Терористи използват клетки с хора като живи щитове

Бойци от екстремистката групировка "Джаиш ал ислам", използват в предградията на Дамаск железни клетки с хора като живи щитове, срещу правителствените войски.

Обратно в новината

Коментари - Терористи използват клетки с хора като живи щитове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е исляма....

ИД надминаха и оставиха далеч зад гърба си дори фашизма

Както казват САЩ и ЕС - умерена демократична опозиция.

"Джаиш ал ислам", използват в предградията на Дамаск железни клетки с хора като живи щитове ... "Джаиш ал ислам" - ползват се със статут на умерена опозиция - Русия тях не бива да ги закача,демократи са все пак

Много е важно да се каже, че въздушните удари са без резолюция на ООН, защото виждате ли, всички войни, които Запада начело със САЩ направиха в Афганистан, двете войни в Ирак, войната в Либия, Мали, бомбардирането на Сирия от Франция и САЩ са все с резолюции.

не е вярно че ИД губят територия, дори напротив. Незайно защо обаче дир-а не е осведомен. Вчера ИД са превзели стратегически град Maheen с военна база, а след това и християнски град -Sadad с уникална история. Всичко това близо до Холмс. На сайта на BBC има повече информация: link

ДЖИХАДИСТИТЕ,ЧЕ СА ЖИВОТНИ НИ УБЕЖДАВАТ ВСЕКИ ДЕН,НО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВИ СА САЩ,СЛЕД КАТО ГИ СЪЗДАДОХА И НЕЛЕГАЛНО ПОДКРЕПЯТ???РУСКИЯТ СПЕЦНАЗ,СЕ НАДЯВАМ ДА ПОМОГНАТ НА ТЕЗИ ЗАТВОРЕНИ В КЛЕТКИТЕ КЛЕТНИЦИ!!!ЯСНО Е,ЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА СПАСЯТ ВСИЧКИ,НО ИМ ЖЕЛАЯ УСПЕХ ОТ СЪРЦЕ!!!

Тези са от най-умерените ,по-умерени няма и от най-великата демокрация в света искат тях да сложат начело на Сирия !

Умерените терористи които са контролирали град Махеен са се обединили с ИД и са организирали нападение над КПП на правителствената армия разположени около града. САА отстъпват към следващият християнски град. Май от тези умерени само името е останало.

добре са ги възпитали американците

Ислямът им позволява това варварство. Трябва да минат няколко века и може би ще се цивилизоват. Европа иска да интегрира хора, на които религията им не го позволява.

Е, даааааааааааа.....Това е истинското лице на умерената ислямска джихадиска опозиция-ИДИЛ и АЛ Кайда...Подкрепяни от Хамерика която за тях е и родна майка, създала, отгледала и откърмила ги с оръжия,пари,боеприпаси и наркотици........И същевременно р мащеха, когато се налага да демонстрира пред света, че уж се бори срещу тях.........

оооо.. тука си си сменил името и пак си си набил плюсчета... за малко да си помисля, че някой друг ти ги е ударил :)))

Тия дали са ПРОВЕРЕНИ от САШ. Май да

Тази тактика много прилича на прилаганата от руските терористи в Украйна... Явно къде са се преместили завалиите след като Путин им забрани да стрелят там. Па и бройката от 7000 май пасва точно с тази в Сирия на руски войници в редиците на ИД. Казвам ти дъще... сещай се снахо....

мноо ми прилича на дрисня излязала от устата на поредния платен от Краварника либераст:) И мисля, че всички тук ще ме подкрепят в това твърдение!!! Всички знаеме кой даде 5 милиарда долара на нацитата в Крайна-Маккейн..И кой раздаваше безплатни курабийки-Виктория Нулата -Фък Гейсъюза...И всички видяхме кой запали хората в Одеса и бомбардира Донецк и Лугански!! Платените стелки на Краварника, които и бяха емнати отзад:)

ха ха ха... много те е заболяло от истината че си набил 45 минуса, а на себе си си ударил плюсчета. НАли се сещаш че трябва да са 100 за да стане истина... дерзай другарю, дерзай :))))

Ти луд ли си ,бе?

ТОВА МОЖЕ ДА ГО НАПРАВЯТ САМО ХОРА С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ.

либерасти -с убеждения на меки китки нали:)

Нищо ново, и нашите жандармеристи са изкарвали напред в редица жените и децата, когато са претърсвали за шумкари. Същото го правиха и от ДПСто през 1988 - пускаха жените и децата си срещу милицията.

