Тръмп още не е решил да удари Сирия, Мей готова да се включи

Белият дом заяви, че президентът Доналд Тръмп не е изложил конкретни времеви рамки за действия в отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп още не е решил да удари Сирия, Мей готова да се включи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Тия, американците и англичаните не могат да вземат кокала на баба меца и медеца. Даже не могат да се доредят до софрата. :))) Въртят се в кръг като обран е...рейн

Щом и Китай се дистанцира от Русия,значи Путьо го е закъсал яко в престъпленията си в Сирия и нещастната помощ за пропадналия убиец,Асад!

Много странно защо китайски кораби се отправят към Сирия с изявлени че ако USA нападне Сирия ще подкрепи Руските Иранските и Сирийски подразделения.

с подкрепата си за Асад-доказан терорист и масов убиец на собствения си народ,Путин е долен съучастник в убийствата на хиляди ,цивилни,сирийц деца и жени!Ако искаше да се оправдае,,щеше да се съгласи с всички инспекции за употребата на отровни газове!Сам доказа ,че е масов убиец!

Най-после нещо сериозно !

САЩ и АНГЛИЯ не са в ЕС , защо ЕС слуша тях , нямат ли своя позиция ? Нали ''УЖ'' ЕС постоянно ни натрапва , че е за мир ?

Най-лесно е на Тръмп , подпалва войната , след което заповяда на ЕС да продължат огъня , а той се оттегля . Накрая САЩ се явяват като ''УМИРОТВОРИТЕЛИ'' , от страната на победителя , както го свърши и през ВСВ !

Закъсняха. Шоуто приключи, руската военна полиция взе под контрол Гута. Сега ще потекат снимки оттам, видео, свидетелски показания и всичко ще стане ясно. Западната публика ще се запита как е възможно заради измислена причина света да се постави на границата на ядрена война и Макрон с Тереза Мей ще трябва да измислят нещо за да я залъгват отново. Кокото до Тръмп, той пак ще се измъкне, ще отложи, ще оценява, ще пише в Туитър, както самия той казва, опции много...

Тръмп да почете малко изстория. И тогава да заплашва Руснаците. USA е единствената страна в света която освобождава държавната администрация защото незнаят ДАЛИ ЩЕ ИМА УТРЕ (цитат на департамента)

Иран е основния доставчик на нефт на Китай. Оттук нататък мислете....дали Поднебесната ще допусне срив в темповете на икономиката си?

А знаеш ли кой и създаде икономиката . . . ?

Извинявайте ама спора се води Асад ли е ползвал БОВ или друг. Защо въобще някой ще наказва използването му? Само не ми говорете, че е от хуманни чувства! Унищожиха Ирак, убиха толкова много хора, невинни жени и деца, раниха осакатиха и белязаха цяла държава заради евентуално наличие на химическо оръжие. Колко хора бяха загинали и пострадали от бор преди войната и колко при "хуманитарната" операция! Много нелепо! Надали е асад кото той не печели нищо при тази атака, но губи много, но неможе да ходиш да сипеш бомби върху хората с оправданието, че ги пазиш някой да не ги нарани. Явно е по-хуманно да убиваш с бомби и ракети отколкото с бов! Навсякъде - да чакаме или да не чакаме разследването преди хвърлим бомбите. Омиротворявахве в сърбия, ирак, либия, афганистан сирия - резултатите ги виждаме всички! Но това омиротворяване е " дай да ги унищожим ние, за да не сеунищожат сами". Това е нелепо, архаично, неразумно. Мисля, че спора трябва да е около това, че нищо не оправдава използването на сила! Стига войни, стига смърт! С огън, огън не се гаси!

Хуманизмът е сатанизъм. Култ към тленното паднало в грях творение, което иска да го издигне себе си на пиадестал (идолопоклонство), а да принизи вечният свят съвършен Господ на любовта, истината и прадата от Който сме получили всичко добро даром по благодат. Любовта към Бога е и любов към човекът създаден от Бог по Негов образ и подобие.

На снимката: лудия с бомбата.

След безкрайните закани към Северна Корея за масирани атаки Тръмп разбра че срещу него стои не по-малко луд от него и Ким Чен Ун няма да се поколебае да използва ядрено оръжие срещу САЩ независимо от последствията, а жертви на територията на САЩ са неприемливи и Тръмп подви опашка. Сега дойде ред на Сирия, тя няма ядрени сили и може САЩ да покажат превъзходството си, а е и далеч от САЩ и да му мислят съюзниците от Европа, дано само да няма "Аз съм Париж", "Аз съм Лондон".

