Коментари - The Economist: Русия е готова да се възползва от политическото разделение в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стана известно и причината за конфликта между Залужни и Зеленски. Основната причина за конфликта между В. Залужни и кабинета на президента В. Зеленски е прехвърлянето на точни данни за загубите на въоръжените сили на Украйна на бившите не само на Пентагона и ЦРУ, но и на Конгреса на САЩ. Ръководителят на Пентагона, след като отлетя за Киев, се увери в данните и защити главнокомандващия. Безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна към 20 ноември 2023 г. възлизат на 923 561 души, както заяви Залужни. Пентагонът даде данни, че с нивото на подкрепа за въоръжените сили на Украйна от космическото разузнаване, до доставката на танкове и ултрамодерни ракети, загубите не трябва да надвишават 450 000 души, а въоръжените сили на Украйна са загубили 548 000 убити. На Зеленски веднага беше забранено от Държавния департамент да подпише закон за намаляване на мобилизационната възраст и му беше наредено да спре конфликта с въоръжените сили на Украйна и да започне по-ефективна борба с корупцията. Конгресът временно спря доставките на оръжие за въоръжените сили на Украйна, и то не само заради Израел, но и за да провери ефективността на разходите им. Според Бенджамин Фулфорд, ген. Валерий Залужни,е предприел военен преврат в Украйна. Залужни казва между другото: „Разберете, бяхме петдесет милиона, сега остават по-малко от двадесет млн от нас. Ако не спрем Зеленски, тогава той ще изпрати всички украинци на клане... Нареждам на целия военен персонал незабавно да напусне зоната на бойните действия и да поеме властта в градовете под контрола на военните."

Усрайна НЕ е ЧЛЕН на ЕС !!!!! ЗАЩО ЕК им отпусна 16 милиарда евро и продължава да отпуска от НАШИТЕ пари БЕЗ ДОПИТВАНЕ до населението на ЕС???? ТАКА Н Е може!!!!! Подкрепяйки разпалената от САЩ СВО ЕС сам се доведе до инфлационна криза!!!! Приемат се тъпи решения за понижаване на температурата в жилищата , слънчеви панели за отопление и още куп безхаберни простотии ! Икономиката на ЕС се срина губейки евтиният руски газ и продукцията му стаа НЕКОНКУРЕТНО способна !!!!!! Увеличи се безработицата в страните от ЕС !? За увеличената престъпност в следствие на приетите мигранти идващи от страните разсипани от САЩ-де не говорим !! Социалните системи са пред срив/издръжка на НЕРАБОТЕЩИ мигранти с по 5-7 деца/!?!? ЗАЩО са ни ????? Да се товарят на превоз и обратно от там от кадето са дошли/а може би в САЩ е по-добре/!!!!!

"разпалената от САЩ СВО " Ма вярно ли бе ТРОЛ? Пък целия свят живее със заблудата, че Руската Федерация нападна Украйна, след като тръбеше, че това НИКОГА, ама НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ И САМО ЛУД МОЖЕ ДА ГО ПОМИСЛИ. Но се намери този луд който го направи на 24.02.2022г., казва се Вл. Вл. каПутин - главния ОРК на всички орки и кацапи от блатата.

Мно-о си прост, Роки! Ама, мно-о! К“ъв ЕС е този, дето си раздава парите, без да пита, на тоз и на онзи, щото на швабката Лайнен така й харесвало да ги дава на наркоманчето Зеленко! Ами ние тогава защо да не можемЕ да си вземаме парички от ЕС, защото така ни харесва, а? А ти, нали не искаш утре рязаните да те наричат гяур и рая, както укрите смятат да се гаврят с рускоезичното население на ОкраИна и като чифутите го правят сега с палестинците, а?

"Държавата Украйна" няма признати държавни граници пред ООН (заради гранични спорове с всички свои съседи), а само административни граници от времето на СССР, а Зеленски скъса споразумението за тези граници с приемника на СССР, Русия. Следователно "държава Украйна" няма, има вътрешен спор, както постановиха ООН през април м.г. "Генералният секретар на ООН: Украйна не е регистрирала границите си, няма как да има нарушения според международното право" https://rns.bg/генералният-секретар-на-оон-украйна-н/ Освен това Украйна е Федерация и всяка област в Украйна има свой Парламент и може да реши да напусне Федерация Украйна (по Минските споразумения), както Крим, Донецк, Луганск, Херсон, Запорожие... Одеса и Харков също отдавна поискаха официално индустриално коопериране с Русия (тяхната промишлена продукция падна до 40%) и техните ръководители бяха многократно на посещение в Москва да молят за това. Всички знаем, че скоро няма да има държава с административни граници Украйна, създадена от гей-болшевика Ленин. Ще остане само символа на синдрома на Даун. Пояснение: "Официалният символ на синдрома на Даун е жълто-синя панделка". Колкото до обявеният от Зеленски през април м.г. "Голям Израел" или "Project Heavenly Jerusalem", всички знаем, че нова Хазария няма да се случи: https://cutt.ly/HwlKKyLC https://allll.net/wiki/НебесныйИерусалим(проект) Хенри Маков "Войната в Украйна - стратегията на Хабад за славянския геноцид": https://cutt.ly/uwlJPSUu