Това са "умерените терористи" които западът защитава! Съвсем демократично е да натикат хора в клетки и да ги ползват за мишени! Пък после пак Путин им виновен

Гейропа отдавна показа че е узряла за приемането на исляма. Показа го още с войната в Босна и Косово, като бомбардира християни и помогна да се формират нови две мюсюлмански държави на Балканите. Западна Гейропа показва ясно подчертана омраза по отношение на православното християнство. То е дълбоко ненавиждано от еврогеите.

Това, което пишеш го направиха американците, а не европейците. За наше съжаление интернет дава трибуна всякакви лумпени да дращят лъжи, глупости или обикновена пропаганда.

Европейски изтребители-бомбардировачи "Торнадо" хвърляха бомби срещу сърбите заедно с американските Ф-16, Ф-18 и Ф-117. Такива са фактите!

А пък от вашите устици се лее самата истина, чиста и ненапита! Мурзилчета нещастни...

Много добре си го е написал човека, а ти ако по това враме си бил в детската градина, да те освтлим, че тогава сърбите хванаха камионите на Бернар Кушнер, на френския червен кръст натъпкани с оръжие за мюсюлманите. Войната в Югославия я направиха Щатите по искане на демократична Европа и откъснаха Косово за албанците и там си направиха най голямата американска база!

В тази връзка вижте откритото писмо на Клинтън към косоварите,да напомня и за отишлия в небитието "политик" Паси който се "изцепи"Майната на православието"Чудя се с какви очи все още пребивава в България,тази продажна г....а

А бе ДИРА ! Защо наричате умерената опозиция от " Джаиш ал ислам " -терористи ? Вие знаете ли ,че Урко Обама подписа само преди два дни още 100милиона помощи за тях -гласувани от Конгреса ?? Как не ви е срам ...сега ще ви блокират сайта за да си знаете за друг път..

зЪ малкУ да ти повЕрвам... Ти прост ли си или само обичаш да лъжеш. аре провери пак какво и как и за кого е подписвал обама. Смехуран пъпчив :)

точно тази група изроди са изпратили радостните си поздравления за победата на ердоган ...може би с надеждата да им повиши заплатите !

един прозрял истината

Какви ти заплати.... ? Тия са уйгури итюрки, събрани, обучени и изпратени от Ердоган да изгонят сирийските араби от родината им, та да може Османската държава да си върне тези територии.

Джейш ал-Ислам е под шапката на т.нар. "Сирийски революционен команден съвет" - структурата, която Държавният департамент на една страна счита за "умерена опозиция". Структура, базирана в Турция. Само отбелязвам.

Във Франция съобщиха през уйкенда,че Обама е подписал за изпращането на педесетина души от специалните части за обучение и в помощ на умерената опозиция!

Още една причина тези изверги да бъдат ликвидирани до край !

изгубили са 30% след намесата на руснаците, иначе с помоща на американците си увеличаваха територииите всеки ден преди това....

Тези безумни действия все повече заприличват на "тоталната война" подета от хитлеристите в края на Втората световна война.С тази разлика че тя е била обявена само срещу Червената армия,а американци и англичани след битката при Ардените практически са напредвали парадно в Германия без да срещат съществена съпротива.И тук не ми се вярва неизвестните изроди да поставят клетки с хора срещу подкрепящите ги пък били те и кой да са.

Американците са загубили дори въпросната битка при Ардените на Западния фронт (Белгия) през януари 1945, та Чърчил "е принуден да се обърне за помощ към съветското ръководство" (вж. "Арденска офанзива" в Гугл). И след намесата пак на руснаците дошъл обратът на Западния фронт. Явно каквато военната им сила ( на САЩ) , такава и икономическата - въздух под налягане. Пак Сенатът бил повишил тавана на външния им дълг. И дава старт на печатницата за зелени хартийки. Дори България би станала така световен икономически гигант...

Тези изверги измислят какви ли не методи за нечовешко въздействие дори в воюването си. Това е принципът на страхливеца - да използва всякакви средства, но никога лично, лице-в-лице, борба с противника. Пфу, каква гадост - за това действие само, на тези изроди ислямски радикалисти, трябва да им се отговори с изпепеляване.

Това е "демократичната опозиция" ,която е подготвяна,подпомагана и съветвана от САЩ. А направете си сметката пък ,"недемократичната" на какво е способна ,като си нямат демократични инструктори...!

Това няма да ги спаси от гнева на Путин , който вече е разбрал че са взривили руския самолет ! И сухо и сурово , всичко ще изгори скоро !

некое селфи няма ли !?

