Тежки боеве се водят във втория ден на турската офанзива в Северна Сирия

Ей, Европейски съюз, не наричай операцията ни в Сирия инвазия, че ще отворим границите за 3.6 млн. бежанци, заплаши Ердоган

Обратно в новината

Коментари - Тежки боеве се водят във втория ден на турската офанзива в Северна Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

май не щат завода на VW

А кой го иска?

е не сме ли ние?

Ей, Реджеп, не заплашвай Европа, че да не затворим границите cи за турckи плаcтмаcови домати, чушки и краcтавици. Да не затворим границите cи за деcетките хиляди турcките тирове и за турcката Тюркиш еъруейc, от които Турция печели cтотици милиарди!!! Да не cпрем милионите европейcки туриcти да идват в cмешните ти курортчета Кушадаcъ, Ханъмдаcъ, Домуздаcъ и тн!

БХ ли? Ще затвори друг път. Пак се обяснява в любов на Ердоган. БХ няма полезен ход. Единствено ПАС.

Каквото повикало такова отговорило. Жалко за хората от двете страни.

Те все кюрди.

тая Сирия я разкатаха отвсякъде и цялата игра я започнаха САЩ - проучиха си настроенията в региона кюрди мюрди етноси и опозиции разни създадоха си ислямска държава и разбунтуваха хората срещу Асад така му поотслабиха властта чак се наложи Русия да помага Сирия да не стане разграден двор подобно на Либия Ирак и ей го на сега си имаме кюрди които искат да си правят държава а Ердоган когато се натискаше на ЕС и на американците да е равноправен партньор не го взеха на сериозно сега да се сърдят на себе си ЕС а лошото е че тук по нашите земи също ще има проблеми къде от бежанци къде от всякви дивотии няма да мине леко тая работа с едни санкции

Тая Меркел е за бой,даде в ръцете на Ердоган власт с тези поканени бежанци.И защо той има право да убива и обстрелва кюрдите, но кюрдите нямат право да се отбраняват?

тя Меркел и останалите ЕС лидери за друго праят за йеВан че подкрепят години наред политиката на на САЩ на поддържане и намеса конфликти в близкият изток инак те бежанците като им запалят държавата беше ясно че ще търсят да бягат къде има МиР и това е Европа просто Европа трябваше да се разбунтуват срещу Американските номера дето свалиха Кадафи и подмолно спонсорираха и обучиха Ислямска държава за да запалят чергата на Асад и да разградят близкият изток ...в общи линии меркел играе роля на глуповата бабка статист а ако имаше поне малко топки там някой в ЕС подобно на Путин щеше да изгони Американците с базите им от ЕС и да им каже спрете да правите циркове по светъ

Европа да се разбунтува? Майтапиш ли се? Нали те направиха бандата на мераклиите? Англия и Франция започнаха война срещу Либия. Джепането им свърши, колко са жалки, тогава шефа се намеси.

Във всяка война първата жертва е истината. Значи кръвожадните кюрди избиват бебета, докато Ердогановия аскер избива терористи, нали?

Значи кюрдския обстрел окървавил пограничен турски град, а турският обстрел разхвърлял розови листенца над кюрски пограничен град. Абе Више от тази медия ненормални ли сте?

Собствениците са руски евреи. "Журналистите" са от ДПС-то на Пеевски мамин Домуз.

Ердоган продължава да разиграва „картата“ с бежанците. Преди всичко това не са бежанци, а икономически имигранти, които искат незаконно да отидат в по-развити държави, да живеят по-добре за чужда сметка. Тия хора никога не са били заплашени от тероризма, който кой знае защо се генерира около турската граница (преди турците не търгуваха ли за петрол точно с тези терористи, или погрешно си спомням). Та ако турците не искаха бежанци, просто нямаше да ги пуснат през границата си. Това естествено направено поради подлите съображения, по-късно тази маса хора, да бъде използвана за натиск над европейските държави – демек плащайте още, уйдисвайте на исканията ми колкото и да са ви противни, щото иначе ще отворя границата и 3 милиона бежанци ще се юрнат в Европа – това по същество е позицията на Ердоган, но изглежда баят се е объркал.

И кои в крайна сметка са терористите, че не е ясно - кюрдите, "въоръжената опозиция", ИДИЛ кои са? Щатите с кого бяха съюзник? Каква каша забъркаха, не е истина! Всеки вика - терористи са тези или онези, както му изнася. За Турция лошите са кюрдите, за Русия ИДИЛ, за Щатите - "сатрапът" Асад. Да не бяха пипали там, не всичко трябва да е по американски тертип.