Така каза Галя от Посолството. После щяла да черпи с бонбони.

Този наркоман няма ли да млъкне вече?Само лъже и иска пари... Последните вести са,че е купил две яхти за 75 милиона долара...Нека глупаците от Щатите и ЕС да му давата още пари...

Гриешшка! За 76 милиончета!

Последните вести казваш. Та ОТКЪДЕ са тези вести? От РИА (Кремъл) ли са или пък от ТАСС-кебап раздават по мръвка на неграмотните тролове.

Този усеща че изтърва нещата и гледа да се изхули а кой ще отговаря за жертвите и страданията на хората

сякаш подозира Путин че му е откраднал хероина?

Скоро мъртвата жертва Окраина ще е разчленена плячка между Русия, Полша и САЩ. Виновникът ще предозира умишлено или не и толкоз. Язък за невинните жертви. Слава на Путин! Бог да пази Тръмп!

Ако Русия все пак победи, как си представяш мира и щастието сред народите. Икономическите санкции ще си останат и Запада ще задраска Русия от всичко за следващите няколко десетилетия. Украйна няма никога да се примири със загубеното и ще чака сгоден момент да си го върне!

Украйна вече не съществува като държава. Кой на кога ще отмъщава?

Викаш Западът ще задраска Русия и икономическите санкции ще останат! По-страшното е, че Русия ще задраска Запада и тогава край на стандарта и благасъстоянието на Запада, защото суровините и енергиите му идваха от...РФедерация!

за изрод си да славиш най-големия злодей в света нациста Путлер?!!!!!

отдавна са му дали прякор КЛОУНА...........

има политическо разделение в Украйна? Медиите не пишат ли вече достатъчно хвалебствия за Зеленски? Ама как може така!!!

Много хора умряха. Вече не може да има победител

Не трябва да има избори в Украйна защото Путин ще направи всичко за да се възпорзва. Война е!

ако иска да довърши Украйна. Прав си.

Когато пишете във форума, та дори когато преписвате статии, вие правите това върху смърта на половин милион войници. Поне бъдете по смирени и обективни!

Боклуци мръсни заради амбициите на един наркоман умряха хиляди невинни

Мислиш ли, че от този, зависи нещо....

Но едно е ясно, хохлю требе да се трепе!

Извънредно! Нов главобол за Вашингтон. Венецуела се готви да започне своя "СВО", за да си върне със сила регион Гвияна Есекибо с площ от 16 000км², понастоящем представляващ приблизително 70% от държавата Гвиана, изключително богат на петрол, злато и диаманти.

Да се чете 160 000км²

Лошо :)

2023-11-29 21:45:49 Преди е нямало Укр (нерегистриран) Пак няма да има. Заради шепа шибани фашаги, ще плащат над 10 млн нормални хорица ---- Преди и Руска федерация и България не е имало!

И всичко около кийофф е на хан Батбаян!

Народ дето се радва на чифут, наркоман, свирещ на роял и се кланя на бидоня като на езически бог, не е народ, а мърша!

дето се клани на бог Путин какъв си?

Ма евала му правя, че трепе укросвинете като хлебарки :)

аве тъпи ами ти къв си ве? довлекал се от на майната си с некви ханове. хан намкъвси с конската опашка. таева у мангала мизерен таева... ББААХАХА

В момента "Геран"-ите масово "кацат" в Одеса!

Чудесно :)

Кадиров: През 2024г. ще бъдат освободени още няколко крупни ключови града от украинска окупация. Преговори с нацисткия режим в Киев не се предвиждат.

Добре се гаври с укропедерастите :)

Гадната руска Одеса да гори!

И да си прост и злобен не е лесно.

