Тирове и автобуси съпровождат Срещата на върха в София

Множество камиони и автобуси от цялата страна са се подредили в платното за движение на бул. "Цариградско шосе"

Обратно в новината

Коментари - Тирове и автобуси съпровождат Срещата на върха в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма такива шофьори кадето не искат да се приберат у дома си на 3 седмици

В ЕС няма място за мутрински издевателства! Бизнесът е нещо друго драги мутрисмени!

Когато всичко читаво избяга ,ще се наложи собствениците да си спят в камионите.Защото така са си искали.Ние ще се погрижим за жените им.

Ей тъпани умни..гледайте си вашите дела, ний сме прости и нашите неща не ва интересуват хич

Ей Макароне, кой ще клати циганките по паркингите. Ние издържаме и техните семейства.Ти съвест имаш ли,бе ахмако

Хах.. Макароне ако случайно се случи нещо по така у шаферска изгода че ти пратим котдинати на хотело да додеш да та клатим за без пари..

Значи българските шофьори са против да получават достойно, равно на Европейските си колеги заплащане и еднакви условия на труд?!? И протестират искайки да спят по камионите като скотове за повече от 3 седмици непрекъснато (а после да карат като скотове поставяйки в опасност живота на нас, които ползваме пътищата в Европа)... Тук нещо не е наред, или пък всичко е инсценирано както много други акции напоследък в БГ?

С омерзение чета платени коментари. Нима работниците на превозвачите нямат право на човешки условия на труд, на европейски заплати? Болен мозък / на др. Нинова/ само може да подкрепя това.

Протеста се подкрепя от Борисов! За френското посолство ли работиш!?

Че 90% от тези транспортни фирми са червени затова сега така квичат!

Стига с тия провокации "червени", зелени, сини и т.н. Без аргументи. 30год. минаха. Фирмите са български и защитават български интереси. Ти от кои си!?

Що им се връзвате- нали знаете, че всичко е с цел. Тъптата европа нещо много взе да налага.

Дори Ислямска държава неможе да ни конкурира по неумишлени убийства на пътя

Като чета повечето мнения по-долу направо се изумявам. Според Вас от чистосърдечно от най-добри намерения зарди по-добрите условия на труд... Макрон твърди,че източно европейците чрез дъмпинг са задигнали транспортният бизнес от европейците. За да разкара дъмпинга е решил да въведе следното- бълг. шофьори да получават колкото евроколегите им.Това обаче ще доведе до фалити над 90% от фирмите-цените които ще предлагат нашите фирми вече няма да са конкуретни. Над стотици хил. шофьори със съмействата ще заминат на запад оттук по-малко осигуровки, пенсии, потребление, деца и т.н. А Вие продължавайте да вярвате че европеците мислят за нашата работническа класа... п.с. Защо не накарат техните фирми Кауфланд, Билла и др. да плащат запдноевропейски заплати и работно време.

Българино, нима намираш за укоримо поведението на Макрон, че защитава бизнеса на собствените си превозвачи? На него това му е работата - за това е избран! Сега да се върнем у нас и към работата на българския премиер - на него му е работата, като премиер на европейска държава, член на същия този ЕС, да защитава бизнеса на българските превозвачи! Предстои да видим кой как ще си свърши работата!

В никакъв случай не виня Макрон, разяснявам на пишещите по-долу и обвиняващи България и българите. Очаквам адекватна политика от българското правителство.

По същата логика Макрон мълчи, когато дъмпинг правят да кажем французите със субсидирани продукти мляко, картофи и т.н.Субсидия във Франция 100Евро на декар в България 15Евро. Като дойде картофа в България и по 20ст да го дадат пак е на сметка заради субсидията, а нашите завалии по 40ст са на загуба. Ама Макрон не вика Не! това не е справедливо нашите правят дъмпинг изравняваме субсидиите. Всичко е война за пазари и в частност пари! Бъдете единни и не се поддавате на внушенията за добрите европейци.