Кюрдският обстрел окървавява, но да не си мислите, че турският обстрел окървавява, той просто ръси благовонни масла.

В крайна сметка защо да не се монтират границите? И всеки да е добре дошъл през вратата - граничните пунктове, а не през комина, през шахтите или през прозорците на дома- минираните зони?

Първият етап от създаването на кюрдска държава приключи а това плаши и стресира Ердоган.Иска не иска с тази ескалация, само ще ускори този процес. Това отдавна е замислено от САЩ и НАТО, защото Турция е ненадежден съюзник на алианса,още повече, че Турция напоследък се присламчи до Русия и съвсем се обърка в своята ориентация.Ответните мерки на САЩ срещу Турция ,бяха ясно изразени от Тръмп , икономическо сриване на Турция,която и без това е в рецесия.Ердоган налапа въдицата и сега трудно ще я изплюе.Колкото до бежанците , това от негова страна ще е фал.

Тесни контакти ,така ли ? "Лавров каза, че руските и турските военни поддържат редовни контакти във връзка с турската операция в Сирия."

Ердоган не може още да се усети че е изигран. Налапа въдицата, като лаком рибок. Нищо няма да постигне армията му срещу кюрдите. Ако продължи, а той ще го направи, това ще е началото на края му. Мисли си че ще може да се бъзика и с американците и с руснаците, но този път сбърка и скоро ще му сложат юларя.

Чудно ми е WV дали не изглеждат като кръгли идиоти сега?

И ко зяят американците...това не е първия път когато турската армия навлиза в сирийска територия...и преди Турция е имала споразумение с Сирия да преследва кюрдски терористи до 20км в Сирия...още през 80те е имало такива операции

Най-смешното е...(разбора се не е смешно) че в тия погранични градове в Турция живееят кюрди...т.е. кюрди обстрелват кюрди

То Пращай бежанците насам и си взимай турския башибозук от ЕС!

Понеже не можах да допиша - наброяват над 15 милиона, за който не вярва - да направи справка euro-turk census 2017. Ердуган султан ще си изпати, българи, гърци, сърби, румънци и арменци, грузи преглътнахме геноцида, затова сега и кюрдите го отнасят.

после турчолята да им ЕПМ...

Ей Европейски съюз, дайте разрешение за обстрел по границата ни с Турция!

Маймун Доган много лош бе ..

Историческия опит показва, че редовна армия не може да се справи с партизанска борба, когато всеки, когато се обърнеш, може да извади автомат и да те застреля в гърба. Ердоган с мечатата си за въстановяването на Отоманската империя се натресе в тресавище, в което е лесно да влезеш, но трудно се излиза.

Що така путя пак само декларации чете. Нали беше обещал че щеше да потапя кораби, подводници, самолети... на Турция, Израел, Америка, НАТО. А всеки от тях прави каквото си поиска на сирииска територия.. Дори във руските форуми го наричат страхливец и плужек и го псуват че не може нищо да направи против Америка. А Тръмп доказа че не е путьо , а е мъжкар, и не се страхъва от проскубаната безпомощна обедняла мечка. Тръмп доказа че каквото каже го изпълнява. А Путьо отново показа на света че русия е проскубана страхлива мечка и чете само съобщения. Водкаджиите са толкова жалки в напъните си да се представят като велики войници с превъзходно оръжие А всъщност са една хаотична тълпа крадльовци, въоръжена допотопно, киято се самоизбива за удоволствие на интелигентната част на публиката Смях, само 2000 американци в Сирия, а със своето модерно , технологично оръжие разказаха играта и на ватенките и на сирийците и на иранците и на вагнеровците. Държат територия около 45% от Сирия, с най-богатите петролни залежи , а тъпите ватенки само пустинята и пясъците ... Имат 12 бази в Сиория, а руснацитъе само 2. За какво става реч кремлоботски мърши ? Пикайте газ и заминавайте в Сирия да се биете против Америка и Израел, те ще ви превърнат на мига в червен фашистки био-мусор... Американците нямат нито един изгубен самолет от войната в Ирак и Сирия, а алкохолиците и сирийците не спряха да губят самолет след самолет... пълна ватна шизофрения.

Обещал ама ГЕ е бил на пет ракии

Въййй много велики тез хамериканци бе...брей какви модерни оръжия брей брей...

Ами да вземат тез велики 2000 хамериканци с таз велика техника да спрат турската армия...айде де...или ще има туитове само

Как хубаво си го написал само! Обаче я ми кажи кой създаде сирийската катастрофа, кой продаде оръжие на "опозицията", демек на ИДИЛ, кой се заиграва с ислямизма, кой е авторът на цветните революции по цял свят? Сигурно Русия, а? Да ви... тъпите слугинчета, които не можете нищо, освен да пеете дитирамби на големия бял господар!