Комикът си е комик. Опита и като амбулантен комик. Търпяха го до време - и в страната, и навън. За стратегическия хатър на САЩ, от които всички са зависими. Омръзна, а май и на всички е ясно какво всъщност става, независимо какво се приказва официално. Но в самата Украйна май не е само омръзнал ...

Зеленски връчи първа награда на Путин за най-велик световен комик и смешник..ха ха ха Цял свят се смее на руснаците а те квичат.ха ха ха и пишат коментари от яд..ха ха ха

смятай колко си сляп, излъган и индоктриниран да си мислиш, че зеленски управлява украйна... тая глупост като я прочетох ми стана ясно че те хранят със сламка и ти бършат задника между смяната на памперсите

Ако не запушват добре устата на украинците с помощи а и очите с интернет, май за седница две ще си спомнят че всъщност са малоруси и няма да са толкоз прозападни.

Значи имало политическо разделение в усраина! Ти да видиш :)

а в Русия има само една партия и само един кандидат за президент на избори... има разлика , нали?

Обачи Зеленку малко е забранил изборите и преговорите, ма нейсе :)

Нещо си се объркал! В Русия има поне 5 (пет) политически партии (ако не и повече), които участват активно в изборите, както за Руската Дума (НС), така и на президентските избори! Напр. ‎Партия Возрождения России · ‎Единая россия · ‎Яблоко · ‎ЛДПР, ‎ЦИК России · ‎Национализм в России · ‎Партия возрождения России · ‎ВКПб и т.н.

Русия тръгна на война на изтощение и си чака края, т.е. изтощаването на човешкия ресурс на Украйна. След това ще спечели войната. Западът нека да помага - това освен да удължава войната, да прахосва парите на данъкоплатеца за оръжия и корупция друг ефект няма да има.

Укросвинете сами скачат под влака :)

а руснаците скачат под украинските танкове да им спукат гумите и серат рядко пред тях за да боксуват..ха ха ха ха

Ти за руснаците не се кахъри, а с хохолските си роднини се прости!

в Одеса още вуни та опърлена руска мърша..ха.ха ха ха

Скоро ще вони на пърлено укросвинско :)

Пак няма да има. Заради шепа шибани фашаги, ще плащат над 10 млн нормални хорица

Русия, Екатеринбург - град НИЖНИ ТАГИЛ танкостроителен завод - група руски бандити са завладели руски танк Т90А и отиват с него да грабят на пазара https://www.youtube.com/watch?v=oLZEn6qZbjI

Россия ке падне!

Няма, няма :)

Как се е напушул Зеленку ...

абе не знам за Зеленски ама руснаците много техника и жива сила изпушиха..ха.ха

Станаха на чевермета :)

по руските медии постоянно казват : Русофили и путеноиди ще останат след ядрена война.. всички други щели да умрат.. О руския поп каза : Който умре за Путин ще иде в раяще бъде в Безсмъртния полк , и няма да има грехове. Като гледал св Петър руската телевизия се уплашил че толкова много руснаци ще идат в Рая и подал молба за членство в НАТО..ха.ха ха ха ха

в твоите болни фантазии сигурно е така!

Позитивничко:) като сандвич

Честно казано, за огромната човешка трагедия, която се разиграва в Република северна украйна и все по-скапващите се условия, за пълната безизходица и липсата на каквото и да е бъдеще, при всички тези условия, са изключително стабилни. Отдавна очаквах там да настане хаос. Явно натовските пропагандни машини и натовските разузнавания работят не на 100, а на 200 %. Да видим докога ще могат да държат фронта.

а руската романтика на обикновения руснак е да мръзне в окопите на Украйна и да се бие за негово късокрако комплексирано величество... а в къщи жените им не вярвам да стоят без любовници..ха.ха ха ха

Одеса е руска!

в Одеса още мирише на опърлена руска мърша..ха.ха всеки руснак който стъпи в Одеса става на печено руско прасе..ха.ха

И после, що русите ви трепели! Ми, добре правят :)

Погледнете му безразличната физиономия. Разсъждава за това колко народ да се зачист за да е свободно за една друга държава!!!

Американска ракета ХИМАРС унищожава руска ФАШИСТКА база за ремонт на танкове https://www.youtube.com/watch?v=FDWSRyGgm3M

Значи признаваш, че хамерика воюва с Русия?

никога Украйна няма да победи руснаците! И назад в историята също никой не е побеждавал руснаците! Тези хора имат празни надежди и е видно отвсякъде! Те до кога ще смятат че кесията на Запада е бездънна яма?

