Доклад на САЩ пак сочи Иран като спонсор на тероризма

Държавният департамент на САЩ разпространи вчера нов доклад, в който Иран отново е обвинен като спонсор на тероризма в света.

Обратно в новината

Коментари - Доклад на САЩ пак сочи Иран като спонсор на тероризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, да Иран са терористи... щото през 2014 година се намесиха в Ирак и спряха настъплението на ИДИЛ към Багдад, и така подляха вода на тогавашния америкнски президент, който използва сраженията около Мосул за да принуди иракския президент, в разрез с иракското законодателство, да смени иракския министър-председател, да не споменавам пък как високотехнологичната американска армия от десетилетия се обърква и се забърква в инциденти на иранска територия;)

В съседната статия пише: "Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да закрие програмата на ЦРУ за оказване на помощ и за въоръжаване на умерената сирийска опозиция." Под "умерената сирийска опозиция" разбирайте такива, които не участват в избори, а бандитско-джихадиски групи, отварящи пазари за роби, проповядващи че несунитските жени може да бъдат изнасилвани и ядящи сърца на хора. Друг цитат: "Най-много терористични атаки и миналата година идват от "Ислямска държава"." ИД са сунити. Това се разпространява най-вече от СА. Иран са шиити. В доклада не знам дали се споменават СА и самите САЩ? ;) Исторически и турците са сунити.

Исторически ИДИЛ са се появили след менгемето на противопоставянето м/у ссср и сащ най-вече в Афганистан. В един момент на обучаваните ту от едната, ту от другата страна местни рейнджъри им писва и се радикализират. Доколкото знам, вече не подбират с/у кого да са...

Имаше доклад на САЩ за наличие на химически оръжия в Ирак. И последвалото съсипване на тази държава, за да се установи американски контрол над петролните запаси. Американските доклади са просто набелязване на потенциални цели за нападение, с цел ограбване. няма общо с международното право и човешките ценности. И показва грубата намеса на САЩ в други държави.

Еми, всички тези "горещи точки" са територии на стара ссср-сащ конфронтация, то и децата вече разбраха за какво иде реч... Бог с нами, а вие си се оправяйте, както можете.

Как така че все още не са пуснали доклад и за Ким Че Уг го спонсорира!?

Тая новина веднага след "Пуснаха жената, разхождала се по минижуп в Саудитска Арабия"..... Да вметна за неразбралите. СА и ИД - сунити. Иран - шиити. Кой подкрепя терористите мисля, че се подразбира на прима виста, ама вие си дрискайте плоската пропаганда колкото душа ви иска.

Тази констатация направо казва всичко за САЩ ...Политиката винаги е мръсно нещо, но оттатък океана си е направо занимание за извратеняци.

99% от терористическите нападения са дело на крайни сунитски групировки, които по правило се спонсорират от Саудитска Арабия, Катар или Турция и на места имат поддръжката на САЩ и повечето страни от ЕС. Някои от сунитските групировки дори получават оръжие по програми на ЦРУ за сваляне на сирийския президент Башар Асад. В Иран са шиити и са противници на въпросните сунитски групировки. На практика излиза, че Иран е противник на терористите, а САЩ поддържат терористите. Явно този доклад отразява гледната точка на Саудитска Арабия за това кой е терорист и кой не е. В Саудитска Арабия обаче възгледите на мнозина не се отличават много от тези на хората в крайните ислямистки групировки.

Крадецът вика "Дръжте крадеца".

закони на путлеровилската роботика: ако някой стане приятел на путлер веднага става чист и прекрасен въпреки че е терорист справка - иран ако някой стане враг на путлер веднага става изрод нечовек въпреки че си е нормален човек справка - урайна нещата са очевидни а вие сте жалки същества без мозък

ама, верно си много тъп! Ще ми липсваш, да знаеш!

Абе, добра му е стратегията - оси.ра коментарите, да не могат хората да прочетат нормалните мнения.

СА, баш демократите на Близкия изток ли са? Питам за един приятел. Психиатър.

Крадецът вика дръжте крадеца!!!

единственият приятел на терористите от иран е путлер от терораша логично

да те питам нещо. Не се ли чувстваш САМОТЕН?

е как самотен я колко иранофили има :)))) тва е щото и те са православни славяни :))) егати карикатурите сте

Поддръжката на тероризма от Иран е заснета със същите камери, които заснеха химическото оръжие на Саддам.

А НИЙ КРАВАРИТЕ СМЕ СПОНСОРИ НА ГЕНОЦИДА СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .. 2 МИЛИОНА ИЗБИТИ , 1 МИЛИОН ИЗБЯГАЛИ ....

естестено че е така просто мозъците ви са промити от иранска пропаганда иран направи атентат дори и в България а вие ги защитавате! или сте тъпи или работите за иранската пропаганда

От един пост преди няколко дена разкрих, че Щерев и стрелките са едно и също лице.

Най-после нещо ново и при теб! Сменил си руската пропаганда с иранска. Много дълго трябваше да чакаме, почти две години, ама имаш напредък.

иран и русия работят в екип сега сигурно защото и двете са антидемократични това е причината в България да има доста иранска пропаганда защото русия е благосклонна а и сигурно ползват едни канали русия като е добре настроена към иран промива руските мозъци в полза на иран от там и тук

Четем ирански вестници, кундим се през час, тъпи сме, че не те разбираме. Наточили сме се на майка ти и т.н.Зад всичко това обаче стои СССР.

нищо не четеш ама иран са приятели на путлер и по тази линия малкият ти мозък е пълен с иранска пропаганда дето си мислиш че е истина

Чудите се какво означава името ми ли? Ето това: Началник на Генералния Щаб на Китайската Народна Армия. Както ви казах още през 2013 година, Китай няма да се поколебае, да започне световна война в защита на Иран.

Крадецът вика "дръжте крадеца"

Е, кого да посочат? Саудитска Арабия? Нали току-що им продадоха оръжия за 500 млрд. Интересно за кого ли?

,,..Най-много терористични атаки и миналата година идват от "Ислямска държава". -спонсор... сауд.арабия...!!!

Ха, най-големият терорист - ФАЩ, вика "дръжте терориста".

"САЩ пак сочи Иран " - а нещо ново не можете ли да измислите. Тази плоча яко взе да се изтърква и да прескача. Дотегнахте вече на света, факт!

А Обамката им спре санкциите, че и ура викаше.

Иран бил спонсор на тероризма , а САЩ какъв е спонсор ?

Нямало рептили, а!? Тая наглост може ли да бъде човешка - пред лицето на цял свят арогантно да финасираш тероризма, да водиш войни да избиваш и да грабиш по света и у нас, и накрая да викаш "Дръжте Иран!" Ма като има дебили да им се връзват, що не.

Да еба евреите да еба. Те са световните терористи, обвиняват Персия. Гадна еврейска смрад.

Много ги блазни петрола. Всичко ще направят, за да се докопат до контрол върху него. И каквито искате класации и доставки на оръжие и директни бойни действия. Всичко. Не мога да разбера някой вярва ли на американската политика. Днес те са " империята на злото".

90% от населението е дебилно и са медийни зомбита. 10% са интелигентни гадове, които управляват света и едва 10% са свестни и в час. Ти виж в Германия кво става, пък прави сметка за Индия, Китай, Пакистан, Индонезия... на кой свят са.