Както винаги непълна информация... Журналистите питаха Белия дом дали срива на борсовите индекси е причинен от Тръмповия туит и това ли е било причината да пусне още два с които да замаже впечатлението от първия. Белите каски не са хуманитарна организация, а и дори американците си признаха че и до ден днешен не знаят какво всъщност е станало в Хан Шейхун... но и затова е виновен Асад, де;)

Театъра, който наблюдаваме е прехода от еднополюсен към мвогополюсен свят и съпътстващото го разделиние. Това, което търси запада е сонфронтация, а не война сРусия. На това са надявам, а и си мисля, че ако търсиха война имат пред дебе си доста по-безопасни варианти ат Русия. Още през 2010-2011 година един от неизменните съветници по външна политика на америка беше споделил, че за да оцелее тяхната сиснема им трябва европейския пазар и за целта европейците трябва да решат да се насочат към америка и нейните ресурси. Но тъй като на европа това ще и излезе доста скъпо, трудно ще стане доброволно. Целта на всичките провокации от украйна насам са с цел да се спре евентуалните връзки на европа с русия, да се скъсат отношенията, да се изгради нова стена. И неминуемо европейците щат не щат ще се ориентират към сащ. Затова в момента ескалираме напреже нието, провокират руснаците да направят някоя глупост да потопят кораб, подводница или нещо подобно, за да имат повод европейците да се "разсърдят" на руснаците достатъчно, че да скъсат измяло отношения. Много опасен сценарии, но се надяват чрез санкции да обезкървят достатъчно русия, че да не иска да започне война, а нещата да се спрат само с късане на отношенията. Дано това да са измишльотини и да не ми е верен анализа, защото този сценарий е много опасен и има страшно много възможности нещата да се объркат и да излязат извън контрол. Все още нагласите на европейските общества не са толкова радикални, реакцията при скрипал беше показателна - силно символични действия, направени насила - неслучайно имаше доста остри реакции и в германия и във великобритания и в доста от другите страни срещу подобни еднолични решения на лидерите. Германия си продължава с нийния северен поток. Затова е необходима още по-голяма провокация. Но как да я направят без да се стигне до война? Според мен нова са основните дебати в момента. Дано вземат правилните решения!

Добре де, как един не обясни, от какъв зор ПРЕДПОЛАГАЕМАТА атака (дори самото ѝ наричане "предполагаема" говори много) непременно се приписва ( да, приписва, никой нищо не доказва ) на правителството, какви са изгодите, причините? Кой е толкова тъп да мисли, че всеки път Асад когато е на крачка от победата ще си вкарва автогол? То бива, бива да смятат хората за идиоти, ама това е прекалено... Единствено протежетата на САЩ печелят от тази работа, от какъв зор Асад ще действа в тяхна полза? И кой е този който може да твърди, че терористите нямат БОВ? Пускат снимка на един контейнер в сграда - и как точно войниците на Асад са го занесли там? Това не е ракета, а контейнер, бутилка. Мятат ги на ръка и ги носят до там? Пълни идиотщини...

Толкова фалш и лицемерие. Повод да унищожавате цели държави. Кой Ви дава право да се намесвате и да въдворявате ред в чужди държави и да избивате мирно население по целия свят?

Тези войнствените страни защо не си се стрелят помежду си и да измират от техните сънародници , а са хукнали чужда държава да правят плацдарм за меренето си на мускули.

америка , англия и франция ? да да си стоят в обора по добре и да си оправят порно актрисите, стачките и да си плащат таксите за брексита

И Русия също имам предвид.Писнаха вече всички тези комплексирани страни да се доказват ама на чужда територия и да правят територията на невинни народи в поле за изява и за показване на умения и оръжие.

Няма да има удар по Сирия защото има опасност да бъдат свалени някои от ракетите с помощта на С-400. Това ще доведе до загуба на клиенти за САЩ и нови клиенти за Русия.

12 април межд. ден на възпоменание на холокоста...??? дали и ударът не е избран ,,случаино,, за тази дата...??? какво искат да ни ,,покажат,, с това...??? и ...кои...???

днес е ден на космонавтиката. за това искат да пратят американския есминец в космоса

луд и вещица са голяма комбина

Муджиците се извъдиха големи химици, откакто нагънаха Боярищнника като заместител на водката. На вампира лилиПуткин ще счупят скоро зъбите за да не хапе.

тази ,,риторика,, че другите са ,,подчовеци,, и т.н. защо ни е толкова ,,позната,,...??? ,,демократите-нео либерали,, маи ставате и лягате с ,,моята борба,, на хитлер...??? ,,обикновен фашизъм,,...!!!

Ти май си много зле с писането, гледам.