Да припомним 3.3 1918г се сключен Брест-Литовският мирен договор - триумф на българското оръжие и българския национален дух. До него се стига благодарение на победите на армията ни в края на Първата световна война, с които към родината ни са присъединени население от 3 203 500 души и 77 293 квадратни километра стари български земи - раздавани от Русия на съседите ни в предходните десетилетия. Част от този грабеж е извършен включително със Санстефанския мирен договор, с който Северна Добруджа е подарена на Румъния като компенсация, че Русия си присвоява Бесарабия - преди това румънска територия.Благодарение на това развитие Полша, Литва, Латвия, Естония, Украйна, Финландия излизат от Руската империя и възстановяват своята държавност. Турция получава територии в района на Батуми и Източен Анадол. Русия води преговорите в Брест-Литовск едностранно, без съгласието на своите съюзници от Съглашението.

Скрий се , умнокрасив идиотино! Да се хвалиш с Брест Литовския договор е все едно самоубиеца скачащ от 10 етаж да се хвали ,че добре е минал покрай шестия! Три месеца по късно иде истинския загробващ Ньой и плащаме репарации над 70 догини ,благосдарение на такива дебили като тебе ! Този договор е инициаран най вече от Ленин,Троцки и Джерджински предимно с Германия , не на българските измишльотини за 3 март!