Да, но ЕС е съюз между 28(все още) държави! Когато си малък и не можеш да устискаш на напъна на големите, какво правиш? В бизнеса правим следното - търсим съмишленици сред другите "малки" и се обединяваме срещу големия ( монополист). Понякога дава добри резултати, понякога - не толкова, но се бориш, търсиш други с твоите проблеми, създаваш съюзи и партньорства! И определено не ходиш да се гушкаш, цункаш и лейзиш на големите, защото си знаеш, че може и да даде някакъв мижав резултат, ама ще е до време...просто в един момент може и да си "фаворита", ама докато му омръзнеш...;)

малко забележки ... дъмпинга не го правят бг фирмите а големите логистични фирми за които работим ... те плащат еднакво лошо и на българин и на поляк и на испанец ... виж и заплатите ..за какъв дъмпинг става дума ... потугалец ...1800–2000 евро , испанец 1800–2200 евро, италиянец 2000 , българин 1800–2000 евро .....френски шофьор международен не вярвам че ще намериш та ... източноевропейският транспорт трябва да се унищожи и шофьорчетата да се изнесат в европата

"Шествието на протестиращите превозвачи и международни шофьори на камиони достигна до Националния дворец на културата (НДК), където..." ... Хорът на Елитните ЕвроГласове ги посрещна на червения килим със специално подготвено акапелно изпълнение на култовата бг песен : "Карай, шофьоре, карай колата, на всяка спирка - по една бутилка; на всяка гара - по една цигара; на всяка дупка - по една ... пауза, пауза, пауза ( това го предложила Тереза Мей, щото е чувала поздрава на английските моряци към кралицата);) На чист български са пели, ей!;) Туск бил главния солист!

дорде е мъничка жабата, елате да се съберем с крака да и строшим главата свободни да се назовем ... някой знае ли къде ще пият макрончо и боко тази вечер да им вкарам един тир в бара

Другия път до Брюксел и Париж.

"Ало Ваньо... Едни митничари ли, данъчни ли отишли при един мой... Мишо Бирата да му правят проверка... Виж оправи нещата, че съм му обещал..."... Та и сега БОКо-КРАТУНьо обещал на преателите си с транспортни фирми да "оправи нещата"... Ама Ваньо вече не вдигал телефона...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

В БЪЛГАРИЯ,НИКОЙ НИКОГО НЕ ПОДКРЕПЯ. ВСЯКА КОЗА,ЗА СВОЙ КРАК....ВСЕКИ ПРОТЕСТИРА НА ПАРЧЕ...............И....ПОЛЗА- НЯМА. НЯМА ДА ИМА И ОПРАВИЯ.............Наблюдавал съм и други протести пред НС. Едни протестират,а доволните столичани с насмешка и бездушие гледат,шушукат си и......отминават с безразличие........Изглежда,доста народ е на хранилката и пълни бузки...

тиквата премиер не е разбрал къде е проблема с шофьорите и превозвачите. проблема е че сега превозвачите трябва да рег. фирми в германия ,франция ит.н. и да назначат бг шофьори на 2-3 хил. евро и да ги осигуряват на толкова и ддс и преки данъци в германия,което значи че човек с 5-10 камиона ще ги продаде за без пари на голяма фирма и ще уволни шофьорите.шофьорите да ходят при тиквата да го питат защо така ще стане ,нали си приятел с макрон и меркел. ще има 100 х. безработни шофьори,ако не си намерят работа в германия,франция и др.

Робовладелците протестират!! Е няма такава държава!!Хха.Работниците им да работят при нечовешки условия- Бай Ганьо иска да е в кочината,само далаверката да тече.

става дума за следното. Българските превозвачи правят превоз от България до Германия и се връщат след 6 месеца в България. Не,не са ходили на плаж в Хамбург,не. Те 6 месеца извършват превози в Германия по ниски цени. Така правят лоша услуга на себе си и колегите си превозвачи от Гемания. Държавата може да е Франция,но каботаж има, а той в ЕС е бил забранен винаги.

PEYTSCH

Юруш ма маслините...Давам консултации по проблема или регистрация на бг-фирми с гарсониера с баня! при Страсбург...Централно място за Европата...Чуквате на навигацията и сте с бг-послон, тоалетна хартия и сапун...