Всички индикации сочат, че сирийските власти са отговорни за химическата атака в сирийския град Дума, и такива шокиращи атаки не могат да останат ненаказани. Говори се за "индикации", а не за явни доказателства!!! Същото като в Ирак - уж имаше хим. оръжия....но така и не ги намериха!!! Но да видим кой има полза от употребата на бойни отровни вещества (БОВ)? Има ли полза Асад? 1.Определено не защото не е толкова глупав, когато САЩ заявиха, че ще се изтеглят от Сирия, той да предприеме такова нещо. 2. Употребата на БОВ е с цел масово поражение на противника, а се говори за пострадали 500 души - при употреба на БОВ се цели поразяването на хиляди. Следователно, остава употребата на БОВ (ако въобще има такова нещо) да е вдъхновено от кръгове, които не искат САЩ да се изтеглят. Кои са тези кръгове - ВПК на САЩ, чиито ракети залежават в складовете на армията на САЩ и които искат нови поръчки. Това е истината.

От военно техническа гледна точка няма смисъл от употребата на БОВ. Няколко обемни бомби или залп от Буратино вършат много по- добра работа особено в градска част защото удря и в мазетата. И жертвите са доста повече от поляти с БОВ.

Прочети доклада на СЗО.

Американските ястреби ги сърби да се изпробват в бой с руснаците, но и ги е страх от яко млатене. Нямат 8-кратно превъзходство, както им е доктрината на страхливци за започване на война. Затова ще искат да ударят леко покрай руснаците по сирийците. Да ама руснаците този път лекичко ще се окажат засегнати, със същия фокус, както постоянно им погаждат - провокации с газ, хлор, парфюми, лондонска мъгла, миша отрова и египетски артисти... Та ще подпукат янките за урок! Нещо като приятелски огън, само че ще има и много жупел!!

Много странно, американци и англичани не искат бежанци, асъздават най-много такива конфликти произеждащи бежанци. И кой го отнася Европа....

Няма нищо странно. Чифутите го правят нарочно още от времето на циганските преселения преди 5-8 века. Само че сме овце да не го забележим.

Е Европа да не е 10 млн. та им оди по гайдата! Оди им Европата, щото САЩ са я окупирали с военни бази и ядреното си оръжие! Същото квото правеше Хитлер в Европата, първо окупираше с военни бази европейски държави, после ги правеше разбира се доброволни съюзници!

Мей решава еднолично, Тръмп решава еднолично, Натаняху решава еднилично, това някакъв нов вид демокрация ли е или се връщаме към старите тоталитарни режими. И каква е разликата между едните и другите. Явно единствено личната ценностна система на всеки един от тях прави някаква разлика.

loyola

Французите начело с Наполеон се пробваха с Русия и не им се получи, Германия се пробва на два пъти и не и се получи; Сега се очертава Обединеното кралство да се пробва, да видим какво ли ще стане? А пък ние все се включваме на губещата страна... или пък тия, към които се присламчваме, все имат лош късмет.

Албионците се пробваха с Русия през 1918, по време на гражданската война 1918- 1921! Ама руснаците им набиха шушоните, и Албионците посрамени направо си избегаха! Това е когато се опитват да окупират военно Русия: - 6 000 англичани - 9 000 американци - няколко хиляди французи - 70 000 японци Всичките биват изритани от русанците и си заминават посрамени и още по окъсани! Следващия опит е на Хитлер! След това на Клинтън- чрез грантаджии на Сорос!

Хитлер не е имал възможност да направи нищо срещу Русия - той е воювал на Западния фронт и е бил само един ефрейтор.

Наполеон си влезе в Москва. Той победи руската армия при Бородино. Германия се пробва с Русия и се получи. Русия капитулира. Един път. Втори път не е имало.

"твърденията на представители на руската армия, според които атаката е била организирана от хуманитарни работници. " Е нали нямаше бе мурзилки? Пак почнахте да лъжете на поразия и да не знаете как да се синхринизирате.

Цялото поведение на Британия показва , че са осъзнали грешката с Брекзита и са готови да се наврат къде ли не и да сътворят какви ли не дивотии само и само да не са встрани от Европа.

тия дебили твърдяха че иракския сатрап имал хим. оръжие и най-нагло после се "извиниха" че умишлено са излъгали! Идвали сирийците са толкова луди да използват хим. оръжие на тоя етап. Това си е жива провокация и манипулация на ЦРУ, МИ5 и Мосад. Яд ги е на Руссия за Крим пък и в Сирия мирише на петрол тексаско говедо кат помирише петрол пощръклява.

Тръмп още вчера след първия си туит,сви бойните знамена.

Англия първа използва химическото оръжие,и олигофрена чърчил,се изказа,че използването му срещу нецивилизовани племена било нещо редно?

Епаааа, има още една седмица - за толкоу време се ще се измисли некоя провокацийка - я химическа , я физическа ! Е пааа, може някой руснак да пръдне провокативно в метрото в Лондон, знае ли човек ... И те така ...