Добре дошли са АМЕРИКАНСКИТЕ РАКЕТИ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ. .. да ни пазят от руските окупатори ..Скоро след като съветската армия нахлува в България на 8 септември 1944 г. започва нейното чудовищно ограбване. То е толкова безмилостно, в такива невъобразими мащаби, че когато се прочетат документите от българските архиви, единственото, което нахлува в главата на човек, е как е възможно фактите и документите за това да са напълно неизвестни. Истинската цена Или да са известни само за една нищожна част специалисти изследователи. Първоначалната оценка за издръжката на Съветската армия в България за периода от септември 1944 до края на 1945 г., която в началото на 90-те години бяха направени от историка Мито Исусов, показва изразходвани около 25,5 млрд. лв. Или да са известни само за една нищожна част специалисти изследователи. Първоначалната оценка за издръжката на Съветската армия в България за периода от септември 1944 до края на 1945 г., която в началото на 90-те години бяха направени от историка Мито Исусов, показва изразходвани около 25,5 млрд. лв. („История и общество”, 1990, № 2, стр. 27). И това е при държавен бюджет на България за 1945 г. 48 млрд. лв. Днес вече знаем, че сумата е значително повече - истинската цена на съветската окупация е била около 134 млрд. лв. (сто тридесет и три милиарда двеста и осемдесет милиона седемстотин и деветнадесет хиляди и 447 лева). Това се е равнявало на около половин милиард тогавашни щатски долара. Покупателната стойност на долара от 1945 г. в сравнение с този от 2016 г. е 1 към 13,2 долара. Какво се получава тогава? Съветската окупация е струвала около 6,5 млрд. днешни щатски долара! Целият национален доход на България през 1945 г. е 141,8 млрд. лв., а по отношение на тогавашния държавен бюджет сумата надхвърля три пъти приходната му част, която е 43 млрд. лв. Някой ще каже - „Но всичко това е следствие от Съглашението за примирие с България от 28 октомври 1944 г.”. Грешка! 600 000 войнишки гърла Формално в чл. 15 е записано, че „българското правителство трябва редовно да изплаща парични суми в българска валута и да предоставя стоки (гориво, хранителни продукти и пр.), средства и услуги, които могат да потрябват на Съюзното (Съветското) главно командуване за изпълнение на неговите функции”. Освен т. 15 от особена важност е осмислянето и на т. 18, която поставя тристранната Съюзна контролна комисия под председателството на Съветското главно командване. Знаете ли какво означава това? Това означава, че представителите на съветското главно командване получават правото за всеобхватно, безконтролно и напълно неограничено разпореждане с всичко в България - предприятия, активи, финанси, резерви, имущество, ценности, ресурси. ВСИЧКО! Съглашението има истински обирджийски характер и Москва се възползва без задръжки от това. Според оценките на Трайчо Костов месечната сума за издръжката на съветските войски в България през 1944-1945г. е между 375 млн. и 1 млрд. лв. месечно (ЦДА ф.146 Б, оп.4, а.е.183, л.6). На 28 ноември 1944 г. Министерският съвет взема решение да се предоставят стотици хиляди тонове хранителни продукти за изхранването на Червената армия в България, която е достигнала смазващата цифра от 600 хиляди войници и офицери! Старт на Бухово НКВД слага ръка върху полезните изкопаеми на страната, като поставя под контрола си всичко свързано с експлоатацията, добива, товарните и транспортни дейности по изнасянето им към Съветите. През 1945 г. е създадено и строго засекретеното съветско-българско минно дружество за експлоатация на урановите залежи в България. През 1938 г. в Бухово първи започват да добиват уран немците и още през първата година вадят 100 тона, но през 1939 г. спират. През февруари 1945 г. съветското разузнаване се сдобива със секретни немски документи, от които разбира за този добив, и реагира незабавно. На 20 август 1945 г. е прието „Разпореждане № ГКО-9887” на съветския Държавен комитет по отбрана, в което пише, в което пише да се използват урановите залежи в Българи, Чехословакия и други страни. (Российский государственный архив социально-политической истории (РГАСПИ), ф.644, оп.2, д.533, л.80-84). Специално управление Следващото бандитско действие на Москва е ограбването на немското имущество в България. Към съветското търговско представителство в София започва трескаво да работи т.нар. Управление на съветските имущества, което започва чудовищен грабеж. Първоначално управлението става съсобственик на 159 предприятия с преобладаващо германско участие в страната. След това започва да придобива чрез отнемане от български предприятия, министерства, научни институции, библиотеки и музеи цялото германско оборудване, активи, техника и машини, по-голямата част от които са платени от България преди 9 септември на Германия и няма никакво основание да бъдат конфискувани. Започва нечувано разграбване. Ето само един документ, който дава представа за размерите на това разграбване: „Разпореждане № 922 от 22.11.1950 г. За удовлетворяване на искането на Управлението на съветските имущества в България да бъдат преведени в СССР 577 711 000 лева произходящи от печалби на съветските предприятия в България и реализирани техни активи”. Но и това не стига на московските „освободители”. На 10 януари 1948 г. в Москва са подписани два протокола, с които българското правителство е задължено да обезщети Съветите с 9 млн. долара (не лева, не рубли, а долари) заради, както се изразяват в Москва „неуточнени и несъбрани кредитни задължения на бившите германски предприятия в България”. Понеже болшевиките в Кремъл решават, че тези 9 млн. долара са малко, те заставят българските представители да подпишат, че страната ни ще предаде (правилно е да се каже „подари”) на Съветите допълнително 2500 т оловен концентрат и 1500 т цинков концентрат (Архив на Министерството на външните работи (АМВнР), ф.42, оп.1, а.е.420а, л.4-6). Спогодбата за взаимни доставки, сключена на 10 март 1945 г. от българския министър на търговията и промишлеността Димитър Нейков със съветския министър на външната търговия Анастас Микоян. Според тази спогодба и по нареждане на Министерския съвет на СССР са продадени 5000 кг розово масло от неприкосновения държавен резерв на цена по 110 000 лева килограма. Българската земеделска и кооперативна банка дава призната стойност от 250 000 лева за килограм, като Министерският съвет разпорежда „разликата да се покрие от Изравнителния фонд на цените”, т. е. от държавата. С тази сделка българската държава губи други 700 милиона лева. Тютюн и розово масло На практика страната ни е била принудена да подпише най-унизителния и грабителски търговски договор, с който й е наложено да достави 5000 кг розово масло по цена 110 000 лв. за килограм (около 300 щатски долара) при положение, че на международните борси то струва над 1200 щатски долара. Малко по-късно ще стане ясно, че съветските търговци го пласират на международния пазар за 1400 щатски долара за килограм, т. е. по 410 000 лева (четири пъти по-скъпо), печелейки от всеки килограм по 300 000 лева, или общо милиард и половина лева! През май 1945 г. междувременно БНБ харчи нови 3 млрд. лева за доставката на тютюн и цигари на съветските орки! През цялата 1945 г. страната ни е подложена на истински грабеж от Съветите. Министерският съвет е на практика един регистрационен орган, който само отбелязва и формално отпуска поредните милиарди от крайно оскъдния български бюджет за издръжката на съветската окупация на страната ни. Ето нов документ - този път от 31 юли 1945 г. Пореден трансфер на поредните 3 млрд. лева в рамките на няколко месеца. Само през януари 1946 г. освен 420 млн. лв. на ръка на окупационните съветски войски са преведени нови 2 млрд. лв. Според посочената по-горе търговска спогодба от 10 март 1945 г. страната ни е задължена да продаде на Съветите 25 000 тона тютюн по 320 лева за килограм, докато той струва на международния пазар 2,60 долара или 775 лева по официалния курс на долара. Сметката е проста - губим от всеки килограм между 455 и 680 лева. Всеки може да умножи тази ножица в цената по 25 000 000 килограма. Чудовищно, нали? Колосалната загуба за България само от тази част на търговската спогодба е в размера на 10 до 17 милиарда лева! Нова схема Тези факти и тези документи трябва да бъдат публикувани в ученическите учебници по история. В началото на 50-те години Съветите реализират нова грабителска схема - след като са източили достатъчно милиарди от България чрез формата „преминаване на германски предприятия в България в съветски”, сега започва връщането на тези предприятия чрез продажбата им на България срещу нови милиарди. Новият протокол за продажба на бившите немски активи е подписан на 14 август 1952 г. Върнатите по тази спогодба дружества с германско участие са 26, от които само 15 са действащи. За тях България заплаща на Управлението на съветските имущества 44 млн. и 325 899 нови лева: „В подписания през 1952 г. протокол за първи път става реално разграничаване на германските от австрийските имущества. Последните се връщат на България, но под аренда. За тях българското правителство изплаща на Управлението на съветските имущества от 1 октомври 1952 г. на равни тримесечни вноски, годишен наем в размер от 534 059. Управлението реинвестира тези суми за свои нужди в България, но разходите по поддръжката на арендуваното имущество - по неговия ремонт, реконструкция и пр., както и всички застраховки остават за наша сметка. В текста на споразумението също така е указано, че съветското правителство не носи отговорности по задълженията, произтичащи от експлоатацията на австрийските имущества. С този изричен текст Съветският съюз умело се измъква от австрийските претенции за компенсации, които датират още от 1949 г. Скрити репарации В началото на 60-те години България подписва с Австрия отделна спогодба, по силата на която изплаща като обезщетение за австрийските предприятия и недвижими имущества около 600 млн. долара. През октомври 1954 г. СССР продава на България своята част и в четирите българо-съветски дружества. Съгласно подписаната спогодба общата стойност на съветските дялове е оценена на 269 951 887,96 лв. Тази сума се издължава на Съветския съюз със стокови доставки в продължение на 10 години. Трансформацията на собствеността на немските имущества натоварва българското пространство със скрити репарации, чийто размер трудно може да бъде фиксиран точно. Те се изплащат под различни форми - левове, рубли, долари, стоки, чак до средата на 60-те години. колко ни струва свободата- руско иго От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ № 1144 става ясно, че „безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на пари в злато е била точно 32,5 тона злато. ИМА ГО В АРХИВА А 1944Г ОТКРАДНА РУСКИТЕ МАРОДЕРИ ЦЯЛ ВЛАК С АРХИВНИ ДОКУМЕНТИ... ЗАЩОТО СЕ СРАМУВАТ ОТ ИСТИНАТА

