Тим Робинс: Отървах се от телевизора си, след като режисирах ”1984”

Американският актьор, носител на Оскар, Тим Робинс заяви, че след като режисирал пиеса по книгата на Джордж Оруел "1984", взел решението - колкото лично, толкова и политическо - да започне да живее без телевизор.

Обратно в новината

Коментари - Тим Робинс: Отървах се от телевизора си, след като режисирах ”1984” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осем месеца сме без телевизия. На мен въобще не ми липса (нормално - по моя инициатива я спряхме). Интересното е, че и децата вече въобще не се сещат. В началото гледаха филмчета през интернет, сега и това не правят. Вечер около масата почнахме да си говорим, станахме си по-близки. Може някой и да не ми повярва, но това е едно от най-смислените неща, които съм правил. Има хиляди по-интересни неща за правене. Сетете се отново за книгите (сега препрочитам пак Швейк ... и това съм го пропускал, заради малоумни предавания - никога повече). Никого не агитирам, човек трябва да узрее за това, но колкото по-рано, по-добре за него. ...и за децата му.

Госпожи и господа "осъзнати", приветствам ВИ! Нашите най-големи придобивки са и нашите най-големи врагове. Ако можем да се откажем от зависимостта си към тях и да се противопоставим на тези, които ни я налагат, значи има шанс. В противен случай, може да не е точно през 2012г. , но краят е близо.

Наистина краят, на безкрайният ужас, е близо. Още през 1947 година, на Джордж Оруел му е "светнало", какво ще е бъдещето в 2012 г. Остава само да дойде "дванадесетият час", според Маите, 12.12.2012 г. До тогава ... първо МАСКИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПАДАТ и тогава ще може всеки да види истинските лица на душманите си, вътрешни и външни. /Особено необходимо в такъв един момент запазването присъствие на Духа, в откровението за РЕАЛНОСТТА./

и компютъра е като един телевизор, но вместо само да вика, се налага на човека и да пише.

Впечатляващ актьор ("Изкушението Шоушенк" и не само). А щом се е заел с Оруел, явно е и интелигентен.

е изкупление, а не изкушение :) От такива изкушения - мерси :)

Човека като актьор никак не ми е любим, но с това негово изказване съм съгласен на 100% медиите отдавна са само промивка на стадото. За мобилните няма какво да говорим, мечтая си да мога да си хвърля телефона я някоя кофа.

И какво те спира да го хвърлиш?!? Или си само по приказките? Да не си от висшите ни политици?

Много добре познавам инстинктите на човека и порядките в обществото в което живея и поради това приемам политическите предавания или като забавление или като долнопробна манипулация, която не може да ми действа. Но в телевизията има хубави филми, музика и филми за природата и човешките постижения в областта на наукатаи техниката. А стационарния телефон също много точно показва къде сте в момента на разговора. А и нямам какво да крия в разговорите си с когото и да било.

Колко гот! Това, че днес няма какво да криеш не означава, че не си престъпник. Издава се закон за задължителна смяна на всички бели панталони с черни, а ти си признал, че все още имаш такива в гардероба си в телефонене разговор. Мисли на новоговорр!

аз я четох миналата година и намерих много прилики с комунизма и също много прилики със сегашната действителност. аз лично не гледам телевизор от 4 месеца и въобще не ми липсва. спрях и телефони с интернет и разни уоц ъп и разни други апликации. сериозно се замислям да спра и феисбук. всички са зомбирани с тези айфони. седят с хора, а са постоянно в чата с виртуални приятели. голяма изкуственящина.

Ха,ха,ха.... че то 1984 е приказка в сравнение с днешната действителност. Колко гот..... абе живота на органична основа издиша нещо. Ще има скоро закон за задължително поставяне на чипове. Нано човека и прочее салати. Надявам се да съм мъртъв дотогава. Със сигурност няма да ми хареса. И богатите ще се познават по това, че нямат чип. А другите ще са просто "биологичен материял". Колко е хубаво, че хората не могат да живеят в условията на вакуум и се осъдени да умрат всички заедно с планетата. Независимо какво си мислят и си причиняват един на друг. Смъртта като избавление. майко мила... дойдохме до "арбайт махт фрай".

Значи, викаш, живееш в блок "Победа" на улица "Победа" и пушиш цигари "Победа" докато пиеш заместител на кафе и всяка сутрин правиш физзарядка пред телевизора? А, криеш ли се в работническите квартали, за да правиш секс? Винаги съм се чудел, глупави ли сте или се правите на такива?

Цъ! Живея във фейсбук и ходя във "гепиме" да правя секс. Колко жалко, че не пуша!! А физзарядката ми е забранена, щото е безплатна. Ходя на фитнес, за да плащам 8 лева на тренировка + личен треньор + масажистка + парна баня.

Задължително е да спрем да вярваме на нещата които ни се говорят от телевизора, защото иначе ще се побъркаме...

много е прав, като омагиосани сме от тази телевизия и зависими от тези телефони! и аз искам да ги изхвърля от живота си.