев няма да има толкова голям украински паметник. От Брюксел и вашингтон ще спечелим овации и ще гледат на страната ни с друго око. А и ние ще докажем на дело, че сме един лоялен и верен съюзник на западните държави. И най-добри приятели на Украйна и украинския народ.

По-добре е да бъде паметник на султан Баязид I (на османски турски: بايزيد الأول), по прозвище Йълдъръм (на османски турски: ییلدیرم, „Светкавица“). Да се знае.

Какво, витамини ли ще им дават на чучелата от монумента?

Правителството на продажника Сорос Денков премахна публичния статут на Паметника и го хвърли на тълпата областни управители. Ще дойде време да отговарят всички посегнали на антофашистката емблема на София.

все повече се убеждавам че Моча трябва да бъде взривен барабар с палаткаджиите .

ДОКАТО ПЕРАТ БАЦЕ С ПЕРЛА 05 ЩЕ ВИ ПРОБУТВАТ ЕЖЕДНЕВНИ ПРОСТОТИИ..... РЕЗУЛТАТЪТ - БАЦЕ БОКО - СНЕЖНО БЯЛ КИРЕТО - УМЕН АСЕНЧО - АНАЛНО ДЕВСТВЕН БОЙКИКЕВ И ГНОМА НА ХАВАЙ - ПИШАТ ПИСМО ДО ТУРСКИЯ СУЛТАН (ДОГАН) ..................... А ВИЕ ЩЕ СТЕ ПО-БОГАТИ И ШАСТЛИВИ .... ШАРАНИ :-)

Съболезнования на копейковците

Ще ти бутна празната американска кратуна! Въшлива американска подлога.

Паметникът посолството ще го бутне, това е ясно. Ще командироват отрепки, като теб, дето ще протестират срещу 2 кебапчета и една бира, те това го могат. Ама не могат друго. Този и други паметници са в ума и сърцата на 90% от българите, но биг брадърите няма как да ги знаят тези неща, защото те никога не са имали Пушкин, че да им го каже.

Тодева да го духа Сух ! Вечно Тодева няма да е Областен ! Все някой по погрешка ще я чукне ,ако продължава да се прави на неграмотна и да пуска кухи вицове за паметника ! Оня Бакъра събори Мавзолея и какво искара си Рак и пукна като Куче , Да не стане и с Тодева същото , защото Народното Проклятие е по-силно от разни приказки ! Паметника е на България и никой не пита Българите 6-7 милиона които са против събаряното ! Един Файтон Малоумници не могат да решават Съдбата на Паметника на 6-7 милиона Българи !

Ще направят памет на гейовете. Нашите поробители. Време да се освободим отново.

Всичко разрушиха: икономиката, културата, историята ни, образованието, здравеопазването, съдебната система. Повече от 30 години само рушат и крадат.

Тъй като СОРОСОИДИТЕ трайкови и нетрайкови са МАЛЦИНСТВО в България, всяко хлапе би предложило да ги ИЗОЛИРАМЕ с План за БЕЗОПАСНОСТ и ЗДРАВЕ.

махайте тая грозотия

Махат паметника едновременно със смяната на националния празник 3 март.

до Да а (нерегистриран) "Ну-ка блядь, ну-ка напиши свой ебанутый адрес? Да те видя колко си словоохотлив...." ВОТ СУКА НАЦИСТКАЯ. 193.105.73.171 Бельгия, Мон-Сен-Гибер Я ЗДЕСЬ ИЗ-ЗА ВАС ОТВРАТИТЕЛЬНЫХ ФАШИСТОВ ЧАКАМ ТЕ

Смешко, ти не си "до", а си "духай дуду"...