доводите май по-добре от теб познавам историята! А с този Брест Литовски договор освен г...за да си обършеш, за друго не става, е предходния човек, който те опонира разбира повече от теб!

обикновено всички договори с русия за друго не стават освен за бърсане на задници

Историята е познавате такава каквато ви е представят от ПОСОЛСТВОТО. А от там вече предлагат да разположат американски ракети на наша територия насочени срещу Русия. Ограбването на България от Русия е било такова че ни е освободила от турско робство а след това след 1944 г ни е помогнала да развием нашата икономика промишленост и селско стопанство, унищожени по време на демокрацията с тъй наречената масова приватизация която ни доведе на последно място по доход на глава от населението в ЕС

големи късметлии са украинците че си имат г-н Зеленски ех и ние българите да имахме такъв президент.... как квичат копейките ог г-н Зеленски... аналние боли..ха.ха

Ами че простичко е! Като толкова ти харесва Зеленски, чемодан, вокзал и аре бегай в Украйна.

аз пък мисля друго да изгоним всички с руски паспорти и техните слуги- копейки.. айде вместо да даваш акъл- куфар,гара Сибир при твоя бог путлер.

Имаме си Тагаренко :)

Топ 3 на най простите народи и зависими джурналя България С. Македония Украйна

си прав, на Запад са . .!!!!

в България само 10 процента са прости русофили.. останалите 90 % от българския народ сме интелигентни европейци които сме с НАТО и Украйна. не с Простотия.

У интелигенто

Ма нейсе :)

удри укрото с лопатата у главата удри доде шава

Паяците в буркана почнаха да се самоизяждат.

Кво ми тролите тук бе, укромастии! Я всичкото укроп на перемогата, да ви ева у мързеливите миндили!

