17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По закон за да се яви човек на шофьорски изпит трябва да се изисква поне средно образование. На всички шофьори с основно образование трябва да им бъде отнета книжката! Човек не посещавал училище и завършил образование с изпит, има съвсем друг менталитет, че всичко му е позволено и не се интересува от законите. Отделно през последните години образованието в България е стигнало до комично ниско ниво и не може да се сравнява с образованието преди 20-30 години... Необходимо ли е да ни убиват на пътя човекопитеци?

Не става дума за прецизността на техническите анализатори за съдържание на алкохол, а за наказанията за шофиране след употреба на алкохол. За съжаление повечето наказания след това се анулират поради някакви недомислени законови положения и алкохолиците пак шофират недосегаеми! Има един малък технически момент относно измерванията - необходимо е шофьорите да не употребяват лосиони за жабуркане на зъбите със съдържание на алкохол, защото след това може да загубят книжката си! Още по-добре е подобни лосиони-вода за жабуркане да не се продават по магазините!

Всички полицаи трябва да бъдат проверявани с детектор на лъжата.

Значи вече вместо на Дрегер 7410 и 7510 ще духаме на по-големия 7110.... Какъв е смисъла,като инфрачервения им сензор за алкохол е един и същ? Единственото логично обяснение е, че мястото на "сделката" ще се измести в участъка в стая без камери.... ;)

И доставкат, и доставката! Ще трябва да се купят десетки апарати, а цената им ще бъде 4-5 пъти над тази в магазина. Някой висшестоящ ще си прибере поредната тлъста комисионна. А, да, също така ще има периодично обслужване, ремонти, консумативи. Добър бизнес!

Катаджиите много изпростяха с тия тестове за марихуана . С нетърпение чакам някой холандец да осъди КАТ в Страсбург и да им завре тия незаконни и дискриминационни тестове в дебелите им задни части.

холандците се напушват в Нидерландия. В България по пътищата не бива да шофират пияни, надрусани и напушени хора. Какво съм виновен аз, че някой решил да се "подкрепи" и от придошлата храброст да ме прати в болницата или във вечността, недай Боже?

Според статистиката на КАТ за 2017 г. под 1% от жертвите са е ПТП поради алкохол. Предвид мерките,усилията и средствата за алкохола, явно статистиката за 2018 ще е подобна, за съжаление.

това ми прилича на "набутай се сам, да не ти го набутваме ние" Начи няма да духаме и да даваме кръвна проба, ами ще имаме да избираме, как да се "набутаме" доказателствено....

Аз отказвам. Ако катаджиите много държат им давам тест урина върху капака на колата им.

Е такива лешпери много ги "обичаме" - отворковци, докато не щракнат белезниците. После омекват, стават любезни, извиняват се, благодарят. Само дето свирка не ни правят...

Защо средно аритметично, като е толкова точен тоя уред. Ако покаже два пъти различно, да се брои за невалиден тест. Преди години двама журналисти направиха експеримент с кръв в няколко болници и резултатите бяха много различни, за една и съща кръв имаше от 0.5 до повече от 1.2 промила.

Точно така. Винаги има разлика дори при кръвна проба. Много зависи от качество и дата на производство на реактивите. Не случайно опитните лекари препоръчват ако сте болен и искате точни резултати от изследванията да посетите "оборотна" лаборатория работеща с качествени реактиви и обикновено посочват кои например в София са такива. Най-големият ужас са малките провинциални болници със залежали реактиви.

Лъжа № 2. на московски Той бил създал невъзможност да се продават книжки и изпити на неграмотници. и неумели водачи. Това правели кипърски и белгийски фирми. Само за това кипърското и особено белгийското правителство положително ще го наритат по мургавия гъз. Истината, че това го правят български банди, свързани с министерството му с фалшиви печати!Самият факт, че негов заместник е Ангел Попов /Геле линейката/ е подсъдим и не е елиминиран в неплатен отпуск, докато мине делото е достатъчно показателен. А потресаващият факт, че пиян-залян уби собственото си четиригодишно дете в разрез с всички правила е достатъчно показателен, че незабавно трябва да бъде натирен като престъпник, убиец на невинни български граждани и детеубиец!

Така се стигнало до конфузната, за нас и МВР, случка преди няколко дни в центъра на София. Дежурните колеги от Пътна Полиция са си свършили работата, забелязвайки Ауди, с немска регистрация да криволичи и са го спрели и проверили. Полевият наркотест е дал положителна проба на… кокаин. Дори, колата е била конфискувана от колегите. Шефът ни обаче Тенчо Тенев, лично се бил заел да прикрие случая и очевидно – успява. Фрапираща е информацията, че лично премиерът Борисов е задал какво да е поведението на Тенев и е дал директивата – Живков да се прикрие.

не трябва да има за пияндурниците и наркоманите. Отказа от тяхна страна да се смята за положителна проба. След което без книжка до живот. Аман от толерастия!

Е такова безумие никъде го няма. Народе бегаиййййййййййй бегаййййййййййй токато е време от тая държава, Бегаййййййййййййййй !!!!!!

В щатите ако откажеш полеви тест,те водят принудително в управлението,и после евентуално в затвора!

А какво стана с камерит в патрулките?Щото оня ден двама тъй наречрни служители ме рекетираха с 50 лв насред София

Аааа ,ще забогатеят по районните упрамления !

или кръвен тест , или анализатор ??? защото показанията няма да съвпаднат , точни науки ? ама друг път . На всеки човек , алкохола действа по различен начин , едни се опияняват други си повишават концентрацията ,трети ги избива на лудост , четвърти на песни , и как ;точните науки; определят кой е опасен за околните ? Никак .

"Според МВР са също толкова точни, колкото кръвна проба" ??? А не може ли тъй според някой институт, нещо, дето разбира? МВР някакъв капацитет ли са в електрониката? В медицината? 99.9% от тях не знаят откъде се пуска, но ми ги цитирате като експерти...

Резултатите от такъв уред могат да са валидни, ако заедно с използването му полицаят покаже и протокол от метрологична проверка на уреда, който да е валиден към датата на използването му. Иначе си е помиярска история - още една пътечка за рекет

Ти да видиш, сега какви суми ще се раздават по районните :))))

...и да се обучат пътните полицаи Да Заработват с тях..

Ало, катаджията с минуса, я вземи го духай дрегера!!!

"...и да се обучат пътните полицаи за работа с тях..." Да бяха наели маймуни по-бързо щяха да ги обучат!!!