Искам да споделя един детайл за демократа Трайчо Трайков. В същност той не се притеснява да ползва услугите на хора, готови да убиват деца. Вижте долуописания случай. На 19 Юли 2023 в кино Влайкова се проведе събиране с цел издигане на паметник в Борисовата градина възпоменаващ избитите деца от фашистките режими в България преди 1944. Събирането беше саботирано от агитки в черни тениски, които дюдюкаха, тропаха и издаваха всякакви непристойни звуци, като по този начин попречиха на всякакви конструктивни изказвания. Нещо повече, някои от тях заявиха че всички свързани с комунизма заслужавали смърт, пък били те и деца, и заявиха готовност лично те в бъдеще да участват в подобни "прочистващи" акции. Този саботаж е бил предварително подготвен в социалните медии лично от кмета на столичния район „Средец” Трайчо Трайков (ДБ). Подробно описание на случката, както и снимки на "юнаците в черно" и техния тартор-кмет можете да видите по долу. Интересен факт е, че част от групата с желаещи да убиват деца на комунисти са били и радетелите за свобода и демокрация "Боец", заедно с техния лидер Георги Георгиев. Можете да го видите на последния линк долу, застанал зад развятото "анти-комунистическо" знаме с частично прикрито лице. https://baricada.org/2023/07/20/komunisti-antikomunisti-ubiti-detsa-fashism/ https://baricada.org/wp-content/uploads/2023/07/271721693%5F461571975534502%5F5855503406205461283%5Fn.jpg https://baricada.org/wp-content/uploads/2023/07/fascio-1.jpg https://baricada.org/wp-content/uploads/2023/07/fascio-02-1.jpg https://baricada.org/wp-content/uploads/2023/07/fascio-03-1.jpg

Това, което споделяш наистина е гадно, но като чета изказванията на подвизаващите се в сайта "антифашисти" не намирам разлика във вижданията... Та въпросът ми е кои да предпочета да ме убиват - "фашистите" или "антифашистите".....!?

Защитниците на паметника, желаят ли възстановяване на социализма.

На правоимащите да пазаруват уиски и кашу от КОРЕКОМ.

Предлагам да издигнем паметник на Баце! Приживе.....

Да вдигнем и на теб. Паметник на тъпотията.

Това Пикало или го махайте вече или го подарете с панделка на Путин или разказите статуите и релефите и го превърнете в паметник от рускотурската война. В тоя си красноармейски "освободителен" вид няма да спре да дразни нормалните хора.

Само така!! Слава на Русия и комунизма

взирвявай комунистическата болшивищка гнусотия и оня дето я пазат

САМО ТАКА. РУШИ, ВЗРИВЯВАЙ, ОТРИЧАЙ, РОБУВАЙ НА АМЕРИКАНСКАТА ПРОПАГАНДА! ДРУСАЙ СЕ И НЕ МИСЛИ ЗА ТОВА КАК ДА ПЛАТИШ АМЕРИКАНСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ КЪМ ЧАСТНАТА БАНКА НА ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ. А ДЪЛЖИШ МИЛИОНИ ДОЛАРИ МРЪСНО НИЩОЖЕСТВО И НАРКОМАНСКО ЧУЧЕЛО.

По-добре да дължи долари отколкото рубли, питай бай ти Тошо...

! (нерегистриран) "По-добре да дължи долари отколкото рубли, питай бай ти Тошо..." Ще ми обясниш ли като извадим световната инфлация разпространявана от сащ, чрез печатането на кухи долари какво остава от долара?! САМО ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ С ЛИКОВЕТЕ НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ ИМ. А срещу рублата стоят евтини природни ресурси, и просперитет. НО ПОНЕЖЕ АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И ЖИВЕЯ В ЕВРОПА, ХАРЕСВАМ ЕВРОТО, КОЕТО БЕШЕ УНИЩОЖЕНО ОТ ВОХНАТА НА САЩ С РУСИЯ В УКРАЙНА. Прощавай, че ти разбих опорките за възрожденците на България, сащисани троле.

Ну-ка блядь, ну-ка напиши свой ебанутый адрес? Да те видя колко си словоохотлив....

Това означава ли,че догодина ще има факелно шествие на Луков марш???Само ние още не сме се украиназирали-къде на пред са Балтийските републики и Полша:((( Народ които няма памет,няма бъдеще и достойнство!!!С тези американски мекерета нищо добро не чака България!!!!