Бий УКРАТА по главата, бий, бий, бий!!!

Защо.когато ме съм съгласен с тази мърша Украйна всичко се трие !!!!! Украйна не е България!!!!! Украинската мърша не ме интересува както козяк

Sm3hurk0

Обобщение на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специалната военна операция (към 29 ноември 2023 г.) Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на специална военна операция. В посока Купянск частите на „Западната“ група сили, по време на активни действия с подкрепата на авиационен и артилерийски огън, отблъснаха атака на щурмови групи на 57-ма мотопехотна бригада на противника в района на село Лиман Перви, Харковска област. Загубите на противника възлизат на до 20 военнослужещи, две бойни машини на пехотата, две бойни бронирани машини HMMWV, производство на САЩ, две автомобила, както и самоходна артилерийска установка „Акация“. В Краснолиманско направление части от групата на силите „Център“ с подкрепата на армейската авиация отразиха две атаки на щурмови групи от 21-ва механизирана бригада и 12-та бригада специални сили на Въоръжените сили на Украйна в районите на с. Ямполовка на Донецката народна република и Серебрянското горско стопанство. Загубите на украинските въоръжени сили възлизат на до 80 военнослужещи и две автомобила. В донецкото направление частите на групата войски „Юг“ с подкрепата на авиацията и артилерийския огън подобриха обстановката по фронтовата линия и освободиха село Артемовское на Донецката народна република. През деня бяха отбити три атаки на щурмови групи от 24-а механизирана, 77-а аеромобилна и 5-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Шуми, Артемовское и Клещеевка на Донецката народна република. Противникът загуби до 250 войници, пет танка и 12 автомобила. Освен това по време на контрабатарейния бой са поразени: самоходна артилерийска установка М109 „Паладин“ и артилерийска система М777, производство на САЩ, две гаубици Д-30 и една Д-20, бойна РСЗО „Град“. превозно средство, както и станция за радиоелектронна борба "Буковел-АД" и склад за боеприпаси за ракетни системи за многократно изстрелване. В южнодонецкото направление подразделенията на групата войски „Восток“ във взаимодействие с авиацията и артилерията отразиха атака на щурмови групи от 79-та десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили в района на село Новомихайловка на Донецк Народна република. В районите на населените места Угледар, Антоновка и Николское на Донецката народна република е разгромена живата сила на 72-ра механизирана бригада от ВС на Украйна и 128-ма бригада за териториална отбрана. Ежедневните загуби на противника възлизат на до 160 военнослужещи, две бойни бронирани машини, три автомобила, както и бойна машина Град. В запорожското направление частите на руската групировка войски, въздушни удари и артилерийски огън поразиха личния състав на 128-а планинско-щурмова, 33-та механизирана и 71-ва пехотна бригади на украинските въоръжени сили в районите на селата Каменское и Работино, Запорожие регион. Общите загуби на противника възлизат на до 55 убити и ранени военнослужещи, три бойни бронирани машини, седем автомобила, както и произведена в САЩ артилерийска система M777. В Херсонско направление в резултат на действията на подразделенията на руските войски, артилерийския огън и въздушните удари вражеските загуби възлизат на до 55 военнослужещи, две автомобила, две гаубици Мста-Б и две оръдия Д-20. Оперативно-тактическата и армейската авиация, безпилотните летателни апарати, ракетните сили и артилерията на групировките на войските на въоръжените сили на Руската федерация в рамките на 24 часа унищожиха: монтажен цех за производство и ремонт на радиолокационни станции, радиолокационни станции: П-18 и зенитно-ракетната система С-300, складове за гориво и авиационно оръжие, както и жива сила и техника в 107 региона. Бойната авиация на руските въздушно-космически сили в района на Межевое, Донецка народна република, свали самолет МиГ-29 на украинските ВВС и прехвана американска противорадарна ракета HARM. Системи за противовъздушна отбрана в района на село Новооленовка, Донецка народна република, свалиха самолет Су-25 на украинските ВВС. Прехванати са 11 ракети от реактивните системи за залпов изстрел HIMARS и Uragan. Освен това 38 украински безпилотни летателни апарата са унищожени в районите на населените места Новооленовка в Донецката народна република, Берестовое в Харковска област, Белогоровка, Новоникольское, Верхнекаменка, Кременная в Луганската народна република, Нова Каховка в Херсонска област, Уляновка и Романовское в района на Запорожие. Общо от началото на специалната военна операция са унищожени: 544 самолета, 255 хеликоптера, 9301 безпилотни летателни апарата, 442 зенитно-ракетни комплекса, 13 687 танка и други бойни бронирани машини, 1187 бойни машини за залпов огън. ракетни системи, 7 205 оръдия и минохвъргачки на полева артилерия, както и 15 746 единици специална военна техника.