Докога ще ни навират само името на САЩ като противодействие на Ислямска държава? Стига с манипулациите. Под"противодействието" на САЩ ИД и другите подобни завзеха почти цяла Сирия. Отстъплението им започна отскоро - откакто започнаха ударите на Русия. Поне я споменете. Всъщност нищо чудно - като се направи равносметка, САЩ не са спечелили нито 1 война, макар, че са най-агресивните войнолюбци от последните 70 години с десетки войни в списъка си. Дори победата във Втората световна им беше поднесена на тепсия - САЩ влизат във военните действия с десанта в Нормандия, когато вече е очевидно кой ще е победителят...

"Военно присъствие на САЩ в Сирия: Пентагонът на помощ на Ислямска държава" Заглавие на статия в Резо ентернасионал от днес, 2 ноември 2015г.

Коментарите на путлерасите показва ясно,че със шефа си и с ислямистите са на едно ниво.ПРИМИТИВИ!

Нищо ново.

Викаш модерно е да се работи с живи щитове. Другото е примитивно

ПРОСТО НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ДОКЪДЕ СА ДЕГРАДИРАЛИ ХОРАТА. В 21 ВЕК.. ЩО ЗА ИЗРОДИ СА ТОВА?!?

Демократична опозиция се нарича. Смятай, каква демокрация готвят.

Всъщност тече поляризация в човечеството - злите стават по-зли, добрите по-добри. Така пише и в Апокалипсиса за днешните "последни" времена.

Вярно е ,има и снимки качени из нет-а.

тези гадове да разберат, какво е да си от другата страна. От страната на измъчваните и убиваните. Защото с активна и/или пасивна подкрепа на Запада, тези престъпници правеха, каквото си поискат повече от две години. Тези земи станаха обетована земя за садисти и психопати от цял свят, желаещи да убиват и измъчват жени и деца. Лошото е, че поне от месец, само такива минават през нашата граница. Групи от млади и здрави момчета, без жени и деца, прясно избръснати и с военни колани и обувки на цивилни дрехи. А, нашите служби за сигурност просто се правят, че не знаят, за какво става въпрос.

Това са частните "американски" армии, подпомогнати от братски офицери от специалните войски. Сега разбра ли, накъде се бяха запътили Коилвските "туристи".

Щом използват живи щитове, значи са свършили възможностите за съпротива.

"Доброто име" на соросоидиотите!?!?!?

Сърбите по време на войната в Босна имаха едно специализирано подразделение командоси с размерите на пехотен батальон. Наричаха се "Белите вълци". В него имаше и руски доброволци участвали в Афганистан преди това. Хванеха ли пленник-резняк го деряха жив. Убеден съм, че такива специалисти биха били много полезни във войната срещу ИД.

Те чеченците здраво са се наточили и само чакат Путин да им даде зелена светлина. След това може да ми стане жал за ислямистите.

тези ИЗРОДИ от умерената опозиция ли са или от неумерената. С мярка ли колят или без мярка.

Тея са "умерените". Смятай неумерените какво могат.

Тези са от неумерената опозиция. Умерената опозиция режат глави само понеделник, сряда и петък, а тия - постоянно...

Затова пък руснаците ги бомбардират съвсем разумно - неумерените ги праскат наред, а срещу умерените използват по-умерени боеприпаси.

Да Земат сирийците,да вържат на предните брони на танковете си,Маккейн,Псаки и Нюланд и няма да има проблем...:):)) Срещу шефа който осигурява заплатите,никой не смее да стреля,дори и терорист...:):))))))

Обонго и Меркел в една клетка.

dionisiosd@yahoo.com

Нечовешко е,дори когато се бориш срещу терористи,да ги принуждаваш да стават свидетели на сцени,като "Меркел в клетка",батка...:):))))))

Ген. Уесли Кларк: НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ СЪЗДАДОХА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА Бившият главнокомандващ силите на НАТО ген. Уесли Кларк в интервю пред CNN повдигна въпроса за участието на Израел в създаването на Ислямска Държава В интервю за американския телевизионен канал CNN бившият главнокомандващ силите на НАТО може би отговори на въпроса защо Ислямска Държава никога не е атакувала Израел. В интервюто си генерал Кларк открито заяви, че терористичната организация, която детронира от върха дори Ал Кайда се е зародила с подкрепата на някои разузнавателни агенции от държави, които американският генерал нарече наши съюзници.

Същият,на едно интервю каза,че когато попита защо е взето решение да бъде атакуван Ирак,отговорът бил:-"не знаем,но трябва по някакъв начин,да покажем на света кой командва парада...":):))))))

Тези "ислямисти" са ислям, колкото Инквизицията е християнство, колкото сталинизмът е комунизъм и колкото в сащ, ес и нато има демокрация.