някой си мисли че макрончо се е загрижил за заплата, застраховки или жигиената на шофьора ... а споко ... а слезте на земята ако шофьора трябва да се върне на 3тата седмица в къщи ...как един варненски камион ще отиде до Лисабон ... слушам ....идеи и ако варненеца е имал договор със някоя фабрика ... изгаря всяка една точка от пакета е против източноевропейският транспорт

За 21 дена човек може да отиде пет пъти до Лисабон и да се върне!

остави самолета .... за камиони говорим

И аз за камиони говоря ! До Лисабон се стига за 36 часа !

лисабонски камион идва във Варна?!? Или онези нямат транспорт и няма директиви за тях? верно си най кухото парче тук!

идеята ти е ясна ... камионът от Варшава отива в костанца ... умно

Като наложат изисквания за камионите какво ще правят превозвачите като могат да си купят само 2 камиона , а им трябват 20 ?!

За пореден път изплискваме легена с нашата простотия. Ганьо иска да си живее и работи като квартален помияр. Да спи в задния двор на някоя крайпътна кръчма, де ходи в храстите..., да върти гервека докато припадне и претрепе някой... Сакън да не се изръси няколко евра за скромно хотелче. Но най-важното - да наглежда стоката, като на времето алековият Бай Ганьо си пазеше дисагите с розовото масло... Булгар!! Булгар!!! Предложиш ли му цивилизовано отношение и нормални условия, той става подозрителен и се съпротивлява. "Абе това педалче франсето ли ще ми каже, ве.... Ай сиктир...!!!" Ей затова неграмотният Бай Муй ще бъде премиер колкото си иска...След това ще дойде Муй Бай..

уйдисат на протестите стига да не пикаят и серат в камионите си !

уйдисат на протестите стига да не пикаят и серат в камионите си !

Има камиони по удобни и уредени битово от хотел

Навсякъде работниците протестират за по-добро заплащане и по-добри условия на труд! При нас е обратното !

E Във Варна имаше огромна колона от ТИР-ове от летището до началото на града бяха съпроводени от полицейски коли и полицаи на мотори.

Нищо няма да постигнат 600 човека. Няма и внимание да им обърнат. Как така се получава от години насам, на думи и мрънкания всички сме недоволни и сме против това уродливо управление, против това Б.Б и партията му да се подмазват и кланят на европейските лидери и да не защитават националните интереси, а сега какво шепа хора на протест. Като мрънкат всички да протестират всички, а не да си заравят главите в пясъка и да чакат някой да свърши работа от което и те да се облагодетелстват. Без да се обединим в проблемите ни няма да има промяна.

Националният интерес е повишаване качеството на труд и заплащане ! За това ли е протеста ?

Защитата на националния интерес е дори да се противоречи на водещите и силни лидери в ЕС, когато се засягат правата и интересите на българските граждани. Проблемът е, че няма кой да го защитава този интерес в случая, нито правителствените ръководители, нито тези малко хора, които протестират. За да има ефект протестиращите трябва да са повече иначе кел файда, че блокират движението в София и създават неудобства.

PEYTSCH

Вижте какво, всяка бг-фирма може да има представителство в Германия, с адрес и...баня. Там шиферина мой да се плакне седмично и проблем няма да има, нали...Освен за домакина който ще чисти след него вонята му...А представителството получава германски данъчен номер и дори рег. по ДДС...Който е умен бизнесмен, а не олят далаверажия знае какво пиша и може да ме потърси...Бг-фирмата ми десетилетие вече е с дейност само в Германия...

и кое и е българското на фирмата като плащаш данъците в германия .... личната ти карта ..или ..кое е българското

PEYTSCH

Германски гражданин съм (1). Българското е че фирмата е основана в България по закона (2). Германското е че бг-фимата е адресно регистрирала за 12 евро с едно Gewerbeanmeldung (3). Накрая следва да знаеш към кой Finanzamt са българските фирми и да получиш от него данъчния си номер ... Останалото е фасулска работа...Например че данъчмо ти признават по 90 евро за нощувка без документ и 22 евро на ден за храна без квитанция...И т.н. докато излезеш на нула без печалба и данък върху НУЛАта няма....