Каквото повикало такова се обадило.

Бях го писал преди месеци, ще го напиша пак. Турция губи много пари и животи в тези операции. В дългосрочен план това е проблем. Целта на Турция е да притисне дотолкова Кюрдите, че те да се откажат от автономията си и да се обърнат към Асад и Русия. Тогава Асад и Русия ще трябва да обезпечат контрола върху кюрдите, с САЩ ще са принудени да се изтеглят. Това е и единственият мирен начин за уреждане на конфликта.

какво лицемерие същите които не спираха да тръбят за това че дъщерята на Ердоган се грижи за ислямски бойци и , че Ердоган субсидира и въоражава Идил,че той директно купва петрол от идил неговия тът ........"Ние неизменно и от самото начало на кризата в Сирия сме обръщали внимание върху това, че разбираме законното безпокойство на Турция заради сигурността на границите й." Путиновто лицемерие е като на бизнесмен от Фолксваген

има един легитимен съюзник в лицето на Русия и тази турска атака няма да остане безнаказана.

очаква се Асад да удари по масата и Лавров да наругае турците ли ?

Ще каже "Дебили, бля..."

Когато СА отстъпваше кюрдите се лепнаха за американците. А сега да ядат махалото.

зае'би кюрдите, ама нали Сирия е важната. как така турците си правят каквото си искат на тяхна територия. Ми тя утре няма да я има тази територия на картата на Сирия.

Що така путя пак само декларации чете. Нали беше обещал че щеше да потапя кораби, подводници, самолети... на Турция, Израел, Америка, НАТО. А всеки от тях прави каквото си поиска на сирииска територия.. Дори във руските форуми го наричат страхливец и плужек и го псуват че не може нищо да направи против Америка. А Тръмп доказа че не е путьо , а е мъжкар, и не се страхъва от проскубаната безпомощна обедняла мечка. Тръмп доказа че каквото каже го изпълнява. А Путьо отново показа на света че русия е проскубана страхлива мечка и чете само съобщения.

Ей клопак нещастен не ти ли стига у тъпата чутора че Путин умишлено малчи и чака НАТО то ви да види кво ще направи само че краварите се изнесоха европейците нищо не могат да направят защото турчина им го каза ще отворя границите и ще ви напълня с примати само че в тоя случай сте наведените вие и Ердоган ще си прави каквото си иска а вие само лаете

Що така путя пак само декларации чете. Нали беше обещал че щеше да потапя кораби, подводници, самолети... на Турция, Израел, Америка, НАТО. А всеки от тях прави каквото си поиска на сирииска територия.. Дори във руските форуми го наричат страхливец и плужек и го псуват че не може нищо да направи против Америка. А Тръмп доказа че не е путьо , а е мъжкар, и не се страхъва от проскубаната безпомощна обедняла мечка. Тръмп доказа че каквото каже го изпълнява. А Путьо отново показа на света че русия е проскубана страхлива мечка и чете само съобщения. Водкаджиите са толкова жалки в напъните си да се представят като велики войници с превъзходно оръжие А всъщност са една хаотична тълпа крадльовци, въоръжена допотопно, киято се самоизбива за удоволствие на интелигентната част на публиката Смях, само 2000 американци в Сирия, а със своето модерно , технологично оръжие разказаха играта и на ватенките и на сирийците и на иранците и на вагнеровците. Държат територия около 45% от Сирия, с най-богатите петролни залежи , а тъпите ватенки само пустинята и пясъците ... Имат 12 бази в Сиория, а руснацитъе само 2. За какво става реч кремлоботски мърши ? Пикайте газ и заминавайте в Сирия да се биете против Америка и Израел, те ще ви превърнат на мига в червен фашистки био-мусор... Американците нямат нито един изгубен самолет от войната в Ирак и Сирия, а алкохолиците и сирийците не спряха да губят самолет след самолет... пълна ватна шизофрения.

Помоли Мустафа за нови опорки. Никой не иска да те чете вече- развалена грамофона плоча си.

Ние сме братски народи. Булгаристан се обяви за американска колония и враг на Русия. Много си горд слуга.

Днес кюрдите наброяват, по разни оценки, от 29 до над 40 млн. души. В Турция живеят 14 – 20 млн, в Иран – около 5,4 – 7,5 млн., Ирак – около 4,5 – 7 млн. и Сирия – около 1 – 2 млн. Близо 2 млн. кюрди са разпръснати по Европа и Америка, където са създали организирани общности. В страните от бившия СССР живеят 200 – 400 хил. кюрди – главно в Азербайджан и Казахстан.