+++!!!!!!!

и колкото в сащ, ес, нато и в РУСИЯ има демокрация.

dionisiosd@yahoo.com

Че,кога Русия е претендирала,че има демокрация и още повече,кога се е опитала да убеди света да следва нейния модел,като "пример"??

се преструват, че бомбардират позициите на ИД. Повече от 2 години и резултатът е равен на "О", значи и работата също е "О". Как руснаците само на н1-2 месеца постигнаха това което "САЩ и техните съюзници" след година и нещо нищоправене не можаха?

Абе те и САЩ в началото публикуваха сводки за много бомбардировки... Това което се пише е далеч от истината.

е една от многото групировки , имаща претенции да е ,,умерена опозиция"!?Да добавя в клетките има поне една жена и мирни хора,които единственото им престъпление е ,че са алауити.

,,Поне една от клетките е пълна със жени".

Според мене е крайно време руската армия да подходи с по нехуманни методи към тези "хуманни" джихадисти...Да вземе да изпрати Вова Спецназа и чечеснките доброволци на Кадиров... Стига е бил толкова добричък Путин!! Да изпрати свойте руски въкодави, за да разберат от първа ръка Джихади Джоновците на Краваристан какво значи истински ХУМАНИЗЪМ!!! Когато руските щурмови отряди започнат да ги изгарят живи с преносими огнехвъргачки!!! Тогава ще разберат истинското значение на ДУМАТА ХУМАНИЗЪМ!!!! Защото до сега само ги галят нежно с перце руснаците!!!

'щурмови отряди започнат да ги изгарят живи с преносими огнехвъргачки" Така действаха американците още във Виетнам - имаше 1 снимка дето обиколи хиляди пъти света, не можеш да не я знаеш

Знам я, знам я...А ти знаеш ли че на нея беше показано малко момиченце което беше обгорено от хвърлените от самолетите напалмовите бомби на тия боклуци краварите а?!!! А руснаците ще използват огнехвъргачки за да прочистват Сирия от тази джихадиска ислямизирана сган на Саудитска арабия и Краваристан!! Това ще е пречистващ пламък за благо божие дело!!! ЗНАЕМЕ КОЙ ТРЕПА ЦИВИЛНИ НАЛИ?! КОЙ ВЗРИВЯВА БОЛНИЦИ,СВАТБИ,УЧИЛИЩА И ФАБРИКИ ЗА ЛЕКАРСТВА НАЛИ ТАКА?! И ТОВА СА КРАВАРНИКА И САУДИТСКА АРАБИЯ!!! ТЕРОРИСТИ И СПОНСОРИ НА ТЕРОРИЗМА НОМЕР 1 В СВЕТА!!!!!

Терористичният арсенал на САЩ е безкраен - свалиха руския пътнически самолет, защото ги е страх от бойните, сега железни клетки, скоро и цялата планета ще направят заложник на болните си и пъклени амбиции! Анатема!

Представете си как ще управлява опозицията в Сириа. Американска работа братче, всичко под ножа

Откога Джаиш ал ислам са терористи? Тва да не е новата стратегия на САШ за Сирия

ПИПО

Това дами и господа е "умерената опозиция".

"Мисюлмански братя" правеха същото в Египет - слагаха децата на християните и ги използваха за жив щит срещу правителствената армия. Само, че това беше с преди египтяните да теглят една майна на "арабската пролет" и да се осъзнаят. Тогава нашите медии-лизачи не писаха нищо защото "бунтовниците" бяха първи приятели на ФАЩ.

Очевидно е,че ще паднат и много мирни граждани и ще се говори после че руската авиация това-онова... Това не са хора и не заслужават никакво хуманно отношение. Чудя се как измислиха подобно пъклено дело. Действително се оказва че за тях принципа е-" След нас и потоп!"

someone

това е култура, напълно различна от европеиската. за тях това е нормално.

Генералният секретар на Европейското управление за сигурност и информация /DESI/ посланик д-р Хайсан Бау Саид потвърди специално за ВТ, че израелският бригаден генерал Юси Елон Шахак /Yussi Elon Shahak, от отряда със специално предназначение Голани, с личен военен идентификационен номер Re34356578765az231434/ е бил заловен от Иракската народна армия и по време на разпитите му е признал, че съществува тясно взаимодействие между висшите командвания на Израел и на ISIS като е посочил, че израелски съветници помагат на организацията в съставянето на нейните стратегически и военни планове и освен това я ръководят на бойното поле.