Съгласен съм да го оставят, но при едно условие. Да го променят. Този шмайзер в ръката на войника да се промени в голямо черно дилдо. И онази колхозничка да се промени в проститутка, която държи в ръцете си джудже травестит.

Просто да се взриви, а копейките жертвено да се приковат преди това към него в знак на протест.

Такива паметници имало в Европа, казват руските подлоги. Те не харесват еврото но забелязали, че имало тъпи паметници на Червената армия, в Европа. Значи не искаме педалски паради но искаме руски войници в центъра на София. Когато им отърва гледат, как е в Европа. Защо да не дадем пример на европейците, като съборим този, гаден паметник.

Това, да се родиш Европеец, Африканец, Американец е СЛУЧАЙНОСТ Това, да се родиш Руснак е СЪДБА Това, да си русофил е ДИАГНОЗА А това да си от Възраждане е ВАРНЕНСКА ЦИГАНИЯ

Ехо, Трайке, Тодева от напърдените кресла, Този паметник не е на София, строен е с парите на хората от цяла България и принадлежи на България. Хич ли не те е страх, Трайке, да се изрепчиш на България?! Известно е, че всяка столица е пълна с отрепки и престъпници, укриващи се в най-големия град, но се и знае, че престъпните управници падат и се издигат гилотините най-напред в столиците. Та, препоръчително е, да имаш едно наум, Трайке! Ти и паразитите, дето си играят на началници на София, както и шайката измамници, инсталирана от Посолството в къщата на Дондуков 1. Щото ще те втресе като се изсипем от цялата страна в София, дето превърнахте в гето и кочина и ви поискаме кратуните дебилни. А пък дирниците сменят заглавия и трият като за световно всеки критичен пост. От страх е, да знаете.

Нито Васил Терзиев, нито Вили Лилков ще станат кмет на Голямото Село - София. Паметникът ще го дъвчат всички в предизборните си речи, защото само толкова могат. Същевременно София става все по-гадна за живеене. Нужно ли е да се изредят всичките проблеми на Голямото Село. Така че, нека да продължават да дъвчат темата с паметника, вземат хората за тъпи. Не се впечатляваме от подобни плазмодии.

Сельо, смърдиш ти за София. Лошото е, че изпратихте гнусните си отрочета и някои квартали също смърдят.

Смешни сте......един паметник няма да промени нищо! Помияри си бяхме и помияри останахме.

info (нерегистриран) "Нали не признавате Европа, бе! Като Путин! Нари все я плюете:)" ПЛЮЕ СЕ ОКУПИРАНАТА ОТ САЩ ЕВРОПА, С КУКЛИТЕ НА КОНЦИТЕ ДЪРПАНИ ОТ ОКУПАТОРИТЕ. С тази война в Европа, сащ унищожиха Европейския Съюз, най-доброто място за живеене в света. Но на теб ти говорят глупости и ти им вярваш, само защото си проЗт и нямаш собствено мислене и анализ на обстановката. С тази война сащ загробиха Украйна за 100 години напред. Да не кажем, че я унищожиха.

Докога бивши партийци ще ни казват какво трябва да се прави и те все да са прави . Време е да ги изправим до стената.

Здраве за труп е много амбициозен план!!! Това извращение - Паметник на поробителите и тираните трябва да изчезне незабавно от центъра на София!!! Там трябва да се разгърне модерен градски парк със паметник на Хан Аспарух!!! Какви рашистанци кви два лева бе ??? Ние когато сме имали държава тези варвари са били жаби в блатата и са чакали да дойде еволюцията!!!

И каква държава сме имали в периода 1396–1878? Омразата е много лош съветник, размислете малко трезво а не с този просташки речник.

Що не ходите да оберете ,някоя друга мандра ,или домът на някой банкер...шибани паразити..

Нека премахнат срамните барелефи на пияните окупационни орди и на върха да поставят символа на Българската Просвета - Кирил и Методий. Само безродно татуирано вгъзрожденско говедо би имало пржтив да разкараме руските уроди и да сложим български символ там!