къде се намира това Донетска Народна Република... няма го на картата. и не разбрах за руските загуби..

Не е за игра !!!!! Натуту е просто тюлен за нея

В Украйна?

За обесване !!!! Понял?!!

На твоята

И лично путкин тоже

Айде в окопите. Какво чакаш?

Елиминираните“ офицери от въоръжените сили на Украйна се заменят с млади, амбициозни жени - нацистки бандеровки, безсмислени ,глуповати и жестоки. Те през цялото време командват измъчените войници, далеч от тила -но щом попаднат в плен, на чист руски се жалват, че са „бременни“.Обикновено ги предават на жребците на кадиров да ги проверят по тройната програма - отвсякъде и за целия взвод през цялата нощ!

За онази пачавра, която на чист руски молеше да не я бият руските военни, защото била бременна го гледах. А те я питат, чий го търсиш тук, като си бременна.

пак дал фира?Или само слухове?

Коксохима падна А после път на кийоф

Има ли значение, трима полковници се борят за неговото място.

Ние тук за друго говориме.Питай там кадето си го прочел.

Всяка държава ,която влезе във война и няма собствен отбранителен производствен комплекс,което да превключи до 72 часа на военни релси е обречена на загуба!Русия винаги е имала ,има и ще има,защото много е патила от грешките си.Така се строи всеки цивилен завод и фабрика,няма ли план за военно производство с процедури и отговорници за всяка гайка нещо като нашият 16 , завода не проработва! Хранителен цех за пирожки , наполовината правят перки за дронове !Именно затова са победили при Сталинград - за 15 дена разглабят 1200 км жп линия и я монтират наново от Новосибирск до Сталинград за да има фронта постоянен армагедон от снаряди! След войната пак си я връщат на старото място!Изтървал ли си месец ,врага да си поатрои отбраната - войната е загубена!Украйна я закопа западните мързеливи педерунгели! Не става тя перемогата - ункъла от америка ще ми прати ейбрамси, танте от германия - леопарди,а мосю - ле клерки,ама коги - ми като първо си направиме гей парада! До тогава руснаците изградиха петорна ешелонирана линия - от подземни бетонни бункери,през вълчи зъби , минни полета всички свързани с военни спътници в Космоса! А да отиде сега Магаренко с Урсула да ги превземат с брадлитата !

ти нас с лъжи не убеждавай... убеди обикновения украинец който загуби дете си и жилището си.. или иди им го кажи в очите ако имаш курража

Го кажи на обикновения украинец че можело и да не ги загуби тези неща, но президента им послушал Борис Джонсон че искат войната с Русия.

Ами питаме хората от Донбас, които 8 години ги избиваха твоите любими укро нацисти.

Да се жалва на Бай Пън и Борката Жонсън :)

Така и СССР беше на военни релси.После-няма СССР.Щото нямаше какво да се яде в този СССР.Рейгън им каза да ядът пушки.Ама ,тц.

Прав си. Но сега по същата причина заминават сащ и клакьорите от ЕС. Гадното е, че България отново е на грешния влак.

Накратко за ситуацията на хунтата в Киев: В редиците на ВСУ е мобилизирана 86 годишна украинка. Причината е, че има медицинско образование...

Знамето над коксохима!!!! Повече коментари са излишни!!! Хохлите бягат

големи късметлии са украинците че си имат г-н Зеленски ех и ние българите да имахме такъв президент....

Към гробищата!!!!

Да си жив или щеше да сереш в окопите.То не съм обеден че Зеленски не ти е президент но хайде да ти повярваме че се пишеш българин.

Много ли искаш война в България? Идиот.

В Луганск откриха обновления мемориален комплекс «Незаживающая рана Донбасса» в памет на жертвите на украинската агресия.

и що го откриват ...утре като дойдат освободителите от ВСУ трябва да го закриват.ха.ха

В 3056г

Руски е даже в ЕС са го включили в новата карта на Русия! :)))

Комикса зеленски го харесвах и вярвах че ще е нещо.ново после Порошенко!!!! Но уви оказа се марионетка на ФАЩ Ми всичко крайна само.лфиф ще остане

По скоро на Великобритания. Ама не по врат, а по шия.