ОЗХО е връчила на Англия резултатите от проверката по делото Скрипал, които ще станат известни днес в 14.00 часа. Ще бъде много интересно да ги видим и да разберем дали наистина ОЗХО е независима организация. Същото ще бъде валидно и за проверката в Сирия, за която ОЗХО изрази съгласие.

Германия измисли газовите камери и концлагерите. САЩ единствени са използвали ядрено оръжие срещу друга държава и то срещу цивилно население. Франция измисли машина за рязане на глави на хора. Малко ми идва в повече точно тези да се правят на борци против оръжията за масово поразяване и главорезите от ИДИЛ.

Затова свободния свят, скоро ще им нахака репите на " самокрещящите за цивилизовани, барабар с най- изключителните"!

Това е много хубаво, че нямаме бойни самолети. Защото американците, без да им мигне окото, щяха нас да ни пратят да бомбардираме Сирия. И тогава, вместо по САЩ, ответния руски ядрен удар, щеше да бъде нанесен по България! Ние щяхме да оберем пешкира!

От 7 израелски ракети , 5 са свалени и 2 са поразили летището. Руснаците показват какво очаква и американците и англичаните ако посегнат. Кораба може да се окаже за нула време на дъното. Работата е че Сирия се оказа коктелив орех за САЩ. Още нещо, от два дена китайските кораби в Средиземно море са под контрола на Русия. Да направят това нещо китайците, Тръмп не си ли дава сметка колко е олекнал. Скоро американците ще се ометат от Сирия. Детето дето дават постояно и отровено, вече три пъти го дават и още не е умряло, на всяка атака все то е, от години. Номера с Ирак, явно не им е увряла главата на провокаторите.

Хора, най-важното е НИКОГА да не забравим какво ни натресе Западът ! НИКОГА !

Внедрените агенти на исраелското, йорданското, египетското, СА, САЩ, Франция разузнавания не са подали нужната информация. Така стояха край СКор 2 месеца, и после "неусетно" си отидоха. И тук ще е така. Ще клюфтят и ще чакат яка неопровержима провокация от "техните" агенти, васали и наемници. Вероятно ще бъде нападната и някоя американска база. Вероятно, вероятно, вероятно. Ами ако руснаците свалят 80-90% от ракетите им. Край с англосаксонската световна хегемония. Затова и "приспиват" врага и чакат самолетоносачите и подводниците си да се подредят на шахматната дъска.

Дночо бре по-кротко, хем ще те млатят русите, хем след това и Мелания ще те бие в къщи. Стой си мирно като незнаеш как се прави война. Руснаците всички ги знаят колко са войнственни и че като започнат стигат до край. И на края и ЕС ще ти се подсмива и ще ти вика - ония красивия, умния, където и Кимовците го бият.

Мей: Всички индикации сочат, че сирийските власти са отговорни за химическата атака в сирийския град Дума" А всички индикации не сочеха ли и че Садам Хюсеин притежава оръжия за масово поразяване ?

Всички индикации сочат, че няма химическа атака, а заснет клип от съмнителните " бели каски на шорош" как пръскат деца с маркучи! А с какво " белите какски на шорош" са обгазявали децата, преди снимките и пръскането с маркучите, е отделен въпрос!

Ако САЩ и Англия ще ударят по Сирия, тогава трябва да закрият ООН. Няма смисъл в тази организация.

Боливия свиква на 12 април за консултазции Съвета за сигурност на ООН във връзка с "ескалацията на риториката" относно Сирия и заплахите за едностранни действия. За това световната общественост е била информирана от постоянния представител на Боливия при ООН Саша Йоренти, според който консултациите ще се проведат при закрити врати. Отговаряйки на въпрос а дали Боливия е инициирала това заседании след съобщенията в Twitter на президента на САЩ, че Русия трябва да е готова да сваля ракетите, изстреляни срещу Сирия, Йоренти е отговорил, че не става дума "само за тези заявления, но и за постоянните заплахи". Моите уважения към Боливия.

абе дира защо несе пише за китаиските кораби които пътуват за тартус а??????или и тях дончо ще изпуржи ?????

Китайските кораби май идват за събират суровините накрая. Те си падат по такъв материал. Колко играчки по един лев ще направят от толкова скраб.

,,умни,, бомби, ,,умни,, ракети...??? западната пропаганда е в стила,,оръжията за мирни цели,,...!!! техните ,,умни,, ...убиват само ,,хора,, с оръжия и никога цивилни...??? нито в корея, ирак,либия.афганистан и още в други локални воини...!!! убиват ,,умно,, и ,,избирателно,,...!!! във виетнам поливаха с ,,ориндж,, стотици хиляди декари гори...??? кои друг го е правил това...??? но забравят нещо...??? ,,атомът прави ,,равни,, страните,,...!!!

Отсега нататък аз лично държа отговорен Запада за моето и на близките ми спокойствие и мир. Ако нещо стане - Западът е виновен