Чудно решение! Как пък не се сетих! Я чакай малко - ама шоферите трябва да се върнат в държавата си бе? Така е в проекта! Германци ли да ги правя? Ами ако са в Англия на 21 -я ден? И там ли офис или тях па англичани да ги правя?

PEYTSCH

Поделението ти в Германия е наело например една гарсониера и в нея се редуват да почиват на Фирмена територия ! Все едно че са в България...Знаех си че интелигентността не е силната ви страна...

колеги, що сте задръстили цариградско ... давайте към ндк и смачкайте гелосаният

Протест срещу по-високи заплати в България. Чудо невиждано!

Боко е под натиска на собствениците на транспортните фирми и ако не защищава абсурдните им искания, може да го свалят от власт! А това е рекет!

пак не сте разбрали за какво се протестира

Не ми е ясна логиката, че ако се подобрят условията на труд на нашите шофьори, транспортните ни фирми щели да фалират !? Че заплатите на нашите шофьори са най-ниски в Европа, дизела и бензина- най-евтин! Каква е причината?

E, причината е ясна. Фирмите ще трябва да се бръкнат малко повече, а оттам печалбата им намалява! Шофьорите в момента работят срещу себе си и за работодателите си!

PEYTSCH

Явно е че имаме много добри шофиори...калиграфи...Изписват много хубави плакати и призиви...Може би се подготвят за втора професия при престоите си в България...Дано почнат и да си купуват сапун...

специално з абг шоферите да им се монтир апо един чеп н аседалката..така тези спартанци ще се чустват ощео добре докато правят безкрайните си курсове....бахти тъпите парчоци дса събрани в тия фирми! Скота е свикнал в колибата и в къща не иска да живее!

Da go duhat transportnite firmi ot BG , ia stiga selski lobizam , veche znaem kakvo oznachava BG biznesmen ,dolni bokluci !!!!

боко не се напъвай много ... ако приемат това просто въведи съответната мярка в името на европееца ..да си почине добре .. европейците задължително да си почиват вечер в къщи .... и намериш ли един евопеец в бг ..налагаш същата глоба .... от 2 до 6 бона в евро

Боко защитава собствениците на тези транспортни фирми, които експлоатират шофьорите, а не самите шофьори. Бас държа, че именно собствениците са изкарали шофьорите си да стачкуват.

някаква представа от транспорт имаш ли .... ако тоя закон се приеме .... хиляди шофьори остават без работа и отиват да бачкат за европейски фирми .... и защото са много ..ще бачкат същото за по малко пари и ще плащат квартири които не ползват и..и... така че не бързай с баса

Хубаво, ама защо шофьорите протестират, а не собствениците на фирмите? Боко ги кара с бой, а?

противоречиш си в едно изречение тъпанар! "остават без работа и отиват да бачкат за европейски фирми" И полошо ли е да бачаш в европейска фирма?

ами пробвай ...и пак ще говорим .... поработи малко в европейска фирма и ми се обади

сега 100 х. шофьори ще останат без работа и да ходят при бб да го питат защо не е защитил бълг. превозвачи,вместо да тупа по гърба макрон, меркел и юнкер и да се държи като шебек-маймуна.

Защо ще останат без работа?

защото 90 процента от фирмите ще затворят

Защо ще останат без работа, защото алчните мутри не искат да им вдигат заплатите и искат да прибират цялата печалба?

Нали нямаше да пречат, а само щяха да стоят паркирани отстрани? Защо тогава бяха паркирани върху ускорителните ленти за движение. Така за да се включиш към цариградско, трябва или да чакаш да няма копи по него или да засечеш някой!

Неразбираемо е защо този протест трябва да бъде на най-тесните улици в центъра на София и да блокира ежедневието на стотици други работещи! Ако не се съобраяваш с никой, как очакваш желанията ти да бъдат уважени?

Това е най-тъпия "протест", защитаван от най-тъпия премиер!

ПИМК - Пеевски И Маджо Къмпани !

Трябва да се защитават, дори с такива средства като улични протести и манифистации.