лоша работа-съседстваме със завършен ненормалник, а вероятно и тежко-болен мозъчно кретен. за съжаление-силен и военизиран кретен! откакто взе цялата власт, не се е спрял да върши мизерии всеки ден, да плещи мизерии всеки ден, да воюва, да сваля чужди самолети, да обстрела чужди кораби, да напада съседни територии, да изнудва с какво ли не, да извива ръце и шмекерува(последните, които му се хванаха бяха фолксвагените, да напомням ли и текущите простотии му с кипърския шелф ), да мачка и тероризира, включително и собствения си народ и то безпощадно!!! положението е зле, такива кретени не са подвластни на никаква логика, за справка-сталин, хитлер и прочее ердогановци от миналото. лошото е, че не единствения самозабравил се кретен в цялата световна каша, НО ТОЗИ конкретен кретен е до нас, на една ръка разстояние-буквално! нагъл е, безобразно нагъл е...само да ви напомня наглостта му да иска осъдени и екстрадирана в анадола български граничари, ЗАЩОТО ЗАЩИТИЛИ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА, като стреляли по вмирисан турски бракониер. правете си сметка за какво говедо говорим...

то па съседващият не ненормалник щото

Не ти се разбира, може би защото не можеш и да пишеш.

Не ти ли е ясно, че в сегашно време всеки си гледа интереса? Нещо да кажеш за това кой през 2001 започна войните в този район? Без да съм превърженик на Ердо, но какво правеха кюрдите- непрекъснати атентати. Така ли искат да живеят в мир тези хора? ердо може да е куче, но като стопанин пази къщата си.

3евзек

Знаеш до какво се е докарал лакомият г@з от изключитлено гледане само на собствения интерес. Накра му излиза през... хм ... носа.

ердо не е куче, което си пази къщата, а болно от бяс псе, което непрестанно се завира по чуждите къщи! не помниши ли, че "Варна, Кърджали и егейските острови били в турското му сърце"? чий го дирят в резняшкото му сърце Варна и Кърджали?!

а "прогресивната" общност, която си продра гърлата за "бежанците" и правата на малцинствата, сега гузно и дълбоко мълчи. значи пак излиза, че някои са по-равни...

кюрдите каква религия имат и има ли връзка това да нямат държава

Сега цял свят има само една религия- ПАРИТЕ.

Мнозинството от религиозните кюрди са мюсюлмани – предимно сунити (55%), но има и шиити (20%), алевии (15%), суфии и али-илахи (ахл-и хакк, ярсан). Освен тях към 2,5 – 3 млн. са привърженици на доислямската религия езидизъм и се наричат езиди. В Израел и Иран живеят около 200 хиляди кюрди-юдеи, в Турция и Сирия около 50 – 60 хиляди кюрди са християни.

Ако Русия не беше ни освободила, щяхме да сме като кюрдите, след ПСВ щяха да ни разделят между Гърция, Сърбия и Румъния. Над кюрдите тегне проклятие, те са физическите извършители на арменския геноцид.

Последните новини- сега и Макрон нареждал на Ердо моментално да спре действията си. Значи е зле с кюрдите щом всички западни крякат. Така или иначе Кюрдистан няма да има, но зора е за контрола на петрол. Нито сурани, нито будани кюрдите са здравомислещи хора, а още по- малко искат да живеят в мир.

а "приятелят Тайпи" премести ли си го или йок)))))

Що така путя пак само декларации чете. Нали беше обещал че щеше да потапя кораби, подводници, самолети... на Турция, Израел, Америка, НАТО. А всеки от тях прави каквото си поиска на сирииска територия.. Дори във руските форуми го наричат страхливец и плужек и го псуват че не може нищо да направи против Америка. А Тръмп доказа че не е путьо , а е мъжкар, и не се страхъва от проскубаната безпомощна обедняла мечка. Тръмп доказа че каквото каже го изпълнява. А Путьо отново показа на света че русия е проскубана страхлива мечка и чете само съобщения.

Само тези глупави опорки ли ви дават от Козяк? На госпожата не и ли стига акъла за повече?

България трябва да изпрати войска да подкрепи турците, те винаги са ни подкрепяли

чакай не бързай! още не сме получили ефките...

И отново едни и същи закани към ЕС - внимавайте, че ще ги пусна ония в Европа !! Геманците си набутаха "Фолксваген" там, ще им вкарат инвестиции за милиарди, оня деспот продължава с шантажите !! Да върви бабишкерата Меркел при него и да си оправят бакиите !! Под прикритието на мигрантите тоя е решил да си лекува старите разпри с кюрдите !! Виновни са и САЩ, но и Русия също !!

Инветстцията на VW в Турция е от чисто икономическа подбуда. Гледат къде да инвестира се, къде после се очаква да има възвращаемост, а не случаен принцип.

И какво е виновна Русия?! Кюрдите са съюзници на САЩ, а не на Асад, когото руснаците подкрепят!

Видя ли снимки на жени с деца от тези и започвам да съм скептична. Твърде често ни залъгваха с такива снимки.

Какво планира Москва-Русия смята да настоява за диалог… Ваттенките в Сирия са безгласна буква. Никой не ги Ибава за слива. Турците им свалиха самолета и убиха пилота, а мурзилките продължават да им купуват доматите с благодарност… че дори и ватенките им подариха ракети (на кредит) с които да свалят още руски боклуци. Израел им унищожи един куп радари, Панцери, складове и още куп въоръжение , а ватенките мълчат като .урви…

Явно, че баща ти не е е.авал майка ти за слива щом ти си се научил на такива сравнения.

ЕС и НАТО крякат Безпомощно отстрани..както обикновено ! ... Ердоган хвана ЕС обърна го ....и го напляска по мекото ду.пе . .... Турция прави каквото си иска и само Русия и донякъде САЩ могат да ги контролират . Ердоган се Изкрещя в лицето на Мекокитковците ЕС и НАТО .... ..Вие сте никои,и внимавайте как наричате превземането на Сирийска територия от Турция...и физическото Прочистване на местното население.!! ... САЩ пък Използваха Кюрдите и сега ги хвърлиха на кучетата без да мигнат !!! Жалка работа Кюрдите сега реват на Русия да ги спасят...

и теб това те радва ? в смисъл че си психопат, или наследник на български чорбаджия от Османско.....от 1982 Турция е крепи САЩ.....в смисъл процеса ще бавен и не може д апострадаме но Турция отук ще върви на зле , а ние дори и да пострадаме ще вървим на добре само да съхраним държавата си

И лудата Грета да се намеси и да опразни техниката от гориво.

Кюрдите са 25 милиона официално в Турция. Ще почне масова партизанска война. Само арменците-помаци са 6 милиона в Турция. АСАЛА на арменците ще се включи в операциите. Къде са българските "патриоти"?!

Що за въпрос?

Отлично! Бой по чалмите! Те от друго не разбират!

По кои чалми?

как така Асад не напада кюрдите

кюрдите още миналата година сключиха споразумение с Асад и Русия

не е в състояние.Той с триста зора отърва кожата и се справи с идил.Нито кюрдите, нито турците са лъжица за неговата уста.Единственото което му остава е да гледа колко територия ще му отнемат.

Предполагам , че Асад би ги подпукал, но американците ги пазят.

Неграмотник, с какво - с голият си асадов задник ли ? Каквa сирийската армия? Няма такава армия. Войниците на тази бивша армия отдавна избягаха от Асад и се биха в демократична опозиция срещу фашиста и терористите Асад. Сега така наречената "сирийска армия" е група престъпници от Иран, Вагнер, Хисбула, таджикски, чеченски наемници, "ихтамнетов" и наемници от цял свят. Това се потвърждава и от бившия полковник на Генералния щаб на Русия Михаил Ходоронок

Петър, то нека американците се изтеглят, пък стой та гледай какво ще стане с кюрдите. Особено източно от Дейр ез Зор, територии, на които не живеят кюрди.

ние всички сме за Турция

Ердоган имитира Путин, но ще яде уя.

от различни места ще го .... представи си какъв упадък е че не е имало нито военен нито преподавател да го вразуми той просто унищожи държавата си и уменията и да дества трезво ...

какво стана с руските твърдения че Сирия е независима държава и е единствената поканена от президента Асад да осигурява нейната цялост ? Лавров има ли нещо съществена да каже по въпроса или ?

когато руските самолети сееха смърт не се молехте за мир ватници

те щото вашите идиловски главорези сееха минзухари

Който се е хванал с Краварите бел ден не е вшдел. Да им е за урок на Кюрдите

молете се за мир. молете се . хората са едно човечество , войните са лудост. да се помолим за нормалност. да се помолим за мир. сега. и утре. и вдругиден. всеки ден. молете се, братя и сестри човеци, молете се. не се поддавайте на омразата. молете се за мир.

Амин.

Кюрдите са като България преси освобождението. Дано получат своя държава, но като гледам как целият свят се прави, че не вижда, едва ли...

Няма да я получат, понеже нямат танкове.