В колко ,освен Бг, протестират срещу закона?!?

Румъния, португалия, словения, полша

И защо протестират тираджиите ? Да спят в камиона, да се хранят с консерви и да работят по 12 часа на ден? Бойко, защитаваш работодателите им, които са ги изкарали на протеста под предлог, че им защитават хляба, а не самите шофьори!

Само 12 часа ти нещо се шегуват между 18 и 24 часа на ден !

Макрон твърди,че източно европейците чрез дъмпинг са задигнали транспортният бизнес от европейците. За да разкара дъмпинга е решил да въведе нещо елементарно- бълг. шофьори да получават колкото евроколегите им,да почиват като хора и да не акат и пишкат по храстите.Те ,обаче не искат.Щото щели да обеднеят собствениците на камиони.Дано успеят! Ама няма да стане,защото им е приготвил и друга брадва-цените които ще предлагат заявителите на превоз ще бъдат малко по ниски отколкото досегашните.

Съгласен съм с написаното.Само да ти кажа,че навън не смеят да пикаят и акат в храсти защото има солени глоби.А и за разлика от България по другите държави има тир паркинги с тоалетни и бани.

вярно мн глупаво това племе българско ... ама не тия които стачкуват, а тези дето нищо не разбират и драскат глупости по цял ден ... много ум трябва за да видиш че унищожават бг фирмите ,,, макрон се бил загрижил за бай пенчо дали получавал застраховки ...или дали се бил къпал .. къде ви е акъла .... унищожават цял отрасъл .... сриват цяла българия

ти добре ли си?Какви глупости пишеш?България е част от ЕС.Въвеждат се нови правила за превозвачите и българските фирми трябва да се съгласят.Те обаче не искат защото са свикнали да си държат работниците на ниски заплати и без всякакви условия на труд

Колко български фирми са тези , дето ги защитаваш !? Регистрирани в офшорни зони , плащащи африкански заплати , със собственици завършили академиите Фрунзе и Дзержински в Москва , и опериращи в Западна Европа . Кое му е "българското" на тези лапачи !?

хиляди ... със два или 10 камиона .... работят по линии ...испания англия ... испания полша ... италия португалия .... жабара когато те задължи да върнеш камиона в бг на 3 седмици .... 30 или 40 000 българи остават без работа

На човек на сила можеш да му вземеш, но не можеш да му дадеш.

Българи излизат на протест ПРОТИВ европейските заплати. Не ги искат, искат български. "Не сме народ, не сме народ, а мърша.." П. Славейков

Преди 2-3 години , депутати от РБ и БСП се опитаха да уеднаквят законновата рамка при такситата със европейската . Но олигарсите Цеко , Делянчо и Алексей Петров спретнаха един менте протест на Орлов мост и си запазиха бизнеса като монополисти в бранша . Сега е по абсолютно същия сценарии , и нищо чудно да са същите играчи от голям калибър пак зад протеста . И пак тогава мургавото министърче-убиец беше на барикадата в защита на олигарсите , и тогава имаше двама малоумници - Спас Атанасов и Кирил Ризов , които говорейки уж от името на обикновените шофьори , успяха да нататрузят нови данъци на бакшишите , а монополистите си запазиха лапачката !

и да протестирате няма да стане на вашта.Българските превозвачи трябва да фалират до един.Нагли,алчни държат шофьорите на ниски заплатии и минимални осигуровки.А колкото до шофьорите който ги подкрепят -вие сте абсолютни тъпанари.Ама не се и учудвам защото те в български фирми карат само пълни малоумници незнаещи и една дума на английски или друг език,облечени с потници и обути в сабо.Да те е срам да кажеш ,че си българин.

И ПИМКа и Ангелов и другите по големи фирми имат по една групичка шофьори с привилегии...дават им хубави курсове, премии, осигуряват ги на по големи заплати и точно те са сега в камионите, които протестират...

ПИМК стачкуват а тия от юроспийд и те ли?

Удариха робовладелците с камшика и робите се подчиниха! Хората искат да им подобрят живота, те го играят сърдити. Цирк. Не случайно "тираджия" е нарицателно.